בוקר טוב לכולם

yaniv021

New member
בוקר טוב לכולם

שמי יניב אני דתי מאמין בן 21 ממשפחה חרדית שחי לו בדרכו שלו היו לי הרבה שאלות ועדיין יש אבל לא הצלחתי למצוא את הדרך החוצה בחיי היום יום אני חי איך שבא לי ועושה דברים שנוגדים את ההלכה. יודע שאני עושה משהו אסור אבל נהנה ומקים מה שאני יכול יש לי לכם כמה שאלות. קראתי פה על אנשים שמדברים על הרב שטינמן האם רובכם באים מהזרם הליטאי ? האם חשבתם על זה שאפשר לחיות חצי חצי ולא בצורה רפורמית ? האם חלק מהחזרה באה על רקע מצב כלכלי במשפחה ? או מריבה בין הורים ? יש לי כמה חברים שחזרו בשאלה והשנאה שלהם לדת ולאנשים דתיים היא מאוד חזקה האם אתם יכולים להגדיר משהו שזכור לכם לטוב מהדת או מאנשים דתיים ? תודה יניב נ.ב. הכניסה שלי לפורום באה בגלל שאני חושב שיש לי דרך שאפשר לחיות כך וכך ולא על ידי סיגופים ואסור

מה אתה רוצה?

מצאת את הדרך שלך בחיים? טוב לך ככה וכהה? אתה קורא לדברים שמסבים לך הנאה "משהוא אסור"? אני שמח בשבילך, תמשיך ככה, ותהיה מאושר! תראה, לחוזרים בתשובה, לכולם, יש תשובה זהה. ליוצאים בשאלה, יש לכל אחד שאלה אחרת... >ותחשוב על זה<

שלום יניב

אז ככה:
אני מגיעה מהזרם הדתי לאומי, ואין לי שמץ של מוגש מי זה הרב הזה שהזכרת.
אני מאמינה באמונה שלמה שאין אלוהים - אז עניין החצי-חצי לא ממש תופס אצלי. אני מכירה הרבה דתיים (למעשה כולם) שקיום המצוות שלהם רופף. יש דברים שהם אדוקים בהם, יש דברים שהם כלל לא מקיימים, ובד"כ משתדלים לעשות הטוב בעיני מה שהם חושבים שאדוני היה רוצה, או הרבנים או השכנים.
יצאתי מתוך אמונה, ללא שום קשר למצב הכלכלי. בעצם יצאתי עוד לפני שהייתי מודעת למושג - מצב כלכלי.
בעניין השנאה לדת - יש דברים שיוציאו אותי מדעתי, יש דברים שאני אפטית אליהם, יש דברים שהדחקתי, יש דברים ששכחתי באמת, יש דברים שמשעשעים אותי, יש דברים שאני אוהבת (בעיקר את הקונספט). ואצל כל אחד הדברים משתנים - דברים שאני אדישה אליהם אחרים לוקחים קשה וההפך.
הכניסה שלך לכאן נובעת מהרבה שאלות - את השאלות האמיתיות אתה אפילו לא יודע לנסח, התת מודע שלך לא נותן לך גישה מפחד התשובות (אין מה לפחד, התשובות לא בהכרח יוציאו אותך מהדת, ומקסימום - הכי גרוע שיקרה - תצא בשאלה. אפשר לחשוב...)
אם אתה חי טוב, וטוב לך עם עצמך ובכלל. מצדי תאמין בדונלד דאק. >ספל חמאה ממליצה לך לקרוא. הכל<

yaniv021

New member
תודה על התגובות

אני מבין עכשיו יותר את נושא הפורום אני מקוה שתהנו מהכתיבה שלי בעתיד יניב

למעלה