בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

קניתי בית עם קמין המוכר אמר שהקמין מתאים לסולר ולנפט אך הוא השתמש רק עם נפט יש לי כמה שאלות: 1. איך אני בודקת שההתקנה שנעשתה בקמין בטיחותית? יש לבית קומה שנייה וגג רעפים והארובה יוצאת מגג הרעפים 2. האם בכל קמין נפט יכולים להשתמש גם כקמין סולר? 4. מה ההבדל בין נפט לסולר מבחינת בריאות, חימום עלויות ומה עדיף? 5.הקמין שלי מותקן על קיר שעליו יש לבנים ארוכות מודבקות, האם זה בידוד מספיק? כי מאחוריו יש את המקרר והקמין הוא דו כיווני(רק שהכיוון השני פונה לקיר). 6.האם צריך לעשות במה מתחת לקמין? הרצפה היא גרניט פורצלן 60X60 סליחה על כמות השאלות, אך המידע חשוב לי ביותר שנה טובה רונית

בינא

Member
מומלץ שתפני לחברה שמתקינה קמינים

הרי את רוצה בדיקה ובהמשך החיים תרצי אחזקה אן טיפול מקצועי ויפה שעה אחת קודם שמדליקים אותו. את כל השאלות תפני אליהם כמומחים לעניין שגם יבואו לראות במה מדובר, יבדקו מבחינה בטיחותית ואיכותית... תשובות בפורום אינן יכולות להוות במקרה זה, משום תשובות רציניות, כי אין באמת נתונים למתן תשובות בנושאי בטיחות ו/או אפשרויות התידלוק שגם הן קשורות לבטיחות, בלי שרואים את המצב הקיים בשטח.

תודה על ההתיחסות

אבל היו שאלות נוספות, שלא קשורות לבטיחות וחברות קמינים לא תמיד מוכנות לבוא אם כבר מותקן קמין...

קמין

לי יש קמין שקניתי לפני מספר שנים,שנה אחת הפעלנו אותו,ומאז לא עוד.מחירי הנפט/סולר הם כאלה גבוהים שפשוט לא כדאי.כאשר מדליקים קמין בחורף אין טעם לכבות כל יום,לכן משאירים אותו דלוק 24 שעות במשך רוב החורף,אני לא יודע איפה את גרה,אך אצלנו בגליל קר מאד,ובחורף אחד ניתן להגיע לצריכה של בין 1000 ל-2000 ליטר דלק,תכפילי במחירים של בין 5 ל-6 ש"ח ,אני קניתי מזגנים בכל הבית,זה הרבה יותר זול,יותר זמין,ועונה על הצרכים(נכון שזה לא אותה תחושה) עוד לא דיברנו על התחזוקה של הדבר הזה,אני הייתי ממליץ לך להשתמש בקמין כרהיט .

Z ליאור

New member
חולק עליך ...

קמין אינו צריך להיות פתוח 24 שעות זו תהיה טעות במיוחד בחורף הישראלי עם ריבוי הימים החמים ,מה שכן לפנות ערב הטמפ' צונחת ,אנחנו הדלקנו את הקמין באזור 15:00 עד כמעט חצות והבית היה חם ונעים הלך לנו באזור ה 600 ליטר ממש לא נורא בהתחשב בחום וההרגשה הנעימה שהוא מייצר

מאוד תלוי באיזה איזור באזורים קרים, בגליל וצפונה, בכדי שהבית יהיה חם, חייבים להשאיר את התנור הזה דולק כל זמן שקר. אחרת לוקח לתנור כמה שעות טובות לחמם שוב את הבית. ואנחנו מדברים על תנור שאמור לכסות את רוב שטחו של הבית. בוא לא נשכח שמי שמדליק תנור כזה רוצה גם בית חם כשהוא קם בבוקר. מסכים שבימים פחות קרים ניתן לכבות. אבל, כמו שצינו פה אחרים, מחיר הדלק, שינו את הגישה לחלוטין, ומי שעבר חורפים מבלי לכבות, הגיע למצב שלא מדליק בכלל כמעט, ומוצא פתרונות אחרים, כמו מזגנים. אבל אני מודה , אין מה להשוות.

3718

Member
לי טכנאי אמר שאפשר לשרוף את שניהם

אבל נפט נשרף בצורה יותר נקיה (משאיר פחות פיח)

3718

Member
לי טכנאי אמר שאפשר לשרוף את שניהם

אבל נפט נשרף בצורה יותר נקיה (משאיר פחות פיח)

למעלה