בוקר טוב לכולם

ר ו ת 5 5

New member
בוקר טוב לכולם

קראתי את דבריו של אדם רוסו. יש לי שאלות לפי הסדר הבא. אני מפעילה את המחשב ,דבר 1 בבוקר,שותה איתו קפה. נאמר לי ,שלא מומלץ להדליק ולכבות את המחשב,לעיתים תכופות. שאיני ליד המחשב,אני שמה אותו במצב המתנה. השאלה? האם זה בסדר? או עדיף לכבותו כליל? שאלה שנייה האם יש אפשרות לקבל עיצות לגבי סידור הביית? אני באלאגאנסיטית לא קטנה(תמיד הייתי). יש לי מס' חתולים ושני כלבים. אני דואגת שהביית יהייה נקי,שוטפת יום יום. ומנקה את ארגזי החול. אני משקיעה כה הרבה בטיפול חיות המחמד שלי. ועד שזה מגיע לסדר את הביית,אני עייפה,או שאין לי חשק. ואז מתיישבת ליד המחשב(אני קוראת לזה מנוחה) רציתי לומר,שאני מאוד אוהבת את הפורום הזה גמר חתימה טובה לכל עם ישראל רות

goanin

New member
../images/Emo82.gif בוקר טוב

לכבות את המחשב ולהדליק אותו זה בסדר. נאמר שאם זה מקצר את החיים שלו זה זניח לחלוטין ניתן להתעלם מזה. זה יותר זניח מהחסכון בחשמל. אולם, אם את כל היום על המחשב ותצטרכי לכבות אותו חמש פעמים - אז שימי אותו על המתנה. טיפים לגבי סידור הבית אין הרבה.. הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על הסדר. כדי לצאת ממעגל הבלגן צריך לקחת יום חופש ולעשות פסח בבית. אל תפחדי מהבלגן: תכנסי פנימה ותחסלי אותו. ואז באופן שרירותי תדמייני איפה היית רוצה לראות הדברים שלך. לא לפחד לזרוק (לתרום מה שאפשר) דברים שמהרהרים לגביהם. ולשמור על הסדר בקנאות! צריך לעשות סוויץ' במוח בשביל זה. אני אחפש לך שרשור מעניין בו אני זוכר שהתעמקנו בנושא הבלגן.
ברוכה הבאה!

YULI9

New member
../images/Emo31.gifממש לא לעשות פסח!!!

רק הרעיון יכול להוציא את הרוח מהמפרשים ולייאש לגמרי. אתן לך עצות מניסיוני כבאלאגניסטית מוצהרת עם הרבה שנות וותק
. השיטה שעבדה אצלי היא שיטת הפרוייקטים, לא צריך ימי חופש בשביל זה, מתבססים על הזמן הפנוי שיש. בוחרים חדר, רצוי להתחיל בסלון או במטבח כי שם ברגע שיש סדר לדעתי יש השפעה על כל הבית. מחלקים את החדר לחלקים, לדוגמא, היום אני מסדרת את המזנון אם אין מספיק זמן אז הפרוייקט היומי יהיה מגרה אחת במזנון. חשוב שניתן יהיה לסיים את הפרוייקט ביום אחד. את מה שבחרנו מסדרים ומנקים יסודי, ממיינים זורקים ומארגנים. אם סיימנו פרוייקט ונשאר זמן פנוי לא מתחילים משהו אחר ! מפרגנים לעצמינו את הזמן הפנוי למשהו כיפי, כל אחד לפי העדפותיו. חשוב אחרי שסיימנו משהו לשמור מאוד שלא יכנס אליו שוב באלאגן. כך מגרה מגרה, חדר חדר, הבית הופך למסודר ונשאר רק לשמור על הסדר. עשיתי את זה לפני כשנה וחצי, יש נסיגות אבל הבית לא מתקרב לבאלאגן שהיה לפני. אפשר להעזר בעצות של ה "פליי ליידי".

goanin

New member
ממש כן.

אם לא תהפכי את הבית (כמובן שזה חד פעמי), ולא תעשי שינוי משמעותי ודרמטי, לעולם ביתך ישאר מבולגן ולא תדעי מה לעשות ומאיפה להתחיל. אני מוכן לחתום לך על זה. רק פרוייקט גדול שמשנה את הבית מהקצה אל הקצה ישנה את הגישה שלנו לסדר. אם לא נעשה פסח, בחיים לא נפטר משורש הבלגן. זו דעתי והיא נחרצת הפעם. המון המון בהצלחה

אפשר להתווכח על זה אצלי לדוגמא עובד רק חלקים

קטנים בכל פעם ולהוסיף אותם לקיים פסח מייאש אותי רק המחשבה גורמת לי לחזור לספה

goanin

New member
זה דיון מעניין. ובטח שכל אחת והעדפותיה.

בטוח שאין דרך אחת שעובדת תמיד, ומכיוון שאני אוהב להתדיין (ודי משעמם לי פה) אני אסביר את ההעדפה שלי: סדר, נקיון וארגון דורשים סוג של משמעת עצמית והתמדה. אנשים שמעולם לא התמידו צריכים לעשות סוויץ', אחרת מוותרים מהר והרצון לנהל את הבית נשאר מאחורה (כמו טרנד). אני בטוח שכולן כאן מסכימות איתי בעניין הסוויץ'. כשהבית מבולגן זה מתסכל ותוקע. זה מאד שלילי לטעמי לצאת מטבח מסודר לחדר עבודה מבולגן. הרי כל העניין בלהיות מסודרים הוא שימור ותחזוקה שוטפת. כשחלק מהבית עדיין מבולגן, מאד קל לוותר לעצמנו פה ולוותר שם ומהר מאד אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בבלגן שוב. השיטה שלי דומה לשיטה של "לפתוח דף חדש". כשעושים את זה ורואים את השינוי בכל הבית, מאד קשה לחזור לבלגן (מנטלית). הפליי ליידי מחפשת לדבר אל העם ולתת לו שיטות מהממות שנשמעות טוב וקל. לא מתחבר לזה.

YULI9

New member
רואים שאתה לא בלגניסט../images/Emo8.gif

צריך להבין את ההרגשה לשבת באמצע הבלגן ולא לדעת מהיכן להתחיל, רק המחשבה שצריך להשתלט על כל הבית מיאשת ומוציאה את כל המרץ. פרויקט אחד שיש לו התחלה וסוף מוגדרים הרבה יותר קל להתחיל ולסיים וההרגשה הנהדרת שבסיום הפרוייקט מדרבנת לעשות עוד ועוד, ממש נכנסים "לשוונג". תוך כמה ימים הבית מבריק בלי מאמץ גדול. ניסיתי כמה פעמים את שיטת ה'זבנג וגמרנו', מהר מאוד הבית חזר למצב הקודם וכל המאמץ ירד לטימיון. היום כשהבית פחות מסודר (אני לא נותנת למצב להתדרדר) שניים שלשה פרוייקטים והבית שוב מסודר כמעט בלי מאמץ. כמובן שלכל אופי מתאימה השיטה שלו , לי זה היה הרבה יותר קל והרבה יותר קל לי לשמור.

goanin

New member
אממממ...

זה לא שאני לא בלגניסט. אני כנראה אדם של שחור או לבן... פעם הייתי בלגניסט. אבל זה היה בבית של אמא

ronchooli

New member
אבל יש כאן שני נושאים שונים

הראשון הוא השינוי בראש שאתה מדבר עליו והשני זה הביצוע בפעול שהשאר מדברות עליו ואני איתן. למי שהבית שלו מבולגן כולו וצריך לבצע סידור מהשורש, מאד קשה עד בלתי אפשרי בכלל לעשות הכל במכה אחת. ברגע שמחלקים את באלגן לפרוייקטים בזמנים קצרים וקצובים זה הרבה יותר אפקטיבי וגם מתבצע, וראינו כאן בעבר דוגמאות לזה. גם אצלינו זה מה שעובד, כל פעם אנחנו לוקחים משהו אחד,איזור בבית,חדר, ארון, וביחד עושים מיון זורקים מסדרים וכו. הבעיה עם סדרי פסח כמו שאתה מציג אותם זה שברוב המקרים, מתעייפים נורא באמצע ואז חצי בית נשאר כולו מבולגן מכל הכיוונים. לדעתי כדי באמת להצליח בכזה שינוי של כל הבית, צריך לעשות את זה במנות קטנות וכמובן שצריך לשנות משהו מהותי בראש ובחשיבה.

ר ו ת 5 5

New member
תודה לשניכם,אתם מתוקים../images/Emo214.gif

אני מתביישת לספר לכם. אבל, אני אישה ישרה. עד לא מזמן,עבדתי במשרה מלאה. התגלו אצלי,פריצות דיסק.בגב ובצוואר. הקיצר,מלא רופאים,מלא בדיקות סי טי וכאלה. העיקר,קניתי תיקיות שיהייה מסודר. אולי 5 תיקיות. הלכתי למקום העבודה שלי למסור את טופס המחלה. לא מצאתי אותו. ביתי,עזרה לי לחפש אותו. זה הייה בתיקייה אחרת. גם במסמכים,אני נוראית,העיקר,יש לי המון קופסאות מפלסטיק כדי למיין,חשבונות,ביטוח.כל מיני. אני מוציאה,המון אנרגיה,ומרגישה שמסתובבת סביב הזנב שלי. קמה כל יום ב430 לפנות בוקר,להאכיל את הגורים שלי. מטפלת,בכל החיות,אח"כ יורדת עם הכלבים. איני מתלוננת.אני מאוד אוהבת את זה.. תמיד היו מעירים לי שאני מבולגנת,אך מאוד חרוצה. אתם חושבים שבגילי 55 זה ישתנה? אני מנסה,באמת מנסה רות

goanin

New member
../images/Emo24.gif בטח רות!

כמאמן כושר (בין השאר) אני חווה שהדבר הכי קשה הוא לשכנע אדם מקובע לשנות את גישתו ודעתו. את לא כזאת, ולכן את יכולה לעשות הכל! אני בא מחברה שבה אדם בן חמישים לעולם לא יעלה על פורום ויכתוב, שלא לדבר על לקבל עצה. אני מופתע כל פעם מחדש! לעניין: אם את יכולה, נסי לכתוב מה לדעתך שונה בהתנהלות שלך מזו של כל עקרות הבית ה"מסודרות"? תני ממש דוגמאות.

ר ו ת 5 5

New member
אדם היקר

גיל 50 הוא גיל צעיר. יש,לי תוכניות לעוד 100 שנה. מרץ בלתי נלאה(היפראקטיבית). בנעוריי,הייתי 7 שנים בקיבוץ. על כל המשתמע מכך. הולכים לחדר אוכל,-לכן איני יודעת ממש לבשל. וגם אוכל,לא ממש מעניין אותי. רוב השנים,גרתי לבד. היו לי מערכות יחסים ארוכות,אבל אף פעם לא גרתי ביחד.לא אוהבת את זה. עבדתי ולמדתי,היו לי על הריצפה 3 ספרים בו זמנית. טלפון ליד המיטה,וכמובן,סיגריות וקפה. בדיוק,לפני 16 שנה. הבאתי לעולם את ביתי היחידה. ואז,הייתי צריכה לדאוג שלא ייחסר כלום בביית וכו'. ולא כל כך הבנתי,איך מנהלים משק ביית. שהגיע חג(,לפני הלידה) הייתי אומרת לחברותיי,טוב קניתי קפה וסיגריות. אז אני ממש מוכנה לחג. מה שהיה לי, ועדיין יש לי זה חופש,חופש,חופש. כמובן,שמאז שביתי נולדה החילותי לבשל,לערוך רשימות קניות. לנקות,ממש אין לי בעייה. בגלל החיות מחמד,אני שוטפת את הביית כל יום. אני מאוד נקייה,לא סטרילית. הבעייה מתחילה,עם הבאלגאן שיש לי. יש לי שכן,שמאוד אוהב חתולים. ואני מידי פעם,"תורמת" לו מזון לחתולים שלו. היום,הוא הבטיח לי שיעזור לי לסדר את המחסן גינה שלי. מה יש במחסן? אוכל לכלבים ולחתולים,חול,בגדי חורף וכו'. נתחיל מזה,שאני הולכת להעיף חצי ביית. אבקש מביתי להדפיס לי את הרשימה של הטיפים שנתתם לי. חשבתי,להזמין את השרות הזה שעוזרים לארגן את הביית. אבל,זה מאוד יקר. ואיני אוהבת שאומרים לי מה לעשות. להתייעץ כן. תודה רבה על ההבנה רות

goanin

New member
רות היקרה ../images/Emo13.gif

אף פעם אל תזמיני אנשי מקצוע. זה בזבוז כסף. מאיפה שאני בא אין את המושג הזה בכלל. את צריכה "להרים את הבית על גלגלים". זה כמובן חד פעמי, ואחרי זה רק צריך לשמור על הסדר כמו שהוא. תתחילי חדר חדר. תתחילי, למשל, עם חדר השינה. אם את מוצאת משהו שצריך להיות בחדר אחר שימי אותו בצד עד שתסיימי לסדר את כל חדר השינה. השארי ממוקדת וטפלי בכל לאט לאט. קחי הכל באיזי. תעיפי כמה שיותר שטויות. אפילו תרשמי איפה שמת דברים חשובים. מדי פעם קחי הפסקה. ודאגי שיש לך אוכל (מתעייפים, אין מה לעשות) לתדלק במהלך היום. מה עם הבת? תעזור לך?

ר ו ת 5 5

New member
אוי,אתה כה נחמד

סליחה שאני שואלת אתה בן 20??? אני צריכה להוריד בפניך אלף כובעים. איך אתה כל כך מתמצא בניהול ביית? היום,השכן עזר לי לסדר את מחסן הגינה. ביתי עוזרת לי דיי הרבה,היא בת 16 ואיני רוצה להציק יותר מידי. היא אומרת,רק שבוע שעבר עזרתי לך לסדר את החדר כבר מבולגאן. האמת,שכרגע,יש לי גם קושי פיזי ,אני לא מאלה שמסוגלות לשכב במיטה ולהאינח. אני באמת מקבלת דירבון חזק מכם. זה באמת קורה לי המון. שאני מוצאת איזה בגד,אז הולכת לסדר את הארון. השיטה של דבר,דבר,באמת טובה. מה שמעניין, שאני זורקת דבר,לאחר זמן מה אני צריכה אותו. אין לי בעייה לזרוק,לתרום,אני שמה המון בגדים על הגדר. ושאני חוזרת עם הכלבים,זה כבר נלקח. אני מאוד מודה לך ולכל אלה שעזרו לי חתימה טובה רות

goanin

New member
תודה ../images/Emo6.gif

תלחצי על הניק שלי. כל הפרטים שם
אני מתמצא בניהול בית כי זה בדם שלי. אל תשכחי שפעם זה לא היה כל כך מוזר... תקראי שרשור בדף הזה: "הי לכם. אני חדשה בעסק ואשמח אם תוכלו לעזור.." כתבתי שם כמה דברים שגם יכולים להועיל. ותמשיכי להתיעץ בכיף בקשר לכל דבר (ספציפי ככל שיהא).

maybesure

New member
אף פעם לא מאוחר לשנות!

במיוחד למי שנכונו לה עוד למעלה מ 50 שנה, עד 120. כתבת שקנית מלא תיקיות ויש לך קופסאות פלסטיק למיון ניירת, ולדעתי זה חלק מהבלאגן: ניירת של שנה שלמה נכנסת בקלות בקלסר אחד גדול. אני מתייקת את כל שנה בקלסר אחד בלי חוצצים: מכניסה את כל ניירת הבנקים לשמרדף. את כל ניירת הביטוחים לשמרדף. את כל ניירת כרטיסי האשראי לשמרדף. את כל ניירת האחריות של רכישות לבית לשמרדף. את כל תלושי השכר לשמרדף. את כל ניירת הקופ"ח לשמרדף. את כל ניירת חברת החשמל לשמרדף כנ"ל בזק/אורנג'/מים/ארנונה וכו'.. כל קטגוריה בניילון משלה. מתייקת את השמרדפים בתוך הקלסר האחד והיחיד שמשמש אותי שנה שלמה. על כל שמרדף מדבקה בקצה השמאלי העליון ועליה רשומה הקטגוריה. עכשיו אם צריכה לחפש בדיקה רפואית - אחפש רק בשמרדף של קופ"ח. נמנעת מלצבור ערמות לתיוק ולכן מרכזת את הניירת של חדשיים בערך בתיק פשוט שנקנה בחנות ה 2 ש"ח (יש להם המצאות אכסון חבל"ז..). אחת לחדשיים מתיישבת, מוציאה את כל הניירת ומתחילה להכניס לכל קטגוריה. תמיד תאריל אחרון הכי למעלה. רבע שעה תיוק מקסימום. זמן של קפה וסיגריה
במקרה שלי רק קפה. עם הסיגריות סיימתי רומן לפני 23 שנים. סה"כ: 6 דפי חשמל בשנה, 6 דפי בזק בשנה, אוראנג' לרוב באתר שלהם, שולפת לפי צורך - מקסימום 12 דפים בשנה. ביטוחים - מלאן דפים מיותרים אבל מילא.. מתייקת הכל. אחריות של רכישות נניח עוד 7-8 דפים. (כולל חשבוניות שמשמשות כהוכחת קניה לצורך אחריות, לשים לב ולא לזרוק!) ושאר הקטגוריות כנ"ל. לא מצדיק "המון תיקיות וקופסאות". נדרשת לכך משמעת עצמית של איסוף כל הניירת לתיק אחרי בדיקת הדואר או כשמגיעים הביתה עם מסמכים, ואחת לחדשיים תיוק (אפשר להחליט אחת לרבעון או אחת לארבעה חודשים אפילו - אבל אז לוקח יותר זמן לתייק, ובינתיים אם צריך איזו קבלה או בדיקה אז מצריך נבירה). אני מזכירה במקצועי ותיוק בשבילי הוא טבע כמעט, אבל לא מתמיד היה כך. אפשר לומר שרק בסביבות גיל ה 40 למדתי איך - אף פעם לא מאוחר. גם במשרד שלי אני מעדיפה כמה שפחות תיקיות וקלסרים - וכמה שיותר תיוק פנימי בתוך קלסר שנתי - ממויין לקטגוריות. כשהבוס מתקשר לחפש איזה מסמך אפילו בטלפון מהבית אני יכולה לכון אותו להגיע בדיוק למקום הנכון. כמובן שבמשרד אני מתייקת לפחות אחת לשבוע בימי חמישי כדי להקל חיפוש במידת הצורך.

ר ו ת 5 5

New member
תודה לך מקרב../images/Emo23.gif

כל חשבונותי משולמים בהוראת קבע. האם עדיין צריך לשמור את כל הניירת? בנושא,של אחריות לגבי מוצרים. גם בזה אני גרועה מאוד. מזל,שיש חנויות שמכירים אותי אופיס דיפו למשל. רכשתי שם פקס,במקום ללכת לשלוח כל פעם. אני עושה זאת מהביית. הייתה לי תקלה קטנה בפקס אז המנהלת אמרה נו טוב, אני מכירה אותך,אסתכל במחשב מתי קנית,ונראה אם עדיין יש אחריות. את יכולה להסביר לי בבקשה מה זה שמרדף? חוץ מהתיקיות,יש לי קופסאות נעליים(מנסה להיות מסודרת). ששם יש לי תמונות,(אין לי סבלנות לאלבומים) קופסה אחרת,דרכונים וכל מיני טפסים.פנקסי חיסונים של החיות. בקיצור,הביית שלי נראה כמו מחסן אחד גדול. זה גורם לי לתחושת עומס נפשי. אני אוהבת מה שנקרא. סגנון יפני,שהכל חלק,שקט ורגוע. בלי כל מיני פיצ'פקס על המזנון,או הקומודה נתתי לביתי את חדרי. ואני משתכנת בחצי חדר. אני לא זקוקה ליותר מזה. בחדר שלי,יש מיטה,שידה,ארון בגדים יחיד.שולחן מחשב,ארון שירות מפלסטיק. וכסא מחשב,ממש טוב,(בגלל הגב)כך שממש אין לי מקום לזוז. יש לי המון פנקסים ועטים,זו אהבה בלתי מוסברת לכלי כתיבה. הרבה עפרונות. תודה על עצותייך. אני חייבת להתחיל לסדר. יש לי צורך להספיק כמה שיותר דברים,לא אוהבת לבזבז זמן. וגם נטייה לעשות כמה דברים בו זמנית. בברכה רות

למעלה