בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

השנה אנחנו בפעם הראשונה נוסעים לחו"ל. אשמח להעזר בטיפים מנסיונכם: איפה עושים ביטוח בריאות? איך מסתדרים עם התרופות? ועוד כל מיני שלא חשבתי עליהם. תודה מראש

cafesito

New member
תרופות, תמיד לקחת יותר ולדאוג לאישורים מתורגמ

לדאוג למכתב רפואי מתורגם לשפות של המדינות אליהם תכנסו על סוג וכמות התרופות כדי למנוע אי נעימויות ועיכובים. לדאוג גם לחטיפים מוכרים מהארץ וכמה שקיות של אוכל להכנה מהירה למקרה שהחולה לא ירצה לאכול את האוכל המקומי. בעקרון אין הרבה בעיות, תהנו ותחזרו עם חוויות. חופש נעים.

vikvik

New member
אישורים

לדאוג גם במכתב מתורגם למכשיר האינהלציה כי מאוד אוהבים לא לאהוב אותו במכשירי הרנטגן האלה וגם להתרגל להגיד "אסטמה" לכל עבר
כמו כן , לקחת את המכשיר ואת התרופות איתכם למטוס ככה שאם יש בעיה עם המזוודות לא תשארו בלי. יש חברה אחת שמבטחת אותנו ביטוח מלא ואת הטלפון שלה ניתן להשיג באיגוד. תבקשו מכתב מפורט על המצב הבריאותי מהרופא באנגלית , אם זה לתקופה ארוכה אז כדאי גם לקחת תרופות חלופיות שבדרך כלל מחליפים בבית אם המצב משתנה. בכלל כדאי להתייעץ עם הרופא שלכם שנראה לי בכל מקרה יצטרך לחתום על מסמכי הביטוח. בגדול גם מאוד משנה המצב הבריאותי של הסיאפניק , כי לפעמים הרופא שולח לעשות בדיקת טרום טיסה , כדי לבדוק את החמצן שיורד במהלך הטיסה , במיוחד אם זה לארצות רחוקות והטיסה היא הרבה שעות ולפעמים אם יש צורך בחמצן או חשש שיהיה צורך אז צריך לדאוג למקומות במטוס ליד החמצן. ובגדול , אני לא נתקלתי אף פעם בשום בעיה בשום מקום טפו טפו טפו . רק שכל עניין האישורים מוכנים ליד הדרכון לתרופות , מזרקים , ומכישר אינהלציה הוא חיוני ביותר.

itamarc8

New member
אמא של סיאפניק

אני הייתי נוסע לחו"ל מטעם האיגוד 18 פעמים לשוויץ. ולאחר מכן הייתי נוסע לבד לאירופה הייתי עושה ביטוח אצל איתן סלונים את הטלפון בקשי מהאיגוד ובביטוח יסבירו לך מה לעשות. אני עושה דרכם ביטוח לקחתי איתי תרופות מכשיר אינהלציה כדורים ומה שחשוב לקחת אקמול או כדור נגד כאבי שיניים או ראש זה חשוב .שהייתי ברומא תפס אותי כאב שיניים וקניתי אנטיביוטיקה שם בבית מרקחת ועלה לי יקר אז עדיף לקחת מהארץ נסעתע נהנתי וחזרתי בריא ושלם .אני טס עוד חודש לשוויץ בדאבוס לבד ואני מתחיל להתארגן לביטוח תרופות וכולי .אז שיהיה לכם בילוי נעים ובריאות ממני איתמר.

אפשר לעשות ביטוח בכללית

צריך לבקש את הפוליטסה - יש גם באינטרנט ופשוט לקרוא בדרך כלל אם לא היו אישפוזים בבתי חולים בחצי השנה האחרונה אז אין בעיה. חבל לשלם יותר כסף על הביטוח אם אפשר לשלם מחיר סטנדרטי. לקחת תרופות אלטרנטיביות למקרה של החמרה במצב. רשימה באנגלית של כל התרופות שאיתכם חתומה על ידי רופא לשים חלק מהתרופות לפחות בתיק יד ולקחת למטוס למקרה שהמזוודה תלך לאיבוד רצוי גם מכתב מסכם על המחלה מהרופא באנגלית למקרה חרום ולהיסטריים במיוחד, ותלוי לאן נוסעים, גם כתובות של בתי חולים באזור שבהם יש מרפאות CF אפשר למצוא באינטרנט או לאול את הרופא והכי חשוב לעשות חיים משוגעים!

vikvik

New member
לא ממליצה לעשות ביטוח בקופות החולים!

מסיבה מאוד פשוטה שעל פניו הכל נראה בסדר עד שמגיעים לרגע האמת. בנסיעה האחרונה שלי לחו"ל בדקתי את האפשרות הזאת , וישבתי מול הבנות בקופת חולים שכבר נהיו משפחה עבורי , וכולן פה אחד אמרו לי : אוף דה רקורד שלא כדאי לי לעשות ביטוח בקופת חולים למרות שהם מסכימים. כי אחר כך אם חס וחלילה אצטרך יהיו עם זה בעיות , אדם עם מחלה כרונית כדאי שיבטח את עצמו במקום מוכר , במקום בו יש נסיון שהביטוח מכסה את הכל. הבעיה היא לרוב משפטית ביורוקרטית , הם טוענים שזה כולל ואחרים אומרים שזה לא כולל. ויש הרבה אותיות קטנות ובסופו של דבר הפוליסות לא בנויות לחולים קשים ובשביל זה עדיף לבטח את עצמך במקומות המיועדים לכך. בכל מקרה זה מה שקיבלתי כמידע והמלצה פנימית שאפילו נוגדת את האינטרסים.

למעלה