בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם../images/Emo24.gif

תודה לכל מי שהיה איתי בשעות שהבן היה בדרכים. מסתבר...שיש לי בן חכם לאללה.... צה"ל לא תיאם עם ההורים את הביקור.( ההורים היו בעבודה) הבן הבין את זה בשלב מוקדם מאוד כשיצא לדרך אי לכך הוא סטה ממסלולו והלך לבקר חייל בודד.( שלא היה ברשימה) לגבי הביקור: הבן לא היה "מבסוט" מהיחס שמקבל החייל בבית המישפחה. כמו כן מצבו הכספי של החייל הזה לא מספק . הדברים ידווחו הלאה לטיפול.

מיקקוש

New member
בוקר טוב לכולם ../images/Emo13.gif

מה שלומכם ? מעוז, כל הכבוד לבן. זו עבודה לא קלה בלשון המעטה. במקרה הזה שבגינו הלך לביקור, האם זה לא תפקידה של פקידת ת"ש? לא שמעתי מהבן יומיים וגם לא הצלחנו לתפוס אותו
אנחנו מאמינים שהכל בסדר והוא פשוט מאד עסוק. no news-good news אבל בכל זאת מאד מתגעגעים וזה לא אופייני לא לשמוע ממנו יומיים רצופים. מקווה לשמוע ממנו היום. יום טוב לכולם

מיקקוש

New member
חוזרת בי, זה מה שקורה לתרנגולות

שהולכות לישון מוקדם ולא שומעות אפילו את הטלפון שלא לדבר על זה שרק בשעה 09.10 מדברות עם הבעל "הציפור" שהחלה זה עתה להתעורר, שדיווח שהבן כן התקשר אמש. בקיצור, הכל בסדר עם ה"פעוט".

אממאא

New member
בוקר טוב |מטרה|../images/Emo182.gif

ירדו לי עכשיו איזה 20 שנה מהחיים.... הטלפון מצלצל, מספר לא מזוהה.. "שלום, אני מדברת עם אמא של א'...?" "כן...." ובראש אני מתחילה לגלגל איזו חברה מהחברות לא יודעת שהוא התגייס... "בוקר טוב, אני מדברת מהצבא"....(הפסקה מתודית ארוווככככההההה מאד) טוב שישבתי, לא יודעת מה היה קורה אם לא.... "בוקר טוב, רציתי להודיע לך שטקס ההשבעה לא יתקיים השבוע......" אוקיי. חזר הדופק, חזרו כל המדדים שאפשר לבדוק....(נשימה, פעילות מוחית וכו') "לא יודעים מתי יתקיים הטקס, אבל הכל בסדר לא לדאוג"... יופי, סבבה, רק שאני כמעט מתתי.... יום טוב שיהיה

מיקקוש

New member
אממאא ../images/Emo24.gif אני מבינה אותך

לדעתי מי שהתקשרה היתה צריכה מיד לאחר "מדברים מהצבא" להוסיף, "הכל בסדר עם XXX, רק רצינו...." יום רגוע

בעיני זה סקנדל

ככה להודיע. כי אם לי זה היה קורה... אתם הייתם עכשיו בהתארגנות ללויה שלי. אני רותחת מכעס למשמע דבריה של אמאאא. יש דברים שהם בחזקת יהרג ולא יעבור ומי שלא יודע לדבר בטלפון שלא יגע בו.

אממאא

New member
מעוז אל תתעצבני.... דיברתי עם

הבא"ח, הסברתי להם שכמעט הרגו איזו אמא היום.... הם הבטיחו שלא יהיו יותר כאלו שיחות, אלא יגשו ישר לעניין, ויסבירו מיד במה דברים אמורים.

אימשל2

New member
טוב עשית

גם לי כמו למעוז היה ודאי נגרם נזק בלתי הפיך - ללב או למח או לשניהם.

Rainbow100

New member
אממאא ,- את מדברת על גולני נכון?

אז זהו שהם למדו. קיבלתי הרגע טלפון מאד ענייני שהסביר מיד שמדובר בדחיה של ההשבעה . הם הפנימו מהר את הערה שלך. תודה שהסברת להם וחסכת לי התקף לב. הלוואי ככה תמיד, בכל התחומים. צהריים טובים.

מיקקוש

New member
טוב שהערת להם, החיילים/ות כ"כ

צעירים ולא יודעים הורות מה זה. צריך ללמד אותם עד שיחוו זאת בעצמם.

סמדר בנ

New member
תביאו בחשבון

שאם קורה חס וחלילה משהו רציני לא מודיעים בטלפון אלא באה משלחת הביתה. אם הילד מרגיש רע, או מאושפז והוא מסוגל לדבר אז מבקשים ממנו להתקשר להורים. אז שיחת טלפון מהצבא לא אמורה לעורר בהלה רצינית.

אממאא

New member
סמדר, ברציונל זה נשמע נהדר...

אבל כשאומרים לי בטלפון - מדברים מהצבא... באותו רגע, לא חושבים על כלום, רק שכל המחשבות מתחילות להתפזר לכל מיני כיוונים ותפקודי המוח הופכים לקו ישר אחד.....

מיקקוש

New member
יש משהו בדברייך סמדר אבל

אנחנו כהורים (וסליחה שאני מדברת ברבים אבל לא נראה לי שאני טועה), ברגע ששומעים "מדברים מהצבא", המוח "מתייבש", אי אפשר לחשוב בהגיון וחושבים תמיד על הכי גרוע,זה אפילו לא רצוני לדעתי, עד שמגיע המשפט המרגיע מעבר לקו. זה מזכיר לי, להבדיל, שיחות מביה"ס של מורות לא רגישות. כשהתקשרו אלינו מהצבא לקבוע מועד לביקור, בעלי ענה לטלפון ואפילו הוא שתמיד, אבל תמיד נשאר הגיוני ולא נלחץ, היה לחוץ-פחד, עלה לו הדופק והוא היה צריך שאני ארגיע אותו. בנושא הזה לדעתי אין הנחות, צריכות להיות הנחיות ברורות ונהלים כתובים אפילו, איך מתחילים שיחה עם הורים, איך פונים אל הורים כדי לא להפחיד. זו דעתי בכל מקרה. ממה שתיארה אממאא, עלה לי הדופק, אפילו שלא מדובר בי אישית.

מיקקוש

New member
מתוקף תפקידי אני נדרשת לעיתים

לשוחח עם הורים בטלפון, אני רגישה לזה באופן מיוחד ויש דרכים, כשהדבר הראשון לדעתי הוא ט-ו-ן הדיבור ופתיחת השיחה בשיחת חולין נעימה, זה כבר מוריד את הלחץ גם אם יש משהו לא הכי נעים לומר. ידוע לנו שאת הגרוע ביותר, חס וחלילה
, לא מודיעים טלפונית. ותוך כדי מחשבה, זו דרך (טלפונית ולא אחרת) להורדת הלחץ, שלא קרה משהו דרמטי.

oshiko

New member
נושא רציני, אבל לא יכול להתאפק ...

מלספר בדיחה מאד אנגלית בנושא של איך להודיע זוג יוצא לחופש, משאיר חבר לשמור על הבית. אחרי כמה ימים - טלפון מהחבר. -- "מה קורה?" שואלת האישה -- "החתול שלכם מת!" -- "הה, איזה שוק! ככה מודיעים?" היא נוזפת בו -- "אז איך להודיע?" שואל הפוץ בצד השני -- "קצת ריכוך מקדים", היא מסבירה לו. "תספר שהחתול עלה על הגג, ואז שלא נזהר, ואז שנפל ... ככה תכניס את הידיעה לאט לאט ..." -- "הממ ... הבנתי" אומר בוקיהו אחרי כמה ימים הוא מטלפן שוב. "מה קורה?" שואל הבעל "הממ ... חוששני שחמותך עלתה על הגג ..."

למעלה