המתכון:
סמבוסק מקמח מלא מטוגן או אפוי,במלית חומוס החומרים לבצק: חצי קילו קמח לבן (רצוי שטיבל 2). חצי קילו קמח מלא 50 גרם שמרית 1 מרגרינה בטעם חמאה 2 חלמונים בערך 2.5 כוסות מיים פושרים או כמה שתופס כפית מלח חצי כפית פלפל שחור טחון. חומרים למלית: 1 קילו חומוס מבושל ללא מלח לילה קודם להשרות אני בישלתי בסיר לחץ. לטחון את החומוסים במעבד או במכונת בשר. 2 בצליים בינונים קצוצים דק דק 2 כפות תבלין עירקי שנקרא "בהרט לקובה"(זהירות יש גם "בהרט לחמוצים") 2 כפות כמון טחון כף פפריקה מתוקה כפית חוואג' למרק פלפל שחור לפי הטעם פפריקה חריפה לפי הטעם. כף כוסברה טחונה מלח לפי הטעם הכנת המילית: לטגן מעט את הבצלים במעט שמן לא להשחים. להוסיף את התבלינים זהירות לא לשרוף. ןלערבב עם עיסת החומוס. לטעום ולתקן תיבול אם צריך. הכנת הבצק. להמיס את המרגרינה ולהתחיל לערבב את כול החומרים,ובסוף להוסיף את המיים עד שמקבלים בצק רך אם יש צורך להוסיף מים או קמח. לתת לבצק לנוח במקום חם אני שמתי בתנור מכובה. אחרי חצי שעה או שעה ללוש עוד קצת. ןלתת לו לנוח עוד שעה. לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולהתחיל ללוש על משטח מקומח. לשים במרכז את המילית ומדביקים בחלמון ביצה בקצוות (במברשת) חשוב ללוש את הבצק מעט דק כי הוא מתנפח בטיגון או באפיה.יוצא בערך 30 יחידות גדולות או כפול מזה קטנים. לטגן בשמן עמוק(רצוי קנולה) אני חצי מהכמות הכנתי אפוי מעל מרחתי חלמון ביצה. ואפיתי בחום בינוני 180 מעלות. אני הכנתי את המלית יום לפני ושמתי במקרר מכוסה הערות: . יש אפשרות להקפיא