בוקר טוב לכולם. שאלה

*gemini*

New member
בוקר טוב לכולם. שאלה

בוקר! קצת באיחור, אבל יש סיבה.
מה שלומכם? טוב, יש לי שאלה. כשאני רוצה להציג תמונה, אני עושה לינק, וכשלוחצים עליו, זה מציג את התמונה. עכשו נגיד שאני רוצה להציג קובץ טקסט, או להריץ קובץ זיפ, או משהו אחר, איך אני עושה שבלחיצה על הקישור הוא כבר לבד ידע אם לפתוח את הקובץ בוורד (טקסט), או להריץ ווינזיפ, או להעלות דף htm, או מה שזה לא יהיה. יש לכם מושג?

נתן.ל

New member
זה כבר תלוי במחשב של המשתמש

אם יש למשתמש IE5 ומעלה והוא משתמש ב2000 OFFICE ומעלה אז מסמכי וורד יעלו ישר על בדפדפן ... ZIP הוא יתחיל DOWNLOAD וHTML אם זה יהיה דף אינטרנט ... אני לא חושב שאת יכולה לקבוע למשתמש איזה תוכנה פתאם תתחיל לרוץ אצלו (את מבינה את בעית האבטחה שדבר כזה יכול לגרום
)

*gemini*

New member
אוקיי, אבל אני יוצאת מתוך נק´ הנחה

שיש את זה אצל כולם. איזה קוד אני כותבת כדי להפעיל את זה?

נתן.ל

New member
לינק רגיל בהחלט ...

<A HREF=adva.doc>​
יפתח את הקובץ בוורד ישר (בהתאם לתנאים ממקודם) קיבצי אם זה יהיה adva.aip אז תתחיל הורדה של הקובץ וכן הלאה ... מסמך TXT יפתח בNOTPAD. מיקרוסופט יודעים לסנכרן בין התוכנות שלהם אבל לא עם אחרות ... IE <-> Office למשל ...

Z@yourass

New member
אפשר לשנות סוג תוכן...

אבל רק בצד השרת. בצד הלקוח הדפדפן ישתמש במה שמוגדר לו כברירת מחדל לאותו סוג קובץ. אלו הגדרות מערכת הפעלה. (את יכולה להיכנס בסייר הווינדוס ל Tools -> Folder options -> file types ולראות איך מגדירים לצד הלקוח את היישום לפתיחה לפי סוג קובץ
אין גישה מהדפדפן לבצע את זה (אולי עם ActiveX )

*gemini*

New member
הבעיה היא שהוא לא נותן כלום

אני מקבלת שגיאה שהדף לא נמצא. כלומר, במקום להפעיל את הקובץ, הוא מחפש דף בשם הזה.

*gemini*

New member
תיקון

הוא מעלה את אותו דף שממנו נלחץ הלינק, אבל אומר שהדף לא נמצא. מה שאני רוצה זה שזה יעביר את זה לוורד, או ווינזיפ, או מה שצריך כדי לפתוח את הקובץ, ובמקום הוא מעלה את אותו דף עם שגיאה.

Z@yourass

New member
את יכולה להראות כאן

את ה A Herf שהוא מנסה לפתוח? את מקבלת את אותה התגובה עם כל סוגי הקבצים? ניסית את כולם?

*gemini*

New member
כן. כרגע בהכל אני מקבלת דף לבן חלק

<A HREF="viewFile.asp?type=rest&link=D:\<%=TRIM(recFile.Fields ("F_5134")) & TRIM(recFile.Fields ("F1145"))%>">Listen\view file</A>​

Z@yourass

New member
שאלה טפשית (אולי) אבל...

למה את יוצרת את הקישור לדף ASP עם Querystring? למה לא ישר לקשר לקובץ (רצוי עם Traget=blank ) מה התפקיד של הדף ASP ? בלי קשר אבל אולי תדעי, יש אלוהים?

*gemini*

New member
ניסיתי גם את מה שאמרת. זה לא עבד

אז העברתי לדף שמציג גם את התמונות וגם את הסרטים.

*gemini*

New member
../images/Emo41.gif הלו!! נרדמתם בשמירה?? ../images/Emo41.gif

אני רוצה רעיונות

למעלה