בוקר טוב לכולם ממני.

אנפה2

New member
בוקר טוב לכולם ממני.

בוקר בוקר טוב שיהי רק טוב לרוב יום חדש עומד בפתח לכולנו יש בו נתח.

shuli5558

New member
שבוע טוב לכולנו. מתקרב

יום הזכרון, ואחריו יום עצמאות. הלוואי לא עוד מלחמות. ----------- השמחה מהולה בעצב איך נעמוד בקצב כמה אפשר, עד מתי הקשיים הנפנו דגלים, פיזרנו פרחים בוכים וצוחקים אבלים וחוגגים נבחרים מכל העמים, אנו היהודים..

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לאנפה ולשאר ../images/Emo23.gif../images/Emo104.gif

בוקר טוב ליום ושבוע חדשים
השבוע נעבור רגשות מעורבים של עצב ושמחה. עצב על הנופלים ועם בני משפחותיהם ושמחה שזכינו למדינה. אצל הדתיים מתבטא החג בשלוש צורות בהתאם לפלג אליו משתייך האדם. הקיצוניים אינם מביאים את יום העצמאות לידי ביטוי בתפילה. הפחות קיצוניים אומרים תפילת הלל (הלל ושבח על שזכינו למדינה) אך בלא ברכה. כמו שמבטיחים משהו מבלי לחתום השלישי אלה הציונים ממש מברכים ואומרים הלל. וגם אני אומרת הלל שבח ותודה על מדינה כל כך נפלאה שניתנה לנו והלוואי וישרור בה שלום – עוד בזמנוו. אמן

shuli5558

New member
מצרפת משהו נחמד:

עצה מביל גייטס לנערים של היום ביל גייטס נאם לאחרונה בבית ספר תיכון בארה"ב על 11 דברים שהתלמידים לא ילמדו בבית הספר. הוא דבר על כך שהוראה בשיטות מודרניות של "להרגיש טוב" ו"נכון פוליטית" (Politically correct ) יוצרת דור של ילדים ללא חוש של מציאות ובונה אותם לכישלון בעולם האמיתי. כלל מספר 1 : העולם אינו הגון (העולם לא פייר) – תתרגלו לכך! כלל מספר 2 : הכבוד העצמי שלכם לא מעניין את העולם. העולם מצפה מכם להשיג משהו לפני שאתם מרגישים טוב עם עצמכם. כלל מספר 3 : אתם לא תשתכרו 60,000$ לשנה מיד עם סיום בית הספר. לא תהיו סמנכ"לים עם רכב וטלפון ברכב, עד שלא תהיו ראויים לשניהם. כלל מספר 4 : אם חשבתם שהמורה שלכם קשוח.... חכו עד שיהיה לכם בוס. כלל מספר 5 : להפוך המבורגרים על האש זו לא פחיתות כבוד. לסבא ולסבתא שלכם הייתה מילה אחרת עבור הפיכת המבורגרים: הם קראו לזה 'הזדמנות'. כלל מספר 6: אם אתם מסתבכים, זו לא אשמת ההורים ולכן אל 'תקטרו' ואל 'תייללו' על שגיאות שאתם עושים, לימדו מהשגיאות! כלל מספר 7: לפני שנולדת, הוריך לא היו כל כך משעממים כפי שהם היום. הם הפכו לכאלה מכך שהיו עסוקים בלשלם את ההוצאות שלך, בלכבס את הבגדים שלך ומרוב הקשבה לדיבורים שלך על כמה Cool חשבת שאתה . אז לפני שאתה מציל את היערות מדור הטפילים של הוריך, נסה לסלק את הכינים מהחדר שלך. כלל מספר 8: בית הספר שלכם אולי יכול היה להסתדר עם מנצחים ומפסידים, אבל בחיים זה לא כך. בכמה בתי ספר ביטלו את ציוני הנכשל ונותנים לכם כמה זמן שאתם רוצים כדי להגיע לתשובה הנכונה. אין לכך, ולו דמיון קלוש, לשום דבר מהחיים האמיתיים. כלל מספר 9: החיים אינם מחולקים לסמסטרים. אינכם מקבלים את הקיץ כחופש ומעט מאד מעבידים מעונינים לעזור לכם למצוא את עצמכם! תצטרכו לעשות זאת רק על חשבון הזמן שלכם. כלל מספר 10 : הטלוויזיה אינה החיים האמיתיים. בחיים האמיתיים אנשים צריכים לעזוב את בתי הקפה וללכת לעבוד. כלל מספר 11 : היו נחמדים ליורָמֶים ולחְנוּנֶים בכיתה שלכם. מירב הסיכויים שתמצאו את עצמכם עובדים עבור אחד מהם. אז אם יש לכם ילדים בגיל העשְרֵה, תנו להם לקרוא את דברי ביל גייטס הללו. אני מניח שאתם כהורים בוודאי הנהנתם בהסכמה לכללים. ואם אין לכם עדיין ילדים בגיל הזה, סימן שאתם צעירים מספיק כדי שהכללים הללו יחולו גם עליכם, שננו אותם והרשו לעצמכם חיוך.

sitvaniyot

New member
בוקר טוב חברות וחברים

ביומיים האחרונים היו כאן כמה מצגות נפלאות ולשולחות התודה. אנפה, יופי שאת הולכת לערב שירי לוחמים, אני מחר בערב, אחזור מהעבודה. שמתם לב שמפלגת הגימלאים הצטרפה לממשלה ויהיה שר לעניני גימלאים? נדמה לי שאין אח ורע לתופעה זו בכל העולם. כמה שצחקו עליהם, מסתבר שבסופו של דבר צוחק מי שצוחק אחרון. המשא ומתן נוהל בצורה מעוררת הערצה וגם הצעירים יכלו ללמוד משהו. אז תנו כבוד לזקן. אולי אנחנו לא כל כך יפים כמו פעם, לא כל כך זריזים, אבל בהחלט חכמים. ובתמונה היום החוטמית הזיפנית, צמח בר שהועבר גם לקישוט שולי הכבישים וגם מי שלא יוצא לטייל בשדות, רואה בימים אלו ממש את פריחתו.

בוקר טוב אנשים יקרים,

אם זה מעניין מישהו, אני רוצה לספר לכם מה קרה לי בעניין החסימה בכניסה לפורום, כרגיל דבר ראשון הנטיה היא להאשים את תפוז, כמה טוב שיש תמיד את מי להאשים, נכון? בקיצור, הסיפור ארוך, אבל אני אשתדל לקצר, התקנתי איזו תוכנת מגן כלשהי בעצת התמיכה הטכנית של אינטרנט זהב, ומיד לאחר מכן התחילו לי בעיות החסימה לפורום, לא זיהיתי מיד שזו יכולה להיות הבעייה, כי מיד האשמתי את תפוז, החלטתי לבדוק עם אינטרנט זהב את האפשרות שהתוכנה הזו גורמת לי בעיות, ולמרות שהם פסלו את האפשרות הזו, עמדתי על דעתי, ולאחר בדיקה שלהם התברר שצדקתי, היתה איזו תקלה בתוכנה והיא שגרמה לי לכל הבעיות. כמובן שדרשתי שיסירו אותה מיידית, וזה לקח עוד יותר מיום עד שהכל חזר לקדמותו, כי בהתחלה הם לא רצו להסיר את התוכנה, אמרו שיתקהו והכל יהיה בסדר, אבל אני התעקשתי, ולבסוף הם הסירו אותה, ועובדה שהכל עכשיו בסדר. זה שלתפוז יש גם כן באגים למכביר, זו פרשה אחרת.אבל נניח לזה עכשיו. מקווה שמעכשיו הגלישה תהיה נעימה ושוטפת.

yaely2

New member
מנהל
רוקסן, את ממש פנינה ../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif

עמליה3

New member
בוקר טוב לכולם.

יוםנ ראשון יום הניקיונות. שבוע אחד העוזרת מנקה ושבוע אחד בעלי ואני מנקים (חפיף). בקיצור באה מנוחה ליגע וישבתי לנוח מהעבודה. לאנפה החרזנית תודה לברכותיך לשולי ויעלי בוקר טוה לסתיונית תודה לחוטמית0 היא עדין פורחת לאורך כל כביש שש.ושולחת לך עוד מצגת. רוקסן לי תפוז חסם כמה פעמים וביקש סיסמה ,אחרי שעה הבעיה עברה והפורום נפתח לפני. שוש תודה לניבון ,יש לי בבית ניבון עיברי זכר לימי לימודי בסמינר-אז למדנו את כל הניבים היטב. מצגת תמונות לפניכם.

הודה 77

New member
אנא,הגיבו

אינני יודעת אם צינתי זאת קודם:הסמיכות של יום הזיכרון ליום העצמאות.הדעת אינה סובלת,יום הזיכרון, שהוא טעון כל כך ועוסק בנו בחברינו ובבנינו,יום הזיכרון, שמזכיר שוב רשוב את מגש הכסף,את המחיר האיום ,שמדינתנו האהובה גובה מאיתנו כל הזמן,ושאין לנו ברירה אחרת אלא לשוב לגולה לפוגרומים וליריקות,כפי שדורשים שונאינו.ואין שום רווח,אין הפסקה בין הכאב לשימחה .באופן מלאכותי לגמרי-מיד תם יום הזיכרון ועולים לשמים זיקוקים ומתקימות בכיכרות עצרות המונים. אין פלא שעם ישראל ,שהוא הרבה יותר חכם ממנהיגיו מעביר את הדגש להזדהות הלאומית שלנו ממנגלים ,ושוטטות ברחובות בחיפוש שמחה בבמות הבידור הזול אל החוויות העמוקות של יום הזיכרון .וחבל שהעצב והכאב משתלטים על השמחה.אם נעשה ספירת מלאי-רק נצא לרחוב,נישא עינים לשמים,אל גורדי השחקים ,שהקמנו,נראה את פלא התחדשות העם היהודי. ושוב,העם הרבה יותר חכם מהקובעים את החוקים .בתהליך טבעינוצר שבוע שתחילתו ביום השואה,אמצעיתו ביום הזיכרון ,ושיאו בסופו- בחגיגות העצמאות. ולא יהיה עוד מצב שבו רבים רבים לא יוכלו להשתלב בחגיגות ,משום סמיכותן לאבל. ועוד דבר מרגיז :מה בקשר נפגעי הטרור? לאלו אין שום איזכור לאומי.והרי הם ויקיריהם הקריבו את חייהם ואת אושרם לאישור זכותינו לישיבה בארץ. והדברים עדיין נמשכים....

יום הזכרון והיום שאחריו../images/Emo223.gif

תודה לך הודה על הרגישות שלך בנושא יום הזכרון ומיד עוד באותו הערב החגיגות. לי מאד קשה לשמוח ביום העצמאות כי יש לי עצב גדול ביום הזכרון לחללי מלחמות ישראל. אני כתבתי על כך ביום השואה וקשה לי לחזור על זה. זה ממש לא אנושי ולא מתחשב בכל כך הרבה אנשים שנפגעו שמיד בתום העצב עוברים לשמחה. לא כל כך הבנתי את הצעתך בקשר להזיז תאריכים אבל, כל יזמה תבורך. דרך אגב אני מתנצלת על כך שאין לי עכשיו הרבה זמן למחשב. בתי עוברת מפ"ת לר"ג והיא תגור קרוב אלי (איזה יופי) אני מאד עסוקה בכל מיני סידורים סביב זה וגם עזרה פיזית, אז תתאזרו בסבלנות ותחזיקו אצבעות שהכל ילך בצורה הכי קלה ושפויה.

יום הזכרון../images/Emo223.gif

אם מישהו באמת מתעניין אז כתבתי ביום שבת ה-21.4 את סיפור האבדן שלי.
ציפ י

חיניה

New member
ערב טוב לכולם.ציפי ראי נא את תשובתי

להודה בקומונה בקשר ליום העצמאות. קצת נחת רוח. אתמול הייתי בטיול בגליל העליון. מטולה והסביבה. הכל ככ יפה וככ ירוק שאפילו לא הרגשנו את השרב (היה???). ביקרנו 4 מפלים: התנור, התחנה,עיוןואת שם הרביעי שכחתי. כמה מייייייים!!!!!! איזה כיף.אכלנו צהריים (מצויינים)בכפר גלעדי וחזרנו כמאמר הילדים "עיפים אך מרוצים" יש לנו ארץ יפה חבל שלא שומרים עליה כראוי

yaely2

New member
מנהל
יום הזיכרון והעצמאות כימים עוקבים

שלום הודה, שלום כולם,
ראשית אינני יודעת מדוע קבעו שני ימים אלה ברצף ייתכן כי הייתה להם סיבה טובה, עובדה שארגוני המשפחות השכולות קיבלו את הדין. הם עולים לקברי החללים ביום הזיכרון ואינם מוחים, לאחר מכן חוגגים את יום העצמאות. אם יש להם עדיין מצב רוח לחגוג. גם לי זכור משהו ממה שאמרה חיניה בקשר לנסות להפריד בין שני הימים. כדי לדעת דעה ברורה אני צריכה את הסיבה מדוע בחרו לאחד את הימים. קראתי את דעתה של ציפי והיא מקובלת עליי כבת שאביה נהרג במלחמה, ובאמת כואבת את כאבה.

עמליה3

New member
יום העצמאות../images/Emo165.gif

אכן יש קשר בין שואה לתקומה ,בין אובדן לקיום. בעקבות השואה קמה המדינה .השואה היתה המנוף,והמדינה התוצאה. גם הקשר בין יום הזכרון לעצמאות הוא קשר ישיר. במותם ציוו לנו את החיים. לא לחינם הדם נישפך - הוא מחייבינו לשמור על הארץ שהושגה בדם וחזון
. לחגיגות יום העצמאות יש ציביון שונה ממשפחה למשפחה. להזכירכם איך התחלנו ולאן הגענו מצרפת מצגת של בורמה.

לומילה1

New member
הי ל-כו-ל-ם.

הי אנפה 2, הי עמליה 3, הי shuli 5558, הי הפלאות של עליזה 1, הי erica6. הי stvaniyot, נכון. ערב יום הזיכרון היום של " וניזכור את כולם". ונתפלל בלי הרף לימים טובים, לזמנים של שלום לכולנו. ועלינו אכן להתפלל ללא הרף, כמו שאומרת אמו של בעלי ביידיש: "מע דארף בעיטען" !!! = שפרושו: "צריך לבקש!!! ואני מבקשת. אני מתפללת בכל לבי : "מי ייתן!!!" . ויש גם שיר עברי נהדר בשם זה, וגם רקוד- עם-ישראלי עם המון הבעה בנושא החשוב לכולנו נושא של "מי יתן!!!" (אם מישהו מכם מכיר את מילות השיר היפה הזה, אודה אם תכתבו לי, ואז אוכל גם לשיר לעצמי בבית עם כל המילים. ואגב, אני מאוד מאוד אוהבת לשיר, ואני מכירה המון שירים "של פעם" עם כל המילים. ממש כיף לשיר כאשר אני רוחצת כלים). ושוב shuki 5558 המון המון המון תודה על השיר שהבאת לנו. הלוואי ש – לא עוד מלחמות

למעלה