בוקר טוב לכולכם:

mishelli

New member
בוקר טוב לכולכם:

הודעה שפרסמתי אתמול בדף הפייסבוק של א-מיניים. קודם כל, אני שונאת מצעדי גאווה. פעם, חשבתי שאני א-מינית, התברר כלא נכון, לשמחתי. ... הבעיה היא, שכשאני נמצאת בקשר רגשי עם גבר, אני הופכת קנאית, אובססיבית ורכושנית. מצד שני, אני גם לא סובלת את שוק הבשר של הפנויים פנויות. אוהבת להיות אשה של גבר אחד ולא עובר ושב. לצערי, עם זה שאני אוהבת, זה לא הדדי. לכן, כדי למנוע מצבים כאלו, רציתי להצטרף לקבוצה שלכם, לפחות עד שאצליח לצאת המצבים הלא נעימים האלו. האם לדעתכם, אני מתאימה לקבוצה? או שיש שיקולים אחרים? מיכל.

p019

New member
קבוצה/הגדרה/label/חקירה עצמית

דבר ראשון, הפורום פתוח ומזמין אנשים להביע דעה ולשתף ניסיון חיים. אבל אם את שועלת האם את מתעימה להיקרא "א-מינית"? אז אני אשאל אותך - למה את רוצה להיקרא א-מינית אם את יודעת שאת מינית? כמו שילדת הסוכר המרחף אוהבת להגיד - א-מיניות זה לא עיניין של label (או לא רק עיניין של label) אלה מושג נוסף שמאפשר חקירה עצמית. אם את רוצה להימנע ממערכות יחסים (אני לא בתוחה שהבנתי אותך נכון) אין לך צורך להצטרף לקבוצה - פשוט תעשי מה שמרגיש לך נכון. ואני אסיים כמו שהתחלתי - את מוזמנת בכל מקרה להמשיך לחתוב בפורום.

mishelli

New member
p019

לא התכוונתי לשאול אם אני מתאימה להיקרא א-מינית, התכוונתי אם אתקבל לפורום, אוכל להשתתף בו, להביע את עצמי, לשתף, לעודד, לקבל עידוד. אני רוצה בעתיד מערכת יחסים. כרגע, רק אפלטונית. הייתי רוצה מערכת יחסים עם מי שאני אוהבת, אך לצערי זה לא הדדי ובשום אופן לא הייתי רוצה להרגיש שמישהו איתי רק מתוך רחמים. מי שאני אוהבת, אומר שהוא אוהב אותי ונמשך אליי אך לא יכול קשר רציני איתי, מפני שאנחנו חוזרים ונפרדים כל הזמן. בחיים, לא הייתי רוצה לכפות על מישהו לאהוב אותי. לכן, בחרתי להמשיך הלאה בחיים. למרות שהוא אומר שהוא כן אוהב אותי וכן טוב לו איתי. אני הכי הייתי רוצה להיות איתו, גם מפני שאני אוהבת אותו וגם מפני שיש לנו ילדים משותפים.

mishelli

New member
ההגדרה שלי היא:

שאני מעדיפה כרגע, להיות א-מינית, היא בגלל אהבה נכזבת ולא בגלל חס וחלילה, חוויה לא נעימה. זאת הכוונה שלי. אני משערת, שיש כאלו שהחליטו להיות א-מיניים (מקוה שלא פוגעת באף אחד/ת ואם כן, אז אני מתנצלת!!!) בגלל חוויה מינית לא נעימה, הטרדה מינית, השפלה, אונס.

mishelli

New member
ואני גם מתארת לעצמי, שיש עוד סיבות.

אגב, פעם הייתי בטוחה שאני א-מינית, לפני שבכלל ידעתי שיש דבר כזה. אך בזכות האהבה, הבנתי שאני לא כזאת. לצערי, אותה אהבה נגמרה... לו (לא לי...). היתה תקופה ששנאתי אותו, אבל, אומרים שהגבול בין אהבה לשנאה הוא דק מאד. ממצב כזה, הגעתי למצב שחזרנו לאהוב, אבל המון מריבות, מרירות וכעסים פגעו באהבה.

Berethor

New member
כנראה שאת מה שנקרא דימיסקסואל

http://www.asexuality.org/wiki/index.php?title=Demisexuality ובהחלט יש לך מקום כאן כמו שיש לכן בAVEN(קהילת הא-מיניים הבין לאומית), אז כל עוד קיצוני אנטיסקסואלים לא ישלטו כאן על הפורום ויחליטי שכל מי שלא א-מיני מוחלט אין לו מקום כאן, את בהחלט יכולה להרגיש כמו בבית. הסיבה שהיית בטוחה שאת א-מינית, זה כי את סוג של "חצי-א-מינית", אם היית מינית שלמה אז לא היית מינית רק אם היה לך אהבה אלא היית ממשיכה להיות מינית גם ללא אהבה רומנטית. כן בהחלט הגבול בין אהבה ושנאה דק מאוד(עובד רק בכוון אחד), אהבה גדולה יכולה להפוך לשנאה גדולה, מעץ גבוה נופלים יותר חזק, כמה שאכפת ממישהו יותר ככה גם כואב יותר אם המישהו הזה פוגע בנו.

כמעט שליש מהנשים

במדינה הן קורבנות אונס ועדיין את לא רואה ששליש מנשות ישראל הן א-מיניות
א-מיניות אינה "בחירה". אנחנו לא "מחליטים" להיות א-מיניים. א-מיניות היא נטייה מינית בדיוק כמו הטרוסקסואליות והומוסקסואליות (אחרת ,את מרמזת שגם להיות סטרייט/הומו זו בחירה כתוצאה מטראומה או חוויה לא נעימה). פשוט, אין לנו עניין בקשר מיני. זה לא מעניין אותנו בדיוק כמו שלא מעניין אותנו לעשות, נניח, ספורט אתגרי. ברוכה הבאה

orald

New member
שמעתי הרבה כינויים לדבר הזה, אבל מעולם לא...

"ספורט אתגרי".

המידע הסטטיסטי שלך ממש מוטעה

אחת מכל 3 נשים בישראל עוברת תקיפה מינית,לא אונס. ובתוך אחת שעברה דברים כאלה ואחרים-תקיפה מינית ואונס הם דברים מאוד מאוד שונים. נא לא להתבלבל.

אונס נמצא בקטגוריה של "תקיפה מינית"

ואני ממש לא מתבלבלת. הטראומה, היא אותה טראומה. כך שזה לא משנה איזו תקיפה מינית עברת. בין אם זה ממש אונס או ניסיון אונס או שמישהו נגע באברייך המוצנעים ללא רשות וכו'. מבחינת המותקפת, זה גזילת האוטונומיה שלה על גופה. בדיוק כמו "אונס". ואם טופלת בעקבות הפגיעות שלך, אני בטוחה שגם המטפלות שלך יסכימו שאין הבדל מבחינת הטראומה. ואני לא יודעת מה המספר המדוייק של הנשים שנאנסות. לי ידוע שזה אחת מכל שלוש. בכתבה הבאה היא טוענת שאחת מכל ארבע. כך שאין הרבה הבדל: http://www.asimon.co.il/ArticlePage.aspx?AID=3255&AcatID=81#At

p019

New member
הבהרה

את תמיד מוזמנת לפורום, לא משנה אם את א-מינית או לא. אבל א-מיני הוא אדם שלא חש משיחה מינית. אי אפשר להחליט להיות א-מיני. יש שטוענים שהם הצליחו לבטל את התחושת המשיכה המינית אצלם - ובך אפשר לומר שהם "החליטו" להיות א-מיניים. אבל זה ארבה יותר מאשר החלטה. אם את מחליטה שאת לא מנועניינת במין - את מיתנזרת ולא א-מינית. ואחרי שרשמתי את כל זה - את עדין מוזמנת לפורום כמובן - גם אם את עדין נמשכת מינית

mishelli

New member
תודה. אני שמחה שאני עדיין רצוייה כאן.

אשמח להשתתף בדיונים.

אנחנו לא עורכים מיונים לחברי הפורום

כל מי שרוצה מוזמן להצטרף לכאן - זה פורום פתוח. וזה לא משנה אם את א-מינית או מינית סקרנית או כל סיבה אחרת. את לא צריכה להתנזר ממין או זוגיות כי את כאן. אנחנו כאן בשביל השיח. הדבר היחידי שאת צריכה לעשות זה לכבד את כללי השיח בפורום (ראה הודעה בראש הפורום.) וזה לא נראה לי קשה במיוחד
שאלה לי אליך: למה את מתכוונת בהצטרפות לקבוצה? מה הציפיות שלך כשאת אומרת את זה? בכל מקרה: ברוכה הבאה!

mishelli

New member
ורד, תודה. ברור שאכבד את כללי הפורום.

אשמח להיות כאן. חשבתי שזאת קבוצה סגורה, שמחה שטעיתי. יש לי המון התלבטויות. אגב, אני חולמת לכתוב ספר על הטלנובלה הפרטית שלי. הכוונה שלי בהצטרפות לקבוצה, שיתוף, תמיכה, עידוד. אחת הציפיות, אולי למצוא קשר אפלטוני עם גבר, שגם חווה אכזבה באהבה ולא מעוניין להתאהב שוב, או שקשה לו להתאהב. קשר שיהיה מבוסס על שיחות נפש. בלי מין.

נשמע לי שאת קצת מבלבלת מושגים

אהבה היא לא מין. ולכן א-מיניים עדיין יכולים להתאהב, אבל לא לרצות מין. מאחר ומה שהכי נשמע שמפריע לך הוא דווקא הרגשות של ההקשרות וההתאהבות לאדם אחר, א-מיניות היא לא הכיוון... בנוסף, א-מיניות היא ~תחושה~ לא בחירה. מה שאת מחפשת, זה התנזרות מקשרים רומנטים ומין. את מוזמנת להיות כאן, כמו שכתבתי, זה לא פורום סגור, אבל נראה לי שאת זקוקה למשהו אחר.

mishelli

New member
אני כן רוצה אהבה. מאד. על מין אני מסוגלת

לוותר. אני יכולה להתנזר גם שנים, עד שאמצא את אהבת חיי. הבעיה היא, שגם קשר רגשי שאין בו מין, אך יש בו אהבה, גורם לי להיות רכושנית וקנאית. מתאים לי דווקא אהבה ורומנטיקה ללא מין, אולי כך אהיה פחות קנאית...

מה את חושבת שלהיות רכושנית וקנאית

קשור למין? בעיקרון גם אני רכושנית וקנאית
והנה, זה לא קשור למין, פשוט כאלה אנחנו

mishelli

New member
אם אני בקשר כזה עם מישהו, אני נעשית קנאית

עליו. אם אנחנו רק ידידים, אני לא כזאת.

Berethor

New member
אז את מחפשת ידיד בעצם?

אם כך למה לקרוא לזה בשמות אחרים..

mishelli

New member
כן. אבל גם כנראה לברר ולהגדיר

לעצמי דברים. מעדיפה חבר א-מיני, מישהו שגם עדיין שרוי באהבה למישהי אחרת, אהבה חד צדדית, כך נתמוך אחד בשניה. שיחות נפש, בילויים משותפים. נכון שיש לי גם חברות טובות לדברים האלו, אך קשר עם גבר כן חסר לי, אך לא במובן המיני.

למעלה