האהבה היא שגרמה לי להבריא
ריקי וטלי היקרות האהבה שנשלחה אלי היא זו שעזרה לי להחלים לא תאמינו גם שם מצאתי לי אלמנה להקשיב לה ולעזור לה אשה מיוחדת בת 77 , ילידת לוב שעברה את השואה באטליה ובברגן בלזם היא שרדה את השואה כילדה , המשיכה ובנתה בית בישראל ובעמל רב ילדה ילדים וגידלה אותם ב10 אצבעות ראיתי אותם שבאו לראות אותה , יפים חכמים ואוהבים את הסבתא המיוחדת הזו במשך שעות שוחחתי ועודדתי אותה שוכבת זרוקה במיטה , אני קראתי לה אמא כי היא אמא מיוחדת וקבלתי ממנה את החום שהיה חסר לילדה שבי , וכל הזמן ראיתי אותה סובלת וניסיתי לעזור לה בהרפיות במוצאאי שבת שהכאבים היו בשיא , היאר קבלה בלי סוף משככי כאבים החלטתי ל'חת אותה לזמן טוב בחיים שלה ושאלתי את האשה הזו שהיא אלמנה בת 77 שכבר 10 שנים לבד\ לא מוכנה לשמוע על גבר אחר , איך הוא הציע לך נישואים ושמעתי על סיפור אהבה שנמשך יותר מ50 שנים יחד של אהבה וכבוד לאשה היפה הזו שגם כיום היא נראית צעירה מגילה ורצתה להחלים כי יש חתונה לנכד שלה , ומפה מאחלת להם המון מזל טוב ,ורפואה שלמה ומהירה לסבתא העטופה באהבה היא שרצתה לחזור בריאה הביתה , כי שבת חתן של הנכד תהיה אצלה בבית והיא צריכה להכין את המתוקים לשבת חתן וכמו שאני כותבת פה, כך שוחחתי איתה , אשה יפה ומיוחדת שהנציחו את סיפור חייה ביד ושם חבל לי שלא כתבה על חייה , על הילדות המיוחדת על הקמת המדינה והמגורים במעברה והיא היתה פעילה חברתית שהיא סיפרה היא חיזקה אותי , איך היא שרדה למרות בעיות הבריאות ובעשר אצבעות גידלה את הילדים חוכמת חיים שיש רק מה ללמוד מהסבתא הנאה הזו שמגדלת ומחתנת את הנכדים כיום, זה הקטין את הפחד שלי בורא העולם לימד אותי שיעור נוסף בחיים , יודעת שעזרתי לה , ונהנתי מכל דקה איתה , קבלתי ים של אהבה ובמקביל אליה הגיעו אלי בפון החברים מהפורום לברך אותי בשבת שלום , שמקפידים לברך אותי בשבת שלום על שבת והברכה הטלפונית ריגשה אותי מאד ועטפה את הלב בהמון אהבה של משפחה שהיה חסר לי המון ואחי היקר על אף הסיכון שם מסיכה על הפנים והביא לי דברים ביום ששי וגם הביא ידיד משותף וקפץ ביום שבת והקטנה שביום שבת מלאו לה 7 שנים והכנתי לה שרשרת עדינה במתנה , ובקשתי מאחי שיקח את המתנה מהבית הוא נתן לה את המתנה שהיא בקשה ביום ההולדת שלה, שדודה חשבה עליה ,היא שמחה מאד מהמתנה קניתי אותה מזמן בפעם האחרונה שהייתי בעיר, ושמתי אותה בארון , המתנה חיכתה לה ליום ההולדת שלה אחותה התקשרה בשבילה היא בקול שלה אמרה דודה אני רוצה להגיד לך תודה , שתבואי הביתה תתקשרי אלי והיא איחלה לי דודה תהיי בריאה ותבואי הביתה מהר, אז נדבר בטלפון , וזה בשניה העלים את הכאב הייתי מאושרת והארוחות החמות שהגיע אלי רק תאכלי, אוכל שמתאים לי שמוגש עד המיטה , והצוות הרפואי שכלך השבת רץ לקריאה וחיפשו מה הגורם להתכווצות השרירים הכואבת בכתף ובצוואר , הרגיעו אותי שהכל בסדר ,וזה עבד לא התרופות הקטינו לאט לאט את התקפי החרדה הקיומית שלי , שהתפתחו והעצימו כדורי ההרגעה לא עזרו רק החמירו את זה וביום ראשון קבלתי ים של תשומת לב מהצוות הרפואי, ואחות שהסבירה לי על הסכרת שלא דברו איתי ככה אף פעם ואני מזריקה אינסולין משנת 95 , וזה עצר את נפילות הסוכר , וייצב את ערכי הסוכר בדם והסטודנית שבאה ללמוד את ההסטוריה הרפואית שלי וישבה איתה 3 שעות מתחקרת אותי הילה המקסימה והחייכנית שהחזירה לי את האימון בעצמי, והזכירה לי שאני שורדת ואין לי מה לפחד מהיצרות קטנה בפתח המסתם הימני ששרדתי דברים קשים מאילו , והמשכתי לחיות , כנראה שלבורא הכל יכול שלח צוות מלא באהבה להזכיר לי שאני נסיכה והטלפונים של הכותבים בפורום השכן של חולי הסרטן שחיפשו לאין נעלמה הנסיכה האדומה שלהם והגיעו וחיזקו אותי טלפונית , ולחדר החם ששחרר את השרירים שהתכווצו מהקור , והכאב פחת לאט לאט אז אמרתי שעטפו אותי בהמון אהבה , אנשים שלא דברתי איתם שנים מצאו את הדרך להתקשר ולחזק אותי הסלולרי עבד בלי סוף , היה קשה לי לדבר , אבל את האהבה שנשלחה קבלתי , המנוחה היתה טובה החדרים נראים כמו חדרי מלון בגור שאשא , בקיצור פנימית ה עשתה לי רק טוב והמון אמפטיה והקשבה ולסיום מיפוי הלב ררק חיזק את הידיעה שאין צורך בצינתור נוסף הכל פתוח והבעיה היחידה היא במסתם הימני ועם הידיעה הזו יצאתי הביתה, שהכל נבע מחרדה קיומית שהאהבה שקבלתי מהצוות החברים והמשפחה שיצרתי סביבי האהבה והחום והידיעה שיש אנשים שצריכים אותי היא זו שחיזקה אותי , וניא נתנה לי כח להיות אתמול פעילה כל היום הדודה המתוקה שלי הלכה אתמול קנתה ירקות ודאגה למשלוח, באה הכינה צהריים , הכינה קציצות להמשך השבוע זרקה את הזבל שאני לא יכולתי לזרוק שבועות , ולבסוף ניקתה ושטפה את הבית , והביאה לי עוגיות והייתה איתי שעות בבית חיזוק נוסף לזה שאני לא לבד , היום הבית חם ונקי , ואני רגועה יותר בפנים וגם בחוץ לסיום אני זו ששולחת ים של כח ואהבה לראשונה בחיי קבלתי ים של אהבה וחיזוקים זה מה שעזר לא תרופות כימיות והאוכל החם שחיזק את הגוף אחרי שבועות של הרעבה עצמית , תרם לחזק את הגוף , הנפש החזקה בגוף חזק יותר זה המתכון שמביא בריאות גם בתנאים הללו , ונזכרתי במה שאמרה לי הפסיכולוגית הראשונה שלי שההתמחות שלה היא הלם קרב, את צריכה חברה לא פסיכולוגים או תרופות , וזה מה שקרה בסוף שבוע האחרון הסביבה התומכת והאהבה של המשפחה ושל המשפחה שיצרתי מהחברים בתפוז ובחיים זה מה שריפא אותי ודודה שלי שגרה קרוב והייתה איתה כל יום כמה שעות דאגה לי לכותנות גדולות לדובונת שלה