בוקר טוב(לו יהי)

נורית44

New member
בוקר טוב עמליה ולמצטרפים../images/Emo140.gif

יום חדש בפתח שיהיה זה יום שקט ורגוע ושיגעו בשורות טובות נורית

מלכה 5

New member
שוש, יהיה טוב, מתי? אני

תמיד אופטימית, ומקבלת בשמחה את הנבואה שלך.

mini25

New member
בוקר טוב ויום שקט

בוקר טוב הנכדים שלי באו אלי הם גרים בכרמיאל באו אלי לקריות ואנחנו ביחד ככה פחות דואגים נאחל לצהל ברכות ותפילות לשלומם

מלכה 5

New member
בוקר טוב, עמליה המצגת שלך הרטיבה לי

את העיניים. מרגש מאד. בוקר טוב לנורית, ולכל החברות שתבואנה אחר כך. להתראות בערב.

מלכה 5

New member
עמליה, ביקור מאורגן

בתערוכה בקאונטרי, רעיון נהדר. מצטרפת.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לפורום הנפלא ../images/Emo28.gif../images/Emo47.gif

המון בריאות וכל טוב לקמים ולנמים.
מקווה שגם היום יהיה יפה כאתמול וכמחר. אנו לקראת עתיד טוב יותר, עם שוחר שלום אנחנו. עמליה, כמה מרגשת המצגת שלך, גם לי עמדו דמעות בקצה העין. הכישרון שלך להשיג את הדברים היפים האלה מדהים. בוקר טוב לך נורית,
נעים לקום עם ברכה טובה. לשוש בוקר טוב עם בייגלה. מלכה, גם אני אופטימית, לפחות הרווח של האופטימי שבזמן שהפסימי עצוב האופטימי שמח, כך יש לו יותר שעות עליזות. מיני אני שמחה שאת לא לבד, אם כי הייתי רגועה יותר לו הייתם עוברים למרכז. לרוקסן ולכל המתעניין,
תודה לך. חשבתי שאין זה מעניין מה המקור ולכן הפעם לא צרפתי. אומנם מציאת המקור מקשה עליי אך אני עושה זאת בכיף ואפילו נהנית אם יש מי שמתעניין. לפני הכול אני חייבת להסביר שהפסוקים מובאים ביותר ממקום אחד, לפעמים יש אפילו שמונה מקורות בהקשרים שונים ולפעמים אף באותו הקשר ממש. אז הנה המקורות, בחרתי רק מקור אחד לכל קטע. משנה מסכת אבות פרק ב משנה ד ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו. שימו לב מה שגם אני לא ידעתי, כתוב "אל תדין"... הנה מכל מלמדי השכלתי. משנה מסכת אבות פרק א משנה ו עשה לך רב וקנה לך חבר והוי דן את כל האדם לכף זכות: יש כאן תוספת האומרת שתמיד תחשוב שהשני התכוון לטוב. ויקרא פרק יט יח) לֹא תִקֹּם וְלֹא תִטֹּר אֶת בְּנֵי עַמֶּךָ וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ אֲנִי יְדֹוָד: למרות שלא היה לנו בפסוקים לא תיקום ולא תיטור אוסיף הסבר. לא תיקום פירושו אסור לך לנקום, אם הוא לא נתן לך אנא אל תחזיר לו באותה מטבע בנוסח "אתמול לא נתת לי היום לא אתן לך" לא תיטור פירושו אתה אכן נותן לו למרות סרובו לך בעבר, אך אתה גם מוסיף ואומר "אני לא כמוך, אתה לא נתת לי אך אני בכל זאת נותן לך" גם זה אסור. תן לו בלי הערות. לדעתי כשלא אומרים רק נותנים זה משפיע יותר מאשר הדיבור. תלמוד בבלי מסכת שבת דף לא עמוד א דעלך סני לחברך לא תעביד - זו היא כל התורה כולה, ואידך - פירושה הוא, זיל גמור. (מה) שעליך שנוא לחברך אל תעשה. זהו הפתגם שנכתב בארמית. (תרגמתי זאת מילה מול מילה) והשאר (ואילך) לך למד. המילה זיל פרושה לך והמילה גמור היא למד. מכאן באה המילה "גמרא" שתורגמה לעברית למילה "תלמוד". את הפרחים השארתי בלילה בחדר, זה היתרון של הפרחים הללו, שהם קרובים אליי וצמודים לליבי עשרים וארבע שעות ביממה.

yaely2

New member
מנהל
טל"ח בהסבר על "דעליך סני.."

והשאר (ואידך) כתבתי בטעות "ואילך". וכל המשפט ואידך זיל גמור. = והשאר לך ולמד או צא ולמד.

שלום לכולם סוף סוף חזר הקשר

מיום חמישי לא היתה אפשרות אצלנו בקריה להכנס לאינטרנט הכול היה מנותק , כעט הכול חזר לעבוד אז קר נכנסתי לומר לכם שהכול בסדר ולא לדאג אנו בריאים ושלמים ומחכים לבשורה משמחת שנגמרה מלחמה או שנסרלה כבר הלך לעולמו ימח שמו

לומילה1

New member
תפילת החיילים-ילדינו שלנו כולנו.

לו יהי ! ! ! כן יהי רצון ! ! ! אלוהים גדול, שמור נא עליהם , על האוצרות הגדולים ביותר של עמנו שלנו. הי עמליה 3, אכן ואכן, בעזרת השם יתברך יהיה הסדר , והסדר טוב, לטובה הנעלה של עם וארץ ישראל שלנו. אנה אלוהים, שמור נא על ילדינו ובני עמנו היקרים עד אז. אנו צריכים מאוד את כל אחד ואחת.וביחד איתך אתפלל ל"זמנים של "שלום, שלום" קצר-או ארוך אפילו, במדרגות" הי נורית 44, המון תודה על תמונה של שחר יפהפה, של בקר נפלא, הלוואי וכזה נפלא ויפה ימלא את לבנו, בגלל בשורות טובות שתגענה ותגענה כלותגענה,לכולנו. הרבה בשורות טובות.תודה לך. הי שוש פרסלי, לילה טוב לך, ושיהיה רק טוב !!! - לכל בית ישראל !!! הי מלכה 5, מצטרפת לאופטימיות שלך: בשורות טובות!חדשות טובות!- לכולנו בעזרת השם יתברך. ונצטרף לתפילות של חיילינו שתפילותיו של כל אחד ואחד תתגשמנה במלואן. בשורות טבות ! ! ! הי mini 25, תודה לך על איחולים טובים לצה"ל, מצטרפת אליך לאיחולים לשלומם. וכמובן גם איחולים טובים לנכדיך, ולכל בני משפחתך היקרים.תהנו הנאה רבה מהיחד, (אתם ודאי נהנים). כל טוב, ברכות, ותשרה שמחה רבה במעונכם הטוב. הי yaely 2 החמודה והטובה, ודאי וודאי, עם שוחר שלום אנו. וגם המון תודה לך על השושנה האדומה, שמסביבה שושנים בצורת לב, וגם הן עצמן אדומות. וגם תודה עבור כל המסכתות עם מסרים כל כך יפים, נכונים ואנושיים. הי הפלאות של עליזה, יופי שחזרת, ונשמע ביחד בשורות טובות על קץ המלחמה הנוראה הזאת.ושלום על ישראל כבר לפני כן. הי omolsh, ראשית כל, ברוכים הבאים לכם ! ! ! ולי דווקא מסתדר יופי שחיילינו שלנו מתפללים. אני בטוחה שכל אחד ואחד מהם מתפלל ללא הרף להשאר בריא וחזק, מתחילת השרות הצבאי שהוא בהחלט לא בחר, מיד אחרי סיום הלימודים. אני שמחה שפעם גם מראים את זה. ואני מצטרפת עם כל הלב לתפילה הזכה של כל אחד מהם, מחיילינו היקרים והאהובים, ילדינו שלנו הטובים, שאתמול היו בחדר השני , ואשר הם חיים בסכנות כדי להגן עלינו כולנו. ואסיים בברכת "ברוכים הבאים" - נוספת. ותודה על שירת רחל גם כן. הי נורית 44, יישר כוח, זו אכן מצווה גדולה ונעלה לעזור לצפוניים, תודה שיידעת אותנו על כך. מחמם את הלב לשמוע את הפרוט איך ובמה עזרתם. יישר כוח, כן יירבו כמוכם ! אני מודה לאלוהים שאני צפונית, אבל לא בצפון שכל כך מסוכן שם. עם ישראל חי ועוזר אחד לשני.ממש מאוד משמח ומרגש אותי, מה שאתם עושים.ברכות, ובשורות טובות ! ! ! הי סבתא נעמי, גם אני מצטרפת לאיחולים שאת מאחלת לבתך החמודה, שהחתן יגיע הביתה בעזרת השם יתברך, ובהזדמנויות נוספות של זמני שלום, תארחי את כולם, כולם ביחד. נתפלל. בשורות טובות. הי erika 6 , יופי שחזרת, וגם יופי שאת עוזרת לשכנה המתנדבת שלך, יישר כוח, וכאילה אנשים בדיוק כמוך, כן יירבו. ונשמע ביחד בשורות טובות. לילה טוב.ואני לקחתי את שכנתי הטובה, לחגיגת טו באב- חג האהבה, בקהילה של "יהדות מתקדמת" בתוך מקלט. היתה אווירה תרבותית רגועה.היתה זמרת חביבה שארגנה כל כך יפה את הארוע. והיו קשוטים בטוב טעם עם נרות דולקים רבים מסביב.וביחד היפה הזה התפללתי בכל לבי לשלום על ישראל. בשורות טובות ! ! ! לילה שקט , לילה טוב לכו-ל-ם ! ! ! באהבה רבה לומילה

omolsh336

New member
צבא וסמלים דתיים, לא מסתדרים לי

למה נראה לי כל כך לא מציאותי לכרוך צבא עם סימלים דתיים? הצבא מעצם תפקידו, מאז ומתמיד, הוא להרוג ולהשמיד (אחרת אפשר לנהל משא ומתן לא?) ובזה הוא מצליח בדרך כלל. לעומת זאת האם אלוהים כלשהו הגן אי פעם על מישהו פיזית, הציל מישהו או החזירו לחיים? אין לי כלום נגד או בעד הדת, אולם כריכת הדברים יחד ועוד לעשות מזה פסטיבל תמונות, נראה לי מאוד מאוד מוזר. זו רק דעתי הפרטית לחלוטין, והינה משהו מרנין נפש - לכל אוהבי שירת רחל, לפתוח רמקולים או אוזניות

hamershlag

New member
אמא שלי (בת 70) נוסעת לביקור בקנדה

... ואני קצת בלחץ? האם יש סיורים בעברית, לתיירים ישראליים, שיוצאים מטורונטו (אני לא מחפשת טיול מאורגן של שבוע מישראל...)? האם יש דירות להשכרה? איפה כדאי לה למצוא לינה? במוטל? במלון? (התקציב מוגבל... ) במרכז? או שזה לא משנה? האם יש איזשהו לוח שבו ניתן למצוא שותפים לטיול בני גילה? תודה רבה מראש

עמליה3

New member
מסימני המלחמה

משהוא שקיבלתי במייל: שכנים במלחמה לפעמים לא יוצא להתראות, או רק בחטף במדרגות. אומרים שלום וממשיכים בדרך, ככה זה בערך. ועכשיו שלוש ארבע פעמים ביום, מצטופפים יחד במחנק ובחום. יושבים, מנתחים את המצב. מכונסים במקלט, כמו בשריונו, הצב. אחדים נסעו למקום יותר שקט, בכלל לא נפגשים איתם כעת. ואני מתגעגעת לאותו היום, שרק במדרגות: "שלום, שלום."

yaely2

New member
מנהל
עמליה, ממש נחמד ../images/Emo28.gif מחבר אנונימי?

erika6

New member
ברוכים הבאים לכל החדשים

אומלוש 336[{האם כתבתי נכון}. מיצה הסבתא, נורית 44. כאן הבית הכי הכי שיש. שלום לכל הצפוניים, דואגים לכם. עמליה - רעיון נחמד לזמן חברי הפורום לבקר בתערוכת הציורים בקאנטרי. תקבעי יום ושעה. לאחרונה אני עסוקה בענינים שונים ומשונים ולא כתבתי בפורום. בין היתר נרתמתי לעזור לשכנתי שהיא פעילה בהתנדבות. היום נסענו למקווה ישראל שם שוהים משפחות מהצפון הבאנו להם מגבות סדינים ובגדים, ימים קודמים הביאו להם משחקים לילדים,חוברות, דברים טובים, נמשיך בפעילות זו בימים הקרובים. היום הגיע משפחה ממעלות- נראו לי כעולים חדשים מרוסיה- מבוהלים ועצובים. שמחו במה שהבאנו להם. גרים בצפיפות אומנם, אך לפחות במבנים טובים. לא קל, לא קל לחיות כפליטים. נקווה שהמלחמה תסתיים לצד הכי טוב שאפשר והמשפחות יוכלו לחזור הביתה

../images/Emo24.gifברוכות הבאות כל הסבתות

המצטרפות.אני מצטערת שאין לי כל כך זמן להכנס, אבל הייתי אצל בתי קצת לעודד וקצת לעזור כי היא הזמינה את כל הנכדים הקטנים שלי (בלי התינוקות) לעשות להם קיטנה. נהניתי מן נמצגת של שירת רחל מאד מאד, וגם מכל המצגות של עמליה. חשבתי שבן דוד של בעלי יבא אלינו מחיפה כי אחרי 1000 תחנונים שיבואו הוא החליט באמת לחשוב על זה. והיום נודע לי מגיסתי שהוא יבא כנראה אליה, טוב לה לפחות אין מדרגות לעלות . אצלי יש 10 מדרגות מן הגינה לבית ובאמת דאגתי שיהיה לו קשה. האחיינית שלי מלונדון באה עם החבר שלה ביום ששי בבוקר, ולא הצלחנו לשכנע אותה לדחות את הנסיעה. כך שלא יכולתי כל כך לארח אנשים מן הצפון. ואם החתן שלי לא ישוב מן החזית לשבת אז הבת עם ילדיה גם יבואו אלי. וככל שאני אוהבת אותה ואת הנכדים שלי, אני מאחלת לה שהוא יחזור הביתה והיא לא תבא לשבת אלי.

omolsh336

New member
ממש לא ניחשת נכון

אם את רוצה בכל מחיר לפענח את הניק בעיברית - תנסי לקרוא את זה הפוך ללא הספרות - פלא פלאים מה?

למעלה