בוקר טוב יש לי שאלה

רויהלה

New member
בוקר טוב יש לי שאלה

למה לא נותנים בימי שבת וחגים את הכדור? האם זה קשור לגדילה? אשמח לקבל תגובה?

b a r b a i m a

New member
שלום. המדיניות של לא לתת כדור

כפי שקראתי בהמון מאמרים היא רק במדינתנו הקטנטונת. בכל העולם נותנים 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה! בימים שיש לכם פעילות כלשהיא, מוזמנים או לילד יש שיעורים או ללמוד למבחן-ואתם מרגישים שהוא צריך את הכדור-לדעתי תנו לו! כשאנחנו מוזמנים בשבתות לחברים ויש שם הרבה ילדים-אני נותנת לילד שלי כדור-כדי שגם לו יהיה טוב ונעים יותר. לשיקולך (אבל אפשר להתיעץ גם עם הרופא המטפל כמובן).

zivadina

New member
נותנים לפי הצורך, לא חייבים הפסקה

בדרך כלל לילדים עם בעיות התנהגות נותנים למשך יותר שעות ובכל הימים, ולילדים שהבעייה היא בעיקר בכתה, נותנים לימים ושעות של הלימודים. ההמלצה הרשמית היא לתת ריטלין לסוגיו עד 12 שעות ביום, לפי הצורך. כמובן שניתן גם פחות שעות. בהצלחה!

רויהלה

New member
תודה רבה רבה

איזה כייף שיש פורום כמוכם, לפעמים אני יושבת כאן עם דמעות אחרי יום לא הכי קל ופשוט מתחזקת מדברים שאתם כותבים ומשתפים. תבורכו

papylove

New member
אנחנו לא נותנים בשבתות

וחגים משתי סיבות עיקריות:1)הילדה עדיין קטנה רק כיתה ב' אין עומס שיעורים ולכן שבתות וחגים הם כמו שאומרים ימי חופש לכן הריכוז לא צריך להיות ב"מיטבו" 2) בשבתות וחגים הילדה מתעוררת מאוחר ולכן השפעת הכדור תהיה בהתאם ולי באופן אישי לא מתאים שהילדה תסתובב עד השעות הקטנות של הלילה במיוחד כשהיא לוקחת את הקונצרטה. מה גם כרגע לא מפריע לי שהילדה ללא הכדור עדיין אפשר להסתדר איתה למרות שכאשר אני יודעת שיש ארוע מיוחד או דבר הדורש את יכולת הקשב של הילדה בהחלט היא מקבלת גם את הכדור בחגים, חופשות או שבתות

שרה16

New member
אנחנו 7 שנים עם ריטלין ולא נותנים

בחופשים ושבתות. המחיר הוא כאב ראש בימי ראשון ,שמתפוגג בד"כ אחרי מנוחה.

כל מקרה לגופו...

אנחנו מקבלים ריטלין LA , בימים שהתכנים בבית ספר לא דורשים מאמץ מיוחד אנחנו לא לוקחים כדור וגם בשבתות ובחופשים לא. יש מקרים בהם אין בעיה התנהגותית/חברתית ואין צורך להשתמש בריטלין. יום טוב

zivadina

New member
"שימוש התנהגותי" / "שימוש לימודי"

בנוסף להבדלים שכתבתי בין שימוש לויסות ההתנהגות לבין שימוש לויסות הרכוז, רציתי לציין שבמחקר נמצא, שילדים שהשתמשו בריטלין באופן סדיר ללימודים, השיגו יותר מאשר ילדים שלקחו ללימודים באופן אקראי, למשל-רק למבחנים. גם בכתה של הבת שלי ראינו הבדל גדול בין ההישגים שלה משימוש סדיר לעומת הישגי חברותיה שנטלו באופן אקראי.

אנחנו נותנים לבכור 7 ימים בשבוע,

לאחרים לא. הכל תלוי בצורך. כאשר הבעיה של הילד מסתכמת בריכוז בלימודים, אין צורך. כאשר לADHD נלווית הפרעת התנהגות וחוסר שקט (עם פתיל קצר
), מתן טיפול תרופתי 7 ימים בשבוע, כל השנה- עוזרת לילד לשמור על חוויות חיוביות כל השנה גם עם משפחתו וחבריו.

רויהלה

New member
אני חושבת

שאני גם הולכת על 7 ימים כי אצלנו זה יותר ענין של
פתיל קצר והתנהגות, למען האמת מאז שעברתי לאס אר יש שינוי עצום אצלו. חשבתי שהפסקה קשורה לגדילה של הילד. עוד פעם למרות שהרופא אמר לי שאפשר כל יום לתת כולל שבתות וחגים. שוב תודה רויה

למעלה