בוקר טוב "חמצי" ראשון

בוקר טוב "חמצי" ראשון

אז זהו, חלף עבר לו הסיוט ואנחנו שוב בשגרת חמץ רגילה. מה שלומכם ואיך יומכם עומד להיות ? שלי עומד להיות בסימן : הרבה מאוד קמח דורום ומכונת פסטה ביתית , אבל לא ניכנס לזה כרגע .... אני פשוט בקרייבינג היסטרי לגלוטן, אבל אמרתי לא נכנסים אז לא נכנסים ! מה עוד יש לי לספר לכם? נראה לי שאזכר אחרי שאשתה איזו כוס תה טובה, אז לבינתיים הממ ... טוב, .. יאללה ביי (או איך שהן אומרות את זה...)

kriz

New member
בוקר טוב../images/Emo13.gif

אני אוטוטו חוזרת לישון עד לפעם הבאה שהילדה תקום לאכול... מקווה לפנק את בעלי עם פסטה היום (לא ביתית אבל אשמח למתכון שלך). מעבר לזה מקווה להיפגש עם חברה ועם אמא שלי (כל אחת בנפרד). נראה מה הלאה טוב, אז יאללה המממממ ביי

kriz

New member
יאללה, מתי קובעים?

אבל בגלל שאת רחוקה אני מעדיפה לא מאוחר מדי. עדיף שעות הבוקר/אחה"צ המוקדמות. אני לא אוהבת להיכנס עם מאיה בשעות מאוחרות הביתה. יש מצב כזה אצלך?

בוקר טוב גם לך מקסימה אחת.

פסטה ביתית נשמע אחל'ה... חבל שלי אין סבלנות ו/או מכשור מתאים
גם החבר'ה שלי מתגעגעים מאוד לחמץ. אתמול אכלו פיצה, תיכף נלך לקנות לחם ונחזור לשגרת החמץ... יום נפלא לך ולכולם מ.... יאללה ביי

bali

New member
מנהל
בוקר מבאס. נגמר הלחם בבית

אז דווקא בבוקר שהכי מתאים משהו חמצי, נאלצתי להסתפק במצות עד שיהיה לי כוח לצאת לסופר. חוצמזה הכל בסיידר. עוד מעט יוצאת לסידורים ולביקור "כיפה אדומה" אצל סבתא. WISH ME LUCK

prizman

New member
מתנצל מראש שאני שואל

אבל באמת אתם חושבים שהיו עשרת המכות, חציית ים סוף, סיפור הלחם עוןני והמן או שלא? ואם לא מדוע אתם בכלל אוכלים מצות? יודע שזו שאלה מוזרה במקצת.

בוקר טוב איש ../images/Emo24.gif

אתה לא צריך להתנצל. אני בעד זה ששואלים מה שרוצים וזכות הבחירה נתונה בידי כל אחד האם לענות או שלא. אז ככה, אתה בעצם מדבר פה על אמונה , ואני אמנם גדלתי בבית חילוני רצח, אבל אני מאמינה. למה אני מאמינה זה לפעם אחרת, אבל ברמת העיקרון אני מאמינה. אבל אספר לך משהו שקשור בסיפור יציאת מצריים. אני נולדתי באילת. את כל ילדותי ביליתי בסיני. מי שהיה בסנטה קתרינה יודע שיש שם אבנים מצוירות עם סימונים ירוקים שנראים כמו שיח ירוק (לא בערך אלא ממש שיח ירוק ברור). פעם מישהו שהיה מדריך טיולים אמר לי שזה טיפיקלי לאזור הזה של סנטה כי שם היה הסנה הבוער וכל האבנים באזור של סנטה קתרינה מעוטרות בציורים האלו של הסנה הבוער. אם זה נכון או לא אני לא ממש יודעת, אבל זה סיפור שעליו גדלתי ובתור ילדה האמנתי שזו הוכחה ניצחת שאכן היה הסיפור של הסנה הבוער, אז בתור ילדה חילונית שרואה בעיניים אבן עם ציור של שיח ירוק ומאמינה שזה בגלל אותו סיפור מקראי אז זה נטמע כהוכחה , ושוב את הסיפור שמעתי ממדריך טיולים חילוני ולא איזה מיסיונר דתי. האם זה נכון? האם כל האבנים מצוירות? אני לא סגורה על זה, אבל אני מאמינה שכן. נכון, אולי במישור המציאות זה נגרם בגלל איזושהי תופעת טבע, הרי כל האזור הזה משופע בטבע מרהיבות וכל ההרים שם צבעוניים בצורה יוצאת דופן, אז אולי זה לא בגלל שום סנה ושום בעירה, אבל בתור ילדה אני האמנתי שכן וגם היום נוח לי להאמין שכן ובוא נגיד שכמו שילד נוצרי לא רוצה להאמין שסנטה קלאוס לא קיים אז כך גם אני לא רוצה לנפץ את הידיעה שהאבנים שלי לא מצוירות בגלל הסנה שבער אז אני לא בדיוק חופרת בכך, אבל לא חשוב. אני בכלל מאלו שבכל פעם שהיה בא איזה ארכאולוג ש"מוכיח" איזו אמיתות של סיפור מקראי אני הייתי מתמוגגת, אז זהו, איש באמונתו יחיה, אתה יודע איך זה. אני חילונית, שנשואה לאחד שבא מבית דתי, מתפארת בזה שהיא ממש חילונית ואוכלת לא כשר בהתרסה והכל אבל מאוד מחוברת לצד הרוחני, בקיצור- תסבוך אחד שלם. אגב,אני חושבת שהקטע של אכילת המצות הוא יותר מנהגי ולא יותר. יש אנשים שעושים את מה שהם עושים בגלל שהם באמת מאמינים שאם לא יעשו את זה משהו רע יקרה להם (אני לחלוטין לא באה מהמקום הזה , נהפוך הוא). ויש אנשים שאוהבים את הרוח שמאחורי הדברים כי הם חשים שייכות (ולזה בדיוק אני מתחברת). העם היהודי הוא עם מיוחד, עם שמבחינה פיזית עבר המון סבל , וסבל כמו שאתה יודע מביא לעלייה בדרגה הרוחנית (גם בנצרות זה ידוע, אבל לא נכנס לזה). קיצור- זה נושא מאוד מורכב (ומעניין, אני חייבת לומר, אבל אני קצת מבולבלת כרגע כדי לדון בו ברמה פילוסופית מדויקת, אז ברשותך נדחה את זה לרגע שאתאזן מבחינה פיזית-נוירולוגית כי יש לי הרבה מה לומר בנושא ואני רוצה להיות מדויקת ולא "בערך") אבל השאלה שלך היא שאלה מצוינת, אני חייבת לומר.

prizman

New member
מוזר שמאז שעברתי לתאילנד

הכרתי יותר אילתים ממה שהכרתי כל חיי קודם. מכיר את הסיפור הזה על האבנים של סנטה, משום מה לא ראיתי בעיני שם שום דבר שהזכיר לי סנה בוער והייתי שם כמה פעמים. די מסקרן אותי הצורך הישראלי הזה בשייכות, זו גם הסיבה שמטיילים ישראלים תמיד מצטופפים באותם מקומות, מין חרדת שואה כזו. אישית אני לא ממש מתחבר לקטע למרות שאין שבוע שאני לא פוגש חברים ישראלים כולל אתמול בערב ומתוכנן גם להיום בערב.

למעלה