בוקר טוב-חדשה :)

daniel452

New member
בוקר טוב-חדשה :)

הי. אני די חדשה בטבעונות-שנה וחצי צמחונית, שנה נמנעת מביצים וב 4 חודשים האחרונים הורדתי לגמרי את הגבינות. אני מתייעצת איתכם בגלל שעשיתי את המעבר לגמרי לבדי. המשפחה שלי והחברים נשארו אוכלים הכול. רציתי לשאול אותכם איך אתם מתמודדים עם ישיבה לארוחת ערב עם המשפחה או עם חברים כאשר בכל הצלחות מסביבכם יש בשר/עוף/דגים ומסתכלים עליכם בתור החריגים. אימא שלי גם מסרבת להכין דברים רק בשבילי שגם אני אוכל לאכול ולכן שאני באה אליה לארוחות אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים אוכלת אורז לבן או פרוסה עם חומוס. אני יודעת ובטוחה בלב שלם שהדרך בה בחרתי היא הנכונה, יש לי אחות חרדית שאת החזרה שלה בתשובה היא קיבלה הרבה יותר קל והכשירה לכבודה את כל המטבח. אז איך הייתם מציעים לי להתמודד?

viviane11

New member
המלצתי

להביא לעצמך אוכל שבא לך לאכול.
יתכן שאמא שלך צריכה זמן הסתגלות ובהמשך תכין לך.
כשאנחנו אוכלים במקום אחר אני מביאה לבתי אוכל שתוכל לאכול

RSPA

New member
חושב כמוך.

subatoi

New member
קודם כל, ברכות, בהצלחה וכל הכבוד.

זה לא קל לעשות שינוי כזה לבד במשפחה.

קודם כל, מבחינת ההרגשה שלך, מומלץ להסתובב בכמה שיותר אתרי אינטרנט או דפי פייסבוק שיעזרו לך להרגיש שאת ממש לא לבד או חריגה, וגם יבססו את תחושת הבטחון שלך בדרך שבחרת. זה שאת יודעת ובטוחה בה זה מצוין, אבל תמיד עוזר להתחזק ולדעת שאת לא לבד, ולקבל רעיונות לתגובות או לתשובות טובות כנגד דברים שאומרים לך.

מבחינת הארוחות המשפחתיות ואמא שלך - ההצעות במקרים כאלה הן שתכיני משהו בעצמך ותביאי, או שתציעי לאמא שלך להכין משהו ביחד איתה, כדי להקל עליה את ה"מאמץ" ואת הקפיצה המחשבתית שכנראה נדרשת ממנה. הרי מה שאת אוכלת כולם יכולים לאכול, ואם זה משהו שגם אמא שלך תחבב (תבשיל כלשהו, למשל), יהיה לה קל יותר להתחבר לזה.
יכול להיות שהיא חוששת מהמעבר שלך (כי גם היא בן אדם), ויכול להיות שהיא חוששת מהעבודה הכרוכה בהכנת אוכל "אחר". אולי בסיוע שלך היא תבין שהאוכל הוא לא כ"כ אחר כמו שזה נדמה לה.

זה מאוד מתסכל, אבל לפעמים מי שאינו טבעוני חושש ממה שזה אומר עליו או על ההרגלים שלו או על מה שנדרש ממנו. שינוי דתי הוא יותר מקובל מבחינת החברה שאנו חיים בה, וגם השינוי הטבעוני הוא בדרך לשם. קשה ל-8 מיליון איש להשתנות, אבל אם צה"ל הענק והמסורבל עובר תהליך של שינוי והכרה והבנה, אז כולם יכולים. צריך להסתכל על זה כריצה למרחק ארוך ולהאזר בהרבה סבלנות.

ושוב, הכי חשוב, להקיף את עצמך במעגלים כאלה ואחרים של אנשים צמחוניים/טבעוניים. זה מאוד עוזר :)

p e b b l e

New member
ברוכה הבאה

גם אני טבעונית בים של קרניסטים. עם אמא שלי עבדתי בהתחלה לטבען תוספות, ואם יש גם איזה סלט, ושתי פחממות, ומנת ירקות חמים, ואולי איזה מרק, זו כבר ארוחה לתפארת.
אחרי שאחי נשא אישה דתיה, למרות שהבית כשר, אמי עוד יותר הידקה את רמת הכשרות בארוחות כשהם באים כדי להתאימה לגיסתי.
בשלב זה שוחחתי איתה ואמרתי לה שזה פוגע בי שעבור גיסתי היא דואגת שכל המנות בארוחה מתאימות אבל עבורי לא. מאז כל פעם שאנחנו באים לארוחה הארוחה טבעונית כמעט לחלוטין אם לא לגמרי. בהצלחה עבדתי איתה על הרכבת התפריט, סיפקתי מתכונים, ואף הכנתי איתה יחד את המנות. אבל כיום היא מתכננת, מכינה לבדה, ולעיתים אני מצטרפת להכנות (אם מדובר הארוחה גדולה במיוחד). כפרה על אמא שלי.
אני חובת שלהביא מנות מתאימות, טעימות ומגרות זו התחלה מצויינת (כמובן בתאום מראש עם אמא), כשהיא תראה שכולם אוכלים ונהנים, היא בוודאי תשמח לכלול זאת במנות שהיא מכינה.

daniel452

New member
תודה!

בנוגע לתוספות היא מתחילה להבין. היה לה קשה לקלוט שאני לא אוכל את תפוחי האדמה אם נאפו עם עוף, אני לא אוכל את המרק אם שמה בו אבקת מרק בשרית אבל לא עושה עם זה כלום. אני כול הזמן מציעה לה שאני אביא אוכל לעצמי וזה מה שאני בדרך כלל. אבל כל הזמן מסתכלים אלי מוזר. אבא שלי שואל אותי כל שבוע אם לא עבר לי הטרוף הזה. מקווה שיתחילו להתרגל לרעיון בקרוב...

למעלה