בוקר טוב , חג שמח.

אנפה2

New member
בוקר טוב , חג שמח.

להזכירכם היום יום שישי. מחר שבת. מרוב החגים הימים מתבלבלים. שלנו יהיה רק טוב שנחגוג ונשמח לרוב מאחלת לכולנו להיות בריאים מחויכים אוהבים ומאושרים.

shuli5558

New member
../images/Emo39.gif בוקר אור, סופשבוע רגוע.

הימים מתבלבלים בין חג, שישבת ובפרט שאינני עובדת, כל יום נראה לי חג. החג נחשב ליום טוב ומחאלת לכולנו שכך יהיה.

sitvaniyot

New member
חג שמח, ושלא נתבלבל מדברים אחרים

טפו,טפו, טפו. רק חגים ושמחות שיהיו לנו ושנהיה בריאים, עליזים, שמחים ומאושרים. לכל האמהות המתגעגעות לילדים שבחו"ל. כאמא, גם אני מבינה את הגעגוע, אבל הביטו על זה מנקודת הראות של הילדים. גם אני הרחקתי לארה"ב ושהיתי בה 10 שנים בצעירותי. זו היתה הזדמנות נפלאה ללמוד ולהתפתח, גם להיות עצמאית. היה לי כל כך מעניין, אם כי לא תמיד קל, עד שממש לא חשבתי על הבית. בערך אחת לשנתיים חזרתי לחופשת מולדת, וגם אז לא ישבתי בבית והסתכלתי על ההורים. טיילתי, פגשתי חברים וכו.. לא מצטערת לרגע על החויה. כן מצטערת שילדי לא זכו בה. ולכבוד חג האביב אני מצרפת מצגת של פרחי הארץ שצילמתי בשבתות האחרונות להנאתכם. חג שמח.

אדזה

New member
בוקר טוב

היי אנפה,שולי וסתיווניות,האחרים עדיין עייפים כנראה מתחילת הפסח,אז הנה באה השבת ומאפשרת לנו לנוח מעט לקראת השבוע הבא.מזג האויר מתעתע בנו ואני מתחילה להרגיש כמו באירופה,יום גשם ויום לא,איזה מהפך חל במזג האויר בכלל בכל העולם.בתקווה שלא תהיינה הפתעות גדולות.מישהו התבטא שהוא מוכן לחתום קבע על מזג אויר כפי שהיה אתמול לכל השנה.גם היום נחמד,אולי ימשיך כך ולא יהיה כפי שחזאי צופה לנו.שתהיה לכולנו שבת כיפית ומהנה.

י מ י ת 2

New member
חג שמח לכם יקרים../images/Emo161.gif

אני קוראת את הדברים שכתבתם ומרגיש כאילו אני כתבתי אותם. בעיקר משכה את תשומת לבי העובדה שכמעט לכל משפחה יש צאצאים בחו"ל. זה נכון שבזמנו גם הורינו עזבו בית ומשפחה ועלו לארץ ישראל. ולא התחשבו בהוריהם. אני חושבת על אבי שעזב את הבית בגיל 19 ומאז לא ראה את הוריו. והם לא ראו אותו. תמיד התפלאתי על הגורל של העם היהודי שלכל משפחה יש בנים המפוזרים בכל העולם . יש שמצליחים להתראות ויש שלא. היום המרחקים מתקצרים בזכות האמצעים הטכנולוגיים אבל הגעגועים ישנם. גם במשפחה שלי הנכדה הגדולה נמצאת בחו"ל אנחנו כולנו מקוים שיום אחד יחזרו, אחרי שיתבססו קצת אבל מי יודע?????? בני עובד בחו"ל אבל מגיע מדי פעם לארץ, כך שזה לא נחשב, כאילו, כי המשפחה שלו בארץ וכאן הבית שלו. בליל הסדר
היה כמובן סבב טלפונים מקצוי עולם השונים והיתה שמח סביב השולחן. ושוב אנחנו לקראת שבת-חג חבל סתונית שאיני יכולה לקבל את ההצעה שלך לטייל בסביבות זכרון יעקב,
לא מסתדר, הייתי באה ברצון. עמליה הציורים שלך מרהיבים ביופיים,
הייתי שמחה פעם לראותם בגודל טבעי. הודה תבלי טוב ותיהני בפסטיבל בבן שמן עם כל הרוחניים, אותי לא מושכים הדברים האלה. עכשיו מספרים ברדיו על החרדים שחוסמים כבישים בירושלים ועל מה, על זה שצעיר חרדי
אסור על שהרג את בנו בן השלוש חדשים.
בושה וחרפה, לאן הם יכולים להתדרדר??????? שתהיה לנו שבת שלום וחג שמח

אדזה

New member
ימית

הסיפור של אחיך ממש מרגש וכל כך אופייני לעם ישראל,וסיפור שונה שדגתי בפורום סיפורי עמים: יציאת מצרים פולנית כשמשה רבינו בא להוציא את עם ישראל ממצרים - אתם יודעים, זה לא מבצע פשוט להוציא עם שלם מעבדות לחרות; צריך לעשות הכנות, צריך לארגן כל מיני דברים ובין היתר גם צבא. משה פנה לאמהות של עם ישראל וביקש מהן לשלוח את הבנים לצבא. עכשיו, האמהות לא התנגדו. למה לא, צבא זה דבר טוב, אבל בתנאי אחד - שהבן היוקיר לא יחזיק רובה, שיהיה בתזמורת. בום בום, תח תח, זה לא בשבילו. כך קרה שכאשר יצאו בני ישראל הייתה למשה תזמורת אדירה, תזמורת של אולי ששת אלפים איש: טרומבונים, חצוצרות, תופים, חלילים, ומאחור הזדנב לו איזה צבא קטן של שש מאות חיילים. כשהתחיל פרעה לרדוף אחריהם על יד ים סוף, נתן משה את האות והתזמורת התחילה לנגן. אתם מתארים לעצמכם מה זה תזמורת של ששת אלפים איש! ששת אלפים איש מכים בתופים ובמצילתיים, מחללים, מחצרצים - ואל תשכחו שמדובר ביהודים: כל אחד אינדיבידואליסט, כל אחד מנגן מה שבא לו. מה אומר לכם - הייתה שם כזאת קקופוניה, חרדת אלוהים, עד שפרעה, איך אומרים, צלו אוזניו. אמר לעצמו: אם זאת התזמורת, מי יודע איזה צבא מחכה לי שם מאחור! לא חשב פעמיים, הפך פניו ונמלט וכל המצרים בעקבותיו ומרוב פחד איבדו את עשתונותיהם, נכנסו לים וטבעו! ובגלל זה אנחנו אוכלים היום קנעידלאך עם מרק!בתיאבון.

אדזה

New member
אוכל

בהמשך לקנעידלאך: חמותי עליה השלום היתה אופה מן פשטידת מצות שקראה לה בשם קעיזעלע של מצות וגם קעיזעלע של תפ"א.מוצאה היה מרומניה.כל פעם שנשאלה למרשם היתה עונה:אני לוקחת קצת מזה וקצת מזה,אף פעם לא היה לה מרשם מסודר כמו שאנחנו רגילים היום.בקיצור האופה בחסד הלכה לעולמה ואף אחת מבנותיה וכלותיה לא מצליחות לאפות זאת ולקבל את הטעם המיוחד.זה רק מלמד אותנו לא לשמור את הסודות בבטן ולקחת איתנו את הכל למקום שכולו טוב (כך אומרים).הלוואי והייתי מוצאת את המרשם הנכון שבסך הכל היה די פשוט לכאורה.

אנפה2

New member
אדזה, זה מזכיר לי שבתי הלכה בערב

החג לבקר א אמי בבית האבות, וביקשה ממנה את המתכון המדוייק של ה-"אייר לוקשן" של פסח, רשמה ותיעדה את זה. וזאת על מנת שתוכל להנציח את הטעם בפסחים הבאים. אני מכינה לבנותי מחברת עם המתכונים שאני המצאתי, ושהם אוהבות, ואחרי ישאר ספר המתכונים של אמא, אבל יש עוד המון זמן כי לי יש עוד הרבה תכניות.

אדזה

New member
אנפה

מאחלת שיתגשמו כל משאלותייך,גם אני מתעדת היום הרבה מתכונים,כלתי קנתה לי ליום ההולדת אלבום מתכונים מיוחד,אבל אני חושבת שהוא צר מלהכיל את הכל,כי כל דבר נראה לי נהדר ומי יודע אם אי פעם מישהוא בכלל ינסה את המתכונים הללו.אני כפייתית במה שנוגע לאיסוף דברים וחבל על לי על כל פתק.אז שישאר הכל ושיעשו עם זה מה שירצו.גם אני לא הצלחתי ולא אצליח אף פעם גם אם אוולד מחדש לנסות את הכל.הילדים צוחקים עלי שאני כותבת הגדה חדשה של פסח,שיהיה.

רונה2346

New member
../images/Emo25.gif + ../images/Emo51.gif לחברי הפורום

תודה לכם על התגובות החמות עזרתם לי מאוד לאדזה מידי פעם תיכנסי לבישול לילדים כתבי על בקשתך לקעיזעלע הכותבות שם ימצאו לך מרשם מבית אמא וכן תמצאי מתכונים לפסח האתר פעיל ואני נעזרת במתכונים של פירגה ושאר חברי/ות הפורום ח ג ש מ ח ו ש ב ת - ש ל ו ם רונה 2346

אדזה

New member
רונה

תודה לך רונה.שמתי לי במועדפים,יותר מאוחר אציץ בפורום הזה.

ערב טוב וחג שמח לכולם../images/Emo140.gif

קודם כל אני רוצה לספר לכם שמהבוקר אני מנסה להיכנס לפורום , ובעצם כבר מאתמול היו לי ניתוקים חוזרים ונשנים מהאינטרנט, חשבתי לתומי אולי זה עומס של חג, לא שאני יודעת בודאות שזו יכולה להיות סיבה לניתוקים, אבל כך חשבתי. פשוט לא הצלחתי להשחיל הודעה – אפילו לא בוקר טוב. בשירות התמיכה של HOT ניסו לעזור לי , אבל הרימו ידיים ואמרו לי שרק ביום ראשון יבוא אלי טכנאי. בכלל שכחתי שמחר שבת, היום נראה לי כמו יום ראשון, כי אתמול היה חג שבתון. בקיצור, לפני שיתנתק לי עוד פעם אני קודם כל שולחת את ההודעה הזו. לפני ששוב יתנתק. אם אצליח אכנס שוב, כי כזה כיף היה לקרוא את כל מה שכתבתם, ואני רוצה להגיב על חלק מהם לפחות. המשך ערב נהדר.

למעלה