בוקר טוב חברים

רוּפֵן

New member
ודאי..!

הפוטוס שלך, נמצא במקום ובתנאים מאוד קשים עבורו. עציץ קטן, לא מחובר ל'אמא אדמה' ו...באור/שמש מלא/ה. העלים קטנים, המירווחים ביניהם גדולים וה"גבעול/גזע" דקיק מאוד. העבר את הצמח הזה, למיקום אחר - בצל, במפנה צפוני, בפינת קיר שדרכו יוכל הפוטוס, "להציץ" לשמש, כרצונו.. ואז תראה "ניסים ונפלאות". במקומות המוצלים ממש, יהיו לו עלים קטנים ובצבע ירוק כהה (כדי לקלוט כמה שיותר אור). העלים היותר גבוהים, יתחילו להציץ לאור השמש ויגדלו לגודל ענק ו..כל עלה ש"רואה" שמש, 'משיג לאחור' את הכלורופיל שבעלה (כי יש לו מספיק שמש) ויקבל פסים לבנים בין ה'ירוק בהיר' של העלה. האדמה חייבת להיות מדושנת ולחה. דרך אגב, ליד קיר, הפוטוס מפתח "שורשי אויר נצמדים". הנדבקים לקיר והפוטוס מטפס על הקיר ונאחז בו בחוזקה.

drorjs

New member
להעביר את הפוטוס? ומה להשאיר בבית?

הפוטוס הזה אינו בשמש מלאה כלל. הוא תלוי כאן מעל המחשב ומקבל שמש רק בשעות הראשונות של הבוקר.והוא צמח הבית היחיד שלי מאז מת לי האבוקדו(שרציתי לשתול בגוש קטיף...)יש לי מקום בשבילו מתחת למדרגות של הקרוון השאלה היא מי יגדל בבית במקומו? או שאולי אתה רופן לא בעד מצחי בית באופן כללי?

רוּפֵן

New member
../images/Emo194.gif

גם לאשתי יש כמה "צנצנות" עם פוטוסים העומדות למעלה.., על ארונות המטבח והפוטוסים צומחים לאט...לאט.. חוצמזה, לא, לא מחזיק צמחים בבית (למעט 'טרריום' מואר ומחומם עם צמחים טורפים ועוד כל מיני "ניסיונות והנבטות). לילדים, יש על אדני החלונות, נרקיסים ועוד "כל מיני".. הפוטוס ההוא, שהבאתי תמונה שלו, "גנבתי" מאחת הצנצנות האלו, של אשתי שתחייה.. הרגשתי שאני .. "מציל אותו".. והוא אכן 'מרביץ ביצועים".. בלי דשנים, כאלו או אחרים. קיבל תנאים של ג'ונגל סובטרופי - "התזת בוקר" עם צינור, יותר "שטיפת עלים" מאשר השקייה.

itu1

New member
יש עלים שיש בהם

רקמת התחדשות כמו ביגוניות ועוד ולכן ניתן להשריש עלים או חלקי עלים אריה

רוּפֵן

New member
"קאלוס" ?!? ../images/Emo9.gif

רק צחקתי.. בחיי.. הומור..! נו, אם אתה כבר כאן..
זה נורמאלי ?! הנבטה של דיונאות מזרעים.. יותר מחצי שנה ?! מה זה ?! והן גדלות..! מ"נקודות ירוקות" הפכו ל.."ראשי גפרור ירוקים".. עוד אצא לפנסיה לפני שאראה עלה אחד..

itu1

New member
בודאי שאפשרי להנביט דיונאות

אבל הקצב איטי הוא יגבר כשיתחמם מנבט לבגרות כ-4 שנים!!!

רוּפֵן

New member
מאמה מייה.. 4..../images/Emo12.gif

הן אצלי בטרריום.., עם טמפרטורה שבין 20 ל 25 מעלות.. צריכות יותר חום ?

טסונמי1

New member
גם שרכים מנבגים לוקח בערך 4 שנים

מנבג לצמח-[רוב השרכים]-תהליך ארוך ומיגע

מוטי בר

New member
אני קצת סקפטי בקשר לכך כי אין לצמח

ים כמו פוטוס ומונסטארה יכולת התרחבות של הגבעול לאחר הגעתם להבשלה. הם כן מתרחבים אם יש תנאים הולמים לפני הגיעם לבגרות. לגבעולי צמחים אלו אין רקמת קאמביום שהיא רקמה יוצרת לשני הצדדים,ולכן לא תיתכן התרחבות גם אם מונעים הופעת העלים. בנוסף, גבעול דק של פותוס יתרחב בהדרגה לפי מספר העלים והתנאים במקביל ואילו מגבעול עבה בעל עלים גדולים יצאו עלים גדולים באופן ישיר אך אם אין תנאי אור ולחות מתאימים העלים יצאו קטנים יותר ויותר בהדרגה. שים לב, את המונסטרה מקובל למכור בחנויות הפרחים כאשר העלים התחתוניים לפעמים בכלל לא מפורצים אלא שלמים לגמרי וקטנים ממש כמו עלי פותוס ורק העלים הבוגרים יותר הולכים וגדלים יותר ויותר בצורה הפוכה מלמטה כלפי מעלה וזה מסביר שזה ריבוי מיני מזרעים. מונסטרה ללא אור מספיק תוציא עלים קטנים לכל אורך הגבעול גם אם היא תתפס עד לתקרת הבית. במקרה צמחים אלו היו התחלת דרכי בעולם הגינון וצמחי הבית בשנות השישים, ואין ניסיון אפשרי שלא עשיתי עליהם.

טסונמי1

New member
עלה של אוזן הפיל לא ניתן להשריש

-אוזן פיל מרבים עיי חלוקת הפקעיות שלו גם מונסטרה לא משרישים מעלה -משרישים מיחור מונסטרה ואת שניהם באדמה

רוּפֵן

New member
ב 48'.. היינו משרישים....

מי דיבר בכלל על 'השרשה של עלה'..?! מה אני "תרבייות ראש הנקרה" ?!

מוטי בר

New member
ואת שניהם ועוד לופיים גם מזרעים בקל

ות מרובה יחסית. היתרון הוא כאשר זקוקים לכמות גדולה מאוד של צמחים כמו משתלות ריבוי, ובעבר הרביתי גם מזרעים וגם מיחורים של ענפים כי זה היה אז שוס בשיא האופנה.(שנות ה 60 70

למעלה