בוקר טוב חברים

רוּפֵן

New member
בוקר אור ../images/Emo42.gif

'אוזן פיל' רחוצה ונקייה זוהי אחת מ 2 'אוזניים' ש'אספתי' בקיץ מערימת גזם שהשליך גנן חרוץ. אחת נשתלה בעציץ גדול ליד הבריכה, והשנייה, באדמה ב"פינת הג'ונגל". שתיהן משגשגות למופת..

רוּפֵן

New member
ותמונה יותר חורפית....

ממערב כבר רואים שמים כחולים ובמזרח.. חושך גמור עם "חור של שמש" ביונות לעננים הכבדים

hagiqq

New member
השרשת עלה של אוזן פיל ?

רופן , איזה עוד צמחים אפשר להשריש כך. פשוט דוחפים את הגבעול לעציץ מועשר בקומפוסט ומים. וזהו ? מונסטרה ?

hagiqq

New member
שוב,לגבי במבוק בעציץ..

כבר שאלתי בעבר בפורום , אבל עדיין לא נחה דעתי ..
ראיתי אצל שכנה שלי עציץ (גדול , אך לא גדול מידי) שבתוכו יש במבוק מאיזשהוא סוג. לדעתי , זה נראה יפה משום שהצמח גבוה ונראה קצת שונה מהרגיל. אבקש המלצות. תמונות בנושא. בתודה מראש חגי

רוּפֵן

New member
אם אתה מתכוון ל"במבוק המזל"..אז..

זה כמובן לא 'במבוק' אלא סוג של 'דרצנה' ראה את התמונה.. האם אתה מתכוון לזה ?

hagiqq

New member
דומה מאוד

הבמבוק אצלה היה גבוה. כ-2-3 מטר. והיו די הרבה גבעולים עבים. מאוד מיוחד. לא כל הגבעולים היו באורך זהה - פשוט יפה.

רוּפֵן

New member
אולי זה באמת במבוק.., חפש תמונה ..

ותכניס לפורום... יש כאן כמה חבר'ה עם ניסיון וידע רב ב'במבוקים'... אולי עוד "תרויח" ייחור בחינם..

רוּפֵן

New member
לא ! לא עלה !

בעלה, עד כמה שלמדתי, אין 'רקמת השרשה', רק ב'חיק העלה' יש, ולא יגדלו משם שורשים, או יותר נכון, גם אם יצמחו שורשים, לא יגדל מזה הצמח עצמו (עשיתי את זה בעלים של 'בת שבע', העלים חיים כבר כמה חודשים, אך רק 'חיים') אותו גנן ש"קיצץ בנטיעות" ביד רחבה, השליך לערימה 2 ענפים עם עלים. קוטר בסיס הענף בחלק החתוך, היה כ 3 ס"מ (30 מ"מ) היו 2 כאלה.. בבית, חתכתי שוב, חיתוך יותר נקי ומייד צרבתי את החתך ב"שפכטל" (מרית - לשוחרי העברית הצחה) שליהטתי על הגז, כדי לסגור את הפצע בפני חדירת "מיקרובים" פטרייות רקב וכדומה.. כאמור, 1 נכנס לעציץ ממולא בתערובת אדמה שהכנתי, והשני לתוך האדמה ב"ג'ונגל" הקטן שלי. האדמה, ב 2 המקומות הייתה מעט לחה, לא רטובה ! רק לאחר שבוע (בקיץ) בתחלתי להשקות בעדינות. לא ממש להשקות אלא יותר "לרסס". שניהם "ויתרו" עלעלה אחד שהצהיב, לטובת הקליטה, ומהר מאוד נקלטו והוציאו עלים חדשים, כל אחד, יותר גדול מקודמו. אותו דבר גם ב'מונסטרה'. עשיתי ייחורים מקטעים באורך 10 ס"מ ושוב, צרבתי היטב גם את החלק העליון וגם את התחתון. דרך אגב, חבר וציק ומקצועי, לימד אותי 'פטנט', לפני הרבה שנים, גם לגבי 'מונסטרה' וגם לגבי 'פוטוס' ופילדנדרום'. מייחרים קטע של גבעול ומכניסים לעציץ ו..כל פעם שיוצא עלה חדש, חותכים אותו ! אם יש סבלנות.., אז אפשר למשוך את זה, שנה.. או יותר. הגבעול מתעבה ומתעבה..ומגדיל קוטר ולבסוף, כשמרשים לו להוציא עלים.., הוא מתפרץ ישר בעלים ענקיים ! ראיתי אצלו, עלים של פוטוס (פוטוס רגיל) באורך של מטר וברוחב ½ מטר.. ממש מדהים ומדובר בצמח שגובהו, מעלה העציץ כ 30 ס"מ.

גבי 26

New member
רופן, בבקשה

אחד כמו הדוגמא לעיל.
אני אנסה ליישם עם הפוטוס, אני ידועה בסבלנותי!

רוּפֵן

New member
חי חי חי חי ....

למה את מקלקלת לי ?! למה ?! כמעט המצאתי "רקמה חדשה".. "קמביום משולחף"..כזה..
אבל.., אני 'מתאמן'.. כל הזמן.. : "נְדָן"...?! "חיק העלה"?! "פֶּלַרגוֹנִיוּם" "פטורטרת" "סוככון" "עטיף" "ניצב...משונץ" (זה כבר ממש טוב..! לא ?!) חי חי חי חי חי

רוּפֵן

New member
"..מה רבו מעשיך...נפלאו מחשבותיך.."

תתפלא מה יכול לקרות לצמחים שמקבלים תנאים והתיחסות "נאותים". מלפפון של "קילו" (30 ס"מ !) כבר אכלת ? את הפוטוס אצלי, או אצל טסונמי, ראית ? בצד אחד עלים באורך 5-10 ס"מ.. ובצד שני.. טוב, לא מדדתי, אבל ג ד ו ל י ם.. ובלי טיפול מיוחד.. בערך..60 או 70 ס"מ.. תמיד "יש מצב".. שאלה של תנאים..

shlumbergera

New member
רופיניו-בנושא לימודיך:כל הכבוד ו :

פטוטרת
לא חטוטרת ולא מקרקרת ולא פרפרת וממש לא... פטורטרת

רוּפֵן

New member
../images/Emo11.gif

א. הגבת להודעה אחרת..(מזל שאני עוד זוכר מה כתבתי לפני שעה..
..) ב. אם זה ה"חידוש" היחיד שמצאת שם.. אז.."יצאת בזול".. (היו שם עוד המצאות.. כולן שלי..!
המצאות ממש חדשות.. מהתנור ! ) שווה ...

shlumbergera

New member
אזוי,מלכודת זבובים?פח פתאים?ראיתי

שיש "כל מיני". חשבתי שעירבבת שטיקים עם נכונים בשביל הבידור. אז התבדרתי פעמיים

למעלה