בוקר טוב ושקט..

בכושר51

New member
בוקר טוב ושקט..

השיגרה חזרה ליומיומים ואפשר לחזור "לדאגות הרגילות:

בני הקטן בן ה- 12 עולה לחטיבה..כתה ז.
בנותי גם היו בחטיבה כאן..אך הן היו ילדות קלות וזורמות כך שלא היו לי שום מחשבות על מה ואיך יהיה.
בני הוא ילד חכם,בעל יכולת וורבלית גבוה מאוד..אוהב לדבר(כמו אמא שלו) לנהל שיחות..הכל מתורגם למילים אצלו.
באבחון שעשיתי עקב חוסר מיקוד בהבנת הנקרא בגיל 9 רמתו יצאה כשל גיל 13. פער ענק בין הרגשי ליכולות שלו.

הוא ילד שמואד אוהב חברים אבל לא מצליח ממש להתחבר איתם..הוא רגיש מאוד וכל מילה שנאמרת אליו בצחוק או שלא פוגעת בו.

יש כמה ילדים שנפגש איתם במפגשים כאלה או אחרים אבל אין חיבור שגם נראה לי קורה בגלל שהוא יותר ביקורתי הוא ממש רוצה חבר אמיתי..אני מדריכה אותו,מדברת איתו ומנחה אותו .
לקראת החטיבה קצת חוששת..ואשמח לשמוע אם יש כאן הורים לעולים לחטיבה..איך זה אצלכם? האם אתם חוששים? האם ילדכם חברותים ומחוברים לאחרים ועל כן אינכם חושבים על זה בכלל(כמו שהיו בנותי בעבר?)

איך אתם מתמודדים עם השינוי ואיך ילדכם מגיבים?

המון תודה על תגובתיכם..ושיהיה יום נעים ושקט לכולם

אימם

New member
בוקר טוב

רציתי לשאול אם לילדך כיום יש/היה לפחות חבר אחד?
את מוכנה להרחיב בנוגע לסיבה שעשית אבחון...למה הכוונה חוסר מיקוד?
האם שיתפת מורים ביסודי בנוגע לחששות בענין חברים ומה הם אמרו?

בכושר51

New member
אבחון

עשיתי לו אבחון מיוזמתי כי הרגתי מעבר לפאן החברתי...שישי איזה ענין של חוסר מיקוד שגורם לאי הבנה של הדברים.
בלימודים זה בא לידי ביטוי בעבר רק בנושא שפה במלל ארוך שבאה שאלה אחרי זה ..לא הצליח להבין מה בעצם רוצים ממנו(זה השתפר לגמרי לאחר שלקחתי מורה לאסטרטגיית למידה)
הציונים שלו תמיד היו גבוהים בלי מאמץ בכלל..אבל גם בבית היה מבקש שאסביר מה בדיוק רוצה או מתכוונת.
שיתפתי את המורים והם טוענים שככה זה בנים..יש פחות חיבור מבנות.(אולי זה כך..)

יש לו כמה "חברים" שנפגש איתם כמה פעמים בשבוע ..לא הייתי מגדירה זאת חברים..יותר ידידים.

את מתארת ילד עם בעיה מסויימת

ככה שאני לא חושבת שהנסיון שלי יעזור לך.

הילד שלך גם ביקורתי כלפי אחרים, ולא פחות גרוע - נפגע מהר.

אלה תכונות שיקשו עליו להתחבר בחטיבה.

בכושר51

New member
בדיוק על נושא זה מנסה להקל עליו

מנחה אותו,נותנת לו כלים להתמודדות והבנת המצבים השונים, נותנת לו הדרכה איך ליצור קשרים,למה לא להגיב..איך להביא את עצמו לחברה.
לא פשוט..אבל יודעת שהכוונה והדרכה מועילה..

אם תסכימי לשתף מניסיונך אשמח לשמוע..."מכל מלמדי השכלתי"

BrightEye

New member
ומה עם עזרה מקצועית?

אולי ליווי של פסיכולוג/'ת יכול לעזור?
אולי קבוצה של מיומנויות חברתיות?

למעלה