בוקר טוב ושבוע טוב.

איך חוזרים לשגרה../images/Emo35.gif

גולשי תפוז מוזמנים למפגש המנוהל על ידי ת.ל.מ. פסיכולוגים. המפגש לגולשי תפוז, ללא תשלום. יש להירשם מראש בכתובת [email protected]
המלחמה השפיעה על חיי כולנו, הרצף שבשגרה שובש. הילדים לרוב נפגעים יותר, אך גם גמישים יותר בהחלמתם. אנו מזמינים אתכם, ההורים, למפגש שיתקיים ביום ג´ 22.8.06 בין השעות .17.30-19.30 במפגש נדון בדרכים בהן נוכל להעצים את דרכי ההתמודדות של ילדינו לקראת חזרתם לתפקוד תקין, נציג ידע רלבנטי ונהיה פתוחים לשאלות מן הקהל. המנחות: דליה וולגיל , פסיכולוגית קלינית ורבקה יצחק עו"ס M.A ופסיכותרפיסטית, בעלות נסיון רב בעבודה עם הורים וילדים. ההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש במייל: [email protected] לפרטים ת.ל.מ אורנים (ק.טבעון) טל. 04-9835373, 04-9831135 WWW.TELEM.ORG.IL

אנפה2

New member
בוקר טוב ושבוע טוב.

מכיוון שבפורום הזה אסור להשתרשר ביום האתמול ולהגיב. אז אני כותבת לכם שוב היום וחבל לי אם מישהו ישתעמם, אך אשמח מאוד אם לאחר זה את הלב יחמם. שולחת לכם רשמים מחיבוק גדול וארוך שנתנו אתמול לצפון. יצאנו בשעה 9.30 בבוקר לכוון הצפון עם חברים, הכבישים היו רקים כמו ביום כיפור, כך בערך עד גן שמואל, שם התישבנו לאכול ארוחת בוקר ולשתות כוס קפה. לאחר התרעננות עלינו על כביש 784, שהוא כביש שמוביל לכרמיאל כל הדרך חיפשנו יערות שרופים, להגיד את האמת ממש לא ראינו, פה ושם ראינו חלקת אדמה קטנה מפויחת והבננו שנפל שם נפל של טיל, העיר כרמיאל מאוד יפה, התישבנו בבית קפה, נגש אלי בעל בית הקפה ושאל האם באתם לחבק את הצפון ? ספונטנית עניתי לו כן, ואז הוא תפס אותי וחיבק אותי, התפוצצנו מצחוק.לאחר הקפה יצאנו לעיר, פגשנו נער בדרכינו ושאלנו אותו היכן הבתים שנפגעו, הוא לא ידע לענות לנו. ואז החלטנו שעולים לקרית שמונה, בקרית שמונה כבר ראינו סימנים של מלחמה, דונמים של יערות שרופים, בתים שנפגעו, והעיר עיר רפאים, אנשים כנראה ישבו בבתים הרחובות היו שוממים. ראינו זווילים של תחמושת תותחים, הכבישים חרוצים משרשראות הטנקים , משם עלינו לעבר כפר גלעדי, שם הגיעו מטיילים נוספים הלכנו לכוון אנדרטת תל חי לראות היכן נפלו לוחמי המילואים, עמדנו עצובים וכואבים מול ושתקנו. משם לתצפית של קיבוץ מנרה, שם פגשנו חיילים ברכבי המר, ששמחו לקראתנו, הראו לנו את הכפר הערבי אל מנאר ששוכן מתחת לקיבוץ מנרה, הראו לנו את תחנת השידור של אל מנאר שפוצצו ועוד כמה בתי שפגענו בהם. החייל שהדריך אותנו וסיפר לנו היה חייל דרוזי. והראה לנו וסיפר שכוחותינו נמצאים עמוק בלבנון. ושוב נתקלנו בכבישים המחוספסים משרשראות הטנקים , המשכנו למצודת כוח שנקראת גם מצודת ישע, שם נלחמו ותקפו בליל 21-20 באפריל 1948 חיילי כוח של הגדוד השלישי של חטיבת יפתח-פלמ"ח, את משטרת נבי יושע השולטת על כל החולה, הכוח הפורץ התגלה וספג וסבל אבדות כבדות מאוד ונסוג, ואז בליל 17-16 במאי תקף הגדוד שנית והצליח לכבוש את המצודה, רק שנמצאים שם מבינים כמה חשוב היה לכבוש את המקום הזה, נפלו שם 28 לוחמים על שמם נקרא המקום "מצודת כח". משם המשכנו לכרם בן זימרה, כמו טוסקנה קטנה, מלא גפנים, נכנסנו ליקב, טעמנו יינות וקנינו, שמענו מהם חוויות של החודש האחרון אך זה לחוות את המלחמה. משם למעלות שנתגלתה במלא יופיה, הכניסה מלאה בפסלים ושדרות של בוגונוויליות והרדופים, שווה ביקור. ואז שמנו פעמינו לכוון עכו, למסעדת אבו כריסטו, שם התישבנו לפנות ערב מול השקיעה לאכול ארוחת דגים משובחת, המסעדה שתמיד מחכים בתור היתה ריקה כמעט לחלוטין. אכלנו נחנו שתינו קפה והביתה. בדרך שמענו בחדשות שתושבי הצפון מאוד מאוכזבים, חיכו והכינו את עצמם לגל של מבקרים, ומעטים ביותר הגיעו.

כבר לא צריך מקלחת - יורד גשם

כידוע הגינה שלנו לא קיבלה מים חודש ימים. מאז שחזרנו אני עובד בניקוי והכל יבש. גם הצמחים הירוקים שבדרך כלל מחזיקים מעמד נבלו, כנראה תמוך סולידריות עם הסביבה השרופה, לפתע עכשיו נפתחו ארובות השמים ויורד גשם שוטף.

עמליה3

New member
חם חם חם ו-יורד גשם בצפון.

הגשם הוא לברכה: הוא מנקה את עשן המלחמה ואת אבק הטנקים והנגמשים. תודה לשלמה על המאמר המענין שהבאת לנו. ותודה לרשמי הטיולים לצפון.ולהודעות על הגשמים. לנו במרכז רק חם , חם נורא. אני מקווה שלא ימחקו לי הפעם. מאד כעסתי כי יש פה בפורום מגמה למחוק הודעות למרות שאיני עוסקת בפוליטיקה כתבתי כאן מרגשות ליבי ובודאי לא בקורת על המלחמה או על המדינה. הפעם מכניסה בדיחה ברוח הזמן. בתקווה שלא ימחק. (את המצגות גם הורידו) אז ככה: חלום אחמדינג'ד מצלצל לבוש ומספר לו: "אדוני הנשיא, אני מצלצל לך מאחר והיה לי חלום" "איזה חלום, אחמדינג'ד?" "אני חלמתי כי ארה"ב נבנתה מחדש, ועל כל בית היה דגל" "ומה היה כתוב על אותו דגל?" "אללה הוא גדול, אללה הוא אדיר!!!" בוש: "אתה יודע, אחמדינג'ד, טוב שצלצלת אלי כי גם לי היה חלום. בחלום שלי טהרן נבנתה מחדש, וגם שם על כל בית היה דגל." "ומה היה כתוב על דגלים אלה?" התעניין אחמדינג'ד. "אינני יודע" משיב בוש: "אינני קורא עברית!!" -------------------------------------------------------------------------------- Walla! Mail - get your free 3G mail today

yaely2

New member
מנהל
פנינת העברית ../images/Emo221.gif../images/Emo163.gif../images/Emo104.gif

שלום כולם וערב טוב,
הבוקר בהודעתי משעה 8:18 כתבתי את הפסוק "אִם מִחוּט וְעַד שְׂרוֹךְ נַעַל וְאִם אֶקַּח מִכָּל אֲשֶׁר לָךְ ..." מאחר וההודעה היתה ארוכה לא רציתי להוסיף עוד נושא והשארתי זאת להערב, כלומר לעכשיו. מה מקור הביטוי "מחוט ועד שרוך נעל"? אנו יודעים שהכוונה היא –מלמעלה עד למטה, או אפילו הכול אך איך זה מתקשר? בתמונה צרפתי כאפיה, שאותה שמו על הראש באותה תקופה. שולי הכאפיה
מעוטרים בחוטים ולכן אמר אברהם "מחוט" (זה החוט שבכאפיה שעל הראש) ועד שרוך נעל שעל הרגל. יוצא מכאן הכול והכול, מהראש עד הרגליים.

erika6

New member
יש לכם תשובות..........

שאלות שאין עליהם תשובות חחחחחח..... 1. למה כשאתה נכנס למגדת עתידות, היא שואלת איך קוראים לך? 2. אם אנחנו תמיד נקיים כשאנחנו מתנגבים, למה צריך לכבס מגבות אמבטיה? 3. למה קוראים לה עוזרת אם היא עושה את כל העבודה? 5. אם שמן תירס עשוי מתירס, ושמן זית עשוי מזית, ממה עשוי שמן תינוקות? 6. אם שחייה זה הספורט ששורף הכי הרבה קלוריות, למה הלווייתנים נראים ככה? 7. אם מוציאים צב מהשריון שלו,הוא עירום או הומלס? 9. כשפנטומימאי נעצר,מותר לו לשמור על זכות השתיקה? 10. איך יכולות להיות סדנאות קבוצתיות לעזרה עצמית? 11. האם לעובדים של ויסוצקי יש הפסקת קפה? 12. האם יש מילה נרדפת למילה נרדפת? 13. איך זה שדבק מגע לא נדבק לחלק הפנימי של השפופרת? 14. אם אתה אוכל פסטה ואחר כך אנטיפסטה,זה אומר שתישאר רעב? 15. אם אתה מנסה להיכשל ומצליח, מה בעצם קרה? 16. איך קוראים בצרפת לנשיקה צרפתית? 17. האם להתכונן לבלתי צפוי לא הופך את הבלתי צפוי לצפוי? 18. האם אפשרי להוציא ביטוח על הביטוח שלך? 19. למה קוראים לזה חיתולים חד פעמיים? מישהו התפתה להשתמש בהם שוב? 20. במכוניות ארבע-על-ארבע, מה הם הארבעה הנוספים? 21. אם מפציץ-חמקן מתרסק, איך יודעים איפה לחפש אותו? 22. למה חברות מחשבים וגם סוחרי סמים קוראים לקליינטים שלהם "משתמשים"? 23. אם אתם רואים חיה מוגנת אוכלת פרח מוגן, מה אתם אמורים לעשות? 24. אם דיסלקטי סובל מפזילה,הוא קורא בלי בעיות? 25. האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה? 26. אם הוא מטפל באנשים במצוקה,למה קוראים לו משרד הרווחה? 27. למה מי שמדבר עם אלוקים בבית כנסת הוא דתי, ומי שמדבר איתו ברחוב הוא סכיזופרן? 28. למה יש בשלט הוידיאו כפתור "איג'קט", כשממילא צריך לקום ולהוציא את הקלטת? 29. אם החומר שממנו עשויה הקופסה השחורה לעולם אינו מתרסק, למה לא עושים את כל המטוס מהחומר הזה? 30. איך מגיעים שלטי ה"לא לדרוך על הדשא" למרכז הדשא? 31. אם סינים זורקים אורז בחתונה, אז המקסיקנים זורקים קקטוסים? 32. מה סופרים הכבשים כשהם מתקשים להרדם? 33. האם יש נהג מונית שלא שומר את הכסף הקטן בקופסא של סוכריות? 34. למה כבשה לא מתכווצת בגשם? 35. כשאישה נישאת לערס - היא מתחתנת או מתארסת? 36. למה ליד בור יש שלט של: "זהירות בור פתוח" ? אם הוא לא היה פתוח הוא לא היה בור.... 37. אם לחם תמיד נופל על הצד עם החמאה וחתול תמיד נופל על הרגליים , איך יפול חתול עם חמאה על הגב? 38. למה המומינים כל הזמן עירומים אבל כשהם הולכים לים הם לובשים בגדי ים ? 39. למה כתוב על שוקו יטבתה השקית עם השפיץ אם יש שני שפיצים? 40. למה בכבלים הדיגיטלים ( HOT) יש מקום להחליט אם אתה רוצה עם כתוביות או בלי אבל אף פעם אי אפשר להחליף? 41. אם ילד קטן הוא ילדון, ומחשב קטן הוא מחשבון, אז סבא קטן הוא סבון? 42. אם לקרמבו קוראים "קרמבו" בגלל שהוא מלא בקרם, למה לדמבו קוראים "דמבו"? 43. אם אדם שגר באנגליה הוא אנגלי, ואדם שגר בישראל הוא ישראלי, אז אדם שגר בצ'ילה הוא צ'ילי? 44. למה לקור חזק קוראים "קור כלבים"? מה לאדם ולחתול לא יהיה קר? 45. איך נוכל לדעת שנגמר לנו הדיו הבילתי נראה? 46.כשהיום 0 מעלות ומחר יהיה קר פי שניים כמה מעלות יהיו? 49. אם מילה כתובה לא נכון במילון - האם זה יוודע לנו מתישהו? 50. מי משלם לסוכן ביטוח על הביטוח שלו? 51. האם בבית ספר לחרשים יש צלצול? 54.למה כשילדים משחקים בחול ומוצאים כל מני דברים קוראים להם פראי-אדם וכשהמבוגרים עושים את זה קוראים להם ארכיאולוגים? 55. למה כשלמישהו יש משהו חדש אומרים לו "תתחדש" ולא "התחדשת"? הרי הוא התחדש הרגע! מה , הוא צריך עוד דבר חדש? יש לכם תשובות???

פורום נהדר../images/Emo82.gif

ערב וכמעט לילה טוב!!!!!!!! איזה כיף לקרוא היום בפורום. טיול בצפון מתואר נפלא. גשם בצפון כנראה מישהו מלמעלה החליט לעזור בנקיון. בדיחות וסיפורים וגולת הכותרת השאלון של אריקה מה זה יפה בקיצור השגרה חוזרת בגדול וזה אומר לעזוב את הדשדוש בבוץ של המלחמה, להשאיר את זה לאלה שממונים על זה ולהתחיל לכתוב לענינים המתאימים לנו. כמו שהיה לפני המלחמה החראית הזו. אני רק יכולה לספר לכם שלמרות שיש לי מזגן שהלילה לא כיביתי אותו, בכל זאת חם לי וכמובן שבן זוגי סובל מהקור, אבל לשם שינוי אני יותר חשובה וגם תותי (הכלבה של נכדתי) שאני עושה לה בייבי סיטינג, כי הם נסעו לירח דבש לתאילנד, גם היא אומרת שהיא רוצה מזגן. רוב הזמן היא תופסת שלווה ממש מולו.

sitvaniyot

New member
בוקר טוב לאנפה ולכולם

נדמה לי שאטנשים לא נסעו צפונה, כי פחדו מהפקקים. אבל המעטים שכן נסעו, הספיקו לפי הרדיו, לחבל במטעים ולבזוז פרי. סימן שעם ישראל חזר לשגרה, מאוחד במצוקה, מכוער ביומיום. אבל הפורום הזה מוקדש לצחוקים, אז אני מצרפת לכם בדיחה די שנפתח את השבוע במצב רוח טוב. כורדי נוסע במכונית חדשה ומשוכללת. לפתע מתנגש בו מרוקאי מאחור ומעקם לו את כל הפגוש האחורי. הכורדי יוצא מהאוטו ואומר למרוקאי: "מה? אתהמשוגע? תראה מה עשית!" אומר לו המרוקאי: "אל תדאג, יש לך אוטו מאוד משוכלל, אם תנשוף אויר לתוך האגזוז זה יתנפח בחזרה ויהיה כמו חדש". הכורדי מתחיל לנפח ובינתיים המרוקאי בורח. מגיע עוד כורדי ורואה את הכורדי נושף. שואל למעשיו והראשון מסביר לו. אומר לו הכורדי השני: "טיפש, איך זה יתנפח? כל החלונות פתוחים!" ביי.

אנפה2

New member
אני אתמול בטיולי בצפון, לא

ראיתי בפרדסים אפילו כלב
חי, כך שבטח לא ראיתי בוזזים. מה שכן ראינו זה עיצים עמוסי פרי, ומלא נשורת על הריצפה של פירות, לדעתי העיתונאים שוב מציגים את המצב בצורה מכוערת, מה זה בוזזים פרי ? האם הגיעו עם משאיות ? הכי הרבה אולי ראו ילדים נכנסים וממלאים שקית עם פירות, הרי במילא הם נרקבים על העץ, כך שאם נלקחה שקית או שניים זאת לא ביזה, הצפון היה ממש ריק ממטיילים, לא היה מי שיבזוז. לעומת זאת הודיעו בטלויזיה היום שתושבים שנפגעו, מגדילים כל כך את הפגיעות, כאילו לפחות כל אחד גר בטירה של הקיסרות האוסטרית
, כאלה אנחנו בטוב וברע, גם את וגם אני משתייכים וכלולים.

נורית44

New member
בוקר טוב לכולם../images/Emo140.gif

יום שכולו טוב שיהיה לכולנו שבוע שקט ומוצלח נורית

בוקר טוב ושבוע טוב

אנחנו לא נוסעים בשבת, לכן לא ראינו את המבקרים אם הם הרבה או מעט. באופן מעשי שורר שקט וכאילו חזרנו לשגרה מליאה, המצב הוא אותו מצב שהיה לפני המלחמה, עדיין יכולים להמטיר קטיושות ואם הם לא עושים זה אך ורק מתוך השיקולים שלהם כמו קודם. מה שהשתנתה זו האווירה. יש בדיחה ישנה: אדם מגיע בערב לבית מלון ומבקש חדר. בקבלה אומרים לו," יש לנו רק חדר אחד פנוי שהוא מופרד מחדר אחר בקיר דק, בחדר השני ישן בן אדם מאוד עצבני, לכן אנו מבקשים ממך להכנס בשקט לא לקים שום רעש שיעיר אותו". האורח נכנס לחדר בשקט מתחיל להתפשט, הוא מוריד נעל אחד וטראך זורק אותו על הרצפה, מיד נזכר בשכן ואת הנעל השני הוא מוריד לאט לאט. עובר קצת זמן ולפתע נשמע צעקה גדולה מן החדר הסמוך: " תוריד כבר את הנעל השני!" זה המצב היום בצפון. הכל בסדר, אבל...

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב ושבוע נפלא לחברי הפורום

בוקר טוב לאנפה ולסתווניות
אני חושבת שאי הנסיעה צפונה נובעת עדיין מחשש של טילים ולשם מה להסתכן? לגבי הבזיזה והשדידה ממש חבל שיש כמה מבינינו שמלכלכים את שם העם ועושים את הרושם כאילו כולם כאלה. אני בטוחה שגם בקומונה וגם בפורום האנשים יודעים לכבד את רכושו של השני. אני יכולה לומר על עצמי אישית ומוכנה לעבור במכונת אמת שפחות ממיליון (₪ או דולר) אני לא מעיזה לסחוב. וגם עם המיליון יש לי בעיה כי עדיין לא הייתה לי הזדמנות לבדוק את זה. רק פעם אחת אני זוכרת, הייתי לפני גיוס והלכתי עם חברה על כביש חיפה – ירושלים. היה שם פרדס שפריו עבר את הגדר וקטפתי, אני שניים וחברתי שניים, מיד הופיע אדם ונזף בנו לקח מאיתנו את התפוזים, מאז אני גם בזה נזהרת. יש פסוק נפלא בספר בראשית. אברהם יצא למלחמה כדי לעזור לארבעה מלכים להביס חמישה מלכים ששבו את לוט ובזזו את כל העיר סדום. לאחר שניצחו ולוט שוחרר אומר מלך סדום לאברהם בראשית פרק יד כא) ויֹּאמֶר מֶלֶךְ סְדום אֶל אַבְרָם תֶּן לִי הַנֶּפֶשׁ וְהָרְכֻשׁ קַח לָךְ: ואברהם משיב: (כג) אִם מִחוּט וְעַד שְׂרוֹךְ נַעַל וְאִם אֶקַּח מִכָּל אֲשֶׁר לָךְ וְלֹא תאמַר אֲנִי הֶעֱשַׁרְתִּי אֶת אַבְרָם: שנזכה לבריאות טובה ושלמה ולשלום שיופיע מהר ושלא יהיו בינינו כייסים ובוזזים למיניהם.

מלכה 5

New member
שבוע טוב חברות יקרות, תודה לאנפה על

תאור הטיול המקסים, מחמם את הלב. סיתונית, תודה על הבדיחה, ועל תאורי הטיולים שלך. בוקר טוב יעלי, ציפי, ימית, נורית, רונה, רוקסן, נעמי, הודה, חיניה, עמליה, לומילה, יצחק, שלמה, אריקה, פסיפלורה, היכן אתן? תרשמו כמה מילים, גם אם אין הרבה זמן או חשק, רק שנדע שהכל בסדר. מצטערת אם שכחתי מישהו, שבוע טוב לכולם.

erika6

New member
בוקר טוב לפורום

מלכה תודה על ההתענינות. אני בסדר והכל בסדר. לא פתחתי מחשב כמה ימים, {מנוחת הלוחמים....חחחחח}. בהחלט מחמם אל הלב. אני שמחה לראותכם כאן, וגם אני בודקת לפעמים מי חסר ומי לא כתב. העיסוקים או דאגות מפריע ביום יום. אז יום טוב לכל אחד ואחת בפורום ונשמע רק בשורות טובות שכל כך חסר לנו בימים האלה.

בוקר טוב פורומיסטים../images/Emo140.gif

נחמד להיכנס לפורום ולראות שהכל חוזר לאט לאט לשיגרה. מאחר וברוח בדיחותי אנחנו היום , הנה תרומתי למאגר, איש אחד אכל תפוח ושכח לברך עליו. כשנזכר בזה היו לו נקיפות מצפון ולכן הלך לרב לשאול אותו איך לכפר על כך. הרב ענה לו שלמחרת בבוקר יתן 50 ש"ח צדקה לאדם הראשון שיראה ברחוב. למחרת האיש קם ויצא מן הבית והאדם הראשון שראה ברחוב הייתה, לא עלינו, פרוצה. מחוסר ברירה הוא הגיש לה את 50 השקלים. אמרה לו העלמה, אני מצטערת אבל התעריף הוא 200 ש"ח. ענה לה האיש: אבל הרב אמר לי 50 ש"ח. ענתה הבחורה: כן, אבל הרב הוא קבוע אז יש לו הנחה. אז........ שיהיה רק טוב ושנשמע רק בשורות טובות.

למעלה