בוקר טוב ושבוע טוב

איליין

New member
בוקר טוב ושבוע טוב

בוקר טוב, אני מקווה שיהיה לנו שבוע טוב! יש לי כמה שאלות: האם כל ילד שסובל מהפרעות בקשב וריכוז חייב לקחת תרופה? אני שמתי לב שלבת שלי יש שעות שבהם היא יותר רגועה ושעות בהם יש לה קוצים בתחת. דבר שני התחלתי לחפש לה מורה לחינוך מתקן(!?) אז מורה אחת יש שאלה האם כבר התחלת לתת לה תרופה? אין פתרונות אחרים? דבר שני מה זה בדיוק הפירוש של כל ראשי התיבות באנגלית? שמתי לב שיש כל מיני שמות. דבר שלישי אני הולכת לרכוש את הספר החדש שהמליצו כי חשוב לי להבין יותר.

no-a-m

New member
האם אפשר גם בלי תרופות?

זה יופי שאת מעלה את השאלות, הרבה מאוד חושבים שהדבר הטוב ביותר לילדים בעלי הפרעת קשב זה להתחיל את הבוקר עם התרופה. מאוד חשוב להבין שיש הרבה אפשרויות לעזור לילדים גם ללא התרופה, כמו למשל להקנות להם כלים ודרכים לטיפול בקושי ובמצבים בהם הם מרגישים או שהסביבה מרגישה שהם פחות מאוזנים ומבטאים זאת בהתנהגות לא שקטה או בקשב לא ממוקד. אני מכירה הרבה מאוד ילדים ומבוגרים שלמדו ורכשו את הכלים הללו והגיעו להשגים מאוד טובים בחייהם בלימודים ובחיים החברתיים. יחד עם זה חשוב מאוד להבין שלא כל הילדים מגיעים לטיפול מסוג זה כיוון שהטיפול דורש מאמץ והשקעה של זמן, כסף, התארגנות, נסיעות ובמיוחד מעורבות. לא כל ההורים יכולים ומסוגלים לעמוד בתהליך כזה. כך שלפעמים עדיף לתת את התרופה מאשר להשאיר את הילדים ללא טיפול כלל. הענין עם התרופות הוא שהן לטווח קצר ( למרות שיש היום גם כאלה עם השפעות לטווח יותר ארוך) לדעתי גם כאשר הילד מקבל את התרופה חשוב לנצל את הזמן הזה שהוא יותר רגוע ויותר ממוקד ולעזור לו להפנים את הדרכים להיות יותר אפקטיבי,, הרעיון הוא ללמוד לחיות ללא התרופה. אנחנו רואים הרבה פעמים שלהורים בעלי הפרעות קשב יש ילדים בעלי הפרעות קשב ולעיתים זה דבר המקשה על הילדל להגיע לטיפול כיוון שלהוריו יש קשיים בהתארגנות ובכל מה שכרוך בכך,ואילו כאשר הם באים יחד לטיפול המשפחה כולה מרויחה, מאחלת לך הצלחה

דליה.ד

New member
adhd../images/Emo24.gif

adhd = attention - deficit / hyperactivity disorder זהו באנגלית המונח המורכב של הפרעות קשב וריכוז. אני מאוד שמחה איליין שאת הולכת לקוא ספרים בנושא. לי כאם ל - 4 ילדים היפריים בצורה זו או אחרת - זה עוזר להתמודד. כך אני יודעת יותר ומסוגלת לומר לעצמי " זה לא הילד שלי.. זו רק ההתנהגות שלו..." הפסקתי לקטלג אותם כילדים טובים או רעים. אני יודעת שמדובר בתכונה שמאפיינת אותם ויש לה גם צדדים חיוביים: יצירתיות, יכולת תקשורת גבוהה ועוד. באשר לשאלתך בנוגע לתרופה.. יש ילדים שטיפול תומך + עיצוב התנהגות +הוראה מתקנת מספיקים, יש כאלה שרק טיפול פסיכולוגי נחוץ להם. ויש כאלה שזקוקים לתרופה + כל הטיפול התומך. שני מילדי לוקחים ריטאלין וזה פשוט מדהים כמה טוב שזה עושה להם, בלימודים בחברה, ההתנהגות שלהם אחרת. תחשבי על התרופה כמשהו שמאוד נחוץ לילדתך לנהל חיים תקינים, איזה מחיר היא משלמת על להיות שונה, "רעה" לא ממושמעת, חריגה... איזה רגש היא מרגישה כשאת חשה אכזבה, חוסר אונים כלפיה. בני הקטן אמר לי פעם "אמא זה לא אני, אני רוצה להיות חמוד ולא מצליח לי..." הוא היה בן 4 וחצי.. אפרת פעם אמרה כאן וזה חרוט על ליבי: לילד חולה סוכרת נותנים אינסולין בלי בעיות.... יש ילדים עם adhd שהריטאלין הוא כמו אינסולין עבורם! ואת יודעת איזה תופעות לוואי איומות יש לאינסולין, בעוד שלריטאלין כמעט שאין תופעות לוואי ואם כן אז הן קלות ביותר!

איליין

New member
טיפוול תרופתי

דליה היי, אני מאוד שמחה לשמוע שיש אפשרות כזו או כזו ואולי הטיפול התרופתי באמת יעזור לה כי בבסיס היא ילדה מקסימה ויש לה רגעים שהיא ממש מלאך ורגעים שממש בא לי להתפוצץ אני לא יודעת עם ההתנהגות הזו שלה קשורה או לא אולי תגידי לי את. דיבור בקול רם מאוד, התפרצות לשיחה כל הזמן חייבת לדעת כל מה שמדברים אוכלת בצורה מוגזמת, חדר מבולגן? אני ממש לא רוצה לשייך הכל לבעיה אבל אולי זה חלק מהסימפטומים. אני אשמח לשמוע עוד.. בי דבי

no-a-m

New member
טיפול מיוח והתיחסות אישית לכלילד

זה יופי שיש לנו את הפורום ואפשר לקבל עזרה ותמיכה ובמיוחד מכאלה שחיים ביומיום את הקשיים של ילדינו. יחד עם זה אני מאוד ממליצה להתיחס לכל מקרה לגופו כלומר לכל ילד ולכל קושי עם ביטויים ההתנהגותיים היחודים, עם הזמנים , האינטראקציות המיוחדות וכו´ ולעשות זאת בצורה הכי מקצועית והכי רצינית שאפשר, כך שלגבי כל החלטה האם לקחת תרופות או לא , האם הילד שלי בכלל זקוק לתרופות או אולי לא , האם להשקיע בהוראה מתקנת או לא וכו´ לגבי כל שאלה ושאלה כדאי בנוסף לתמיכה והעידוד מהפורום גם לקבל יעוץ מקצועי שיהיה בהצלחה

שרי3

New member
ועוד באותו עניין

אני מצטרפת בכל לב להמלצה להתייחס לכל ילד כאל מקרה פרטי אך רק רציתי לציין כמה הופתעתי ,לאחר שבני אובחן ,לגלות כמה רבים הדברים הקשורים ללקות,ולא קישרנו כלל לפני.ממש המון דברים. חלקם דומים לתופעות שציינת...

דליה.ד

New member
דבי שלום!../images/Emo6.gif

ברור שכל מקרה לגופו. אני לא מנסה לעודד אותך להשתמש בתרופות. הילדה היא שלך ואת אחראית לגורלה. האם מילאת פעם את "שאלון קונורס"? זהו שאלון שמוצג להורים ולמורים ומגדיר כל מיני קריטריונים להתנהגות של adhd. בדרך כלל הנוירולוג מעביר שאלון כזה להורים ולמורים וזה רק אחד מהקריטריונים לאבחון. קיים גם מבחן "טובה" כמובן. אם הילדה אובחנה וניתן לה מרשם, תנסי את הריטאלין - כמובן רק אם הרופא אישר זאת, אסור לאף אחד לקחת על דעת עצמו - הריטאלין משפיע מייד, איין לו "כאילו" השפעה מצטברת. הוא משפיע תוך כ - 40 דקות ולאחר 4 שעות מתנקה מהגוף. לנו הנוירולוג המליץ להשתמש ובשבועיים הראשונים לא לומר כלום למורה. הן מייד (בערך כעבור שבוע - שבוע וחצי) רצו לדווח לנו על השינוי בילד/ה ואז סיפרנו שהם לוקחים ריטאלין. כמובן שביום אחד אי אפשר להבחין כי תשומת הלב מתעוררת לאחר שהילד רגוע ומתפקד במשך זמן מה. ריטאלין תמיד אפשר להפסיק! אבל מאוד חשוב גם הטיפול התומך לילדה!

ריטאלין מתי ולמה....

הי איליין יקרה, שאלות לגבי ריטאלין הן תמיד שאלות טובות, כיון השנושא שנוי במחלוקת לא קטנה, בעיקר בגלל קיום מיתוסים אין סופיים בנושא בעוד בארצות אחרות כבר מסזמן סיימו את הדיון הלוהט הזה והבינו שטיפול תרופתי בהפרעות קשב וריכוז הוא לא קללה כי אם ברכה ברוב המקרים ולאו דוקא לסביבה אלא לילד עצמו. אנחנו נוהגים לתת לילד ריטאלין בשעות הגן דוקא, שאז בדרך כלל קשה לו יותר, גם הצורך בהפעלת הריכו על פי דרישה, גם ההתמודדות עם גרויי הקשב הבלתי פוסקים בגן (רעשים, ילדים וכיו"ב) העבודה הקבוצתית וכל אלה. בבית אנחנו לא נותנים ריטאלין למרות שיש לנו מינון לאחה"צ, אנו משתמשים בו כשאנו רואים שהילד סובל, ובשום פנים ואופן לא מליח לעסוק בדברים שוהא מעוניין בהם או לא מוצא לעצמו רגיעה פיזית גם אחרי שאנו עוזרים עם אחיזה מכילה. נתינת הריטאלין בשעות אחה"צ נתונה אך ורק לשיקולינו ולא לשיקול הילד או שיקול סביבתי אחר (דוגמת בני משפחה שיש להם תמיד מה להגיד..
) אפרת

Iddo

New member
יש מה לעשות קודם. חשוב לדעת מתי

יש מה לעשות קודם. חשוב לדעת מתי נגמרת התקופה בה מוכנים לסבול כישלונות ולא לקחת תרופות. אגב. בהשקעה כספית גדולה אפשר לטוס לסקוטלנד לקבלת טיפול רפואי לא תרופתי אלא פיזאותרפי. הוא מטפל באופן יסודי יותר מהריטלין ויש לו השפעה מצטברת אבל הוא מועיל רק לשלושה מכל ארבעה מטופלים (כמו יתר הטיפולים של האסכולה הצרבלית).

Iddo

New member
זו השיטה של פרופ´ בליית מסקוטלנד

אני צריך למצוא את האתר שלו מחדש.

למעלה