בוקר טוב ושאלה

אורטל71

New member
בוקר טוב ושאלה

לזוגות שנכנסים לתהליך וכבר יש להם ילד בבית ולא מפונדקאות, באיזה שלב שיתפתם את הילד בזה שעוד מעט יהיה לו אח או אחות? חכיתם להריון? הכרתם לו את הפונדקאית?

לאחר התייעצות עם פסיכולוכית

אנחנו הלכנו להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים, שמכירה את מורן. אחד הדברים שחשוב לזכור שבגיל שלהם (3) קשה לילדים לתפוס מהם 9 חודשים ואם הם רואים את הבטן גדלה אז זה בא לבד... אבל במקרה שלנו התהליך מאוד קשה להבנה גם לילדים בוגרים ולמבוגרים, ולכן אנחנו החלטנו להמתין עד שיהיה הריון של לפחות חודש 5 או 6 (תלוי בגודל הבטן ובמצב ההריון). יותר מזה החלטנו שנספר לו את זה במסגרת מפגשים עם הפסיכולוגית כדי שיהיה לו קל יותר לקבל את ההריון של הפונדקאית לחיק המשפחה... האמת שאנחנו מאוד מבולבלים ובעצמינו לא יודעים למה לצפות אבל ברור לנו שכשנגיע לגשר נחצה אותו עם עזרה - כמו כל שלב שאנחנו עוברים בתהליך... גם אני אשמח לשמוע אם ישנם כבר זוגות שעברו את השלב הזה, מה הם ספרו לילד הראשון??

אשתף אתכן קצת

גם לנו בן גדול ששאל בלי סוף מתי יהיה לו אח או אחות. גם אנחנו עברנו התלבטויות קשות ואחרי שקצת "השכלנו ובדקנו" החלטנו שלא לשתף אותו עד לחודשים האחרונים . וזאת כדי לקצר לו את תקופת ההמתנה הארוכה . ויחד עם זאת חייבים לעשות לו הכנה ......... ביום שהחלטנו כן לספר לו.....ניגשתי לחנות ספרים ורכשתי קלטת וידאו שנקראת: " ילד בא מאהבה" וכשהפונדקאית המקסימה שלנו היתה בעיצומו של חודש שביעי התיישבנו בערב שלושתנו מול הטלויזיה וצפינו בקלטת. בסיומה בישרנו לו שיש לו אח בדרך...... הייתן צריכות להיות זבוב על הקיר באותם הרגעים המרגשים שהיו שם...... הוא בכה וצחק והתרגששששששש ולא האמין , שאל שאלות בלי סוף ורצה להתעדכן בכל הפרטים. כמובן שהסבנו הכללל בלי להסתיר שום פיסת מידע בנוגע לתהליך והוא הבין הכל כמעט מיד. כדרך אגב, את הפונדקאית הוא הכיר כ"חברה של אמא" ..... לכל אורך התקופה היינו בקשר חברי צמוד והילדים שלנו התחברו . (בעצם עד היום זה כך). אני חושבת שלא משנה מה גיל הילד ועד כמה הוא חכם ומבין כדאי לחשוף אותו רק לקראת הסוף כי אחרי הכל זה ילד ולילד אין סבלנות. מה שבטוח שאם נצא ל"סיבוב נוסף" הפעם הוא יתעדכן בהכל כבר בשלבים הראשוניים. בהצלחה לכולן/ם.

לספר בפשטות../images/Emo17.gif

אני אומנם בצד הפונדקאות אבל גם כאן יש את הרגע שצריך לספר לילד/ים, וזה כמעט אותו דבר ואולי אפילו קצת יותר קשה כי פה הילד צריך לוותר על התינוק אחרי ש"סבל" את אמא עם כל ההורמונים והמתחים והעדריות וכל היתר, מה שאני חושבת שעובד הכי טוב על ילדים זה קח-קבל. וזה בעז''ה הדרך שאני חושבת לספר לילדים שלי כמובן בפשטות כמה שפחות פרטים מבלבלים, אני כבר גיששתי אצל הגדול וזה עבד , אמרתי לו " תשמע יש לי חברה טובה שרוצה להיות אמא כי זה גורם אושר כמו שאתם גרמתם לי אבל יש לה בעיה יש לה תינוק אבל בגלל שיש לה פצע בבטן היא לא יכולה להשאיר אותו בבטן עד שיגדל מספיק כדי לצאת לעולם אם תסכים אז אמא תשמור לה עליו בבטן והיא בטח תפצה אותנו ותקנה לך "כך וכך"(משהו שהילד מאוד רוצה ) לדעתי מהצד השני הרבה יותר קל מה שחשוב לספר בפשטות בלי הרבה פרטים . ילדים לא נבהלים מדברים חדשים כי כל החיים שלהם חידושים וגילויים, ואני מסכימה עם אמא של מורני שצריך לספר כמה שיותר מאוחר עם מספיק זמן לעקל , כי אים לנו כל כך קשה לחכות 9 חודשים לגוזלים שלנו קשה כפליים. בהצלחה והגשמת משאלות לכולנו ב''ה. אם אני לא טועה היו פה דיונים בעבר (חודש מאי)על איך ומתי לספר לאח/ות דפדפי אחורה, מקווה שעזרתי.

יעל47

New member
אני מסכימה איתך

גם אני חושבת שילדים לא נבהלים מדברים חדשים. ואם מדברים קצר ולענין בלי הרבה "טררררם" ולא נותנים לזה יותר מדי כובד משקל אז הילדים מקבלים את הענין גם בקלות וזה עובר על ידם.

למעלה