בוקר טוב ושאלה...

ענת 241

New member
בוקר טוב ושאלה...

אני קוראת פסיבית אצלכם, פעם אפילו גנבתי מתכון (לא זוכרת איזה) ועכשיו אני מבקשת את עזרתכם. אני רוצה להכין לחם או לחמניות, משהו טעים אבל לא מסובך. יש לי במקרר שמרית, ואני רוצה לעשות איתה משהו להפתיע את בעלי... חוצמזה, אם יש לכם רעיון למשהו שאפשר לבשל, לא מסובך מידי ושלא צריך לטגן בצל. משהו טעים שאפשר לאכול ב9 בערב (לא כבד מידי) תודה ויום טוב לכולם ענת

effyba

New member
הנה המתכון לחלה נפלאה, מאוד קלה

להכנה, ואפשר להכין מהמתכון גם לחמניות ואפילו להקפיאן. מתכון: חלות מתוקות אישיות רכיבים: להכנת 6 חלות אישיות:(אני מצליחה להכין אפילו 8) לבצק: 1/2 ק"ג קמח לבן (רגיל) 1 כף (שטוחה) שמרים יבשים (או 1/3 שקית "שמרית") 1/4 כוס סוכר 2 חלמוני ביצה 25 גרם מרגרינה מומסת 1/2 כף חומץ 1 כוסות מים פושרים (+-) 1/2 כף מלח 1/2 כוס צימוקים כהים (בגודל בינוני) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף 1 כפית סוכר מעט מים שומשום לפיזור אופן הכנה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים, המרגרינה, החומץ והמים . מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. משרים את הצימוקים במים לכ 15 דקות. לשים את הבצק מס' דקות (על משטח משומן). משטחים את הבצק ומפזרים מעליו את המלח והצימוקים. מגלגלים ולשים מעט. משמנים ומכסים שוב במגבת לחה עד להכפלת הנפח בשנית. מחלקים את הבצק ל 6 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר ומגלגלים סביב אחד הקצוות לצורת שבלול. מניחים בתבנית משומנת (או על נייר אפייה) ומתפיחים במשך 30 דקות. מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים והסוכר. מפזרים מעל שומשום. מחממים תנור (בערך 10 דקות) לחום בינוני (180 מ.צ.) ואופים כ 15-20 דקות (אפשר בטורבו 2 קומות) (יש לשים לב שהחלות לא ישרפו). הערות: לנסות - ניסיתי - 10(אפרת) מומלץ להכין כמות כפולה. הערה של אפרת: אני מכינה עד שלב האפייה באופה הלחם בתכנית 13 מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בורקס

New member
אפשר להשמיט את הצימוקים?

צריך להוסיף מרכיב אחר במקומם? תודה

effyba

New member
באשר לארוחת ערב, שקשוקה מתאימה

לך?? טעים טעים עם לחמניות טריות.....

ענת 241

New member
תודה רבה

נראה לי שאני אכן אנסה את החלה. השקשוקה גם רעיון טוב, אבל הבעלול לא כל כך אוהב...

limim

New member
../images/Emo91.gif בצקיצי - בצק שמרים

בצק נפלא ללחמניות, לחם, פוקאצ'ה ומה לא. אפילו בעלי, שלא מי-יודע-מה משתגע על אפייה עם שמרים, ניסה את הבצק הזה ויצאו לו לחמניות מדהימות. חוץ מזה: איתי מכור ללחמניות האלה והן הדבר היחיד שהוא מוכן לנשנש כתחליף לבמבה! מתכון: בצקיצי רכיבים: ק"ג קמח (אני בד"כ משתמשת בהתחלה ב-3.5 כוסות קמח ומוסיפה לפי הצורך) 1/2 כוס שמן 6 כפות סוכר (אל דאגה, זה לא מורגש) 1 כף קמח 2 כפות שמרים יבשים 2-3 כוסות מים אופן הכנה: לשים הכל לבצק נוח ללישה. מניחים מכוסה ומתפיחים לגודל כפול כשעה-שעה וחצי. יוצרים את הצורות שרוצים - לחמניות, פיצה, חלות... מניחים על תבנית משומנת. מכסים ומתפיחים שוב כ-40 דקות. ללחמניות וחלות למרוח חלמון ביצה טרוף ולפזר למעלה קצח, שומשום, פרג, זעתר (אחד מהם או שילוב של כמה). לאפות ב-180 מעלות -20 דקות. להניח להצטנן ולהתמכר… הערות: איתי משוגע על הלחמניות האלה. מומלץ... מקור המתכון: פורום מתכונים -קיצי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
ומה עם איזה סלט נחמד? למשל:

מתכון: סלט יווני רכיבים: עלים מ-2 ראשי חסה קטנים, קרועים לפיסות בגודל נגיסה 2 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לרבעים 2 מלפפונים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות חופן פטרוזיליה קצוצה 1 פלפל ירוק מגולען חתוך לקוביות גדולות 1 בצל סגול גדול פרוס לפרוסות דקות 150 גרם גבינת פטה מפוררת 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים לרוטב חצי כוס שמן זית 1 שן שום קצוצה דק מלח ופלפל שחור גרוס מיץ טרי מ-3 לימונים אופן הכנה: בקערה גדולה מערבבים בעדינות בעזרת הידיים את כל הירקות ואת הפטה. טורפים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה, יוצקים על הירקות שבצלחת, מערבבים בעדינות ומגישים. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
../images/Emo91.gifסלט זיתים מבושלים

אוווך איך שזה טעים לטבול חלה או לחמניה טרייה ולאכול... מתכון: סלט זיתים מבושלים של בני סיידא רכיבים: 300 גרם זיתים ירוקים גדולים (מגולענים) 1/2 כוס שמן 4 עגבניות טריות, מרוסקות 6 שיני שום כתושות 1 כפית פפריקה חריפה אופן הכנה: 1. מכניסים את הזיתים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, מכסים שוב במים ומביאים לרתיחה נוספת. מסננים. 2. שמים בסיר נפרד את השמן, העגבניות, השום והפפריקה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הזיתים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מצננים ומאחסנים במקרר עד להגשה. הערות: מקור המתכון: מוסף "שף" של "לאשה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

oisdvib

New member
אני הכנתי לחמניות של שלומי.......

סוף הדרך. כל כך רכות וטעימות. לא להאמין שנאפו בבית. תאמינו לי להזיק ריבה בפנים ואחלה סופגניה. טעים טעים. מבטיחה תמונות בקרוב.של הרבה מאכלים.

limim

New member
מתכון: תבשיל כרוב עם אטריות../images/Emo91.gif

טעים טעים מתכון: תבשיל כרוב עם אטריות רכיבים: כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול שקית אטריות מרובעות (שקית במשקל 250 גר' של אוסם שכתוב עליה פתיתים מרובעים גדולים) שמן קנולה או שומן אווז פלפל שחור מלח אופן הכנה: קוצצים דק את הכרוב. מאדים על להבה נמוכה ומתבלים בהרבה פלפל שחור ובמלח עד שהכרוב רך. מערבבים מדי פעם. מבשלים את האטריות במי מלח , שוטפים במים קרים ומסננים. מוסיפים לכרוב ומבשלים יחד עוד מס' דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. הערות: אפשר ואפילו רצוי להכין את הכרוב יום לפני ההגשה. לבשל טרי את האטריות ולבשל את הכרוב עם האטריות עד שהתבשיל חם ומוכן. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-דרומית1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה