בוקר טוב ונפלא =)

One Echoe

New member
פשוט הוא אומר

שהוא לא יכול להביא לה..אז חשבתי כי זה בגלל שהם לא שלו. אם הוא גנב, למה שהוא לא יוכל להביא לה אותם.. בגלל זה חשבתי.

הקטע הזה שהוא סחב את האופניים

בעצם זה משחק בשיר עצמו כמו שווטרס אומר מכיוון שהכל הוא שלמות אנגלית מזוייפת, כלומר יש לו אופניים והכל טוב ויפה אבל פתאום באה תפנית שמחזירה אותך למציאות מבאסת שהוא גנב אותם אז הכל מעוות את השלמות הזאת זה הפירוש של פ"פ

זה לא רק האופניים..

הגלימה גם כן לא מושלמת - היא קרועה. ג'ראלד העכבר הוא "זקן". וה-gingerbread men - אלו עוגיות בצורת אדם.

לדעתי

כשהוא מציע לה את הדברים הפשוטים ולא מושלמים האלו הוא רומז לאופי שלו... ויותר מזה שהוא בודד, בזה שהוא חוזר 4(!) פעמים על הפזמון, שהיא המתאימה לו ויתן לה הכל. ועוד דבר, מה הקטע של הבית האחרון, מוזר מדי משוגע מדי. י``ט

One Echoe

New member
לא ברור...

אולי הצלילים האלה אמורים להדגיש את הטירוף ואת הילדותיות(אני בדיוק שומע את הצלילים)של סיד...ובכלל...

לא התכוונתי לצלילים

התכוונתי לבית האחרון בשיר. I`ve got a room Sounds musical tunes וכו`

One Echoe

New member
אה סורי התבלבלתי.

האמת גם אני לא הבנתי את הבית הזה כ"כ.

בבית האחרון

סיד הילד מזמין את הילדה לחדר עם "מנגינות", על מנת שישחקו אתן ו"יפעילו" אותן, כפי שמפעילים שעון ממוכן (על קפיצים). מדובר לכאורה על משחק ילדים, אך יש כאן אלמנט נוסף, כאוטי, שכמאזינים מבוגרים אנו ערים לו. הפסיכדליה דחתה את הרציונליות של עולם המבוגרים, בפני האי-רציונליות והתמימות לכאורה, של עולם הילדים. לטעמם, דביקות בתמימות הילדותית תציל את העולם מהרוע והאכזריות שפשטו בו, ושהם תולדה של הבגרות. שיריו של סיד נופלים בהחלט בקטגוריה הזו. אבל, אצל סיד התמימות הילדותית טומנת בחובה את אותו פחד, רוע. כך, הקקפוניה שאנו שומעים בסוף השיר - צלילים ללא סדר, מגובבים זה על גבי זה, וגם בפני עצמם נשמעים מפחידים וחסרי פשר ("הברווז המשוגע"), מעידה לא רק על משחקי ילדות תמימים, אלא גם על הכאוס שנמצא בתוך הנפש עצמה, שהילדות לא יכולה לכסות עליו. זוכרים את הציור הזה של סיד? הוא צייר אותו כשהיה עוד נער. הציור מראה אם ושני ילדים, בן ובת, כשהם מוקפים אריות בזירה. ישנם כאן הרבה דברים: שני הילדים לכאורה יצאו עם אמם ליום-בילוי בקרקס, יום כיף. אבל הכיף הפך לסיוט. הציור רומז, כמובן, לגלדיאטורים ושאר המסכנים (עבדים, מיעוטים, יהודים ונוצרים) שנשלחו לזירה להאבק באריות, בעוד הרומאים מביטים בהם בשעשוע. היינו, יש כאן אלמנט ברור של אלימות ומוות, האופפים את האם וילדיה הרכים. כמו בשיריו של סיד, יש כאן הן את התמימות והמשחק של הילדות, והן פחד ואלימות.

סיד סיד סיד

הוא היה ילד שמח ואהוב וזה נמשך בהתבגרותו, היה מנהיג החבורה, היו לו חברים גדולים ממנו בגיל כמו ווטרס ובחורות כמובן, ילדות שמחה וחמה. אבל!! מאיפה צצות לו בעיות כמו בדידות, רוע ואלימות, עצבות(בשיר הדחליל)??!

One Echoe

New member
סוטה?!

מה סוטה בו? זה אחד השירים הכי יפים ששמעתי בחיים שלי. ורק לא מזמן הבנתי גם את המשמעות שלו. לטעמי, זה אחד השירים הרומנטיים שנכתבו... התמימות הזאת של שנות ה60, ושל סיד בפרט... הוא מספר שם על בחורה שהוא אוהב והוא ייתן לה הכל אם היא רק תרצה...והוא מספר לה איזה דברים הוא יכול להציע לה..והתמימות..והרוך הזה... אין, זה פשוט כובש. שיר גאוני.

Perfect sense

New member
בדיוק..

הוא אומר לה.. אני אתן לך אופניים, אני אתן לך מעיל\גלימה <מה הפירוש הנכון של זה?> אני אתן לך עכבר.. וכו'... ממש תמימות.. בעד שהיא תאהב אותו.

One Echoe

New member
גלימה../images/Emo13.gif

לעזאזל, אני שומע את השיר בפעם ה20 היום, והוא כ"כ יפה.. סיד בארט שר בצורה כ"כ תמימה... במיוחד בשורה: He's getting rather old, but he's a good mouse.

One Echoe

New member
ד"א, bike...

מישהו יודע אם יש לאפקטים בשיר איזושהי משמעות? אם כן, אשמח לדעת מה היא. וגם, למה בארט מתכוון בקטע הזה: I've got a clan of gingerbread men. Here a man, there a man, lots of gingerbread men. Take a couple if you wish. They're on the dish.

לפי דעתי האפקטים האלה היו משו של

רגע שהוא חשב עליהם כי היה בהיי (מן הסתם) והוא אמר לרייט לעשות את זה ככה נראה לי...

One Echoe

New member
אבל בייק

לא נמצא בשום אלבום. ו...אממ...אז מה המחשבה והתכנון?

למעלה