בוקר טוב, ומשהו...

מעניין מה שכתבת.

יש חכמה גדולה בלשאול את השאלות הנכונות.
ויתרה מזו: לשאול את השאלה הנכונה שהתשובה אליה גוררת מיד שאלה-נכונה נוספת... וכן-הלאה-והלאה

כששני הצדדים שואלים את השאלות-הנכונות ועונים את התשובות הכנות, הפתוחות והחושפות - הדיאלוג מעולה.

hairylover

New member
לגמרי משחרר

מה גורם לנו לנתח ולנתח , עד אשר ברוב הפעמים( רק על עצמי ידעתי להעיד)
אני יורה באוביקט ומחסל את הקשר

הרגע הבליחה לי מחשבה

האם אני "יורה" מפני שאני לא ממש מתלהב מלכתחילה , או שזה האופי הביקורתי שבי שלא נותן צאנס
אז אני חושב שזה לא ממש 100% אופי , זה איכשהו מתחלק בין האופי הביקורתי לבין חוסר ההתלהבות מלכתחילה

כי נאמר שהייתי מתלהב מפלונית , ברור לי שהייתי מנסה ליצור ערוץ תקשורת פתוחה כלשהי , או לנסות לשדל , להבין
לגעת קצת יותר .

ברור לי שהייתי נותן הזדמנות שנייה ................

מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי

לקחת את זה לשם...

לטובת הכלל אני הלכתי על יותר יומיומי...
בהחלט יש רוב גדול למקרים שנשפוט על משהו מאד ראשוני, מבלי להכנס לעומק, אבל זה נסיבתי לעולם הרומנטי ההוא.
בזוגיות נורמטיבית אני חושבת שהצורך בהיכרות לעומק לפני
ההחלטה, גדול וטבעי.

hairylover

New member
אחת הבעיות היותר אקוטיות

לש היכרות בעולם הוירטואלי ,לא הבנתי למה כתבת שזה נסיבתי
ומה הקשר ליומיומי ?

מ ק ס י ם !

זו עוד הוכחה -
שתקשורת אמיתית ונכונה מולידה אהבה ותשוקה עוצמתיים.

המגדלים האלה עם הצריחים והפיתוחים...
כשהם מתמוטטים - הם משאירים אותנו כואבים ומאוד מתוסכלים.

החכמתי ממך, תודה!

מה שכתבת בהינף יד

הכה בי כפטיש 20 קילו בראש.
סיכמת במשפט אחד מערכת יחסים שלמה שהותירה אותי
מבולבלת ופגועה.
אלה הצריחים והמגדלים שאני, במו מוחי הקודח, בניתי.
תכלס? האמת היתה מולי כל הזמן.
תודה.

ולפני שהם

נופלים הם לוקחים מאיתנו כל כך הרבה אנרגיה מיותרת
שלא פלא שאנחנו עייפים.

Nicely said

שירה190

New member
בוקר טוב

זה תרגול שמצריך זמן, אבל התוצאה שווה את כל התסכולים שמגיעים בעקבות אי ההבנות הקטנות והמרגיזות.
כיף לשבת בבית קפה ולהמציא סיפורים על הזוגות בשולחנות האחרים, לא כיף לעשות ככה עם הבנזוג או עם חברים.

1precious1

New member
לא רוצה להיות פארטי ספויילר

ובכל זאת אני אהיה

רובינו פה אנשים נשואים, שכבר נשואים אי אלו שנות נישואין, עם ילדים בני ככה וככה, נושקים ל 30-40 פלוס מינוס.
אני לא חושב שתמיד הפתרון הוא ה"שינוי".
אנחנן מי שאנחנו לטוב ולרע וזה מה שגיבש את הזהות שלנו. להתחיל לחפש כל הזמן מה לא בסדר ואיך להשתנות זה לא בהכרך הפתרון לדעתי.

זאת ועוד, את מכירה את משל הצב והעקרב? אז כולנו עקרבים בצורה כזו או אחרת בפינה כזו או אחרת של האופי שלנו, ולא יעזור לנו כלום, גם אם ננסה ונבטיח ובאמת נרצה להשתנות, ברגע האמת נגלה שאנחנו עקרבים ונעקוץ את מי שאיתנו בעיתוי הכי גרוע.

ולסיום: הייתה לי סיטואציה לפני כמה שנים שבה מאוד כעסתי על אבא שלי. והנה לשיטתך יזמתי איתו שיחה אינטימית ביני לבינו ואמרתי לו על מה ולמה אני כועס ומאוכזב מההתנהגות שלו, ישר בפנים, בלי רמיזות אלא לעובי הקורה.

הוא הקשיב לי ואז אמר לי: "בני הקטן" (כבר הייתי בן 40 אבל אני בן הזקונים) " אני מאוד מבין מה שאתה אומר, ואני מבין על מה אתה כועס ואתה אולי אפילו צודק.... אבל אני בן 75... אתה באמת חושב שאני יכול לההשתנות ולשנות את אופיי וההתנהגות שלי אחרי שככה אני מתנהג כבר 75 שנה?"....

בכלל לא היית פארטי ספוילר

אפילו ממש לא
הענין הוא כזה: השנים האחרונות פשוט מזמנות לי שינויים, והם נעימים לי.
ודווקא נתת דוגמא שמאוד מהדהדת אצלי למשהו דומה שהיה לי עם אמא שלי. אז אחרי שהיו לי כעסים, וציפיות ואחרי ששכנעתי אותה לבוא איתי לפסיכולוגית שלי ולדבר איתה שם ואחרי הכל, פשוט הבנתי, שהכי פשוט זה לשחרר. לא לצפות ממנה יותר את מה שהיא כנראה לא יכולה לתת. לא לכעוס כל כך, ולהתאכזב בכל פעם מחדש. לקבל ולשמוח על מה שיש.
אז נכון, אני לא יכולה לשנות אותה. לא אם היא לא רוצה.
אבל את הגישה שלי אני יכולה.
החיים זימנו לי כלמני ענינים, שחלקם היו ממש לא מתוכננים ולא רצויים, בלשון המעטה.
ראיתי איך אנשים שונים בוחרים במצבים דומים, דרכים שונות לגמרי להתמודדות.
ובסופו של דבר, זה הענין. תמיד יש בחירה
גם אם לנסות לעשות שינוי או להגיד שאותנו כבר אף אחד לא ישנה...
(ודרך אגב, אני ממש לא חושבת שצריך כל הזמן לחפש מה לא בסדר ולהשתנות.. אבל אם משהו תוקע אותך שוב ושוב ופתאום אתה מבין שיש לך אפשרות לשנות אותו... לא תיקח?)

שירה190

New member
זה שינוי גישה, לא שינוי תכונת אופי

מה שצריך זה להגיד באופן ברור או לשאול בלי רמזים. לא לחכות ש"הוא יבין למה אני מתכוונת" ולהתאכזב, אלא להיות ברורה לחלוטין: "מרגיז אותי שלא עשית מה שהבטחת", במקום להיות עם פרצוף חמוץ ולהתרגז שהוא לא מבין למה מתכוונים הפרצופים שלי.
אתה צודק, קשה מאוד לשנות התנהגויות של אחרים ושלנו אבל ניתן ללמוד לדבר. איזה מזל

אין שחור ולבן בנושא

לכל שיחה יש רבדים שונים.
מי שירצה להסתיר, יסתיר.
ויש ששיחות הופכות לאפקטיביות והופכות השערות לעובדות.

כל מקרה לגופו תרתי משמע

את בסוף תחשבי כמו גבר

וטיול קרוואנים , זה אחלה של דבר אם הוא באירופה או ארהב....
( קרוואנים , פשוטו , נכון ? )

יונקי

אתה מנסה לרמוז שגברים חושבים פשוט ונשים מסובך?
או שזאת רק אני מנסה לפרש אותך..?

למעלה