בוקר טוב ובדיחה

1rubi1

New member
בוקר טוב ובדיחה

שני בחורי ישיבה למדו עשר שנים באותה ישיבה. יום אחד, פונה אחד הבחורים לחברו ואומר לו, שמאחר והוא מתחתן עוד זמן מה, הוא ישמח אם חברו יהיה העד שלו. "אני לא יכול", אומר החבר. "למה לא?" שואל הבחור. "אני ממש רוצה להעניק לך את הכבוד הזה". "אבל אני לא יהודי, אסור לי", אומר החבר. "מה לא יהודי?" מזדעק הבחור. "עשר שנים באותה ישיבה ואתה לא יהודי?" "לא", עונה חברו. "התעניינתי ביהדות, זה הכל". "אבל למדנו שגוי ששומר שבת חייב מיתה", אומר הבחור. "נכון", משיב החבר, "ולכן הקפדתי לקחת איתי מפתח בכל פעם שאני יוצא לסיבוב, בשבת". "אבל יש כאן עירוב", תהה הבחור. "אה, זהו? אני לא סומך על העירוב", ענה חברו.

1rubi1

New member
כמעט צהריים טובים ובדיחה

מטוס נוסעים מלא באנשים מחכה לטייס שייכנס לתא הטייס ושהטיסה תצא לדרך. פתאום מגיעים 2 עיוורים, עם משקפי שמש שחורים ועם מקלות נחייה - ונכנסים לתא הטייס. בהתחלה כולם צוחקים ומחכים שהמצלמה הנסתרת תתגלה.. אבל שום דבר לא קורה והמטוס מתחיל לזוז על המסלול- שבסופו יש נהר. כל הנוסעים מתחילים להילחץ. המטוס מגביר תאוצה... מתקרב לנהר... וממש לפני שהוא מתרסק לתוך הנהר- כל הנוסעים צורחים - ובשנייה האחרונה המטוס ממריא מעל הנהר. ואז הטייס-משנה אומר לטייס: "אני אומר לך, פעם הבאה הם יצעקו מאוחר מדי- וכולנו נלך לעזאזל." (למתפלספים כאן החברה אינה אל על הטיסה לא התרחשה בשבת והטייסים אמרו תפילת הדרך למרות שפטורים ממצוות)

ודאי שזוהי תפילת שוא !

וכי כיצד יאמר הטייס העיוור ``ותחזיק ידי הכייסים בהגה``? וכי מה ולכייסים ולהגה סריס המלך שומר הנשים ? שאם כבר גנבא במחתרתא ארחמנא קאי, הלא היה צריך להתפלל שידיו יעשו חייל בכיסי זולתו כמו פייבל הגנב של הבעש``ט

מה טוב שלא תירץ

בתירוצו הדחוק של המל``מ בפר``ד שכאילו עשה מלאכה במוצאי שבת. שאצל ב``נ הלילה הולך אחר היום. שהלא לתירוצו, לעולם לא שייך גוי שיתחייב מיתה בגין שמירת השבת.ולדידיה אף אם הגוי ישמור שבת כהלכתה, עכ``ז לא שמר בכלל שבת! שהרי ליל שבת עבורו משתייך ליום שישי

למעלה