בוקר טוב +הגיג

בוקר טוב +הגיג

הנה הגיע הסופ"ש, בדהרה. בכלל לא שמתי לב שהשבוע נעלם. תכניות, רצונות ומשימות - לכאן
והגיג הבוקר שלי עוסק היום בכסססססף. כסף. אתמול, בפגישה קבוצתית שהייתי בה, דיברו על הרגלי הצריכה שלנו. על הקניות בסופר. על קניות בכלל. ועל הפנטזיות שעולות לנו - כשיוצאים לקניות. אז איך אתם עם כסף? איזה מן טיפוס אתם - בזבזן, חסכן, קמצן? זה מתחבר לאישיות שלכם בצורה מסויימת? בעקבות שינוי שעברתם, גיליתם שגם הרגלי הצריכה שלכם השתנו?

אני בטוחה שאת יכולה לפרט קצת יותר

את לא קונה בגדים לעצמך, או דברים לעצמך, לבית, לחברים - בכלל? גם כשיש מעט כסף, עדיין יש הרגלי צריכה, והתמודדות עם הפיתויים שבחוץ.

BellA עלמה

New member
הממ

בגדים אני בקושי קונה (יש לי אישו עם בגדים) שונאת את זה. לא כל חנות מתאימה לי ואני לא נכנסת לחניות בגדים מסויימות כפרנציפ.. אני פעם החלטתי להשאיר את כרטיס האשרי בבית ולהשתמש רק במזומן כי הכי קל זה לגהץ כרטיס ואז להכנס למינוס. אבל משום מה אני אף פעם לא עושה את זה

BellA עלמה

New member
אני שונאת לקנות בגדים

למדוד ושונאת שהמוכרות נדבקות אלי ומנדנדות לי. שונאת שלוקח לי זמן למצוא משהו מתאים לי. שונאת את הצפיפות אם היה תלוי בי הייתי מסתובבת עם טרנינג כל היום

וזה רק בגלל המוכרות?

או שזה משהו גדול יותר? אצלי - אני לא כ"כ אוהבת (לא שונאת) לקנות בגדים, כי אני לא שלמה עם הגוף שלי כפי שהוא.

BellA עלמה

New member
זה לא סתם בגלל המוכרות

זה גם בגלל שאני לא שלמה עם גופי, זה גם בגלל שאני שונאת מקומות הומי אדם (סוג של חרדה שכזו).

opalit

New member
גמני

מתה על טרנינג, יכולתי לחיות בתוכו... ואצלי לקנות בגדים זה סרט רע... מה שכן-אני אוהבת לצאת לקניות לבד והמוכרות/ים ממש לא נדבקים אליי בשניה אני מנערת אותם.

לקשמי

New member
בוקר נפלא

יום ממש יפה היום, שמש נעימה שעושה לי הרגשה טובה. (אני מאוד פיוטית על הבוקר
). בעוד שעתיים בערך אני יוצאת להתנדבות בארגון "לתת" שעורך עכשיו מבצע איסוף מזון למשפחות נזקקות לקראת פסח. אני מנצלת את ההזדמנות ואומרת, היום לכולנו יש הזדמנות לתת מעצמנו, ברשתות שיווק (לא כותבת את השם כדי להימנע מפרסומת), יעמדו היום כמוני מתנדבים ויאספו מוצרי מזון שייתרמו על ידי הקונים. תרומה קטנה מצד כל אחד, והרבה משפחות יוכלו לשבת מסביב לשולחן בליל הסדר ולאכול, כפי שרובנו נעשה באותו ערב.
לגבי המשך סוף השבוע, יכול להיות שאצא קצת לים או סתם לטייל. אין לי ממש תוכניות מיוחדות. לגבי כסף, אני משתמשת בו במידת האפשר, לא בזבזנית אבל גם לא קמצנית (קמצנות היא סוג של נכות בעיניי). כשאני יכולה אני מוציאה אותו על דברים שעושים לי טוב, בדרך כלל קורסי יוגה ומדיטציה שונים, קונה דברים שאני צריכה וגם משתדלת לחלק אותו עם הנזקקים, באיזור שבו אני גרה יש הרבה הומלסים וקבצים, וזאת הזדמנות אדירה לתת, ולקבל המון כח מעצם הנתינה. זה נשמע נפלא וזה בוודאי כך, אבל יש בזה גם חיסרון, כי כשאני לא יכולה לתת (למשל כשאני לא עובדת ולי בעצמי אין כל כך), אני כאמור מרגישה אימפוטנטית, איזה סוג של מגבלה. אבל כנראה שבסופו של דבר הכל בראש ותמיד תמיד יש מה לתת, גם אם זה לא בכסף.

Neora Barak

New member
והיחס שלי לכסף > ../images/Emo3.gif

אני שונאת כסף, כסף כפי שהוא כמדד להצלחה בחיים, כמנוע שמניע עולם, הלוואי והיינו יכולים לחיות בקהילה שכסף אינו צריך לקנות בה דבר, אלא לעסוק כמו הקהילות הקדמוניות בברטר, בסחר חליפין של מוצרים וצרכים, תמורת עוגה יאמי הייתי מקבלת שרותי אינסטלצייה, ותמורת אימון אישי למשל הייתי מקבלת אופניים, תמורת ציור הייתי מקבלת סדרת מנויים בהבימה.. וכו' וכו' אז כסף מניע אנשים, זה נכון, ולעשירים יותר קל, אבל כשלעצמי, הלוואי ולא הייתי צריכה להשתתף במשחק הכסף כדי להתפרנס ממקצוע שהוא בעצם שליחות, אני חושבת שהעולם היה נראה יותר טוב לו היו מודדים אנשים ברוחב ליבם ולא ברוחב כיסם, אבל אני יודעת שאני קצת חריגה בעניין..

המאבק הפנימי הזה

כשאי אפשר לתת. מכירה את זה. זה מרגיש כ"כ לא נעים בפנים. אצלי זה מתחבר לחוסר האונים שלי. רוצה לעזור - ולא יכולה. התרומות שלי בד"כ הולכות ל-SOS חיות, או צער בע"ח. אבל גם תרומות שלא נמדדות בכסף. כמו תרומה רגשית - תמיכה, עזרה בעת צרה, חיבוק, הקשבה. כל אלה תמיד זמינים לנו - בלי קשר למצבנו הכלכלי.

רננהלי

New member
אצלי

אני חושבת שאני טיפוס חסכן. היחס שלי לכסף הוא כמשהו שמשמש אותי. ברור שאני רוצה עוד ממנו. אבל לא חושבתש אני רוצה עוד כדי להיות במעמד גבוה יותר, אלא כדי שאני אוכל להשתמש בו יותר. אני מוציאה על מה שצריך. כשיש. לפעמים מרשה לעצמי לצאת מהמסגרת, אבל לא באופן שגרתי, סתם בשביל הכיף. בתקופות חסרות הכנסה (כמו עכשו) אני מודעת לזה ומקמצת ממש. וזה קשה לי למען האמת, קשה להרגיש שאני רק גורעת ממה שיש ולא מוסיפה לזה. מרגישה קצת חסרת בטחון בגלל זה. אולי כי אני לא יודעת מתי זה יתהפך וישתנה ומתי אני אתחיל לעבוד מסודר ולא רק בדברים מזדמנים. אני משתדלת לחסוך בצד כדי שיהיה לעת הצורך. מה שהתגלה השנה כהצלה בשבילי. כי אם לא היה לי כסף בצד לא הייתי יכולה גם לקחת לי קצת חופש להתאושש וגם לשלם על הטיפול. וזה שיש לי מאפשר לי איזו אנחת רווחה. אני לא רוצה לגמור את הכסף הזה שיש לי בצד, אבל מזכירה לעצמי שבידיוק בשביל זה חוסכים - לעת הצורך. ועכשו זו עת צורך. בסך הכל אני בסדר עם כסף, אני לרוב לא מרגישה שהוא אוייב שלי, אלא באמת משהו שמשמש אותי. נראה לי שזה משהו שלמדתי בבית. ההורים שלי כמעט אף פעם לא במינוס. וכשזה קורה בגלל משהו חד פעמי,תמיד זה מכוסה במהרה. תמיד הרגשתי שיש לי קרקע מוצקה ליפול עליה (וגם עכשו אפיל, יש לי גב אם יהיה לי קשה כלכלית). תמיד היה כסף בשביל מה שהיה צריך, וגם דברים שחורגים מזה, אבל לא הוצאות מופרזות סתם באופן רגיל. לפחות יש משהו אחד שאני בסדר איתו באופן עקרוני. (למרות שעכשו הוא דוקא מדאיג אותי, או שאולי זה לא הוא, אלא היכולת שלי לעבוד באופן כללי. מפחדת שהיא אבדה, אחרי החופש הענק שלקחתי. מפחדת להתחייב למשהו, מפחדת שלא אצליח להתמיד, להכשל, לעזוב, מפחדת מהצורך לקום כל בוקר ולעבוד מספר מסויים של שעות).

opalit

New member
סופ"ש

של עבודה, בכל הסופ"ש אני עובדת אז אין משימות. אצלי היחס לכסף השתנה מאז שאני גרה לבד והמשכורת השתנתה, אבל אני בזבזנית. תקופה שלא הרשתי לעצמי קניות, בילויים, להסתובב בקניונים ואפילו דברים שקודם הייתי חושבת שהם בסיסיים. למדתי לעשות קניות "חכמות", אבל יש דברים שאני לא מתפשרת בהם ויש שיגידו שזו בזבזנות. אולי פה זה מתחבר לאישיות, (למשל אני אעדיף פריט אחד וטוב או מיוחד מאשר כמה). בעניין הסופר כנראה שיקח זמן עד שאגיע למצב שאקנה רק מה שאני צריכה, עלי מבצעים עובדים יופי

s h i r k u s h

New member
ערב טוב ../images/Emo9.gif

אני... הממ... בשביל ההורים שלי אני בזבזנית ובשבילי אני משהו בין לבין כזה... אני חוסכת אבל יודעת לפרגן לעצמי בכוס קפה בבית קפה ליד העבודה שלי כמה דקות לפני העבודה, בלהיפגש עם חברות, בלקנות בגדים ופיצ'פקעס וכו'...

רוח שטות זה נחמד, לא? ../images/Emo6.gif

ובנדנה, בלי כסף ומאאאגניבות - זה אומר שאתה יכול להתחיל לעבוד בתור ...אישיות רטרו כלשהי

למעלה