בוקר טוב בנות

בוקר טוב בנות ../images/Emo32.gif

האמת היא שאני כותבת לכן על הבוקר כדי לקטר קצת... ביום חמישי בערב היה לנו אירוע מטעם העבודה של בעלי. מאד חששתי ללכת אחרי כל ההערות שקיבלתי באירוע שהיה בשנה שעברה ("וואו, איך תפחת", "מזל טוב", "באיזה חודש את", "איך השמנת, את כבר בתשיעי" וכל מיני כאלה). אבל למרות הכל הלכתי, ומאד מאד נהניתי. לא קיבלתי הערות מאף אחד. לקראת סוף הערב (זה היה כבר מאד מאוחר בלילה) כשכולם כבר התחילו להתפזר, בדרך החוצה פגשנו את בן-דוד של בעלי שעובד איתו ואנחנו ביחסים מאד טובים. גם הם (בן הדוד ואישתו) עברו הפריות מבחנה (מהשניה נולדה להם ילדה מקסימה ומהשלישית תאומים). ואז הגיעה "המכה" - "מה קרה ? אתם ממהרים הביתה לשחרר את הבייביסיטר ?? הילדים מחכים לכם בבית??" (חבל שאי-אפשר להשמיע לכם את הטון המגעיל שבו נאמרו המילים). הייתי כל-כך בהלם שפשוט נעלמו לי המילים. הלכנו ואחר-כך פשוט לא יכולתי להפסיק לבכות. להערות על איך שאני ניראת כבר "התרגלתי" כי אני מבינה שרוב האנשים לא אומרים אותן מרוע לב אלא מזה שהם באמת חושבים שאני בהריון כי ככה אני ניראת. אבל מפה ועד פגיעה ישירה מתחת לחגורה ?! זה נראה לי השיא שבשיאים. כאילו מישהו חיפש מה הנקודה הרגישה שלי וכיוון בדיוק לשם. אני לא יכולה אפילו להתחיל להסביר לכן כמה ההערה הזאת פגעה בי (עד כדי כך שאיחלתי להם ולילדים שלהם דברים לא כל-כך נחמדים...). אני לא מצפה מכל העולם להיות רגיש לבעיות שלנו, אבל להערה כזו מזוג שיודע מה אנחנו עוברים ושעבר את זה בעצמו (אמנם בקלות יחסית) לא ציפיתי. בעלי אומר שחבל שאני לוקחת ללב דברים שאומרים אנשים בלי שכל, אבל מה לעשות שזה לא הולך לפי ההגיון... זהו זה להפעם, מצטערת על הקיטורים, הייתי חייבת להוריד את זה מהלב. שיהיה לכולנו שבוע נעים ונחמד !

מרב.

New member
דניאל...

לפעמים יש ימים כאלו שרמות ההגנה שלנו נמוכות, ושבמקום לתת לאנשים שפוגעים בנו לחלוף ליד האוזן ולא להיפגע- המילים והטונים שלהם חודרים ישר דרך הלב ופולחים אותו. יכול להיות שהורדת את רמות ההגנה- המסיבה עברה בשלום (כמו שאת נראית עכשיו- מעולה!!!- אני בטוחה!!!) ושממש לא ציפית דווקא מזוג שעבר את מדור הרגישות והכאב הזה- ועוד משפחה, ועוד כאלו שהיחסים עימם חמים- לנעוץ בך מילים עולבות וכואבות כ"כ. מן הסתם זה נאמר בבדיחות הדעת, בלי שום כוונה לפגוע, אבל כשהשריון שלך נשאר בבית- גם זה פוגע. ולמה לעזאזל צריך לסחוב את השריון הזה לכל מקום מחשש לפגיעה אקראית??? אני תמיד אומרת שצריך לבחור איזה אנשים אנחנו מכניסים לעולם הקטן והרגיש שלנו, ושבשום פנים ואופן לא יכול להיות שכל אחד יוכל לפגוע בנו כך סתם- אבל אני יודעת שכשדברים קורים לא תמיד אפשר לשלוט בזה, וגם אני מוצאת את עצמי נעלבת ונפגעת מאנשים שאני לא מוכנה לתת להם דריסת רגל בעולם שלי- והדמעות זולגות ללא הגיון. אז יש אנשים כאלו, ויש ימים חלשים יותר- ואני מקוה שהדמעות יבשו והחיוך מפציע, ושעדיין ולמרות הכל תרשי לעצמך להשאיר את שריון ההגנה בבית- כ"כ קל יותר בלעדיו... שולחת חיבוק גדול ומחייך, מרב

הי מרב

זו בדיוק הבעיה, שזה לא נאמר בבדיחות הדעת (זה לווה בעוד כמה הערות מעליבות כלפי בעלי), וזה מה שפגע - שזה נאמר בכוונה מלאה. אם זה היה נאמר על-ידי מישהו שלא יודע מה אנחנו עוברים הייתי אולי נפגעת קצת אבל אומרת שזה לא נעשה בכוונה רעה, במקרה הזה אין זה כך... אז כן, הדמעות כבר יבשו, אבל הלב מסרב להתאחות
דברים כמו זה רק גורמים לי להתכנס יותר בתוך עצמי וללבוש את שריון המגן הכבד הזה שאני מאד מנסה להמנע ממנו, אבל לא כל-כך מצליחה... תודה

מירבי*

New member
דניאל, אין מנוס מלהתייחס אל הזוג

הזה כאל אנשים חסרי רגישות ולא ממש חכמים.. ואם לא כך הדבר, אני תוהה מה יכול לגרום לזוג שחווה בעצמו טיפולי פוריות כדי להרות, להיות אטומים כל כך למצבם של אחרים... מה דעתך דניאל להרים אליהם טלפון ולהגיד להם מה את חושבת על מה שהם אמרו לך..זה עשוי להוריד מימך כעסים.. מקווה שה-
שלך יראה במהרה ככה

חשבתי על זה אבל בעלי מתנגד

הוא אמר שהם פשוט לא שווים התייחסות ושאם הם מדברים אלינו ככה פשוט חבל על הזמן... (יש בזה משהו, לא ?!)

מרב.

New member
והוא צודק, האיש שלך

זה בדיוק מה שהתכוונתי קודם לכתוב, במילים אחרות: שהם לא שווים התייחסות, וחבל על כל האנרגיה המופנית לעלבון הזה. אני יודעת כמה קל להגיד וקשה לעשות, אבל יכולה להבטיח לך שממרחק הזמן, ואני לא מדברת על שבועות, אלא לפעמים על יומיים שלושה, כדי להבין שכדאי להתרכז במה שחשוב בחייך ולא בדברים הרעים והמעכירים. לפני זמן קצת מאוד מצאתי את עצמי מתעסקת עם קַקַה, פשוט במילה הזו. האיש שלי לא הבין מה אני מתרגשת מזה ולמה אני מוציאה כ"כ הרבה אנרגיות על מה שכ"כ חיצוני לעולם שלי, ואני כדרכי- עושה מבלי לחשוב, כל עצמותי בערו, ולשמחתי לא הספקתי לטבול ידי יותר מדי בקלחת הזו, עד שהבנתי שזה חיצוני לי לחלויטן, ושמה שלא בתוך העולם שלי- לא שווה את ההתייחסות שלי. הלהט עבר ותוך מספר ימים לא הבנתי ממה התרגשתי (הבנתי למה, אבל לא את העוצמה) וזה נראה כמו סערה בגיגית הכביסה שלי... אז אני מקוה שתוכלי להסתכל על זה בעוד זמן קצר בצורה כזו, ור מדי פעם להיזכר שיש אנשים שפשוט, מה לעשות- נולדו חסרי יכולת להשתמש בלב שניתן להם למטרה אחרת פרט לשאיבה ואספקת דם. לנו יש עוד כמה פעולות שאנו יודעים לעשות עם הלב, וזה מה שעושה אותנו אנשים כל כך... חיוך לעינייך, מרב

א י נ ס

New member
למרב בלי יוד

פגשתי צפור רבת יופי (את) הצפור ראתה אותי (חשת אותי) צפור רבת יופי כזאת לא אראה עוד עד יום מותי עבר אותי אז רטט של שמש אמרתי מילים של שלום מילים שאמרתי אמש לא אומר עוד היום (ההשתנות שלי) נשמה יפהפיה וטובה שכמותך. לאני של מרב יש אור שופע ונדיר בבית. ועוד מעט קט - יגיח התינוק בר המזל שיקבל את האמא המעניקה והשופעת ביותר בעולם. במרחבים הגדולים והמדבריים שברשת, תודה לאלוהים שזימן לנו יצור יפהפה כמוך, להרגיש את כל האנושיות שבנו. היפה והכואבת כאחד.

מירבי*

New member
דניאל יקרה, תרימי את הראש ותסתכלי

הלאה, אל תתעכבי, תני לזה לעבור מעלייך, הדברים שנאמרו בהחלט פוגעים וחסרי רגישות לחלוטין, כשהם באים מפי אנשים שחוו קשיים כדי ללדת את ילדיהם זה בהחלט לא מוסבר, נסי להתייחס לזה כאל פליטת פה אומללה של אנשים שהזכרון שלהם קצר מדי. יהיו בוודאי כאלה שיחלקו על דעתי, אבל, אני הייתי עונה, רק כדי להרגיש חזקה ופחות פגיעה, הייתי אומרת משהו שיזכיר להם את מה שאנחנו עוברים ואת מה שהם עברו עד לא מזמן.. יקירתי, את בדרך הנכונה, האירועים האלה יישכחו ממך כשתאחזי בידייך את הילד שלכם, אל תפסיקי להאמין שהרגע הזה קרוב מתמיד.. מחבקת אותך..

תודה מירבי

אני ממש ממש משתדלת להסתכל הלאה ולתת לזה לחלוף מעלי אבל לא מצליחה. גם אני בכל מצב אחר נוהגת להגיב על הערות שכאלה, מה שקרה באותו רגע זה שפשוט נגמרו לי המילים ונשארתי בהלם
אבל אחרי התגובות האפשריות שרצו לי בראש אחר-כך, עשיתי טוב שלא טרחתי להגיב... תודה

gfyg

New member
דניאל,מתוקה ,אל תקחי ללב../images/Emo24.gif

ישנם בעולם אנשים אכזריים כל כך, שלפעמים צומחים מבית,קשה לומר לך לא להתיחס ולא לכאוב את דברייהם,אך נסי תמיד להעריך עצמך גבוה ולחשוב עליהם כאנשים פשוטים מהשורש-וזאת מכיוון שהם עצמם עברו את משא הכאב הזה על בשרם -תוך פילוס עיקש וסחטני רגשי של הדרך.... את יותר טובה וחכמה מהם וזה לא עוד משפט עידוד, את -כמו כל המשתתפים בפורום זה ,בעלי כוחות עילאיים, אנשים משכמיכם ומעלה-ושלא תתני לאף אחד לתת לך לחשוב שבגלל הנקודה הכואבת-הצורבת את ליבך את פחות טובה-לעולם לא. ואל תאמרי לעצמך : מה היא מבינה.... אני מבינה-אני אישה בדיוק כמוך-ואדם בדיוק כמוך.... אני עוקבת אחר הפורום בהערצה לכוחכם הרב ולאישיותכם ... מה שמחזק אותי מיום ליום שהחלטתי להיות בקרוב מאוד פונדקאית היא הנשגבת ביותר שעשיתי אי פעם. היי חזקה
וגאה תמיד!!!

תודה ענבר !

גם ההגיון שלי אומר לי לא לקחת ללב, מה לעשות שלא תמיד אפשר לנתק את הרגשות ממה שקורה לנו ולחשוב בהגיון... תודה על מה שכתבת, ושיהיה לך המון בהצלחה בהמשך !

בנדה1

New member
הי, גם אני רוצה לומר משהו.

אסור, אסור לך לקחת את הדברים שלו ללב. את צריכה לצאת מנקודת הנחה שהוא טפש ואת צריכה לרחם עליו על שהוא כזה אטום. נכון שההליך מורכב ודורש הרבה תעצומות נפש, אז תחסכי במקומות שחבל לבזבז עליהם אנרגיה. תהיי שלמה עם מי שאת ועם מה שאת צריכה לעבור ואל תתיחסי לאלה שלא מחזקים את ידיכם. אני כזו, לא תמיד הייתי אבל בשנה האחרונה אני אחרת. זה לא מעטה שריון שבניתי לעצמי אלא האמונה שאני לא פחות טובה מאחרות (אולי אפילו יותר) ומי שישפוט אותי בגין יכולתי ללדת או לא הוא אומלל. ולכן גם אם משהו יעיר הערה ולא נתקלתי בכך עדיין, אני פשוט לא אתייחס. אני קוראת את ההודעה ונדמה לי שקצת חרגתי מהעניין אבל קחי מהדברים את מה שמתאים לך. נ ש י ק ו ת !

תודה בנדוש

ברמת העקרון אני מסכימה לחלוטין עם מה שכתבת ואני מסכימה שחבל על האנרגיה, הבעיה היא שאני לא מצליחה להוציא את זה מרמת העקרון אל הפועל... זו לא הפעם הראשונה (ובטח לא האחרונה) שאני נתקלת בהערות כאלו או אחרות ואני כן משתדלת לקחת הכל בפרופורציות. מה שפגע בי כאן היה ממי הדברים יצאו ובאיזה טון הם נאמרו, אולי אם זה היה בא ממישהו אחר הייתי מייחסת לזה פחות חשיבות. זה לא סותר את זה שאני שלמה עם מי שאני... פשוט יש לי "עקב אכילס" והמטומטמים האלה הצליחו לפגוע בו ולערער לי את שיווי המשקל. אז לסיכום - הגיונית אני יודעת שפשוט אסור לי לקחת את זה ללב, אבל אני עוד לא למדתי כנראה איך עושים את זה... תודה

שני 4

New member
דניאל המקסימה, תמיד יש אנשים

חסרי טקט. אותם אנשים שואלים לפעמים שאלות כל כך מביכות.... גם אותי אנשים אפילו קרובים לאחר הלידה(וכאלה שיודעים שהסתבכתי...) שואלים:מה עם עוד ילד" אני לא יודעת אם אנשים אלה יש להם כוונה רעה! דניאל חמודה- אל תעלבי! בעלך נועם צודק לחלוטין אלא אנשים ללא שכל! אני יודעת שכאב לך מאוד שהאחרים בטוחים שיש לך בבית ילד וכאב לך יותר שהם טועים.... דניאל חמודה- כדי להתרכז בעיקר, איך שיהיה לך ילד ולא לחשוב או להפגע מאנשים. את לא יודעת איך בהתחלה היו אנשים שידעו שעברתי קטיעה,והיו אומרים לי "את צולעת" זה לא נעים. דניאל את עושה הכל שבעתיד בעזרת השם
"תשאירי את הילד עם ביביסיטר בזמן שאת ונועם תבלו".....

שורצמן

New member
היי דניאל!!!!!

למרות שאני לא הייתי במצבך , אני מאוד מבינה!!! את כנראה טיפוס מאוד רגיש וזה לפעמים טוב ולפעמים ...לא כל כך טוב... מכיוון שהמצב לא הולך להשתנות בקרוב...(לגבי המצב הפיזי) מה שאני יכולה להציע לך זה פשוט ....לשים זיין!!!!!!!!!! תנסי לסגל לעצמך עור של פיל קצת יבלות.....וחיספוס ותראי כמה שזה עוזר במקרים כאלה... לפעמים יש אנשים שצריך להעמיד במקום!!!(תלוי מי זזה ומה ההערה שנאמרת) עברתי הרבה דברים בחיים , והאמיני לי צריך לשים הגנות ומחסומים כדי לשרוד !!! נסי לעשות לעצמך "סימולציה" של מצבים ואפילו עשי לך תירגול מול המראה.... כן כן נשמע דבילי....אבל...תראי כמה שזה יעזור לך בהמשך!!! אל תמנעי ממפגשים כאלה ואחרים!!!! תראי לכולם שאת יכולה ושהבעיה היא איתם ועם הדעות הדפוקות שלהם!!! ואם תרצי "בית ספר" את בהחלט יכולה להתקשר אלי!!!! שימי פס והמשיכי הלאה!!!!!!!!! שילכו להזדיין כולם!!! סליחה על הבוטות לא יכולתי להתאפק!!! ביייייי סיגל

miri71

New member
דניאל, פעם שמעתי שזאת יכולה להיות

הזדמנות נהדרת (אני לא טועה בניסוח...) להיפטר מאנשים שלא טובים לנו (בלשון המטה). צריך להיפטר מהם (מנטלית) כמו שמנקים קליפה יבשה מבצל לפני שמשתמשים בו. עכשיו את באמת יכולה לדעת שאיתם מרגישים רע ולהיות בקשר רק עם מי שטוב לך (בתקווה). מצטערת, מבינה ומאחלת להיות בסביבה טובה, מירי

../images/Emo20.gif תודה לכולכן ../images/Emo20.gif

תודה לכל מי שכתבה לי כאן בפורום ובמסרים היום בבוקר הכל כבר נראה ומרגיש אחרת אני לא חושבת שאצליח ללמד את עצמי לא להפגע (אופי זה אופי) אבל לקחתי לתשומת הלב את כל מה שאמרתן אז היום הלב כבר
ולא
והחיים נראים הרבה יותר יפים ומי שמפריע לו משהו - יכול לקפוץ לי ! (סליחה על הביטוי) שיהיה לכולנו יום נפלא ורגוע...

milanat

New member
דניאל המתוקה../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה אותך. אתמול קראתי את ההודעה שלך ודמעות ירדו לי מהעינים. רציתי לשלוח לך תשובה ולא הצלחתי בכלל לשלוח הודעות ולא מסרים. עכשיו אני רואה שהסתדר לי. דניאל אני יודעת שזה מאוד קשה לא להפגע מאנשים האלו. גם אני נפגעת מאוד מהר ובמיוחד כאשר זה קשור לילדים. אבל בעזרת ה´ תזכי בילד
, תחזיקי אותו בידיך, תחבקי אותו ותרגישי מנצחת. אני מאחלת לך את זה. אוהבת
מילנה

למעלה