בוקר טוב אנשים!

python 4

New member
בוקר טוב אנשים!

שמתי לב לכך שכבר מזמן לא שאלתי שאלה של מתחילים בפורום, ולכן אני כאן בשביל לתקן את המעוות. תוך כדי הרפתקאת המעטפת אילן רמון שלי (ותודה למי ששיחרר אותי בערבות) הישגתי שני גליונות בולים יפים, האחד של אילן רמון והשני של מנחם בגין. עקב כך החלטתי להתחיל לקנות גליונות - אבל לא סתם גליונות של בולים רגילים אלא רק את הגליונות היפים והמיוחדים, כמו השניים האלה. השאלה שלי היא, לכמה בולים בערך כל שנה יוצאים גליונות כאלה? הרי במקרה של רוב הבולים הגליונות הם רגילים. זו שאלת הניובי השבועית. ובשבוע הבא אל תחמיצו את 'בולי סידני - ההיו או חלמתי חלום'?

עצלן!

אם היית פונה לקישורים שטרחנו לאסוף לפורום, ופותח את הקישור לאתר התאחדות בולאי ישראל, ושם נכנס ללקסיקון הבולאי ומחפש את הערך "גליונית מזכרת" היית מוצא את ההסבר הבא: "גיליונית הזיכרון היא פריט בולאי, שמונפק מדי פעם לציון אירועים מיוחדים כמו תערוכות בולים. בגליונית בול או מספר בולים הקשורים לאירוע, בתוך רקע כולל המשלים רעיון שלם. למונח "גליונית" אותה משמעות. גליונית מזכרת היא בול או יותר המודפסים ביחד ומסביב שוליים הכוללים ציורים ו/או טקסט. השירות הבולאי מכנה פריט דאר זה "גליונית מזכרת". האקמיה ללשון העברית בשיתוף עם וועדה מקצועית של התאחדות בולאי ישראל החליטה על המונח "גליונית זכרון" ב- 1991." הבנת?

python 4

New member
אבוֹי

לא הבנת אותי. לא התכוונתי לגליונית זכרון - כמובן שאני יודע מה זה. אני מדבר על הגליון עצמו - אתה יודע, שבולים לא יוצאים ככה בודדים הם יוצאים בצורת גליונות. אני מדבר באופן ספציפי על גליונות כמו זה שמשמאל, שיצא לכבוד אילן רמון. זו גליונית זיכרון? אגב, מצחיק שאתה מזכיר את האתר של התאחדות הבולאים, כי אני לא רק נכנסתי לשם אלא גם עברתי פריט פריט בקטלוג שלהם והעתקתי לאקסל. עבדתי על זה 5 שעות, ואש"י תעיד על התוצאה. עצלן, אמרת?

טוב, אז לא עצלן. אני לוקח בחזרה...

וכן - עקרונית הדבר החריג הזה הוא גליונית זכרון. ולא, בדרך כלל לא מציאים כאלו. ונכון, העריך של הבול לא מתאים לשום שרות שהדואר נותן (אין שום משלוח שעולה 2.60 ש"ח). וכן, ההנפקה הזו נעשתה אך ורק ומטרה אחת - גיוס כספים. ויעידו על כך כל מי שנכנסו באותו היום לסניפי הדואר -איזו התנפלות היתה של הפקידים על הלקוחות המסכנים, שיקנו את הדבר הזה כמה שיותר. אבל מה לעשות, אנחנו אספנים, ותפסו אותנו בפופיק, וחוץ מזה - הגליון באמת יפה...

python 4

New member
אז זהו, שאני קניתי את הגליון הזה

וגם גליון של מנחם בגין, שכולל 9 בולים (3 התחתוניים עם שובל) ובצד שמאל של הגליון יש ציור גדול של בגין (אותו ציור שמופיע על הבול). אלו גליונות ממש יפים. אבל איך מאחסנים אותם? שני הגליונות תפסו לי עמוד שלם באלבום. רק לידע כללי - יש פה אנשים שאוספים גם גליונות? ראיתי שזה מופיע ברשימת הפריטים שהשירות הבולאי מספק.

חהחהחה (שזה הסימן לצחוק) -

איך מאחסנים אותם? אפשר בתוך ספר הטלפונים, אפשר מתחת למזרון ליד הדולרים. אפשר גם באלבום הבולים, ואם תרצה - אפשר למצוא עוד כמה מקומות. תמיר אוסף גם גליונות, לפחות למיטב זכרוני. אני לא אוסף גליונות, אבל את זה של רמון קניתי, כי הוא יפה (איך התרוץ, הא?). בינתיים הוא בפלסטיק שלו, ואני לא רואה סיבה לפתוח ולהעביר - כמו שזה הוא יכול להכנס לאחת הקופסאות. וכן, אחת הבעיות הגדולות היא שאנחנו נוטים להתבלבל, ולחשוב שיופיים של הגליונות או הפריטים האחרים שמנפיק השרות הבולאי הוא סיבה מספקת לקנות אותם, למרות שזה בחלק גדול מהמקרים לא שייך בכלל לאוסף שלנו. נראה אותך מקבל את אותה החלטה בקשר לאיזה יהלום קטן...

rachelea

New member
יהלום קטן וההתלבטויות ../images/Emo62.gif

האם קוטנו של היהלום ומחירו יעשו את הרושם המתאים? ואם התשובה לעיל הינה "לא" - האם יש מספיק כסף ליהלום יקר? ואם לכך התשובה: "הן" - צריך להשאירו בכספת כדי לשמרו מפני אובדן/גניבה/פריצה וכו'. כך שהדילמה ביחס ליהלום גדולה פי כמה. עדיף, על כן, לקנות גליוניות מזכרת (זה נשמע יותר מתאים מזכרון) או גליונות של רשות הדואר הישראלית. פשוט, לא?

python 4

New member
דווקא לי זה מתאים בול לאוסף -

(שים לב למשחק המילים) - אוסף הדברים היפים שהשירות הבולאי מוציא. עכשיו מאיפה לי לדעת, אולי יש מן אלבום מיוחד כזה לגליונות שאפשר לשמור בו את כל הגליונות שיצאו בתולדות המדינה בחבילה אחת? הרי באלבום הבולים עצמו זה תופס מקום. אני, בנאדם מסודר שכמותי, לא אוהב להשאיר דברים באריזות הפלסטיק שלהם (קשה לסדר אותם על המדף ככה) ולכן העברתי אותם לאלבום ישראל ב' שלי (תחת הכותרת - 'גליונות יפים').

תמיר1991

New member
ירון - לגיליון זה אין שם בינתיים,

כי הוא לא גל"ז ולא גיליון חריג... אני אוסף אותם, ואת הגליונות החריגים, גליונות ה- 10 בולים, גיליונות שלמים והגיליונות הללו אני שם ב... אלבום לתמונות גדולות! אני ממליץ על השיטה בחום. תמיר.

תמיר1991

New member
ומנצל"ש - חזרתי מ"בולי רומנו" לא

מזמן, וקניתי קצת בולים, 2 גליוניות זיכרון (מד"א ובאר שבע 82') וגיליון חריג מדהים, משנת 80', אשר לפניכם כרגע. כשסיימתי הלכתי עם כל המשפחה לכיכר דיזנגוף ליריד וקניתי 12 גליוניות חלל יפהפיות מבריה"מ ועוד כמה בולים בפחות מ- 50 שקל. מדהים, לא? תמיר.

python 4

New member
תמירוש, תתחדש על הרכישות

איפה זה "בולי רומנו"? גם אני רוצה גליונות זיכרון! בקשר לגליונות - תודה על התשובה שלך. הבנתי ששני הגליונות שציינתי הם הראשונים שיוצאים בצורה כזו, כעין שילוב של גליונות רגילים עם גליונות זיכרון. אני מקווה שיוצאו עוד כאלה דברים, שאני יוכל להוסיף לאוסף החדש שלי 'דברים יפים שהשירות הבולאי מוציא על מנת להוציא כסף מאספנים'.

תמיר1991

New member
כמובן שהם הראשונים אצלנו,

אבל בגרמניה יוצא אחד לכל בול... בולי רומנו זה בדיזנגוף סנטר, בת"א. וגליונות שהם לא גליונות דואר רגילים, לא גליונות דואר חריגים ולא גליוניות זיכרון כבר יצאו - צליינות בארץ הקודש - 3 גליונות בשנת 2000. הם מרהיבים, ואולי אקנה אותם בקרוב. יצאו גם גליונות 10 לשחרור המחנות ב- 1995, לאיכות הסביבה ולבהאים ב- 2001, לאחים רייט ולדגלים ב- 2003, אך על כולם לא היו שוליים מקושטים. תמיר.

python 4

New member
OK, תמיר,

אני יודע שיסקלו אותי על זה.. אבל מה זה גליונות 10? (יש לי תיאוריה בנושא) בנתיים הגליונות של צליינות בארץ הקודש בהחלט יפים מספיק בשביל להיכנס לאוסף הדברים היפים שלי. אולי לא לאוסף הדברים המרהיבים, אבל לאוסף הדברים היפים בהחלט. אולי יש אותם ב- 'בולי רומנו'? אני יהיה שם שבוע הבא.

תמיר1991

New member
גליונות 10 הם גליונות עם 10 בולים,

ולא ה"תקן" של 15. גם אני אולי יגיע שוב לבולי רומנו בפורים, אבל זה בכלל לא בטוח. במעטפות יום ראשון אל תבנה עליו, נגמר לו המלאי... אוף... תמיר.

python 4

New member
מצויין, אולי נעשה מפגש אצלו?

אני לא רוצה מעטפות יום ראשון, אני רוצה את הגליונות! וגם גליונות זיכרון אני רוצה.

תמיר1991

New member
לא תהיה לי בעיה,

רק נצטרך לסכם יום-יומיים לפני. יש עוד זמן. תמיר.

יש לי שני בולים מהגיליון הזה -

והם הבולים הראשונים שלי שהם חלק מגיליון חריג. (מישהו אמר מעויינים?)

tuviar

New member
גליונות

אני מסכים איתך בהחלט בולי דאר נועדו קודם כל למשלוח דאר וזה היפה בהם ואינפלצית גליונות מוריד בערך הבולאות לכן אני משתדל לאסוף רק גליונת שיש בהם ערך מוסף בולאי ויש כבר מדינות שהגליונית הינה לא יותר מסתם תמונה [על זה נאמר כל המוסיף גורע ]

למעלה