בוקר טוב אנשים
לא רציתי לקלקל שרשורים שכבר קיימים עם המצב רוח המעוצבן שלי על דברים ששמעתי הבוקר ברדיו.
אז בהמשך לסיפור שמסעיר את ארה"ב על הילד בן ה-16 שיוצא רק עם עונש של קייטנה על כך שהרג 4 אנשים תוך כדי נסיעה פרועה ותוך כדי שיכרות, הרי הבוקר התבשרנו על משהו דומה גם אצלנו.
אחד בשם שושן ברבי הרג שלוש נשים לפני שנה בערך בהיותו שיכור ומסומם, הפקיר אותן בשטח, שיבש הליכי חקירה, ניסה להפליל מישהו אחר ורק אחרי שלושה ימים הוא הסגיר את עצמו.
היום שמעתי שהגיעו לעסקת טיעון. הוא לא יואשם בהריגה אלא בגרימת מוות ברשלנות. אין מספיק עדים שמוכנים להעיד שהוא נסע במהירות מופרזת והעיף את הקורבנות שלו מאתיים מטר והרג אותן במקום. ולמה אף אחד לא מוכן להעיד? כי הוא פושע ואנשים מפחדים ממנו. זה למה. אז הוא לקח עורך דין טוב שהצליח להוציא אותו למרות כל העדויות בשטח, באשמה פחות חמורה מרצח או מהריגה.
אני לא מצליחה להבין את השופט. מה צריך עוד לקרות כדי להאשים מישהו בהריגה? בן אדם שהורג תוך כדי נהיגה פרועה 3 נשים במכה אחת תוך כדי נסיעה כשהגופות עדיין על שמשת מכוניתו, בורח מהמקום ומשבש הליכי חקירה ובסוף הוא מואשם רק בגרימת מוות ברשלנות? תגידו לי, זה שופט זה? זה בית משפט זה? זה בזיון. זה מה שזה. אפשר לחשוב שהאיש התמים הזה נסע לתומו בכביש ובמקרה הן נקלעו לדרכו והפריעו לו בנסיעה השלווה שלו. אני אף פעם לא הצלחתי להבין את ההיגיון מאחורי פסיקות השופטים או מאחורי הסדרי הטיעון שבין הפרקליטים. העיקר לסגור את התיק. ממילא הוא לא מעניין את אף אחד מלבד רק את המשפחות של ההרוגות/הנרצחות.
גועל נפש.
עד שלא יפנימו אצלנו שרוצחים שמסתובבים על הכביש צריכים לקבל עונש על רצח ועל הריגה, אז כל הפושעים ימשיכו להשתולל בכבישים ולעשות ככל העולה על רוחם. הבוקר דיברה ברדיו בתה של אחת הנרצחות על הכביש וכל כך הבנתי אותה וכל כך הבנתי על מה היא מדברת. בית המשפט מעביר מסר לכל העבריינים. זה בסדר, תמשיכו להשתולל, מקסימום תצאו מזה עם אשמה של גרימת מוות ברשלנות. זה המסר שיוצא מזה.
http://www.youtube.com/watch?v=IIKAe8Wi0S0