בוקר טוב איראן

ואתה מאמין להם?...

אתה באמת מאמין לכל השקרים/סילופים/עיוותים של הגמרא פרי מוחם הקודח בחקר האמת? עם כל הויכוחים המעמיקים שהצגת בדיונים כאן, קשה לי להאמין שאתה נופל למלכודת כל כך שקופה !! והם קוראים לעצמם "דעת אמת"! חוצפה שאין כדוגמתה! ... במחשבה שניה, הם לא הראשונים, קדמו להם ממש לא מזמן, מכחישי השואה. אני די בטוח מה דעתך על מכחישי השואה, ועל כל המאמינים להם. ואתה מאמין למסלפי האמת ?!

taro

New member
למרות שאנחנו "באותו צד"

אין זה ראוי לפסול את אמינותם של דעת אמת בלי להביא הוכחות לסילופים שאתה מייחס להם.

כמובן .....

על מה אני מתרעם? על כך שהם מציגים רק צד אחד של האמת! ניקח לדוגמא את הצגת האישה בצורה השלילית ביותר, זהו רמייה בעליל! אף אחד ממשתתפי הפורום (החילונים כמובן) לא יטרח לברר אם מה שדעת אמת הציגו זו האמת, או שקר/סילוף/עיוות של האמת (במקרה זה האמת הכתובה בגמרא). מה עם הצד החיובי? כמה פעמים הגמרא משבחת ומהללת את האישה? מה עם זה שהברכה בבית היא בזכות האישה? כלומר, על פי מצבה של האישה כך שפע הברכות ביחס ישיר. עליו לרצותה תמיד הרי דימעתה מצויה. לאהוב ולכבד אותה יותר מגופו? כלומר, הוא בטל ומתבטל אל מול רצונותיה ובקשותיה. לשמוע לעצת אישתו, לומדים זאת משרה ואברהם, כשאלהים אמר לו, "ככל אשר תאמר לך שרה עשה" ! (לא זוכר את הפסוק במדויק) ועוד ועוד .... לגבי הבאת הוכחות לדוגמאות מעלה, ועוד.. אדאג להביא בהמשך.

taro

New member
אז ככה

על הרוב כבר הגבתי, אבל אגיב שוב: בעניין הירושה, הגבר מחוייב ללמוד בכל רגע פנוי ולא יכול לפרנס את עצמו. אישה לעולם לא תרעב, יש חיוב לדאוג לאלמנה (אבל לא לאלמן, למה את זה אתה לא מזכיר?) הרמב"ם הינו פרשן, ואינו מחייב לדבר יותר מהרב עובדיה יוסף. אישה מותרת לעדות במקרים מסויימים שכבר הבאתי לפניך, משמע, אין בה משהו שפוסל אותה לעדות מעצם היותה אישה, יש נסיון להמעיט את נוכחתה במקום. לישראל לא יקום מלך שכן לא תקום מדינת יהודים עד בוא המשיח, ובבוא המשיח יחליט האל בעצמו מי המלך כפי שעשה; יתרה מזאת, בחברה הדתית אין מעמדות, ותפקידו של המלך הוא לשרת את האל (ואם הוא מצווה להשמיד את העמלק הוא מחוייב לעשות זאת, או להפסיד את המלוכה, ע"ע שאול). כל רכושה של אשה שייך לבעלה כיוון שהוא עובד, וכזכור היא יכולה לנטוש את הדת בכל רגע ולפרנס את עצמה. יתרה מכך, ידועות נשים שלקחו לעצמן בעתות קשות של מחסור את רכוש הבעל ואף זכו להערכה רבה בכך שטפלו בשדותיו וכו´. פרט לכך, הבעל מחוייב לדאוג לכל צרכיה הכלכלים של אשתו. הבעל מחוייב לשכב עם האישה בדיוק כמו שהיא מחוייבת לשכב איתו. האישה זוכה לכבוד מעצם העובדה שהיא מביאה ילדים לעולם. לפי האישה נקבעת יהדותו (יהדותו!) של הילד. ביגמיה כבר לא קיימת עד כמה שידוע לי בעולם היהודי, וקשה לי להאמין שתמצא רב אורתודוכסי שיתמוך בה. חינוך ילדים ומצוות פרו ורבו אינן תענוג גדול; מצוות הן *עול* כזכור, לא עונג, והעובדה שהגבר צריך (בנוסף ללימודיו שלו) ללמד עד גיל 6 כל אחד מילדיו תורה לא מנעימה את זמנו. פטור ממצוות הינו זכות, לא עונש. אישה גרושה לא יכולה להתחתן עם כהן, בדיוק כמו שכהן לא יכול להתחתן עם גרושה. אין קשר למעמד האישה. בקשר לפדיון השבויים, מצויין שאת האישה פודים ראשונה. נשים יכולות ללמוד תורה, ויש נשים רבות שזכו להערכה עצומה על כך (למשל, אמו של הרבי סלומון שהקימה ישיבה [!] לנשים). כל הציטוטים בגנות האישה לקוחים ממציאות, בה האישה לא לומדת למרות שיש לה יכולת (ע"ע אמו של הרבי סלומון) וכפי שאמרתי - מי שלומד פחות, יודע פחות.

taro

New member
ועם מה הם סוחטים?

עם רובים? עם איומי הטלת עיצומים מתוקף היותם גורם כלכלי מונופוליסטי?

taro

New member
מאפיונריות?

מאפיונריות בלי נשק וכוח פוליטי? גם ילד בגן יכול להיות מאפיונר כמוהם אם כך.

אלה פועלות לפי מצע

ולא מצטרפות לממשלה או מפילות אותה לפי רצונו של המרבה במחיר...

taro

New member
זה הרעיון של מפלגה סקטוריאלית

לחרדים לא אכפת ממדינת ישראל, הם מוכנים לספק לציונים את התמיכה אלקטורלית שהם צריכים בתמורה לכסף. לא רוצה, לא צריך. עד כמה שזכור לי, לא כתוב בתקנון הכנסת שרק מפלגות שמעוניינות לממש את צרכיו של הציבור הציוני צריכות להיות בכנסת. או שאת בעד להקים את המועצה הפאשיסטית (סליחה, הציונית) העליונה?

taro

New member
או שיאשרו קווים מעורבים,

אבל באיזה פורום שיחשב בעינכם קיצוני יגידו - תראו איזו חוצפה! איזו בושה! מתחשבים ברגשות של ציבור מסויים ועושים לו קווים מיוחדים!

הגזמה.

אם זה באמת יקרה, הרבה מבקשים יוכלו להאשים בכך רק את עצמם! אבל חלילה, אז- הם יסתכלו 30 שנה אחורה, אפילו פחות.. ואולי יגידו: ´חבל שפירגנו להם, תמיד היינו נדיבים מידי´, או משהו כזה. יסוכלו באבנים?! מה ענין שמיטה להר סיני?! את זה תשאירי לירושלמים, שזורקים בשבת אבנים על רכבים, בדיוק כמו הערבים!
הלוואי היה מצחיק.

taro

New member
בושה וחרפה.

שר התחבורה מוכיח פלורליזם ומתחשב בציבור מסויים. אתה צודק. לשרוף אותם! כך יאה לעשות במדינה ליברלית!

taro

New member
מה לעשות שלכם כבר יש קווים

וחוץ מזה, את הטענות שלך תפנה לאגד. איך הגעת מארגון תאב בצע לאיראן, אלוהים יודע.

Dorfl

New member
במדגינה דמוקרטית TARO:

במדינה דמוקרטית מותר לחרדים לא לעלות לאוטובוס שבו יושבים/יושבות בני המין השני - אבל אסור להם למנוע עליית אחרים. התחשבות בציבור מסוים? אתה לא רואה את הגועל נפש פה? את הפרימיטיביות? אתה באמת מסוגל לצדד בהפרדת גברים ונשים, הצד השחור ביותר ביהדות?

למעלה