בוקר טוב איראן

אנדרי ז

New member
בוקר טוב איראן

תראו מה זה. אפגניסטאן לאט לאט משתחררת, באיראן מדברים על מהפיכה, ואילו בארצנו הנאורה אני קורא הבוקר ידיעה בעיתון על כך ששר התחבורה אישר להרחיב את הסדר קווי הביזיון של אגד לחרדים. בושה וחרפה.

עוד 30 שנה ככה (אפילו פחות)

תהיה בקשה לאישור לקווים "מעורבים" שכמובן תידחה (בהנחה שהמבקשים לא יסוכלו באבנים)...

פינגו

New member
בקצב הנוכחי

של הלאומנות והקנאות הדתית, להלן דף תקנות לנוסעים השונים: אוטובוסים בשחור- גברים חרדים אדוקים אוטובוסים בלבן- נשים חרדיות חסודות אוטובוסים בכחול ולבן- גברים דתיים לאומנים אוטובוסים בלבן וכחול- נשים דתיות ולאומניות אוטובוסים בירוק (ולא הפסטורלי החדש של אגד)- ערבים (כולל עמלקים) אוטובוסים באפור- גויים, חסרי דת, שאביו אינו יהודי, שהסבתא שלו נישקה בטעות את הציצית של הדודה שלו וכיו"ב אוטובוסים בורוד- גברים שאוהבים גברים (אבל במושבים נפרדים!) ... זה פלורליזם לשמו! והייתה לציון גאולה, ויפה שעה אחת קודם!

פינגו

New member
בעניין חברת אגד והשפלת נשים

אגד היא חברה שהמדינה מחזיקה בחצי ממניותיה (בחצי השני- הציבור), ולכן החברה מייצגת את הנרטיב במדינה בעניין הזה. לכן הצגתי מחזה סהרורי וסיוטי שעלול להתרחש- ובוודאי ישתקף באגד כחברה בשליטת המדינה. לעניינו, הקווים המופרדים הם נוראים בעייני לא משום שהם מהווים כניעה כזאת או אחרת לחרדים, אלא רק משום שהם משפילים נשים חרדיות.

משפילים נשים?!

האמת היא, שאפילו יצא לי פעם לנסוע בקו כזה. לא הרגשתי מושפלת בכלל. (זה סתם היה מוזר
) מה ההשפלה בזה? בנשים יושבות לחוד וגברים יושבים לחוד? למה לנשים זו השפלה ולגברים לא? ואולי זה דווקא מקל? ככה, לא מגיעים למצב, שיש מקומות פנויים, אבל בכל זאת, יש כאלה שלא יכולים, או לא מרגישים בנוח לשבת. אני מוחה. אין בכך שום השפלה. אני חושבת, שמי שטוען להשפלה, אולי לא מכיר את הציבור הזה מספיק מקרוב.

ושתי

New member
ההשפלה

תלוי איך מגדירים ומאיזו זווית מסתכלים. לא הייתי רואה בזה השפלה לו ההחלטה היתה מתקבלת בידי הנשים עצמן, ולו הנשים היו מקבלות את המקום המכובד מלפנים, ולא שכל זה היה על מנת שהנשים לא תטמאנה את הגברים. ההשפלה מתחילה הרבה יותר מוקדם, מכל הנאמר והנחקק בהלכה היהודית על הנשים בידי הגברים. לא הייתי חשה מושפלת לא היה נסר עלי להאזין לקולו של גבר בטענה "קול בגבר ערווה", או שהמקום המכוס בבית הכנסת היה של הנשים, והגברים היו נדרשים להצטופף בעזרת גברים צרה ורחוקה, ולו היה הגבר חייב ללכת למקווה לפני שהוא מבקש לשכב עם אשתו, לבל יטמא אותה. ועוד אלף ואחד דוגמאות להשפלה. אז את באה כעת ומתפלאת היכן כאן ההשפלה? מושפל שנולד מושפל איננו מסוגל, ברוב המקרים, להכיר במשופלותו. שבת שלום, אני רצה להדליק את הנרות

אולי כדאי שתדעי,

שגברים הולכים למקווה הרבה יותר מנשים. עד כמה שאני יודעת, נשים הולכות למקווה רק אחרי מחזור ולפני שהן מתחתנות, לעומת זאת גברים הולכים כמעט כל יום למקווה (או לפחות פעם בשבוע).

אני לא יודעת מה ההלכה אומרת על

העניין של הליכת גברים למקווה, אבל תאר לעצמך שאתה חי בחברה קטנה אינטנסיבית וסגורה, שבה אם אתה לא הולך למקווה כולם יודעים על זה, אז זה לא ממש בחירה כמו שאתה אומר. מעבר לזה, ההליכה של גברים למקווה היא פומבית והיא עם כל החברים שלהם - שם הם יכולים לדבר על עניינים כמו רכילות, עסקים וכו´, לעומת זאת נשים לא מספרות לחברות שלהן שהן הולכות למקווה, אלה זה טקס פרטי ביותר. אז אני לא יודעת למי יותר קל בעניין הזה.

ושתי

New member
אל תתחמקי

וודאי שגברים הולכים למקווה. הם גם רוחצים ידיים לפעמים... מדובר כאן על צו שמחייב את האישה ולא מחייב את הגבר ללכת למקווה "להיטהר" לפני קיום יחסי מין אחרי הווסת. ביני לבינך, אם יש לך קצת ידע ברפואה, מי שעלול לטמא את מי אחרי ווסת הוא הגבר לטמא את האישה ולא להיפך: אינני רוצה לפרט כאן כדי שמנהל הפורום לא יכעס עלי שאני מדברת "מילים לא יפים", לטעמו העדין. אבל אני יכולה להסביר לך מדוע האישה פגיעה לזיהום מהגבר יות מאשר להיפך. לכן, לדעתי, שניהם צריכים להתרחץ, במידה שווה, לפני כל מגע. אבל הצו ההלכתי מחייב כאן רק את האישה, ומדביק עליה תו של "טומאה", וזו כונתי בהשפלה החדד צדדית של הדת. בדיוק כמו באיסלאם, רק בוואריאציות.

ושתי

New member
יפה! כל הדיון כאן נסב על השפלתה

של האישה בידי הגברים והמימסד הדתי (הגברי, שהרי אין קיים מימסד דתי נשי)

קיים ועוד איך ממסד דתי נשי!

ישנו זרם מאוד גדול בניאו-פאגאניזם הוויקאני שנקרא "ריקליימינג" שהוא רובו ככולו נשלט ע"י נשים, ואמונותיו הן פמיניסטיות לחלוטין. בכל coven ישנו כהן וכוהנת, ואם לא שניהם אז רק כוהנת. האמונה מתבססת בכך שיש אל זכר ואלה נקבה שמשלימים אחד את השני, כאשר האלה מקבלת הרבה יותר חשיבות מאשר האל הזכר. רק כדי להוסיף יותר מידע, ברוב הזרמים הניוא-פאגאנים האלה מקבלת יותר חשיבות מאשר האל, היא נחשבת כהיוצרת, בעוד שהאל הוא יצירה של האלה. מצורף לינק.

פינגו

New member
מדוייק!

עוד על הקווים הללו ניתן לקרוא בחלק ב´ של עיתון הארץ, היום, יום שישי.

זאת השפלה? יותר נשמע אומללוּת..

מאיפה לקחת שהאשה מטמאת את הגבר? לא זו הסיבה לכך שביקשו את ההפרדה באוטובוס, כפי שכתבת. הנשים רוצות בכך, לא פחות מהגברים. נשים שמורגלות לצניעות, מרגישות שלא בנוח. זהו מצב משפיל בשבילן, להידחס באוטובוס עם המון גברים. (ואולי לדעת, שבגללן, רבים מהם מרגישים שלא בנוח). בקשר לבית כנסת- לגברים יש את חובת התפילה במנין, ולנשים לא! ולכן הגיוני שלהם יהיה המקום המרווח והעיקרי. בפועל, פחות נשים באות להתפלל בבית הכנסת, מאשר גברים. מקום הנשים מקנה להן יכולת להשתתף בתפילה ציבורית, מבלי שגברים יסתכלו עליהן.. ומובנת לגמרי הסיבה לכך שהן מאחורי מחיצה, כי מטבע הדברים, יכול להיות, שהנשים מפריעות את הגברים מתפילתם. כל החינוך לצניעות נובע מהטבע השונה בין גברים ונשים, ונועד להגן על האשה. ובצורה כזאת, מתייחסים אליה יותר כאל בנאדם, מאשר כאל אשה. ועל זה אין ויכוח! ומה יותר הוגן מזה? איך את יכולה לקרוא לזה השפלה? תסבירי לי מה ההשפלה לאשה בהליכה למקוה? לא מחייב שכל ציווי חייב להיות לנשים ולגברים כאחד, שהרי טבע הגברים שונה מהנשים, ולכן, מאוד הגיוני שציוויהם לא יהיו תמיד חופפים. למה זו השפלה לאשה ללכת למקוה? וביחוד מצוה זו, שהיא אחת המצוות היקרות בעיני הנשים הנשואות. למה זו השפלה בשבילה להיות צנועה? ולמה זאת לא השפלה לגבר שצריך להישמר מנשים? למה זאת לא השפלה בשבילו, שאינו יכול לשמוע קול אישה? הרי אפשר לראות את זה משני הכיוונים.. ובכל מקרה, אינני חושבת שיש כאן השפלה, מכל סוג שהיא. אבל אולי זה בגלל שיש לי חלק במושפלות? אולי. קשה לי להבין את זה. אודה לך אם תועילי "להאיר" את עיני.

על איזו השפלה את מדברת?..

ראשית, הקווים מיועדים אך ורק להם, אף אחד לא כפה/יכפה עליך להשתמש בקווים הנ"ל. שנית, היכן את רואה כאן השפלה? זה על דעת הנשים והגברים כאחד, כך הם נוהגים בכל דבר ועניין בנושא מפגש מעורב, זו זכותם, מפני שזו דרכם ואמונתם. רק רגע! אם אני לא טועה, אתם נגד כפייה דתית, וכאן לא מדובר בכפיה כלשהי על החילוניים. פשוט כואב לכם (ואני די מבין), שהם זוכים למעין "ייחוס" (מתוך אין ברירה), מה פתאום אתם עכשיו נכנסים לחייהם ואמונתם? אתם פתאום מחליטים (וגם מפריע לכם) עבור הנשים, מה משפיל ומה לא, על מה להתקומם ועל מה לא? אתם כל כך עסוקים בצורה אובססיבית בחיי החרדים, עד שאתם שוכחים על מה ולמה אתם כאן.

taro

New member
מעמד האישה

מבחינה רוחנית, האישה נחשבת כנעלה יותר על הגבר משום שהיא יכולה להביא חיים לעולם. עקב כך, האישה פטורה ממצוות תיקון רבות (כולל המצווה המעיקה של לימוד בכל רגע פנוי), ומחוייבת בכ*רבע* מהמצוות שהגבר מחוייב בהן. האישה מחוייבת לספק מינית את בעלה, בדיוק כשם שהוא מחוייב לספק מינית אותה. האישה היא המפרסנת, ולפכיך מחזיקה "את המושכות" בבית. האישה יכולה כמובן ללמוד, ולזכות בהערכה בה זכו רבים מהנשים. ההפרדה בין נשים לבין גברים נעשית לשם הצניעות, הן זו של הגבר והן זו של האישה; עם זאת, אישה יכולה להקים ישיבות, ושאר מוסדות על טהרת המין הנשי. אישה פסולה מעדות שכן רוב הנשים, למרות שניתנה להן האפשרות, לא הולכות ללמוד (ועל כך נאמר קול אישה ערוותה וכו´, כי מה לעשות, מי שלומד פחות יודע פחות) וסיבה שניה, מפאת כבודה הרב, כדי למנוע ממנה לבוא בחיכוך עם מקומות אלימים כמו בית משפט. עם זאת, יש מקרים רבים בהן מותרת עדות אישה כמו דיני כספים או מקרים בהם היא העדה היחידה, מה שמוכיח שאין באישה משהו פסול, אלא יש נסיונות להמעיט את הופעתה שם. ילד של אישה נחשב לממזר ולא ילד של גבר, משום שהוא יוצא לחלציה, בדיוק כמו שממנה הוא מקבל את הגדרתו כיהודי (אחד הדברים הנעלים ביותר). רק גבר יכול לתת גט ולא אישה מסיבות פרקטיות של אותה תקופה שהייתה קשורה לחיי הגברים והנשים, כאשר גברים לא היו ניתנים לאיתור ולכן האישה לא יכולה הייתה להתגרש עד שלא ינתן לה גט. כיום יש תופעת נשים עגונות שנחשבת לתופעה שלילית ורבים הרבנים שמגנים אותה, מה עוד שנישואין דתיים לא מיועדים לאנשים שלא יודעים, סליחה על הביטוי, איך להשתשמש בהם (בדומה לברית מילה). אישה מחוייבת ללכת למקווה כדי לנקות את עצמה מהמחזור, לא מאיזו טומאה רוחנית ותמידית שדבקה בה. אישה לא מקבלת ירושה, אך על החברה לעזור ל - "יתום ואלמנה" (לא ראיתי אלמן), כך שהיא לא תגיע לרגע ועוני. "ברוך אתה אדוני שלא עשתני אישה" או רמה גבר (וגם אני מודה על כך שלא אחווה את חווית המחזור), ו"ברוך אתה אדוני שלא עשתני שפחה" מברכת האישה.

למעלה