בוקר טוב!!! איזה ערפל...

עדנה מ

New member
בוקר טוב!!! איזה ערפל...

בחוץ הערפל עדיין שולט בכל. לא נכנע לבוקר... הוצאתי את הסחלב שלי החוצה, והנחתי אותו על המעקה - שיספוג קצת לחות. זה טוב - או לא טוב??? עלה בדעתי, שאם הסחלב באמת אוהב לחות, ושמש ישרה אינה 'כּוֹס-הַתֵּה שלו', אז אולי יהיה לו טוב בחדר האמבטיה??? אצלי יש אור בחדר האמבטיה - שני חלונות גדולים שנסגרים רק כשמאוד קר [כי הם מובילים לחדר השינה, שדלתו פתוחה לכיוון האמבטיה], וכשמתקלחים. ואז יש הרבה חות, שמתפוגגת רק לאחר זמן מה. מה דעת המומחים ובעלי הנסיון??? ואגב, מה קרה בחצר הפילים?
לא הצלחתי לפתוח את הקישור בכל הדרכים שהוצעו לבעלי קשיי קליטה
...

עדנה מ

New member
שבוע טוב...

ראיתי שהמומחים לסחלבים כבר הגיעו... אולי יש מי שיתיחס לשאלה שלי?!... ותודה מראש...

bel011

New member
עדנה-נושא השאלה צריך להיות בכותרת

אחרת...חושבים שכתבת משהו על מזג אויר ולא נכנסים בכלל ........אם תכתבי "שאלה על סחלב" מובטח לך שמומחה יכנס ויענה

עדנה מ

New member
בל צודקת... יש לי שאלה בנוגע לסחלב!

אולי יש מי שיכול לתת תשובה??? וזה מטריד אותי כבר מהבוקר [הערפילי]...

עדנה מ

New member
וגם: סחלב בחוץ, כשיש ערפל

כמו שהיה הבוקר - זה טוב או לא טוב??? פרטים נוספים בהודעה הראשונה בשרשור הזה, ההיא עם הערפל...

טסונמי1

New member
אנסה לענות עד שיגיעו המומחים-

סחלב בערפל זה מצוין ביתנאי שלא קר בחוץ סחלב באמבטיה גם מצוין ביתנאי שיש המון אור

קטליאה

New member
סחלב

שבת שלום ממש מזל שקראתי את ההודעה .צריך לתת שם מתאים כותרת. עקרונית לא כדאי סחלב באמבטיה ,מדוע? פערי הטמפרטורות הם הבעיה ,למשל עושים מקלחת חמה האדים החמים יכולים לצרוב את העלים ולאחר מכן יש ירידה דרסאטית בטמפרטורות ושוב עליה. בעיתיות אחרת היא חוסר בתנועת אוויר בחלק מחדרי האמבטיה. בתקופה זו נושא הלחות פחות משפיע ,במידה ואת מוציאה את הסחלב החוצה שימי לב מהן הטמפרטורות.קרות עשויות לפגוע בצמח . שבוע טוב קובי

עדנה מ

New member
כשהוצאתי את הסחלב הבוקר -

הטמפרטורה היום בבוקר היתה 13 מע'- האם זה בסדר להוציא את הסחלב החוצה? האם זה קר מדי עבורו???

קטליאה

New member
13 זה לא קרה

למרות ש-13 זה לא קרה לא מומלץ לחשוף את הסחלב לפערי טמפרטורה באופן שיגרתי (בית חם ואז סביבה קרה שוב ושוב).מעבר לכך אני מקווה שמדובר בסחלב סטנדרטי ולא בזן טרופי ייחודי.במידה וזן שיגרתי בשוק זה לא סוף העולם,חשוב עם זאת לציין שבכל מיקרה במידה והסחלב המצע שלו רטוב עקב השקייה חשוב לא לחשוף אותו לטמפרטורות נמוכות. שבוע טוב קובי

עדנה מ

New member
תודה על תשובתך המהירה!

לא מתמצאת כל כך [עדיין???] בסחלבים, אבל עד כמה שראיתי מתמונות שהובאו לפורום, זה שאצלי איננו מהנדירים. ואכן, המצע שלו לא היה רטוב, כי לא השקיתי בשבועיים האחרונים [אני משקה בערך אחת לשבועיים עכשיו, כחצי כוס מים מזוקקים - ועוד נשאר לי עודף בתחתית, שמסולק.] הצמח בעציץ לא גדול - קיבלתי אותו לפני כמה חודשים. מהמצע שלו יוצאים שורשי אוויר. האם צריך להעבירו לעציץ גדול יותר?

קטליאה

New member
פלנופסיס

לפי התשובה זה פלנופסיס,נשמע שצריך להעביר כלי (צרפי תמונה ואוכל לאמר באופן יותר מוחלט).עדיף לחכות לאביב ואז להעביר . שבוע טוב קובי

עדנה מ

New member
תמונה - זו בעיה...

אין לי עדיין מצלמה דיגיטלית. מה המצע שצריך להניח בעציץ עבור הסחלב? הבנתי שלא אשמה רגילה. מתי אתה ממליץ לבצע את ההעברה? כשקיבלתי את העציץ היו לו מספר פרחים ורודים ויפים על גבעול אחד. הם נשרו, את הגבעול שיבש לחלוטין הורדתי, ומאז מתפתחים שורשי אוויר. [ויש שם גם כמה שורשים מנוונים, שאני לא זוכרת אם היו כך בתחילה, או שהתנוונו מאז שהצמח אצלי.

קטליאה

New member
אביב

חכי לאביב ,יתכן ויוציא עמוד פריחה לקראת האביב.צריך מצע מיוחד ,ניתן להשיגו במשתלות יעודיות לסחלבים אבל אין מה למהר. שבוע טוב קובי

למעלה