בוקר טוב, אז נכון

בוקר טוב, אז נכון

הבוקר התחיל טוב, השכן חייך, השכנה יותר. ככה ירדו לרכב, ואמר השכן יש דברים שקורים אבל חבל שקורים יותר מידי לא בדיוק הבנתי עם החיוכים שלהם על הבוקר, אז היא אמרה לי, תאמין לי אין ארוחות חינם וואלה? זה מיד הזקירלי משהו ואני מביא אליכם: אין ארוחות חינם כפר קטן, בארץ רחוקה מכאן, היה נתון למתקפה של חזירי בר: בחיפוש אחר אוכל, נהגו החזירים להכנס לחצרות הבתים ולזרוע חורבן והרס עד שבאו על סיפוקם וחיסלו כל דבר הראוי למאכל. תושבי הכפר ניסו שיטות שונות כדי לגרש את חזירי הבר, ללא הצלחה. פעם אחת, הזדמן לכפר חכם ידוע, שנהג לשוטט ברחבי המדינה ולעזור בכל מקום בו היו זקוקים לעצה חכמה. מיד פנה אליו ראש הכפר והציג בפניו את הבעיה, סיפר לו על חזירי הבר הממררים את החיים לכולם. הקשיב החכם קשב רב, ואז אמר לתושבי הכפר כי לדעתו יש לו פתרון, אבל כולם חייבים לשתף אתו פעולה ולעשות כדבריו, גם אם יישמעו להם תמוהים. בדרגת ייאושם הנוכחית, הסכימו התושבים לעשות כל מה שיגיד להם. החכם יעץ להם לאסוף אוכל מכל בית ובית בכפר, ולהניח אותו בערימה אחת גדולה בשדה ריק בפאתי הכפר. התושבים, שחשבו כי אין להם מה להפסיד, וכי ככה לפחות לא יתקרבו החזירים ממש עד הבתים וישאירו אחריהם שובל של הרס, הסכימו. באותו יום נאספה כמות מסויימת של אוכל מכל בית, ונציג התושבים הניח הכל בערימה גדולה במרכז השדה הריק. עשרות חזירי בר נהרו לשדה מכל עבר. בתחילה רק הציצו אל האוכל בחשד, זה היה נראה היה מדי טוב מכדי להיות אמיתי אפילו בעיני החזירים.. אך לאט לאט גברו עליהם רעבונם וחמדנותם, והם התנפלו על האוכל וחיסלו אותו עד תומו. גם למחרת חזרה התופעה על עצמה. התושבים שמחו מצד אחד על השקט שהשתרר בתוך הכפר, אבל מצד שני חשבו שזה מגוחך שהם צריכים להאכיל את חזירי הבר במיטב האוכל של בתיהם. החכם הזכיר להם את הבטחתם לעשות כדבריו, וביקש מהם להתאזר בסבלנות. חזירי הבר מנו כבר כמה מאות, השמועה עשתה לה כנפיים בכל האזור, שבכפר הזה מחולקות ארוחות חינם. וחזירים מכל הסביבה באו להשתתף בחגיגה. מדי יום ביומו היו נוהרים בהמוניהם לשדה ונהנים מן המטעמים שהושמו שם עבורם. כעבור מספר ימים בהם השגרה נכנסה למתכונת קבועה, אמר החכם לתושבים לתקוע ארבע יתדות בארבעת הקצוות של השדה. התושבים עשו כך, והחזירים לא חשו במאומה. למחרת אמר להם החכם למתוח גדר בין שתי יתדות. התושבים עשו כדבריו, והחזירים עדיין לא חשו דבר. כל שעניין אותם היה ההרגל שסיגלו לעצמם לבוא בשעת צהריים אל השדה ולמצוא שם אוכל בשפע. במהלך השבוע נמתחו עוד שתי גדרות מסביב לשדה, והחזירים לא הבחינו בהן כלל. הם שעטו קדימה, אל האוכל, בכוח ההרגל, דרך הפתח האחד שהיה עדיין לא מגודר. באותו יום, כאשר כל החזירים היו עסוקים בזלילה, באו תושבי הכפר ומתחו גדר רביעית, ועתה היה כל השדה מגודר, מארבעת צדדיו, והפך למכלאה לחזירים הכלואים בתוכו. ככה השיגו תושבי הכפר שני הישגים: גם נפטרו מצרת חזירי הבר הפורעים בחצרות הבתים, וגם חסכו לעצמם את צורך לצוד את החזירים כדי להשתמש בבשרם ובעורותיהם: הם נפלו לידיהם ללא כל מאמץ מיוחד והשלל חולק בין כל התושבים.... לפני לכתו, חש החכם חובה לעצמו להסביר לתושבים את העקרון על פיו פעל, ולבקשם לבחון כיצד יוכלו ליישם את השיעור על עצמם ועל חייהם: "קל מאד לפתח הרגלים, בעיקר כאלו שגורמים לנו לנוחיות" פתח ואמר להם. "לשבור את ההרגלים, זה מה שקשה. חזירי הבר נלכדו כי פיתחו הרגל לבוא ולקבל אוכל חינם, מבלי להתאמץ כדי להשיגו. מאד נוח, לא? עד כדי כך נוח שבכלל אין חשק להעלות על הדעת שמא זו מלכודת. גם אנחנו, בני האדם, ברובנו, נוהגים ככה: - אנחנו מפתחים הרגלים, ומרגישים "נוח" בתוכם. - רק המחשבה על שבירת ההרגל מעוררת בנו חלחלה. - בכוח האינרציה אנחנו הולכים לעבודה שאנחנו לא אוהבים, ממשיכים במערכות יחסים שמזמן לא מספקות אותנו, מקיימים קשרים שלא תורמים לנו מאומה – פשוט מפני שהתרגלנו לכל זה, ועדיף לנו להשאר עם המוכר והידוע, כמו בתוך נעל בית שחוקה אך נוחה. - גם אנחנו לכודים, בתוך השדה המגודר הזה. - אנחנו מעדיפים בטחון על פני חופש... רק מי שיעז לפרוץ, עשוי להיות גם מאושר, ולהוביל את חייו קדימה במקום להיות נגרר מאחורה.." * תורגם ועובד לעברית על ידי חמדה גלעד - שעת סיפור

paloma blanca

New member
מסכימה איתך לגמרי ......./images/Emo24.gif

ובגלל שלא כולם מצליחים לעשות את המהלך לבד כי, מה שמנהל ועוצר אותנו הן אותם פחדים ואמונות שגדלנו עליהם,רצוי ומומלץ לקחת מאמן אישי שגם עוזר לפריצת דרך וגם נותן לנו כלים להתמדדות עם הפחדים :))) ולא, אני לא מאמנת אישית :)) אחלה בוקר לכולם

טוב, מקבל, אבל לא מקבל אמירה

של מישהי שמביאה הרבה כבוד כן היום מקבלת פרופ' יונת את הפרס המכובד פרס נובל פרס נובל לכימיה והיא אמרה היום, שיש הרבה ילדים שרוצים ללמוד כימיה - אני מניח בעקבות "הרעש" החיובי שזכייתה עשתה אני ממש סקפטי, אני חושב שעדיין להיות שחקן בטל- נביילה" קורץ יותר מעבודת מחקר באיזשהו חור חבל שזה כך אבל ככה זה לא ככה?

עלווה

New member
בוקר מבורך רון פלומה ולכולם../images/Emo24.gif

אהבתי מאוד את הסיפור
הוא משקף את המציאות בחיינו, להיות מכור להרגלים מתוך פחד ועוצר מבעדנו לעשות תהליך לשינוי גם במחיר של לחיות ללא אהבה, הנאה וחדוות העשייה. כדי לעשות שינוי אנחנו צריכים לעשות שינוי במיינד, במחשבות ובדפוסים המוטמעים בנו ובד בבד לצעוד בתהליך של העשייה. בתקופה זו לומדת קורס קאוצ'ינק/אימון ומעבר להכשרה שאני מקבלת כדי לאמן אנשים מקבלת המון כלים לחיי.. זה מענין מאוד ומעשיר רת חיי. אחלה של יום עם המון אהבה

ניקו 45

New member
ואיתך לא ממש מסכים פלומתנו ../images/Emo99.gif

ה"מאמן האישי" הכי טוב שלי הוא אני . לא צריך מיד לקום ולחפש מאמן אישי על כל משבר/דילמה/התלבטות שאדם חווה במהלך ימיו . הן תמיד אני אומר שהחבר הכי טוב של ניקו הוא ניקו עצמו . לשבת עם עצמך , לנתח ת'דברים , לחפש ת'תשובות ולמצוא פתרונות זה ביכולתו של כל אדם בר דעת . מה כבר מאמן אישי יכול ללמדני אודות ניקו שניקו לא יודע אהההה ? כן , אפשר גם לשתף חבר/ה טוב/ה (שמכיר אותך היטב) בשיחה שיכולה ל"הפרות" אותך במובן החיובי . באם הגעת אל מבוי סתום ואל אין מוצא אזי תשקול לפנות לקבל עזרה ולא בהכרח ממאמן אישי . ובכלל שיהיה לך יום "אישי" מצויין

עלווה

New member
ניקו ככה סתם כדי לחדד את הדברים../images/Emo8.gif

יש מספר אפשרויות לקבל עזרה כשמגיעים למבוי סתום 1. פסיכולוגיה - המטפלת ביעוץ, נבירה בעבר והתקדמות להווה. 2. פסיכיאטריה - טיפול תרופתי כדי לטפל ולאזן.ולעיתים משולב עם טיפול פסיכולוגי. 3. הדרכה - ליווי והדרכה נקודתי בהווה כעזרה ראשונה, תלוי בדרגת הקושי כמובן. 4. אימון אישי/קבוצתי - רכישת כלים תוך כדי שאלת השאלות החכמות והבאת המתאמן לתשובות מתוכו המתאימות לצרכים וליעדים שלו מתוך נקודת ההווה/מציאות קיימת . אחלה של יום

היי עלווה, אני חושבת שניקו התכוון ל,,

למי שמאמיך בעצמו וסומך על ההגיון שלו יכול לפתור לעצמו ת'בעיות, אני מסכימה עם זה, יחד עם זאת מי שאין לו נפשות קרובות לדבר על כל דבר אז רצוי שילך לקבל יעוץ מקצועי,, קורה שיש גם מבוגרים שעדיין מחפשים את עצמם ועדיין לא מוצאים וזה קצת עצוב, ושיהיה לכולנו בטוב טעם
אגב,,שמתם לב שהשנה אין אייקונים של סופגניות? מה קרה,,, העם בדייאטה?

ברק 188

New member
|סופגניה הסופ-גניה ועונשה...

אם נאכל סופגנייה ביום במשך שמונת ימי החג נעלה חצי קילו במשקל. סופגנייה סטנדרטית עם ריבה מכילה לפחות 450 קלוריות. סופגנייה משודרגת, עם ציפוי שוקולד ומילוי ריבת חלב, עלולה להוסיף לכם עוד 200 קלוריות. המממ...מה הבעיה עימנו היהודים הגרגרנים שאוהבים לערב כול חג סביב נושא האוכל, גם נושא השמן גויס למטרה זו. מגוון מוצרי המזון המטוגנים המשתלבים בחג רב מאוד והוא נחלק לפי העדות השונות והמוצא וכולנו יצאנו כלו(ם)'מר העם חה-קמחה... נשכרים ממטעמים שמנים והשומנים ומגושמים, ובחנכה החג הקרב שחכנו לגמרי שפך השמן הספיק לשמונה ימים וזה נס גדול, אבל השמן לא שימש לטיגון
, אלא להארת המנורה
סיפור'רע של סופגנייה דתייה מימי אנטי-כוס הרשע להאזנה כאן .

עלווה

New member
שושקה הבנתי גם הבנתי את יקירנו ניקו../images/Emo24.gif

סתם ככה בא לי לחדד את הנושא מבחינת האפשרויות. ובענין האיקון של סופגניה נראה לי שתפוז מכין לנו הפתעה

paloma blanca

New member
ואני לא מסכימה איתך ../images/Emo8.gif

אז אנחנו מסכימים לא להסכים
זה נכון שאתה מכיר את עצמך הכי טוב וזה נכון שבסך הכל כל התשובות נמצאות בתוכך אבל ....... כשאתה מדבר עם עצמך כל הזמן יום אחרי יום וכו' או אפילו הסביבה הקרובה הרגילה רב הסיכויים שתמשיך להגיד את אותם דברים ותשאר במקומך מבלי לעשות פריצות דרך. כשאתה לוקח מישהו חיצוני מקצועי, הוא יודע להוביל אותך בעזרת שאלות מכוונות ומשימות לתוך האמת הפנימית שלך, להעצים את היכולות שלך ולאפשר לך לנצל את המשאבים שיאפשרו לך לבצע פריצות דרך ולא לתת לפחדים שלך לנהל אותך. שים לב כמה לך שלך וכו'
הכל בסופו של דבר שלך ואם אצלחת לעשות זאת לבדך (מדברת על פריצות משמעותיות ולא....) אז אשריך
לא כולם מוכשרים כמוך

paloma blanca

New member
ולמען חידודון נוסף ....

ברור שלא על כל דבר אלא רק על דברים משמעותים בחיי ואחרי שניסת לפתור אותם בעצמך :)) אבל אם מצאת את עצמך אחרי כמה שנים באותו מבוי סתום שאתה לא מצליח לצאת ממנו אז.......

אני בהחלט בעד

לקחת עזרה במידת הצורך של איש מקצוע. לא חושבת שכל תהליך וכל מסע אפשר ונכון לעבוד לבד, ממש לא! גם 'ני לא מאמנת אישית
רק טוב!!!

itaf10

New member
אני מסכימה איתך בהחלט

המאמן האישי הכי טוב הוא אני - עובדה. כך צריך לראות את הדברים ראשית להתמודד לבד ו\או לשתף אדם שאתה סומך ובטוח בו ורק באם אין פתרון, אפשר לגשת למומחה. בכל אופן גם המומחה אינו כל כך.....כמוני. זו דעתי.

למעלה