בוקר טוב אז ככה

עליזה 63

New member
בוקר טוב אז ככה

יש לי שאלה ברשותכם. כל היום אני מקבלת אנשים ושומעת את בעיותיהם ןמנסה לעזור ולתקשר בדרת הכי טובה אבל אני לצערי חוזרת עם זה הביתה ואני מוצאת את עצמי עייפה נפשית ועצובה מאוד. איך אני משאירה את העבודה בעבודה? איך אחרי כל טיפול אני משחררת?ושתבינו העבודה היא אחד אחרי השני?מה עושים צריכה עזרה ברשותכם תודה. אני רוצה ומקווה מאוד להמשיך לעבוד ולהתפרנס כמובן אבל איך לומדים לחזור הביתה עם האנרגיות שיצאתי איתם מהבוקר? תודה מראש עליזה.

IBP1

New member
היי עליזה .

ובכן מכיר את בעייתך מקרוב . אז לכן הטי אוזן והקשיבי. החסידות הראשונה ,העתיקה נקראה החסידות האשכנזית . היא קדמה לזמנו של הבעש"ט ותנועת החסידות שהוא יצר והמציא ושינה את המושג של "חסידות" .המושג "חסיד" פירושו שונה לחלוטין ממה שחושבים ומדובר בדרך התעלות רוחנית ע"י סיגוף . מה שאת חשה ("העייפות") היא תוצר של הדבר הנכון. את משקיעה המון אנרגיות וגופך ונפשך הנמצאים במצב אמפתי עם הדברים הנשמעים משילים ממך כמויות אדירות של אנרגיה שאת נוטלת ומעניקה לחייהם של אחרים. גדולת נפשך מעניקה לך יכולת להכיל ולקבל (מלשון קיבול) כמויות אדירות של הניצוץ של האור האלוקי. במדיטציית ההיכלות (מרכבה) שבה מגיעים לפני כיסא הכבוד אין מצליחים להגיע כמו שאת מגיעה קרוב יותר במעשייך. שכן יכולתך להעניק ולו אוזן קשבת (שנחשב גם כפועל מעשה חסד וצדקה אפילו שאת מקבלת שכר על כך) נחשב למעשה חשוב המעניק לך מקום של כבוד למעלה. הפיתרון אינו אחד ויחיד אלא תהליך של מספר דברים שאת אמורה לעשות ,על מנת להשיב את האיזון האנרגטי אל תוכך. עושה רושם כי אינך יודעת לעשות טוב הגנות. את לא מצליחה להתנתק כי את עדיין מחוברת אליהם ואל מצוקותיהם לא רק אנרגטית אלא גם נפשית. מדיטציה,דמיון מודרך . מקום ירוק ,קטורת . סאונה ועוד כל מיני טכניקות יכולות לסייע לך לחדש את האנרגיות וכן להתנתק ולהכין עצמך ליום המחרת. מקווה שדבריי יעזרו לך להבין . בהצלחה.

חמד2

New member
ניקוי

בוקר טוב עליזה, ראשית אשמח לקבל עוד פרטים לגבי סוג העיסוק ומיקום קבלת האנשים, כמו כן אם זה כולל מגע, יש חשיבות לתשובתך אם את רוצה לטפל בקושי. שנית לא לשכוח שכול מטפל הוא גם מטופל ואת צריכה להעניק לעצמך.אני לא יודעת מספיק מה את עושה, אם יש לך עומס גדול מדי, אם יש לך זמן לניקוי ברגע שאת חוזרת הביתה ומה המצב בחיים האישיים, היות שהכול קשור, לדוגמה אם את אם לילדים קטנים והנתינה ממשיכה בבית , אם יש זוגיות תומכת ועוד.מה את כן עושה כרגע מהשניה שאת נכנסת הביתה?

עליזה 63

New member
אז ככה

אני עוסקת בתקשור ואני עובדת בימי כיף לנשים זה כמו שוק אחד בא אחד הולך לכל אחד אני פותחת בין 10 ל15 דקות. כשאני חוזרת הביתה אני צריכה להיות עם הילד שלי מכיון שהוא לא רגיל שאני עובדת בחוץ,ולא אין לי זוגיות לבד לצערי ,ומה שאני עושה שאני נכנסת הבית רוצה שקט להתנקות אך לא אפשרי,אבל דיברתי עם חברה על הנושא והיא נתנה לי כלי מקווה שזה יעזור מכיון שאני מאוד אוהבת את עבודתי ונהנית ממנה המון ונותנת באמת מהלב. ודחוף רוצה לטפל בקושי הזה מכיון שאני לא אוהבת את זה שאני באה הביתה ואין לי כח לכלום רק רוצה לישון . תודה מהלב.

חמד2

New member
לעליזה היקרה

ראשית אני בטוחה שהכול יסתדר, שלחת בקשת עזרה ליקום והעזרה תגיע, אולי לא מהפורום, אולי מכיוון לא צפוי, היי פתוחה לקבלה. שנית, במישור האנרגטי תרגלי הגנות ולא לשכוח להסיר אותן לפני הכניסה הביתה. במישור הפיזי תתארגני כך שבאותו היום שאת עובדת לא יהיה לך עומס עבודה בבית, קחי הכול באיזי ותתכונני מראש עם אוכל ושאר העיסוקים. בן כמה הילד שלך?בזמן העבודה, יש עליך קריסטלים? כמו כן אני ממליצה כלי עם מים וצמח {אמיתי} ומבער עם שמן לוונדר.

אהלן עליזה../images/Emo24.gif

קודם כל... הגנות.... הגנות שתכוונני אותן בדיוק לנושא הזה, לייעוץ ולא להזדהות, לנתינה ולא לעומס... הגנות שיאפשרו לך ליהנות מהנתינה שלך, מבלי להזדהות עם הבעיות של אותם אנשים שמגיעים אליך. זכרי שיש הבדל משמעותי בין אלה וחמלה, לחמול פירושו מבחינתי - לסייע לאנשים ככל יכולתי מבלי להזדהות עימם, מבלי לקחת את הבעיות שלהם ולהפוך אותן לשלי... מבלי "לקחת אותן הביתה". תני מעצמך כמה שאת רוצה, רק זכרי שעלייך להתמלא בדרך כלשהי, מעבר להגנות שנועדו לשמירה מסוימת. זכרי ליהנות יותר מהכל, ולו רק מהיכולת לסייע למישהו דרך העיסוק שלך. זכרי להקדיש זמן רק לעצמך, לחבק, לנשום, לאהוב.
אישה קסומה
יומטוב לכולנו

משובללת

New member
../images/Emo13.gif מבקשים עזרה מהקב"ה

אין עוד מלבדו. אם הייעוד שלך לעזור לאנשים תבקשי רק ממנו עזרה ותקבלי. (כך אני נוהגת לעשות וגם מקבלת) משובללת

angelici

New member
עליזה יקרה, כמה טיפים להקלת הגודש

ראשית הגנות לפני טיפולים שזה ארג"מן -כל התפילה *שנית בסופו של יום- מדיטצית התנקות שבה את משליחה את כל תחלואי היום מעבר לחלון (פשוט לדמיין איך זה עוזב אותך)נשימות עמוקות וואת הנשיפות כדאי להוציא בתנופה... *שלישית את ממלאה מצברים -מדמיינת אנרגיה עוצמתית רעננה ובהירה ממלאה את גופך ונפשך, הרשי לעצמך להרגיש אותה ממש לנסות לנסות עד שיצליח....לא להתיאש מעבר לכך מומלץ אחת לשבוע לבקר במעינות או געש,חמי טבריה,ים המלח, כל מעין מטהר בקיץ זה ים ובחורף המעינות החמים שחיה טובה או טבילה,סאונה, ועיסוי טוב כל זה ומעט הומור לפני הכנסך למיטה יעשו את העבודה

"כמו שוק אחד בא אחד הולך..."

עליזה יקרה, את עובדת בימי כיף לנשים שזה כמו שוק אחד בא אחד הולך, והם עושים לך מהומה של שוק בתוכך... שוק זה המקום הכי פחות נוח לטפל, אך אני מבין שזה מצב נתון שבתוכו את צריכה להתמודד. לדעתי, עיקר הבעיה במצב של שוק, הוא זה שאין לך את הזמן הרגוע שבין אחד לשני שבו את יכולה להתרווח אפילו לזמן קצר, אבל שאת יודעת שהוא שלך ולא יהיו לך הפרעות בתוך הזמן הזה. זה זמן שבו את יכולה לשחרר את הכובד הנפשי שהשאיר אחריו האדם שתקשרת עבורו, וכאשר אין לך את הזמן הזה, הכובד הזה הולך ומצטבר ומכביד עליך ללא נשוא. לדעתי, את חייבת ליצור לעצמך את הזמן הקצר הזה, למשל, ע"י כך שאת מכינה על לוח דף שבו כל מי שרוצה בייעוץ ירשום את עצמו ואת היא זאת שקוראת לנועץ הבא (עדיף כמובן שאת מסמנת למזכירה שלך, לצורך העניין, שאת מוכנה לקבל את הנועץ הבא). כמובן שגם אני באותה דעה שחזרה ונאמרה כאן שאיבחון וטיפול מקצועי אומר כמה שפחות להזדהות, ובמקום להוציא אנרגיה נפשית בהזדהות כדאי להתמקד בבעיה של האדם ובפתרון האפשרי לבעיה. תתארי לעצמך שרופא מנתח, למשל יזדהה עם כאבו ועם פחדיו של כל מנותח, הרי הוא פשוט ישתגע בסוף היום, שלא לדבר על כך שהוא פשוט מסכן את החולה שלפניו... מצד שני, מקצועיות לא סותרת יחס אנושי וחם כלפי כל מטופל ומטופל. מקצועיות זה אומר בין השאר שיש את היכולת ליצור גבול בין העולם הנפשי שלך לבין העולם הנפשי של המטופל. שזה אומר למשל, שאם למטופל קרה אסון אני לא שואל את עצמי מה אני הייתי מרגיש לו היה קורה לי אותו אסון, אלא במקום זה אני משתדל לקרוא את המטופל, בכלים המקצועיים שלי (תקשור, קלפים, ציור, יכולת אמפתית, דיבוב וכו') ולדעת מה ה-ו-א מרגיש/חושב בתגובה לאסונו, איך העולם ש-ל-ו השתנה עקב אסונו, ואיזה סוג עזרה אני יכול להציע לו. ונקודה שלישית שגם אותה כבר הזכירו כאן, שאל תשכחי שכל מטפל הוא גם מטופל, כאשר את שאריות של הכובד הנפשי של המטופלים (המועקות, האנרגיות השליליות) שעדיין נשאר בתוכך את אמורה לפרוק אצל מטפל בטיפול שאת עוברת מיידי פעם. ועוד דבר מאד מאד חשוב, כאשר את נתקלת במטופל שאת מתלבטת מה לייעץ לו, רצוי מאד שתתייעצי עם המטפל שלך לגביו. כי אם את לא מעלה את התלבטותך ומתייעצת לגבי הייעוץ שנתת(או שלא נתת), כי אז הבעייה של המטופל הזה צפה ועולה בך, ואת ממשיכה להתלבט בה, אפילו באופן לא מודע, וההתלבטות הזאת שואבת ממך אנרגיה. מה גם שאת מפסידה את ההזדמנות ללמוד תוך כדי דיון בבעייה בישוב הדעת עם איש מקצוע. שתחול עליך ברכת טוב, פרי מגדים

כמה דברים...

ראשית, כמו שגילי כתבה- הגנות!!! מאוד מאוד חשוב. האם את יודעת לעשות? שנית, גם באמצע היום, קחי לך הפסקה ותעשי שוב הגנות. תזרימי אנרגיה מהאינסוף לתוכך ותרגישי כיצד היא מנקה בה את כל מה שלא שלך ומטעינה אותך מחדש באנרגיה לבנה וטהורה (עדיף להצמיד ידיים לקיר או משהו כזה כדי לבצע הארקה). וחוץ מזה- תני כוונה לעבוד פרטי- זה מוציא פחות אנרגיה...

למעלה