"כמו שוק אחד בא אחד הולך..."
עליזה יקרה, את עובדת בימי כיף לנשים שזה כמו שוק אחד בא אחד הולך, והם עושים לך מהומה של שוק בתוכך... שוק זה המקום הכי פחות נוח לטפל, אך אני מבין שזה מצב נתון שבתוכו את צריכה להתמודד. לדעתי, עיקר הבעיה במצב של שוק, הוא זה שאין לך את הזמן הרגוע שבין אחד לשני שבו את יכולה להתרווח אפילו לזמן קצר, אבל שאת יודעת שהוא שלך ולא יהיו לך הפרעות בתוך הזמן הזה. זה זמן שבו את יכולה לשחרר את הכובד הנפשי שהשאיר אחריו האדם שתקשרת עבורו, וכאשר אין לך את הזמן הזה, הכובד הזה הולך ומצטבר ומכביד עליך ללא נשוא. לדעתי, את חייבת ליצור לעצמך את הזמן הקצר הזה, למשל, ע"י כך שאת מכינה על לוח דף שבו כל מי שרוצה בייעוץ ירשום את עצמו ואת היא זאת שקוראת לנועץ הבא (עדיף כמובן שאת מסמנת למזכירה שלך, לצורך העניין, שאת מוכנה לקבל את הנועץ הבא). כמובן שגם אני באותה דעה שחזרה ונאמרה כאן שאיבחון וטיפול מקצועי אומר כמה שפחות להזדהות, ובמקום להוציא אנרגיה נפשית בהזדהות כדאי להתמקד בבעיה של האדם ובפתרון האפשרי לבעיה. תתארי לעצמך שרופא מנתח, למשל יזדהה עם כאבו ועם פחדיו של כל מנותח, הרי הוא פשוט ישתגע בסוף היום, שלא לדבר על כך שהוא פשוט מסכן את החולה שלפניו... מצד שני, מקצועיות לא סותרת יחס אנושי וחם כלפי כל מטופל ומטופל. מקצועיות זה אומר בין השאר שיש את היכולת ליצור גבול בין העולם הנפשי שלך לבין העולם הנפשי של המטופל. שזה אומר למשל, שאם למטופל קרה אסון אני לא שואל את עצמי מה אני הייתי מרגיש לו היה קורה לי אותו אסון, אלא במקום זה אני משתדל לקרוא את המטופל, בכלים המקצועיים שלי (תקשור, קלפים, ציור, יכולת אמפתית, דיבוב וכו') ולדעת מה ה-ו-א מרגיש/חושב בתגובה לאסונו, איך העולם ש-ל-ו השתנה עקב אסונו, ואיזה סוג עזרה אני יכול להציע לו. ונקודה שלישית שגם אותה כבר הזכירו כאן, שאל תשכחי שכל מטפל הוא גם מטופל, כאשר את שאריות של הכובד הנפשי של המטופלים (המועקות, האנרגיות השליליות) שעדיין נשאר בתוכך את אמורה לפרוק אצל מטפל בטיפול שאת עוברת מיידי פעם. ועוד דבר מאד מאד חשוב, כאשר את נתקלת במטופל שאת מתלבטת מה לייעץ לו, רצוי מאד שתתייעצי עם המטפל שלך לגביו. כי אם את לא מעלה את התלבטותך ומתייעצת לגבי הייעוץ שנתת(או שלא נתת), כי אז הבעייה של המטופל הזה צפה ועולה בך, ואת ממשיכה להתלבט בה, אפילו באופן לא מודע, וההתלבטות הזאת שואבת ממך אנרגיה. מה גם שאת מפסידה את ההזדמנות ללמוד תוך כדי דיון בבעייה בישוב הדעת עם איש מקצוע. שתחול עליך ברכת טוב, פרי מגדים