בוקר טוב אבקש עזרתכם

o r 8

New member
בוקר טוב אבקש עזרתכם

בני בן ה-9 מאובחן כ- ADHD. בני בן ה-12 עבר אבחון פסיכולוגי, אבחון במרפאה בתל השומר לקשב וריכוז ומבחן טובה. אף אחד לא הצליח לקבוע באופן חד משמעי בעיה/לקות, אך לא שללו הפרעות קשב וריכוז. הוא מאוד נבון (מנת משכל 129) אך אין ספק שהיכולות שלו אינן באות לידי ביטוי. מתוך הסימפטומים של ADD הוא עונה על 7 קריטריונים + כל הקריטריונים של אימפולסיביות. אנחנו מחר נפגשים עם נוירולוג עם האבחונים + הטפסים מבית הספר. האם כדאי לעשות עוד משהו מלבד הנוירולוג? אם הוא ADD האם רטלין יעיל גם כן כי קראתי בשני מקומות שתי דעות מנוגדות: האחת כי רטלין כן יעיל ל ADD ואחת שהוא לא. מה נכון? אבקש עזרתכם. פשוט מבולבלת כבר ומרגישה חוסר אונים.

b a r b a i m a

New member
הי or8 לעניות דעתי ריטלין בהחלט

מיועד לADD ולאו דוקא לADHD הריטלין לא מטפל ב-H של ה- ADHD אלא רק בהפרעות קשב וריכוז. אינו מטפל בהיפראקטיביות! מטרת הריטלין לעזור לילד להגיע לרמת קשב וריכוז גבוהים ובכך לילד תהיה האפשרות להגיע לרמת הישגים גבוהה. מקווה שהתשובה שלי נכונה-כך אני רואה זאת כאמא לילד ADHD הלוקח ריטלין.

zivadina

New member
ריטלין מטפל גם ב-H וגם בקשב

כך שהוא עדיין הטיפול הכי נפוץ גם ב-ADD וגם ב-ADHD. אין "הפרעת קשב קלה", ותמיד כדאי לטפל ברגע שמאבחנים. ההגיון מאחרי זה הוא, שהלכתם לאבחון כי היו בעיות. אם ההפרעה לא הייתה פוגמת בתפקוד הילד, לא הייתם טורחים להגיע לאבחון, נכון? לכן, היות ש"בלי טיפול" לא עזר, מציעה לך להתעקש על "עם טיפול". תבקשי שירשמו לילד ריטלין, ותשימי לב שבהתחלה נותנים מינון נמוך מדי, רק כדי לראות את תופעות הלוואי. כך שבהמשך צריך להעלות את המינון באופן שיהיה תואם את משקל הילד. אין ספק שילד שמתפקד מתחת לרמתו מפתח הרבה תסכולים, היות שהוא "מרגיש" את הפער בין היכולת שלו לבין הביצוע בשטח. נשמח לתמוך בך לאורך האבחון והטיפול. בהצלחה!

zivadina

New member
חשוב לדעת שילד מאוד אינטליגנטי

מראה תוצאות "נורמטיביות" ב-TOVA.

o r 8

New member
תודה רבה לכן

אעדכן אתכן אחרי הפגישה מחר עם הנוירולוג. אני מקווה שנתחיל דרך חדשה.

meivari

New member
מהנסיון הפרטי שלנו.

בן ה-10 שלנו הוא ADD מחונן. הוא הצליח בלימודים גם ללא רטאלין, מבחן הטובה שלו (ללא רטאלין) היה בתחום הנורמה. אבל השיפור עם רטאלין הוא גדול גם במבחן הטובה וגם בבית הספר. הילד נעשה הרבה יותר מעורה בסביבתו, קשוב לנעשה בלימודים ובחיי היום-יום ומאושר הרבה יותר. אם אכן ההבחנה היא של ADD בהחלט מומלץ לנסות טיפול תרופתי (אם יומלץ עליו) בהצלחה

למעלה