בוקר טובבב

Womanizer99

New member
לא נכון יש לך טעות חמורה

בבית או ברחוב או בעבודה זה הכרחי, זה החיים. (בנאדם לא יחיה בבית? לא ילך ברחוב? לא יעבוד?) אבל שירות לאומי זה הכרחי באותה מידה? לא צריך לתת לבנות לעשות שירות לאומי בעוד הן מתדרדרות שם בצורה רוחנית גדולה מאוד. (מה שלא בטוח שהיה קורה בבית/ברחוב/בעבודה)

א. כן, שירות לאומי זה הכרחי

החברה הישראלית (גם החרדית) מבוססת על עזרה הדדית, ברגע שהעיקרון הזה יישבר המדינה והחברה שלנו מתפרקת!! לא יהיה צבא, לא יהיו אנשים שיטפלו בחולים/נזקקים, לא יהיו אנשים שמוכנים לעזור לילדים, ועוד... ב. בחורה (ואותו הדבר לגבי בחור) שרוצה לשמור על עצמה היא תצליח בכל מקום ובחורה שרוצה להדרדר היא תרד בכל מקום. אולי תסביר לי איך היא יכולה להדרדר אם היא מטפלת בתינוקות/עוזרת לילדים/עושה עבודה משרדית? מה ההבדל אם היא עושה את זה במסגרת של שירות לאומי או במסגרת עבודה??

Womanizer99

New member
כי במסגרת של עבודה יש יחסי עובד מעביד לקוחות

דברים כאלו (כמו שסיפרתי בהמשך - תקרא בתגובה לסנופית) יכולים לקרוא אך ורק בצבא/שירות לאומי/מד"א שזו לא עבודה אלא שירות התנדבותי (כמה שקלים מקבל היום חייל? 351.50?) אוי, המדינה תיגמר?
זה נשמע לי כמו התבכיינות חילונית, זה מתאים לחילוניסטים מפורום אקטואליה (
) לעניינינו, יש מספיק אירגוני חסד ועמותות צדקה ואירגונים שעוזרים לילדים בציבור החרדי, ואני מאוד בעד שבנות שירות ישתלבו שם מאשר לנסות את עצמן האם הן תצלחנה להתגבר על היצרים או לא. בשירות לאומי - החופשיות הוא המתכון להרס נשמתה של בחורה צעירה.

לא הסברת מה ההבדל

מה שכתבת קורא לבנות גם בעבודה ויחסי עובד מעביד גורם לבחורה רק לשתוק ולא לספר ולהתלונן (זה מציאות, ולא נושא לוויכוח). מה שכתבתי זה לא התבכיינות אתה בעצמך מסכים עם זה שמה שמחזיק את המגזר החרדי זה הסיוע והעזרה ההדדית (אתה כתבת שיש מספיק ארגוני צדקה שיעזרו למגזר החרדי אבל אם אין את העיקרון של עזרה הדדית אז הארגונים האלה לא יהיו אז מה יהא על המגזר החרדי??? /tapuzforum/images/Emo3.gif )

Womanizer99

New member
מה אתה דואג למגזר החרדי?

יהיה בסיידר, קצת אמוונה איבדת הכל?

Womanizer99

New member
אין נזק

גדול לבחורה יותר משירות לאומי, במד"א וכמובן שבצבא. אין להן מה לעשות שם. התנדבות כן. צבא ושירות לאומי - בשום פנים לא!

שירות לאומי לא חייב ליהיות במד"א!!!

יש הרבה מקומות אחרים שאפשר לעשות שם שירות לאומי בלי שום קשר למד"א. דרך אגב: יש דברים הרבה יותר גרועים לבחורה, אפילו יותר מצבא (שלפי מה שאתה כותב זה מאוד גרוע. כמובן שאני לא הבעתי בהודעה הזאת דעה על הצבא)

Womanizer99

New member
לא נכון!

זה לא חובה. איזה דברים יותר גרועים משירות לאומי? ויותר מצבא?

בא נגיד את האמת

אם לא היו את כל הגמ"חים והקופות צדקה הציבור החרדי היה קורס מזמן. אתה רוצה דוגמא לדברים יותר גרועים? סבבה.. זונה/מסוממת/נשואה לערבי ועוד... לידיעתך צה"ל מקפיד על כך שמי שרוצה לשמור על הדת צהל יכבד את זה לדוגמא: יש מגורים נפרדים לבנים ובנות, אסור לבן ליגוע בבת שאינה רוצה שיגעו בה. (כמובן שיש יוצא מן הכלל וגם בצבא היו הטרדות מיניות ואונס אבל את זה יש גם ברחוב וזה נדיר). בכל אופן בשירות לאומי אין שום בעיה

בוקר טובבב ../images/Emo13.gif

את לא אמורה להרגיש רע בגלל שאת לא משרתת במדינתינו זה פסדר תמשיכי לעבוד
בקשר לאוכלת חינם... אני לא בטוחה

אנלא

אני לומדת- ואפילו לוקחת מלגות מהמדינה.. מרגיש לי מבואס כזה- למרות שאני לא מתכוננת לצאת לשרת, גם לא באיצטלא של חסד.. הבנים עוד יכולים ללכת לצבא(לנח"ל.. אני מתירה...) אבל הבנות לא...

המדינה והחברה הישראלית מתבססת על

-עזרה הדדית- אם את רוצה שיעזרו לך בזמן אמת, אז.. כדאי שתתרמי גם משהו מעצמך למען הכלל

Liron1005

New member
צהריים טובים!

היה הרבה להספיק, כבר הספקתי חצי, נשאר עוד חצי.
צ'או בינתיים.

Silly Wisdom

New member
בוקר טוב.

את לא אוכלת חינם. את עובדת ומפרנסת ועוזרת לכלכלה של המדינה. אם את רוצה להתנדב יש פר"ח/ מד"א/ עלה/ זקינות שאוהבת שיש מי שיושב איתן/ וכו'... לא חסר מה. את יכולה לבוא בשעות שלך ומתי שנוח לך. ולשמוע בקול הרבנים זו מעלה- אשרייך!

Silly Wisdom

New member
תשאלי רב.

לי אין מושג- הרעיון זה שלא תצאי מרשות הורייך. בעיקרון כשאת עושה שירות את מתחייבת למדינה. אבל כשאת מתנדבת לפי בחירה שלך- את יכולה להפסיק מתי שבא לך.

תגידו.. אתם ילדות????????????

מה זה "שלא תצאי מרשות הורייך" אולי את גם רוצה שיביאו לכם גננת?? את כבר גדולה ויודעת לקבל החלטות, וזה שהיא רוצה להתנדב (ואני מקווה שירות לאומי) לא מחייב אותה "לצאת מרשות הורייה"

*אתן- ולא אנחנו לא.

ברור שההורים כבר לא יכולים ממש להחליט בשבילנו אבל יש את ההרגשה שמישו מפקח, אני לא עושה מה שבא לי בטריטוריה שלהם- יש את הכבוד והמורא- לפחות במידה המינימאלית. שבת יוצאת מהבית- נכון שהיא פועלת על פי שיקול דעת אישי- אבל עדיין- זה לא כמו להיות תחת ההשגחה של ההורים.

Silly Wisdom

New member
בוא נאמר את זה ככה

בגיל שהייתי ברשות הורי טוב שלא עשיתי צבא... כי המשכתי לסמינר וזה בנה אותי מאוד. כשסיימתי סמינר עבדתי שנה ואז איבחנו אצלי מחלה כרונית- ככה שטוב שלא התחלתי התנדבות כי הייתי אוכלת אותה. חוצמזה שכבר התנדבתי בחיים שלי במד"א/ מכבי אש/ ועם זקינות בודדות. אז אני מרגישה טוב עם עצמי- ואני עוזרת לאנשים כל אימת שאני יכולה. ועכשיו אני הולך ללמוד מקצוע שתאמין לי שברגע שאני אתחיל לעבוד ואהיה עובדת סוציאלית אני אעזור למדינה הרבה יותר בכלכלה ובעזרה לזולת מאשר שנה שירות מעפנה שלא תעשה לי טוב.

למעלה