בוקר חדש לגשש ולנחש

יוסי ר1

Active member
בוקר חדש לגשש ולנחש

הבוקר, כשהלכתי להאכיל את התרנגולות, גיליתי לעגמת נפשי כי נחש הצפע שוב גבה קורבנות. אפרוח אחד היה מוטל מת, צפוד, וספירה קצרה העלתה שנשארו רק חמישה מתוך השיבעה. היכן הנוסף? האם נטרף בידי בן העולה? אותו צפע כבר הרג לי דוגרת ושני אפרוחים בוגרים לפני כחודש, ומאז הוא מזנב בנותרים בהפרש של ימים או שבועות. בזוית העין הבחנתי במשהו גלילי מכוץ, והנחתי שזהו האפרוח , שהנחש ניסה ולא הצליח לבלוע (הוא כבר בן למחלה מחודש, האפרוח). נכנסתי למכלאה (האפרוחים מוחזקים שם, מחשש לחתולים. התרנגולות מסתובבות חופשי). הרמתי את לוח העץ תחתיו היה מונח האפרוח. אכן, הנחש בלע אותו, התחיל לעכלו, אך הקיא אותו כי לא יכול היה לבולעו לגמרי מפאת גדלו. ואז ראיתי את הנבל. ממש בסמוך לרגלי, שכב לו מצונף, ישן שנת עקומים. הגיע עת נקם ושילם! נחפזתי להביא מקל המוכן מבעוד יום, מקל עבה עם שלשה חודי מסמרים לו בקציהו. בכמה חבטות בראשו שלחתי הו לעולם האמת, ליתן דין וחשבון על התנהגותו הנלוזה. כן יאבדו כל אויבך ד', ואוהביו כצאת השמש בגבורתו. ותשקוט הארץ ארבעים שנה. (בהמשך היום אנסה להביא תמונה שלו עם קרבנותיו)

../images/Emo31.gif צפע חיה מוגנת.

כמו כל הזוחלים. בפעם הבאה נא לקרוא ללוכד נחשים.

גנגי

New member
מתה על זה

שמגינים על הרוצחים האלה. עם כל הכבוד, לוכד נחשים לוקח 350 ש"ח על חיפוש הנחש (גם אם לא לכד כלום), וזאת נראית לי הוצאה מיותרת במקרה זה. מיותרת מאוד. זה קצת מזכיר לי משהו שקרה פעם בשכונה שלי בירושלים - פורץ חדר לבית ואיים על בעל הבית בסכין. בעל הבית, איש כוחות הביטחון במקצועו, שלף מתחת לכר את האקדח שהיה לו, ואיים בחזרה. הפורץ תקף בסכין, ובעל הבית ירה ברגלו. החוק לא מרשה לבעל הבית להתגונן ככה, כי אם הוא נתקף בסכין מותר לו להגיב רק בסכין. בעל הבית ביקש שבפעם הבאה התוקף יכתוב מכתב לפני שהוא בא, ויציין את סוג הנשק שהוא מביא איתו, כדי שאפשר יהיה להתגונן מפניו באופן חוקי. אל תשאלו, לבעל הבית היה משפט, והוא יצא אשם בתקיפה. יופי. נכון?

שתי הערות:

1) יש חוק המגן על נחשים, משום שהמחוקק סבר- ובצדק- שצפעים חשובים מאפרוחים. אם את רוצה לדעת למה, שאלי בפורום שמירת טבע. 2) הסיפור נשמע מופרך מפני שהחוק קובע בפירוש שמותר להשתמש בנשק כדי להדוף תקיפה שלא כדין בנשק חם או קר. כנראה שאיש כוחות הבטחון הנ"ל לא סיפר לך שהוא ירה ברגלו של הפורץ כאשר זה ברח.

יוסי ר1

Active member
צפע אכן חיה מוגנת

הבעייה עם צפעים, שמלבד חוש הריח המפותח , שאר החושים מאד לקויים. הצפע אינו מבחין באדם מתקרב ואינו בורח אם לא הבחין בו. הצפע סומך על הסוואתו המושלמת, ובאמת כשהוא רובץ היכנשהו, כמעט לא ניתן להבחין בו. בד"כ רוב ההכשות קורות כשמישהו דורך מבלי משים על הנחש. כיוון שנחשים נוטים לצוד באותה טריטוריה (הם אינם נודדים) משמעות צפע בחצר היא עניין של זמן עד למפגש אומלל. לכן, בצער רב, אין לי אפשרות להניח לצפע להשאר בחצר, במקום שהילדים מסתובבים ומאכילים את התרנגולות. לא שייך אצלי להזמין לוכד נחשים, אין סיכוי שהוא ימצא אותו עם כל הסבך והציוד שבשטח. אני שומר חוק וחובב בעלי חיים לא פחות מכל אדם אחר, אבל כשמדובר בחיי בני משפחתי, חייהם קודמים.

גנגי

New member
חלקתי אתכם כבר את הסיפור הנחמד

על הנחש שהיה בגינת ביתי בשבוע שלפני עזיבתנו את הבית? ובכן, היה. וגם השכנים שזפו אותו במבט, והוא גם עשה קולות של נחש, והקפיד לשבת במקום הכי טוב בגינה - בכניסה, בין עלי הגרניום הרפואי שלי. טעם טוב בצמחים היה לעל-גחונו. אני הזמנתי דווקא לוכד, אבל למרות הבטחותיו הוא לא הגיע, ואחרי שלושת רבעי השעה, כשהצלחתי לאתר אותו (את הלוכד, לא את הנחש) בעזרת מוקד העירייה, הוא התחיל לשאול אותי שאלות על השמלה שהנחש לבש. הסברתי לו שזה לילה ושאני לא ממש התעניינתי לו באאוטפיט, ובאותה הזדמנות הוא הודיע לי שפגישה איתו (עם הלוכד, לא עם הנחש) בארבע עיניים תעלה לי שלוש מאות ווחמישים שקל. שאלתי אותו אם זה המחיר שהוא לוקח על שיחת נימוסין, והוא ענה, נזעם כנחש, שזה מה שהוא גובה על בואו, בלי קשר לשאלה אם הנחש יילכד או לא. שאלתי אותו אם מניסיונו הנחשים, כשהוא מתעכב נניח שעה, מחכים לו בנקודה שקבעו, והוא לא אהב את הטון הסרקסטי. אחר כך בישרתי לו שהחלטתי להוריש את הנחש לבעלי הבית המקוריים (אלה ממברשת החזיר דאתמול באח"לה) ולשמור לעצמי את ה-350 ש"חים. לסיכום - לדעתי הלוכד הוא סוג של נחש.

יוסי ר1

Active member
ממה שאני שמעתי, חלקם מגיע עם נחש ארוז בבגאז

הם מחפשים כה וכה, ואם איכשהו הנחש המקורי נעלם, הלוכד דואג "ללכוד" את הנחש שהביא מבעוד מועד, הוכחה להצלחתו, ולהרגעת המזמין... (חלקם, ודאי שלא כולם!)

מוגג

New member
לוכד נחשב

שח מחושב: "אני בא, אין חשש" אך בושש ולא חש אולי חשב כי הנחש ימתין, אך לשווא הוא הפך ובחש כל פח ובדל קש אך נכשל כנחשל לא נמצא המבוקש. שנ"ח ש"ח הוא דרש כמניין נחש וביקש רק בקֵש ומהר, כי הוא חש ללכוד עוד נחש לא צריך לנחֵש הוא בחור מבוקש.

גנגי

New member
נחש בן נחש!

טוב שבנחשים - רצוץ את מוחו. ובכלל, נחש טוב- נחש מת.

גלבועא

New member
בתרבויות אחרות ובדתות אחרות

היית כבר מספר לנו על המעדנים שיצרת מבשרו.

sailor

New member
אכלתי, לא היה מדהים

רק האגדות של הסינים הופכות אותם מבוקשים. זה דומה לגרגרת של עוף, וכמוה, עושה מרק מצוין, אבל בשר לא משהו.

יוסי ר1

Active member
תרשה לי לחלוק על דעתך בעניין הטעם והמרקם:

סתם. הייתי דווקא מת לנסות, אבל אין רב שמסכים לשחוט נחש בשחיטה כשירה...

masorti

New member
בזה ניתן לטפל...

הנה לך טכניקה לאכילת נחש כשר... 1. קח נחש מת, וחתוך אותו לחתיכות קטנות-קטנות. 2. עטוף את פיסות הנחש בשקיות ניילון אטומות הרמטית, ותן לפרה לבלוע את השקיות. 3. חכה בסבלנות עד שהפרה תפלוט את השקיות דרך פי הטבעת שלה, ואסוף אותן מבין הגללים. 4. הוצא את פיסות הנחש מתוך השקיות, נקה אותן היטב, הוסף תבלינים, וצלה על אש פתוחה או בתנור. 5. הגש חם, בתוספת רוטב לפי בחירתך. בתיאבון. ומדוע זה כשר? בגלל סעיף 3. שנאמר: "היוצא מן הטמא - טמא, היוצא מן הטהור - טהור".

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifאני מכיר סיפורים על חכמים שיודעים

לטהר שרץ בק"נ טעמים. אתה מצאת את הטעם הקנ"א ! ועוד באיזה טעם!!!

sailor

New member
לרבנית הדאואיסטית בסין

אין בעיה לשחוט אותו שחיטה כשרה. הם מנקזים את הדם (ונותנים לשתות אותו מהול בכהל אורז), ואם תבקש יעשו גם המלחה והדחה. אבל אם כבר זוחל, עדיף סטייק תנין.

למעלה