בוקר בדרך לעבודה.

• פותח הנושא guye2
  • פורסם בתאריך

T0MERKE

New member

38ayelet

New member
כמעט הייתי כך יום שישי...

גם מעבר חציה , אני קולטת אנשים רוצים לחצות , מאיטה , בודקת שאין מאחורי אף אחד קרוב , כמעט עוצרת - ממשיכה להסתכל במראה וקולטת רכב שלא ממש מסכים לנדיבות ההכרחית מאט בחריקת בלמים - עכשיו ההתלבטות - לתת מכת גז בסכנה של לדרוס את האנשים שהחלו לחצות או להשאר ולקוות שיש לו בלמים מספיק טובים... בהחלטה מהירה נותנת מכת גז וזזה הצידה.
הבן זונה אפילו לא הבין מה קרה ומה היתה הבעיה.
עוד יום.

רק בריאות , מקווה שאתה מרגיש טוב.

תיישם את ההמלצות של ברדה

מגיעה לצומת אור אדום
עבור את מעבר החצייה והצמד לימין
בכל מקרה אף פעם לא עומדים באמצא הכביש
לא תאמין כמה נפוץ סוג התאונה שתיארת

gamgam

New member
זה לא המקרה. הוא עצר לאפשר להולכי הרגל לחצות.

אם הוא יעבור את מעבר החציה אין לו טעם לעצור כלל.

t d m 900

New member

רצוי לפני מעבר החצייה אבל כאשר מגיע לרמזור האדום ראשון ואין רכב אחר עומד שיגן עליך, אז במקרה כזה חייב לעצור בצד צמוד למדרכה

ז ר ח

New member
אתה אשם.

מי עוצר במעבר חצייה בלי להסתכל אחורה? ועוד בתל אביב.

כמו כן היית צריך לעמוד בצד הנתיב.

כנראה שאתה רוכב חדש/לא עוצר בדר"כ במעברי חצייה/ מגיע למרכז לעיתים רחוקות, אחרת קשה לי להבין איך עדיין לא נתקלת בתופעה הזו.

הנסיך.

New member
לצערי זה נכון

בתל אביב לעצור למישהו במעבר חציה זה פחד אלוהים.
ובכלל, לצאת מהבית על הבוקר לכיוון איילון זו מלחמה - או שאני יוצא מאוחר יחסית או שאני הכי בעדינות בעולם, פשוט לא שווה להתחיל להתעצבן על כולם על הבוקר

די נו

אתה אשם וההוא אשם. זה יכול לקרות לכל אחד.
תמיד נהיה אשמים בתאונות שלנו, כי לא הסתכלנו, כי לא ציפינו לכל האפשרויות, וכו'. זה ששואפים לעשות את המקסימום מבחינתנו, לא אומר שבאמת יש אפשרות טכנית לקחת אחריות על כל העולם ואחותו ולצפות ל-100 אחוז מהתרחישים. אמנם כאן היה משהו שהוא באמת לא כל כך חריג בנופי ארצנו, אבל אנחנו בני אדם וכל אחד יכול ליפול, אם לפני או אחרי הקפה של הבוקר, למלכודת ההנחה שהנהג מאחורינו לא יעשה שטויות. לא רצוי, אבל ואללה קורה.
כמובן, צריך לשאוף לבטל את כל ההנחות האלה שהמוח עושה אוטומטית, אבל אני לא חושבת שאפשר 100 אחוז מהזמן לעשות את זה. לכל אחד מאיתנו יש את השניות שהוא לא בדיוק שם. מזל שזה נגמר בצורה שאפשר ללמוד ממנה להבא.

ז ר ח

New member
זה ממש לא המקרה.

יש פה פעולה בסיסית שצריך לעשות.

במעבר חצייה ללא רמזור זה מאוד מסוכן לכלי דו"ג לעצור לעוברים ושבים.

Treker

New member
בפעם הבאה שאקבל בתל-אביב דו"ח על זה שלא

עצרתי להולך רגל במעבר חציה אני שולח לך את דרישת התשלום.
אתה לא באמת מאמין למה שאתה כותב נכון?

gray

New member
ברור שעוצרים-אבל העניין הוא איך

1. תתכנן מראש את העצירה-תבדוק מה קורה מאחוריך, אם יש שם איזה רכב שלא יעצור-אכלת אותה (וגם ההולכי רגל).
2. גם כשאתה עוצר ואין אחריך אף אחד-חפש במראות, ותתמקם כך שתוכל לראות מה קורה מאחוריך (מראות) תוכל לברוח אם צריך ולנהג ששרואה אותך ברגע האחרון תהיה אופציה לא לפגוע בך (אל תעמוד באמצע).

guye2

New member
אוי באמת, אתה אשם, כנראה שאתה 1..2..3

מה דעתך על הצד השני של המטבע.

בגלל שאני רוכב מנוסה, גר במרכז ונזהר באיך שאני עוצר זה לא קרה לי עדיין?

גם לגבי המוחלטות של האשמה שלי אני לא מסכים.

אין ספק שה 100% שלי אחרי קורסי רכיבה שכולל גם רכיבה מודעת, זהירה ומתוכננת יותר אפקטיבי מאשר ה 100% שהיה בשבוע הראשון שלי עם רשיון.

אבל בכל תקשורת עם גורם חיצוני אתה יכול להיות אחראי למקסימום 50% מהתוצאה.

ז ר ח

New member
לא להעלב.

אני רוצה למנוע מצב שבו הרוכב יהיה 50% אחראי ו100% נכה.

למעלה