בוקר אור

חברות

בשנה האחרונה יצרתי מספר חברויות ...המון חברות נפש חדשות הכרתי ,וגם נוצרה קבוצה שאנו מבלות בימי שישי ,מהרשת, אבל גליתי עולם גברי חדש ,ואפשרות של ידידות אמת עם גברים ,התידדתי עם גבר ויש בנינו ידידות חמה ,מקום לשיחות נפש ,והחלפת שרותים ,אני מבשלת תופרת כפתור והוא מתקן דברים בביתי ,הולך עם הבנים למוסך מדריך מיעץ ,ובלי קשר זוגי רק חבר .והוא לא נשוי ואין לו זוגיות ,רק החברות בנינו היא כשל אחים.לעומת זאת התאכזבתי קשות מזוגות החברים שהיו לי ואלה חבריות מגיל ביהס שבהתחלה עטפו אותנו ואט אט נעלמו ..וגם היו חיזורים מצד חברים נשואים שנשותהם חברותי ..קשה,ורע .

רגועה מקסימה שלי

לצערינו אנשים משתנים עם השנים , מועדון הנשואים לא תמיד יודע להתמודד עם הנשים שנותרו לבד או חיות לבד הן מהוות איום עבור הנשואים אם בגלל החופש שיש להן , או בגלל שהנשואות חוששות שהגברים יתפתו לקשר אינטימי עמן וגם בגלל שהאנשים לא מסוגלים להתמודד עם האובדן של אהובים ואהובות ומפחדים ויראים מההתמודדות לכן פחות קשובים ומתרחקים, הם מתייחסים ברחמיים בהתחלה , וזה ששובר את הקשר , קשרי אמת לא מתרסקים זה מבחן היחסים , לצערי לא כולם עומדים בו , אני נוכחת בזה כעת שאמי במצב קשה ואנשים נרתעים לשוחח עמי אומרית שתהיה בריאה, ולכולנו ברור לאין הבריאות שלה זורמת ,לא מתקשרים ותופסים מרחק כי הם מתקשים לשמוע על ההתמודדות , אנשים מחפשים להתחבר בקטעים הקלילים של החיים .

בוקר אור

עוד יום גשום וקר .. לא אוהבת חורף . והלילה יצאתי ,הדיט מלפני שבועיים (שלא מצאנו שמתאים לקשר זוגי ,אבל נשארנו בידידות)הגיע לצפון ובא לקפה , ישבנו בבית קפה קטן ,ספר על אישתו שאיננה,על חייו אחרי .הקשבתי ,כל כך הרגשתי שותפות ,רציתי לחבק ,לאהוב , אבל ידעתי שהוא לא הגבר בשבילי .שגיאה עושה פעם אחת ..והשגיאה קראתה כארבע חודשים לאחר מות בעלי ,פנטזתי שהתאהבתי ,(האם נתן להתאהב שוב?)השקעתי ושקעתי ,עם אדם מקסים שפשוט לא פנויי לקשר (לא נשוי ,אבל מתוסבך). אבל היה קשר של ספוקים מידיים,עזר לי לעבור תקופה קשה .ונגמר ,וכרגע יש כעסים .ואיבדתי חבר. מתגעגעת לחבר, לשותף,לאיש שלידו אוכל לעשות ולומר הכל. קובי,למה הלכת ממני והשארתה אותי אבודה בעולם שבלעדך קר כל כך? ועוד שחר מבציע ,מקבלת יום חדש באהבה ובתקוות חדשות .. צרפתי קרקטורה ...ואנחנו כבר בוחרות הכל לבד..איזה "כיף"לא צריך להתחשב

../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מחבקת אותך ומחזקת אישה נפלאה .. ואני פה להאזין לך ולעזור במה שאוכל . תוכלי גם לפנות במסר עם זקוקה למשהו

התאהבות מחדש../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif

בוקר טוב לך ים רגוע. כואב לקרוא את שכתבת. מעלה הכל מחדש... אני חושבת שאפשר להתאהב מחדש. זה קיים. אני גם חושבת שאם פותחים את הלב לעתיד ולחדש, הלב ילמד לפתח שוב את הרגש הזה. אני גם חושבת שבכלל, פרק ב', שונה בתכלית השינוי מפרק א'. כמו שאנחנו אומרים שאין לו תחליף, אבל יש משהו אחר. לומדים לאהוב מחדש. אלה רגשות אחרים, אבל לא בהכרח פחות טובים ונעימים. כמו שאת הופכת להיום אדם אחר. בד"כ לטובה. עם תובנות חדשות. עם עוצמות אחרות. כוחות אחרים, אולי יותר חזקים.. אני חושבת שדרוש מעט אומץ ומעט פתיחות והרבה רצון - ואין סיבה שלא תימצא אהבה חדשה ונעימה.

CHEN39

New member
כל כך מזדהה

עם מה שכתבתן שתיכן. מצד אחד, רוצה להאמין שאפשר לאהוב שוב...מצד שני, החומות ! החומות ! אולי עדיף לא להיחשף שוב לפגיעה כל כך קשה? וגם, איך אפשר למצוא שוב התאמה כל כך טובה? יש דבר כזה? אולי יש רק אחד, וכבר מצאתי אותו, ועכשיו הוא איננו... אתן יודעות, כשהכרתי את בעלי ז"ל אהובי, קרו כל כך הרבה צירופי מקרים בדרך שהובילו אותנו להיות יחד. כאילו כל הכוכבים והיקום הסתדרו כך שנפגש שוב ושוב. כאילו נועדנו... לשם מה היה כל זה? מה מטרת העל כאן? נשגב מבינתי. שאלתי את עצמי, לו הייתי יודעת שכך יסתיים, האם הייתי עושה זאת שוב. התשובה היא כן. שוב ושוב. לכו תבינו... יום מקסים לכן, חברותי היקרות. טוב שיש אתכן. כמה הזדהות. חייבת לצאת היום. לשבור את השגרה.

חן יקרה

את יודעת, יש גישה בעולם שאומרת שאין מקריות בעולם. יש ספר מופלא של דיפאק צ'ופרא (סופר והוגה הודי) "כוחם של צרופי מקרים". שווה לקרוא! הוא מדבר בעיקרון על כך שאין מקריות בעולם. וגם, שכל חוויה שאנחנו עוברים היא אינה דבר של מה בכך. אמנם הגורל מזמן לנו התנסויות אבל בידינו הדבר לאן הדברים יובילו. אני מאמינה שמכל קשר שנקרה בחייך יש משמעות. לא חייבים להיפגע מקשר. אפשר פשוט לקרוא לזה "למידה" או "צמיחה". אנחנו חיים על ניסוי ותעיה. אם לא ננסה - לא נלמד ולא נדע ולא ניגדל. אין ספק שכמו בעלך - לא יהיה עוד. ואין לו תחליף. ואני חושבת שכל נסיון למצוא מישהו "כמוהו" - עלול להביא לאכזבה ותסכול. אבל יש מישהו אחר. והקשר איתו יהיה אחר. שונה. אולי מאתגר. הוא יכול להיות מעניין. אני מאמינה שתמצאי אהבה חדשה אבל היא לא תהיה כמו האהבה שהיתה לך עם אהובך. היא תהיה אהבה - אבל אחרת. ולאו דוקא פחות טובה. פשוט אחרת. מלאה בתובנות. וז בסדר! נכון שרצינו מלכתחילה קשר עם האחד והיחיד שאיתו חלמנו להזדקן ולהנות ביחד מהנכדים ומהחיים בכלל, אבל איתרע מזלנו - והדברים התגלגלו אחרת. אבל זה לא אומר שאין המשך. והחיים כ ן ממשיכים הלאה. ופרק ב' עלול להיות מאד מעניין ומהנה. אני מאמינה שצריך לעבור כמה שלבים כדי להיות מוכנים לפרק ב'. פתיחות ורצון עלולים להועיל בדרך למשימה הזו. ערב קסום ורגוע, חן יקרה!

ואולי ידידות

ואולי איש שיחה נעים לשתות עמו קפה וסימפטיה משהו לא מחייב לא כל הכירות צריכה הגדרה , לעיתים ההגדרה מקבעת קשר תכירי תשוחחי תפגשי לקפה ואז תראי שתבוא 6אהבה אמתית שאת מחוזרת את קורנת , וזה מושך תשומת לב

למעלה