בוקר אור,

בוקר אור,

טופי הקטנה שלנו מתאוששת וכבר יש שיפור במצבה ובכל זאת, מעט לפני תחילת מתן תרופות ליום חדש, שכן היא מקבלת 3 סוגים, מצאתי העתק של בדיקת הדם הראשונה שעשו לה לפני כ-שבוע וקצת.
אומנם זו לא רלוונטית כעת משהיא טופלה כראוי ועודנה מקבלת טיפול ע"י כדורים לשמירה טובה וחיונית על המצב הבריאותי, אך בכל זאת ארצה לדעת מה זה בעצם אומר, שכן כל שאני מבינה מהרישומים האלו זה שישנם חלק ברמות נמוכות מדי וחלק היו גבוהות מדי.
בתודה,

בדיקות דם

לפני נסיון לפיענוח אני חייב לומר שני דברים:
1. אני חושב שזה התפקיד של הרופא המטפל. מעבר לכך שהוא מכיר את המקרה טוב יותר, הוא מחוייב להסביר ללקוח מה הבעיה ולענות על השאלות הללו. שילמת לו הרבה כסף בשביל לטפל בכלבה שלך, ובשביל להבין מה יש לה.
2. פענוח של בדיקה ללא הכרה מלאה של המקרה נתון לטעויות לא פעם, יש לקחת זאת בערבון מוגבל, מה גם שיש תוצאות של המכונה, אך ללא תוצאות המשטח החשובות לא פחות.

ובכל זאת רואים כמה דברים בולטים:
1. אנמיה קשה, האנמיה ככל הנראה רגנרטיבית - כלומר - מוח העצם מגיב לאנמיה בצורה יעילה. אנמיה כזו אופיינית לאבדן דם אקוטי - דימום, רעל עכברים או תהליך אוטואימוני של הרס תאי הדם.
2. עליה משמעותית של התאים הלבנים - יכול לנבוע מגורמים רבים, אבל ברור שיש כאן מעורבות גדולה של מערכת החיסון
3. עליה ברמות בילירובין (שהוא תוצר של הדם שמפונה ע"י הכבד).

מהשילוב של השלושה עולה חשד של תהליך אוטואימוני, בו מערכת החיסון של הגוף תוקפת את תאי הדם שלו.

מקווה שעזרתי,
אסף

אני מבינה,

אך באותו היום שנערכו הבדיקות, מדאגה רבה לא עלה בדעתי לשאול מעבר למה שכן נאמר אצל הוטרינר,
בנוסף לכך אציין שלשמחתנו הרבה בדיקות הדם שנערכו לאחר מספר ימים [כמובן לאחר תחילת הטיפול התרופתי] הראו הטבה ושיפור קל במצבה של הקטנה שלנו, אך הטיפול עם התרופות צריך להימשך להחלמה מלאה כמובן.

בתודה על המענה.

חשוב לציין

אם אני צודק בהשערה שלי, מדובר על תהליך ארוך, ולעיתים אנחנו רק שולטים במחלה ולא מרפאים אותה - כלומר שיש חשש שבמדובר בטיפול תרופתי ארוך טווח ואולי לכל החיים.
כאשר אתם מגיעים לביקורת הבינו מה בדיוק החשד, ולמה יש לצפות בעתיד

אכן, הוטרינר שלה אמר כך

אנו יותר ממקפידים על מתן תרופות שנתן לנו עבורה, לפני כשבוע וקצת,

prednoral שאותו אמורה לקחת חצי כדור פעמיים ביום [לאחר ביקור נוסף השבוע - בהוראת הוטרינר זה ירד מכדור לחצי כדור פעמיים ליום], עם הערה שאסור להפסיק השימוש ללא אישור, לכן אני מניחה שמבין שלושת סוגי הכדורים, זה החשוב והחיוני ביותר עבורה.

מלבד זאת ישנם גם אומפרדקס שניתן לנו למשך חמש עשרה יום, כדור אחד ליום.

ועוד 3 חבילות של דוקסילין, שנותרו מהן לאחר בוקר זה חבילה אחת,
שמסוג זה היא מקבלת 2 כדורים פעם ביום.

ייתכן שתצטרך טיפול תרופתי לכל החיים אך באם זה מסייע ו/או עוזר להקל עליה על מנת שתרגיש טוב יותר, לדעתנו זה שווה.
ואכן, המצב כעת לעומת המצב שהיתה בו לפני שעברה את הניתוח החיוני, הוא כעת הרבה יותר טוב כך ששומרים כאן על אופטימיות,
וכמובן עם יד על הדופק בכל עת, בתקווה שלא יהיה צורך בכך.

למעלה