בוקר אור....

migdalit111

New member
רוני, אבל זוהי בדיוק הבעיה

הם אף פעם אבל אף פעם לא יפסיקו להכנס לך לצלחת. תראה מה קרה לשעון החורף; תראה מה קרה בבג"צ עם הגיור; תראה מה קרה עם חוק העבודה בשבת; תראה מה קרה עם חוק החמץ (או שזה בסוף לא הצליח להם???); תראה מה קורה במרכזיות הקניות (געש וגן שמואל) פקחים רושמים דו"חות; וכד' וכד' לי אפילו מפריע (למרות שאני לא גבר) ההטרדה ברחובות ובקניונים בעניין הנחת התפילין. ניידת חב"ד שעוברת ברחובות ואוספת ילדים, מחלקת להם ממתקים בתמורה לשעת סיפור עם רב.... הבעייה שהם מאורגנים ומלוכדים. אילו החילונים היו מתארגנים כמוהם ומנסים למנוע את מעשיהם, אולי אבל אולי זה היה מתמעט.

sabajakov

New member
ולמרות הכל רבים מאוד מה"חילונים"

שמחים להתחתן בחופה וקידושים. שומרים על מצות המילה. מקיימים את המנהג של בר/בת מצוה, ואפילו יושבים "שבעה" כאשר נזקקים לזה. קשה לנו עם "דת כפויה" או למעשה עם כל דבר שכופים עלינו. קשה לנו עם עסקנים דתיים, אבל קשה גם עם עסקנים אחרים. טוב שקיימת דת, אפשר לחגוג חגים לקיים מנגים ולא לחיות באין סוף ימי חול. ומעל לכל אני חושב שטוב ש"איש באמונתו יחיה"!

../images/Emo51.gif לך רוני התמונות מרגשות

איש באמונתו יחיה, בתנאי שהאיש הזה הוא אני. שכחתי מי אמר משפט נכון זה. אגב הפסוק מהתנ"ך הוא "צדיק באמונתו יחיה".

farm110100

New member
שוב,אתה מרחיק את עצמך מהעם הזה!

אחי רוני אני גדלתי חילוני גמור ועשיתי הכל במלחמת יום כיפור שאלתי את דוע לחיות כאן וללחם? אם אני לא יהודי אין טעם להחיות כאן ללהלחם ואולי למות? אז אני יהודי. אבל באיזה דרך ללכת? האם יכול יהודי להתנתק מהתורה? לא כי אם אני לא הולך בדרך התורה אני מתנתק מעצמי!! אין טעם לקיומי!! אם המדיה לא תשמור על נישואין וחלילה מגירושין על פי התורה. לא נוכל לחיות יחד!! יהיו פה שני עמים, האחד יהודי והשני ערב רב. אתה רוצה שיהודים שומרי מצוות לא יוכל לחיות ביחד עם חילוניים?אתה רוצה הפרדה?אזורים דתיים ואזורים חילוניים? גם היום אנחנו לא יכולים אפילו לשתות מים בבתים שלכם! האם אתה רוצה נתק מוחלט? דרכיך מובילה לזה! זו היא שנאת חינם חיים

יוליקה

Member
מנהל
גם היום אנחנו לא יכולים אפילו לשתות

farm הנכבד, משפחתי היא חילונית, אך משפחת בעלי דתית. כמו כן יש במשפחתי חוזר בתשובה שסיפרתי עליו, זה שנישא לאחרונה והוא חרדי. כל המשפחה הדתית והחרדי ביקרו אצלי בבית (אינני שומרת כשרות). לא רק שהם שתו אצלי, הם גם אכלו תבשילים שאני בישלתי!!! הכל בכלים חד פעמיים!! ויש לי כלים שאני משתמשת בהם אך ורק לאורחים אלה. זה כולל : סירים, קרש חיתוך, סכינים, כלים לבישול וכד'. כך שאין צורך לעשות הפרדה בין דתיים לחילוניים. ההבדל ביננו הוא שאנחנו הרבה יותר סובלניים וסבלניים כלפי הדתיים. אנחנו לא נכנסים לכם לתוך הורידים - מדוע שלא תניחו לנו לחיות כרצוננו? ואל תגידו לנו שזוהי מצווה לנסות להחזיר חילוני לדרך הישר... דרך הישר היא שלכם זוהי לא דרך הישר שלנו.

mk018

New member
יולקה היקרה

שלום אני שמח שאת לא רוצה הפרדה,גם אני לא. איך נכנסים לך לורידים? ומי ומה לא נותנים לך לחיות כרצונכם? מחכה לתשובה חיים

כפיה דתית

בעלי בגלל הכפיה עזב את הדת המינימלית גם אני אולי הייתי שומרת מעט מהמסורת אבל בגלל הכפיה הנטי שלי גדול יותר כל אחד בארבעת כותלי ביתו לעשות ככל העולה על רוחו כמו את שאר הדברים בלי התערבות חיצונית אולי היינו נראים אחרת

farm110100

New member
אולי רק חיפש כיסוי?

מי שמאמין באמת ולעומק יודע שהשמוש במילה "כפיה דתית) נועדה לשם זריעת שנאה ופירוד בתוך עם ישראל. אין שום כפיה דתית אולי יש כפיה אנטי דתית במיוחד בתקשורת? למעשה יש כפיה בכל מערכת רק אולי אין כפיה דתית. האם מישהו אוהב לשלם מיסים?,אבל חייבים!,כפיה? האם מותר לנסוע ברכב ללא רישיון?כפיה! האם יש ילד שאוהב ללכת לבית הספר? אז יש כפיה? מערכת החוקים של המדינה זו כפיה? אז אתם גם נגד כל זה? או רק נגד הדתיים? כלומר למדינה לגיטימי ולציבור גדול שרובו תורם למדינה בשירות צבאי(אל תבואו עם התעמולה"הדתיים לא עושים צבא" יותר חילונים משתמטים מצבא מאשר חרדים,עובדה! והציבור הדתי לאומי משרת בצבא ובעיקר ביחדות קרביות!עובדה! אז בבקשה כל הרוצה להתפקר, שיבושם לו,אבל אל תתלו את האשם בנו!!!

farm110100

New member
אולי פגשת באנשים שלא התנהגו כיאות?|

evika היקרה אולי הכרת אנשים לא ישרים וצבועים,אבל זה לא מהתורה! אני לא יכול ולא רוצה לשפוט אותך,אבל תבדקי את עצמך שמא טעית? אולי לא כל דתיים כאלה והרוב הוא הגון וישר? האם כל החילוניים הם עבריינים? משתמשים בסמים? אנסים? ברור שלא! לו אני הייתי חי בין חילוניים בשכונה של מסוממים ועבריינים מה היתה מסקנתי? למענך ולמען ילדיך רצוי שתבדקי נושא זה לעמוק! חיים

farm110100

New member
למה,אחי../images/Emo24.gif

רוני אחי חבל שאתה יונק את דעותיך מהתקשורת! אני גם חוזר בתשובה מתקופת מלחמת יום הכיפור ובעקבותיה! אתה מבסס את דבריך על התקשורת מלאת השנאהומתייחס לפוליטקאים מסוימים שמגעילים גם אותי! היהודות היא נפלאה וטהורה! תנסה פעם וממקור ישר והגון! אולי מכון מאיר בים? אחי,אם יפרידו בין הדת למדינה מה ישאר למדינה? שמה?מה יהיה הקשר שלה לארץ ישראל? מה זכות קיומה בחבל ארץ זה? החלטות האו"מ?(בית לאומי לעם היהודי?) כיבוש?(כי לכם נתתי את הארץ הזאת,לאברהם ויצחק ויעקב לברית עולם) למה לחיות פה "על חשבון הפלסטינים?"(וגרשתמו מפניך,ולא תכרות להם ברית) כפיה דתית? איזה מין אגדה זאת? את מי כופים? אני והורי שעלינו לארץ היינו משפחה דתית,שלחו אותנו למושב אנטידתי,איזה כפיה? מישהוא מכריח אותך להתפלל?להניח תפילין?לא לנסוע בשבת ברכביך? אם אנחנו רוצים לחיות ביחד,בפרהסיה(בציבוריות)צריך כמה סממנים שזו מדינת היהודים. לכן רצוי שלא יהיה מסחר בשבת ולא עבודה! מגיע יום חופש לכולם?? בארצות הקתוליות זה יום א' ולמה שם לא טוענים שזו כפיה? אחי שוב אל .... פתח ליבך לתורה הקדושה חיים

ronymp

New member
יוווווו ../images/Emo12.gif - ומי אתה ../images/Emo35.gif

דוסססס פואההההה
- אכן זה זוהר ואתה חבר/קרוב/מכיר שלו - או שמא גם אתה בכלל היית שם
ואללה איזו הפתעה
אז למי שלא הבין - זוהר הוא התורם שמביתו יצאה כל התהלוכה הזו וזוהר זה האיש שמצולם בתמונה הרביעית , עם הספר - זה עם המכנס הלבן ומישהו פה זיהה אותו וזוהר נראה טוב בתמונה , כמו שהוא גם במציאות - הוא ואישתו שירלי אחלה זוג מקסים ונפלא - אני מכיר אותם כבר המון שנים . רוני

טומי*

New member
עולם קטן אהההה ../images/Emo6.gif

אם אינני טועה האדון גר בקרבת מקום אליך שבת שלום!

Lzaros

New member
זה אותו אחד שאתה שואל כל הזמן

אם אני נכנס לפורם הזה ואני אומר שלפעמים כשיש זמן.

ronymp

New member
אז אתה ../images/Emo35.gif ה- ../images/Emo150.gif

לא זיהיתי אותך ........ (אולי בגלל הכובע .... ) יללה - נשתמע ותתחיל להיכנס פה יותר שמע - יש פה אחלה תמונות שמשתתפי הפורום מצלמים וציפור קטנה לחשה לי שגם לך יש אחת חדשה ...... אז יללה .... תראה פה קצת את ביצועיה ..... ביייייי - להת'

למעלה