בוקר אור....

טומי*

New member
בוקר אור....../images/Emo42.gif

בדרכי היום לירושלים לגן החיות התנ"כי...וכמובן "לבדוק" את קו הרכבת החדש-ישן לירושלים. מקוה להביא רשמים ותמונות בערב ובנתיים תמונת שקיעה מאתמול. יום נעים לכולנו!

ronymp

New member
בוקר נפלא - אבל לוהט ../images/Emo42.gif

טומי - כשאתה צילמת אתמול שקיעה מקסימה אני עסקתי בצילומים מסוג שונה לחלוטין צילמתי טכס הכנסת ספר תורה לבית כנסת לא שאני דתי - חלילה לא אבל יצא לי פשוט לצלם ......
היה מעניין , שונה , מיוחד ...... עבורי לפחות - משהו שונה מהשיגרה .... אז קחו - תתרשמו מהדוגמיות
רק לא להיסחף ולא לחזור חלילה בתשובה
התמונה הראשונה היא של השלמת הספר "סופר סתם" (זה שכתב את הספר - מגיע עם הספר עצמו לבית הלקוח שהזמין אותו ( תמורת סכום צנוע של 40.000 דולר ) ונותנים שם למכובדים להשלים את המשפט האחרון בספר המשפט המסיים של ספר תורה הוא "לעייני כל ישראל" הסופר אינו כותב את המשפט הזה - אלא רק את מסגרת האותיות ונותן לנכבדים (המזמין ואורחיו) למלא את האות מה שמעניק להם את המצווה של כאילו כתיבת הספר כולו רוני

ronymp

New member
ובסיום הכתיבה - מחזירים את הספר

את כל הקלף עליו נכתב הספר לתוך התיבה המהודרת שלו

ronymp

New member
ואז מתחילה התהלוכה הגדולה ../images/Emo124.gif

עם חופה מאולתרת שהורכבה מטלית ועם אקורדיון מלווה מובילים את ספר התורה מבית התורם - לבית הכנסת תוך שירה וריקודים בתאום ובליווי משטרה שחוסמת את הכביש וכולם משתתפים בהובלת הספר - מתחלפים לסרוגין בדרך כאן זה הרב המקומי

ronymp

New member
וזה אחד התורמים עם הספר ../images/Emo63.gif

זה התורם שמביתו יצאה התהלוכה

ronymp

New member
וכאן זה קטע שבאמת היה קצת מרגש

אפילו אותי - האפיקורוס הגדול ..... כשהתקרבה כל השיירה לבית הכנסת הובאו לקראתה שאר ספרי התורה של בית הכנסת כאילו לקבל את פני הספר החדש מעין קבלת פני הכלה .....

ronymp

New member
חגיגת הריקודים והשירה בעיצומם ../images/Emo79.gif

ברחבת בית הכנסת

ronymp

New member
ואז הגיעה תור הדרשות - בתוך ביה"כ

וכאן בתמונה זה ה- "סופר סתם" זה האיש שבמשך חודשים רבים ישב בביתו וכתב את הספר

ronymp

New member
ולבסוף - הספר מובל לארון הקודש

למישכנו החדש וליעדו הסופי היה מרשים , מרגש ומעניין התחיל ב-16.00 והסתיים ב-21.00 בארוחת מצווה גדולה ואת הכיבוד הענק שהיה בבית התורם בהתחלה על זה לא סיפרתי .... - אבל גם זה היה מקווה שאכן הצלחתי להעביר את הרשמים תהנו ..... רוני

עב

New member
חביב ולא מסחרי

הדבר היחיד שהפריע לי זה שהנשים בשוליים - לא מחזיקות ספר תורה, לא רוקדות ולא שרות. ומי שסבור שספר תורה כבד, אזכיר לו שגם תינוקות וילדים כבדים אבל האמהות מרימות אותם... אמנם אני גבר
כבר כמה ימים, אבל אני עדיין זוכר כמה זה לא נעים להיות בצד. תודה ותמשיך להביא תמונות וסיפורים.

vera2

New member
מיוחד ומחמם את הלב הצילומים מצליחים

להעביר טת האוירה.הלואי שהמשתתפים בפורום ההונגרי ייראו את התמונות האלה. -עב אתה מזדהה יפה עם המין החדש.

evike

Well-known member
מנהל
התמונות והאוירה מוכרות לי היטב

מהעבר הדתי שלי, מהבית, מהילדות. לפעמים אני רואה את זה גם באיזור מגורי הנוכחי, שלא רחוק מאזור דתי ומבתי כנסת. התמונות יפות, אבל קצת מפריע לי שאתה מדגיש שאתה חלילה לא דתי. זה לא כזה נוראי להיות דתי, ולמה חלילה?? אני שואלת את זה כאחת שעזבה את הדת, ולא רוצה לחזור לשם.

ronymp

New member
כי אני ממש האנטי-תזה מהדתיים

אני לא מאמין גדול מגעילה אותי כל הכפיה הדתית שיש כאן - ושלא יספרו שאין כל התנועה לחזרה בתשובה - שממש גורמת לניתוקים משפחתיים - בכפיה על הפוליטיקי הדתית חבל בכלל לדבר (עיין ערך שפירא,דרעי,עובדיה ושות') הדת תקועה אי שה בחשכת ימי הביניים - ומסרבת להתעדכן ברוח הזמן יש חוקים ומצוות עשה - שפורשו בכתובים בצורה סובייקטיבית ומעוותת ( ועל פסיקותיו ה-"מעניינות" של הרב עובדיה - חדשות לבקרים - דיברנו ? ) אני סבור שבכלל חייבים להפריד כבר את הדת מהמדינה להכיל חובות וזכויות על כולם - בצורה אחידה ושווה רב האמור לעיל מתייחס לדת הקונסרבטיבית - ולא לרפורמית אבל הבעיה היא שאלה שולטים פה במדינה זו דעתי ככה בכללי על הדת ועם כל זאת - דעי לך שיש לי מקום קנוי בבית הכנסת בו אני משתמש בחגים (פסח , יום כיפור רה"ש וכו') ולמה את עזבת את הדת
רוני

agibagi

New member
אנו בארץ היהודים

אני חושבת שצריכים לשמור את המסורת טוב ללכת לבית כנסת מדי פעם, לשמוע תפילות, להרגיש שייכות , גם אני בדעה שהחוקים צריכים להשתנות עם הזמן , לתת יותר כוח לנשים, למרות שהם טוענים שלאישה יש כבוד גדול במשפחה. אני לא אישה דתיה ,אבל שומרת כשרות, מאמינה בכח של תפילה, גם שומעת פעם בשבוע פרשת שבוע .אני לא למדתי בחו"ל תנ"ך,כרגע משלימה את החסר , וממש מרגישה טוב עם עצמי.לכן שמחתי שצילמתה רוני גם תמונות כאלה. ברוח טובה אני מאחלת לכולכם כבר קדימה חג פסח כשר ושמח
ולכל הצלמים המשך צילום של תמונות מעיינינות ויפות.

evike

Well-known member
מנהל
גם אני מתנגדת לכפיה הדתית

ויש לי הרבה בבטן על הדתיים, שגרמו בהתנהגותם להרחקה שלי מהדת. גם הכפיה הדתית מרגיזה אותי. הדת יפה מאד. הדתיים הם שלא יפים, והם בהתנהגותם מרחיקים אנשים מהדת במקום לקרב אותם. והם פשוט מסרבים להבין את זה. ובניגוד להרבה חוזרים בשאלה, שהופכים לאנטי דתיים, אני נשארתי מסורתית, ואפילו גרמתי לאישי שהיה חילוני, להיות מסורתי. זה מתבטא בקידוש בליל שבת וחג, צום ביום כיפור, שמירת כשרות (הפרדת בשר וחלב), בפסח לא אוכלים חמץ. אישי אפילו מניח תפילין כל יום. אבל מעבר לזה, איך אומרים, אנחנו לא דופקים ת'ראש בקיר. חשוב להיות בני אדם, לשמור את עשרת הדברות. כל יתר הסממנים החיצוניים, הם לא מהתורה, אנשים פרשו והוסיפו אותם, ואני בטוחה, שלזה היושב למעלה לא ממש אכפת מהתוספות. ואני שחייתי ביניהם, ראיתי שמה שחשוב אצל הדתיים זה איך הדבר יראה, מה יגידו השכנים, והסממנים החיצוניים. מתחת ללבוש הם בדיוק כמו כולם, (טוב, רובם), עם המעשים והחולשות של כלל האנושות. אני פשוט לא אהבתי את האנטי שלך, אבל זאת זכותך.

יוליקה

Member
מנהל
נושא שלנצח יהיה שנוי במחלוקת

אני באה מבית חילוני מאד. הורי שהיו ציוניים מאד טרם עלייתם ארצה אך ללא כל ידיעה בהלכי יהדות הנחילו לי ואחי את ערכי היהדות בדרך הכי טובה שידעו. כלומר, יהדות על פי ערכי הציונות. סדר פסח נערך אצלנו כשאבא מתאמץ לקרוא בהגדה בעברית (שפה שהיה לו קשה מאד ללמוד אותה). הורי לא שמרו כשרות ובפסח אכלו חמץ אבל, אף פעם לא לידנו, על מנת לא להביך אותנו בפני חברינו. ביום כיפור נערכה ארוחה מפסקת למרות שהם לא צמו, אבל שוב לא אכלו לידנו. נישאתי לבעלי שבא מבית אורטודוכסי. הוא למד בישיבה בצעירותו ולפני שהגיע לגיל גיוס החליט לפרוש מהישיבה, התגייס לצה"ל וחזר בשאלה. כיום הוא מתבטא כמו רוני. כשקראתי את דברי רוני כאילו שמעתי את אישי נואם לי על הכפייה הדתית ואי התאמת הדת לחיים המודרנים. אבל רוני, מקריאת דברייך נישמע כי אתה כועס (אולי אני טועה), אבל חבל להתרגז אנו לא נוכל לשנות את דעתם ודעותיהם. אחת המצוות הכי חשובות לדבריהם היא לקרב כמה שיותר אנשים לתורת ישראל. נכון שהדרכים שהם בוחרים, לעשות זאת ניראית בעיננו החילונים כנלוזה ומרגיזה, אך אנחנו לא נוכל לשנות אותם וחייבים ללמוד לחיות עמם בשלום. אגב, משפחתו של בעלי נישארה דתייה ואני חיה עמם בשלום והם חיים אתי בשלום מבלי שננסה לשכנע בצדקת דרכינו אחד את השני.

ronymp

New member
תשמעו - בהחלט שטענות שלי .....

הן נגד הדתיים - ובהחלט שלא נגד הדת ואכן הם ממש ממאיסים אותה עליך - ומרחיקים אותך ממנה אבל בשורה תחתונה - הנתק הולך ומעמיק עם הזמן גדלתי בבית עם מסורת יהודית והמזכרת היחידה שהיתה מבית אבא - מהוריו זו תמונתם האחת והיחידה יחד - בו הם דומים לרבנים אדוקים ואללה - כאילו התמונה צולמה באיזושהי עירה נידחת ודתית מאוד - מאי שם ותמונה נוספת של קיברם (ואני נושא בשמי השני את שם הסבא) בקיצור - יש מצד האבא איזשהו עבר דתי מפואר - הוא גדל בבית כזה וההורים שלו אגב ניספו בשואה - ולא זכיתי להכירם
אז גדלנו בבית ללא שום צביון דתי - שום סממן מולנו יש בית כנסת - של איזשהו זרם ביניים מעורב "רגיל" כזה מידי פעם התדפקו , ביקשו - ונענו גם בחיוב - בהשלמת מניין בערב אכלנו ביום כיפור - אבל בלי לחמם (ריח..) - ובחדרי חדרים נסענו , הדלקנו אש , אוכל לא כשר - חילוניים לכל דבר אבל תוך כיבוד דרכם של שכינינו הדתיים - וגם הם כיבדו אותנו כנ"ל וכל עוד הנוסחא הזו מתקיימת (איש בדרכו יחייה) - אז הכל בסדר הבעיה מתחילה כשמתחילים האיסורים (קניית חמץ , מכירת חזיר וכו') אז בגדול - אין לי שום ויכוח איתכם - רק בואו נסכים על עניין אחד דתיים : אל תיכנסו לי לצלחת או לחיים - ואכבד גם אני אותכם רוני

למעלה