בוקר אור

avshalomariel

New member
בוקר אור ../images/Emo13.gif

(מה, אתם לא מתעוררים בשעה כזאת?!) אוקיי, הקלטתי קטע עם תופים, באס, גיטרה, ושירה. עשיתי הכפלה לגיטרה. נתקלתי בכמה בעיות ושאלות. א) השירה יצאה נורא חלשה בקטע מסויימים, ונורא חזקה בקטעים אחרים (בקטעים האלה היה ממש דיסטורשן של הקול). איך אני יכול לאזן בין הקטעים החזקים והקטעים החלשים? ב) יש אפקט דילאיי כלשהו (או שבא עם קיובייס או חינמי) שיכול לעשות דילאיי לפי הBPM של הקטע? ג) רציתי לדעת איך אתם עובדים כשאתם מקליטים שירה, מקליטים כמה טייקים ומשלבים ביניהם, או מקליטים טייק אחד ומשתמשים רק בו? כי אני הגעתי למצב ששילבתי בין חמישה טייקים בערך. תודה

HeavenlyB

New member
תשובות

א) הדרך הכי מקצועית היא זמר שיודע להתנהג מול המיקרופון. כששרים חזר מתרחקים מעט, כשלוחשים, מתקרבים מעט (להזהר מפופים). אם עדיין יש שינויים בעוצמות, אפשר להשתמש בקומפרסור, שמטרתו להקטין את הדינמיקה. או להשתמש באוטומציה ע"מ להשוות את העוצמות) ב) Double Delay מגיע עם הקיובייס ואפשר לכוון אותו לפי BPM ג) אין הרבה זמרים בעולם שמסוגלים לשיר בטייק אחד שיר שלם. רוב השירים שאתה שומע ברדיו כללו מספר טייקים, לפעמים המספר לא קטן בכלל.

avshalomariel

New member
תודה על התשובות+שאלה../images/Emo13.gif

בקשר לא', מהם היתרונות של כל דרך? (הבנתי שיש גם דבר בשם לימיטר).

HeavenlyB

New member
לימיטר הוא סוג של קומפרסור

רק שבלימיטר אתה לא יכול לקבוע מה היחס של ההנחתה של הערוץ כאשר היא עוברת את הסף שקבעת. היתרון של הקלטה עם זמר שיודע איך לשיר מול מיקרופון הוא שזה פשוט מאפשר להשתמש בהקלטה ללא צורך בשינויים קיצוניים/דראסטיים אחרי ההקלטה. מה גם שכאשר הזמר צועק, העוצמה של גלי הקול לוחצת על הממברנה של המיקרופון יותר וגורמת לפעמים לדיסטורשן כבר במיקרופון. דיסטורשן מוקלט, לא ניתן לתקן, רק להקליט מחדש. היתרון של קומפרסור (שיכול להיות שעדיין תצטרך אותו אפילו אחרי הקלטה עם האפשרות הראשונה, היא שהוא אוטומטית מנחית את האות כשהוא חזק מידי ובכך הוא מקטין את ההבדל בעוצמות השונות (מצמצם את הדינמיקה) של השירה. היתרון של אוטומציה הוא שבד"כ שימוש בקומפרסור מוסיף צבע מסויים לסאונד, לפעמים פוגם בו, במיוחד אם יש צורך בהנחתה יחסית גבוהה כדי להשוות עוצמות שונות. השימוש באוטומציה הוא בעצם מעין קומפרסור ידני. בו אתה קובע איפה להנמיך/להגביר ובכמה. שימוש באוטומציה לא מוסיפה צבע או פוגמת בסאונד כמו הקומפרסור (שלא תמיד זה דבר רע) אבל לוקחת הרבה זמן עבודה.

kundara

New member
תשובות

הקלטות שהווליום בהם מגיע לדיסטורשן = מידע אבוד = לפח. אפשרות לטפל בזה היא לשווא. יש להימנע מהקלטות חזקות, עדיף לשמור קצת מרחק מקו ה 0. וכמובן קומפרסור, שבא כמעט על כל טייק שירה בעולם

avshalomariel

New member
תודה רבה לכולם+עוד שאלות

(אני סקרן, מה לעשות
) ראיתי כבר הרבה פעמים שאנשים העלו קבצי MP3 לאינטרנט ושלחו לפה קישורים, והקטע שלהם נשמע מעולה מבחינת סאונד. למה כשאני עושה אקספורט לMP3 הסאונד נשמע לי נורא? (אני שואל כשאני עושה אקספורט לWAV הכל נשמע בסדר) ושוב תודה

kundara

New member
שתי סיבות

סיבה אחת - האקספורט ל mp3 של קיובייס מעפן סיבה שניה - בדוק באיזה איכות (קילוביית \ שניה [kbps]) הגדרת את ה mp3

avshalomariel

New member
אז...

איך אני יכול בכל זאת לעשות אקספורט לmp3 שהוא לא מאעפן? (כי ההגדרות של הקילובייט לשניה היו המקסימליות)

kundara

New member
חינמי

המקודד של ליים הוא הכי טוב בקידוד ל MP3, אבל המקודד הזה זקוק לתוכנת קידוד. תעשה חיפוש בגוגל על razorlame, תוריד, תתקין, זה פשוט וזה טוב , וזה כולל את הליים בפנים.

למעלה