בוקר אור לכולם

בוקר אור לכולם

ושוב זה חוזר ..כל הלילה הטריד את מנוחתי. אתמול הוזמנתי לחגיגית פסח בגן של נכדי .. כן הם בחרו לחגוג עם הסבים והסבתות .. זוגות זוגות ישבו עם הילדים ואני? עם נכדי והורי כלתי, הרגשתי כל כך מיותמת ... החוסר כל כך הורגש לי, והפעם לא חשבתי על ההפסד שלו , על שלא זכה בסבתאות, חשבתי על ההפסד של נכדי שלא זכה להכיר את סבו שלא זכה להשתולל ,לרקוד ולשיר אתו , ובעיקר חשבתי על עצמי , על מה שאני מפסידה שהוא לא לצידי . שש שנים ועדיין הגעגועים מצפים , לא כל הזמן , אבל זה ברקע... מאחלת לכולנו ימים מוארים, עם הרבה שמחה ממה שיש. טלי

שיבולת7

New member
מחר אני אהיה בסרט דומה..

חגיגת "יום המשפחה" שנדחתה בגלל מזג האויר..והתמזגה עם חגיגת פסח בגן של הקטן. בטוחה שכייף גדול זה לא יהיה..(התבקשתי להביא תמונות מהחתונה שלנו..). אני תוהה מתי הוא יתחיל לשאול שאלות..ואם מחר ישים לב שהוא היחידי בגן שמגיע רק עם אמא... (הוא בן שנתיים ו8 חודשים..וגדל בקצב מסחרר..). אבל... זה מה יש..ועם זה נתמודד... היום הלכתי לטפל בכמה עניינים כספיים שדחיתי כי לא היה חשק וזמן להתעסק איתם. בערב הלכתי עם הילדים לקנות נעליים...ספרתי להם שקבלנו כסף ושהנעליים החדשות הם "מתנה מאבא". זה שימח אותם וגם אותי..ופתח הזדמנות לדבר עליו ..שזה תמיד עושה טוב לכולנו. ככל שעובר הזמן אני שמה לב שאנחנו מדברים עליו בגעגוע גובר..אבל עם פחות עצב.

חופים05

New member
הייתי בהרבה סרטים כאלו

ממרום ותק אלמנותי. אחרי שנים - למדתי שהכאב שלי על התחושות של הילדים שאבא לא איתם הוא יותר גדול ממה שהם חשו ברגעי החגיגות עם הורים בבתי הספר.מה גם שהרבה ילדים היום חיים במסגרת חד הורית וגם במשפחות עם שני הורים - באירועים במסגרות החינוכיות הרבה פעמים מגיע רק אחד ההורים, כך שלא הרגישו חריגים. הם הסתגלו לאבדן ולחיים ללא אבא הרבה יותר מהר ממני. הצעיר אף מהר יותר מהגדול. בארועים בבתי הספר, שהמון פעמים יצאו חופפים לשני הילדים נעזרתי באמי שהתחלקה איתי במשימת ליוויים. מקווה שהאירוע עבר, ויצאת מחוזקת לקראת הפעמים הבאות. שבת שלום וחג שמח,

שיבולת7

New member
בסוף היה ממש נחמד..למרות החששות שלי

הייתה הצגה של תאטרון בובות,וכולם מאוד נהנו. בסוף קיבלנו תמונה מדהימה שהגננת הכינה מתמונות החתונה שלנו ותמונות הילדים. הקטנצ'יק אמר בשיא הטבעיות: "הנה אמא..ואבא..ו..(שמות האחים) ואני. ". כאילו זו המשפחה שהוא מכיר מאז ומתמיד... מסכימה בהחלט עם זה שהצער שלי על ההחמצה שלא זכה להכיר את אביו ולהיפך..היא המשמעותית. הוא לא מכיר משהו אחר..והגדולים התרגלו/יתרגלו למציאות החדשה. שבת שלום !

לומדים להנות ממה שיש

והילדים? ראשונים להסתגל לכל שינויי ,וגם לזה מסתגלים מהר, זוכרת שאחרי השבעה נדהמתי מיכולתם לחזור לפעילות מלאה .. כוחה של השרדות או כוחם של החיים.

natalier1

New member
היום חגגתי לשתי בנותי יום הולדת (שנתיים וארבע

הכל היה בסדר, החגיגות, האוכל המתנות, אך מרגע אחד ויחיד היה לי כל כך עצוב,,, כשאחד האורחים אמר: "בואו נרים אותן על הכסא" לפתע ראיתי איך שניים המאורחים, כמובן שמהמשפחה, מרימים את הבנות על כסא יום הולדת, וזה לא אבא שלהן היה לי כאב חד בלב אח"כ עם העוגה... בעלי תמיד היה קונטידור חובב.... אז היום העוגות היו בנוסח פילסברי מהקופסא... שבהתאם לנסיבות - זה מה יש היה לי חנוק בגרון כשבאנו לכבות את הנרות, לא יכולתי לנשום (ולנשוף)... מזלי שהבנות מספיק עירניות לנשוף לבד הילדה קיבלה צעצוע עם מיקרופון, אז אחד האורחים ביקש שתביע משאלה. "שאמא תמיד תהיה בריאה"..... ושוב הרגשת מחנק... ככה הבת שלי מרגישה.... כל כך פוחדת שגם אני אעלם לה פסח שמח נטלי

קודם כל מזל טוב לבנות שנית מבינה לליבך הכואב.

ולחששות שמלווים אותך. ומאחלת לך חוויות קלות ונעימות יותר.

דוביבר

New member
נחת ושלווה

יכול רק לאחל המון שמחה, נחת וכוחות מ|סדגשהבנות ובשביל הבנות. הרבה רגעי אושר ונחת (שמחנק הצער בגרון מלווה אותם תמיד, כך נכון שיהיה, אך אינו חונק ומעלים את האושר). ורק עוד שאלה קטנה לסיום, שאלה שהתשובה עליה הייתה מהות הכל עבורי, כשחגגתי לבני בן השלוש יומולדת לפני שלושה שבועות: מעבר לצער ולמחנק בגרון שלך וברמה כלשהי מן הסתם גם של הבנות, בחוויה הכוללת, הבנות נהנו ? שמחו ? הייתה להן, כמו שאומר השיר ״יומולדת, חגיגה נחמדת״ ? מניח ומקווה שכן. וזה הרי העיקר, לא ? למרות הכל ואולי בזכות הכל - יומולדת שמח, התמודדות טובה עם הפסח והרבה נחת ושלווה דובי

מזל טוב ליום ההולדת

המציאות מעמידה אותנו באתגרים . ואת יכולת להם. ואכן הפחד של ילד על ההורה הנותר ,כואב, אבל ילדים הם סתגלניים ולומדים לחיות עם מצבים חדשים ולא פעם גם לומדים לנצל זאת . שולחת לך חיבוק כח להעמידה באתגרים שעוד צפויים לך. טלי

שמחה לשמוע שהיה לכם נחמד.

למעלה