בוקר אור- חייבת לשתף

בוקר אור- חייבת לשתף

אני מוכרחה לציין שהרבה לא הייתי פה ואני קצת המומה מהשרשור של ההכנות למבחן שפרסמה ענת הרפז- ומסתבר שכל כך הרבה מתכוננים לעניין.
שני ילדיי הגדולים מחוננים (14 ו 12.5), עברו את המבחן ללא כל הכנה כי לא היתה לנו מודעות לעניין כשהם היו בכיתה ג' ואני כל כך שמחה על כך.
מה שגרם השרשור של ההכנות פה וכל הדיון לאחר מכן הוא ללחץ גדול מבחינתי.
ביתי בכיתה ד'. ולא עברה את מבחני שלב ב'.
מאוד חרה לי על כך וכידוע שיתפתי פה בעבר- החלטתי לערער (בעלי תמך בי אך נתן לי לפעול לבד).
השבוע קבלתי תשובה מהמפקחת שהערעור התקבל ולקראת מרץ נקבל זימון חוזר למבחן.
אני נתונה כעת ללחץ די גדול.

האם להכין את הילדה? אז מה החכמה? אם כל כך הרבה ילדים מתכוננים ורוכשים את התוכנה של הגב' הרפז, עוברים קורסים (ראיתי שיש גם בעיר מגוריי)

אז היכן המחוננים ה"אמיתיים"? לא חכמה שמי שבעלת מכון להכנה- נותנת כלים והכנה יסודית ללמידה ולמבחן עצמו בעוד שביתי הגיעה למבחן ביןדעה שהוא מבחן אמריקאי ויש לנחש מה שהיא לא יודעת.

מה שקורה כעת זה שאני נוטה להכין אותה, לשלם כסף עבור התוכנה של הפרופסור המפוזר (למי יש להשאיל- אגב?) ואם ביתי לא תעבור בשנית זו תהיה עוגמת נפש גדולה.
ממש פלונטר!
מה דעתכם? לא ידעתי שהמסחר סביב זה הוא כל כך פופולרי אבל יחד עם זאת לגיטימי.
אני חושבת שהרבה ילדים מוכשרים " נופלים" בשלב ב' אחרי אלו שהתכוננו. ובעייני? זה חוסר צדק....

tomi32

New member
אני מזדהה עם ההתלבטות שלך

וגם עם הטענה שההכנה למבחנים גורמת לחוסר צדק.
אני לא יודע מה להמליץ, רק קחי בחשבון שעוגמת הנפש שתהיה לביתך אם תכשל שוב, יכולה להיות גדולה יותר אם תכשל לאחר לימוד אינטנסיבי.
מצד שני, ההבדל בין ילד בכיתה ב' לילד בכיתה ד' הוא עצום מבחינת הניסיון בלימודים וקבלת החלטות בכלל ואפשר להתייעץ עם הילדה אם היא רוצה להתכונן עם המערכת הממוחשבת.

דן לוי10

New member
גם כשילדיך עברו את הבחינות היו כאילו שהתכוננו

בכל זאת עדיין ילדייך עברו ....ולא בטוח שכל מי שהתכונן עבר.
כולי הסכמה עם טומי יכול להיות מפח נפש אחרי שמתכוננים ומצד שני יש אפשרות כשלא מתכוננים לייחס זאת לכך שלא התכוננו
כך שפסיכולוגית אולי עדיף לא להתכונן .יחד עם זאת אם זה כל כך חשוב לך שלא תרגישי בסדר שלא הכנת אותה תכיני .
בהצלחה בכל שתחליטי בפרט ובכלל .התהיה שעולה לי היא הם ימי השליפה שןווים את זה .
טוב בתי מתחילה השבוע נחיה ונראה מה יהיה .

תודה לשניכם

על כל תגובה והוספה עולים החששות. אולי בעצם אני מלחיצה את עצמי והילדה בכלל לא בכיוון של להצליח בכל מחיר.
אני אעשה לעצמי השבוע דמיון מודרך ואשתחרר מעט מן הנושא....
אודיע לכם מה החלטתי... להכין או לא.
תודות!

yaara42

New member
שותפה ללבטים

אני גם בדיוק במצב שלך. נראה לי שאני נוטה לכן להכין את הילדה שלי אבל לא במסגרת של קורס שנראית לי קצת מוגזמת
הבנתי שיש ערכות ממש נחמדות לאינטרנט גם למכון נועם וגם לפרופסור
ואני שוקלת לקנות אחת מהן ולנסות להפוך את זה לחוויה נחמדה לכל המשפחה
סוג של "חוברת עבודה לחופש הגדול"
אבל עוד לא הגעתי לשלב שבו אני שלמה עם ההחלטה שלי ומשלמת על ערכה כזו (-:
בכל מקרה אשמח אם תספרי מה החלטת בסוף

Koketka11

New member
לא עלה בדעתי להכין אותה במיוחד

לשמחתי, במשפחה של בעלי, הם שלושה אחים מוצלחים, אחותו מנהלת בכירה שעובדת בכל העולם, הצליחה בכל קנה מידה והיא דווקא לא עברה את מבחן מחוננים כשבעלי ואחיו כן. אגב, בפסיכומטרי, בעלי הוציא 790, אחותו 760 ואחיו ״ רק״ 720. ואחותו כאמור לא אובחנה כמחוננת. לכן, אני הדגשתי שנכון שהיא עושה שוב את המבחן, אבל הנה, זה לא אומר כלום עליה ועל יכולות שלה.
עכשיו אחותה בב׳ וגם אותה לא אשלח לשום קורס הכנה. לשמחתי אוכל להעשיר אותה גם ללא יום השליפה אם לא תעבור. והיא ילדה חכמה, אולי לא ברמה של אחותה, אבל גם חכמה ללא ספק.

יו2יו

New member
לדעתי חשוב להכין

גילוי נאות - יש לי חלק באחד מהגופים שמשווקים ערכת הכנה.

לפני שנתיים הייתי במצב דומה. שלושת ילדי הגדולים עברו את המחנים והילד הרביעי לא. הוא לא פחות מוכשר ואולי אפילו יותר בחלק מן התחומים. ההבדל לדעתי היה באחוז הילדים שעוברים הכנה. אם לפני כמה שנים אחוז הילדים שעברו הכנה היה קטן, ומי שהיה ראוי להתקבל התקבל, הרי היום המצב הפוך ורבים מהילדים עוברים הכנה, לפחות באיזורים המבוססים. לכן סיכויו של מי שלא עבר הכנה כזו או אחרת להתקבל קטנו משמעותית. את זה הבנתי בדיעבד ומחוויה זו הגעתי לתחום.
אם חשוב לך שהילדה תתקבל, שווה להכין אותה. כפי שאמרת זה לא חייב להיות פרויקט ארוך טווח. תביני בעצמך מה מכילה הבחינה ואיך נראות השאלות. תזהי איפה יכולה להיות בעיה ותתרגלי ביחד איתה את השאלות. זו יכולה להיות חוויה נמדה לשתיכן. אם יש צורך או אם היא נהנת מכך תני לה לפתור כמה מבחני דוגמא, נתחו ביחד את התשובות הנכונות והשגויות וחשבו איך ניתן להשתפר.
מתוך גישה זו פותחה הערכה אותי אנחנו מציעים.

לא הייתי מאמינה למה שנכתב בשרשור ההוא.

כלומר, לדעתי זה לא באמת נכון ש"כל כך הרבה מתכוננים לעניין". זה אינטרס של בעלי חברות ההכנה להפיץ את הרושם הזה.

דנה11107

New member
חלמאות

הבעיה טמונה בכך שמשרד החינוך לא משנה את השיטה או את המבחן הזה. כנראה זו פשוט עצלנות וחוסר אכפתיות של המערכת. כל העניין הפך לבדיחה אחת גדולה וכל זה על חשבון הילדים...

tomi32

New member
למה את חושבת כך?

אני לא חולק עלייך שזה אינטרס של בעלי חברות ההכנה להפיץ שמועות שווא ובאופן אישי לא נתקלתי באנשים שרכשו או שקלו לרכוש את הערכות האלו.
אבל, אני מניח שהדבר הזה מתפשט במהירות ודי בהורה אחד דומיננטי בשכבה כדי שבאותו מקום תהיה לחברות האלו הרבה פרנסה. אני משער שיש מקומות בארץ שזה עשוי לקרות בסבירות די גבוהה.

חדש36

New member
לדעתי התופעה קטנה משמעותית מהמצטייר ...

אני עוקבת אחרי הפורום בחודשים האחרונים, וגם זה רק לאחר (!) שבתי קבלה את תשובת שלב ב'.
הניסיון למכור תוכנות/קורסים באמצעות פורום שכזה, כל כך מקומם בעיני, שהחלטתי הפעם גם להגיב.

הבת שלי עברה לאחרונה את המבחן ללא שום הכנה, לאורך כל השנים ידענו שהיא בולטת ולמרות זאת לא שלחנו אותה אף פעם לשום חוג מיוחד בנושא או אבחון,
וזאת מתוך תחושה והבנה שאם היא צריכה לעבור היא תעבור ואם לא אז לא ...

מסתבר שאנחנו לא ההורים השפויים היחידים בסביבה, כי אף אחד מהילדים המוכשרים שנגשו איתה לשלב ב' לא עבר שום הכנה !!!
ובאופן לא מפתיע משיחות עם הורים לילדים שכיום בכיתתה ( כיתה ג' בכיתת מחוננים) אף לא אחד לא שלח את ילדו להכנה למבחן.

ואף על פי שאינני בחורה נאיבית אני מאמינה להם בנושא זה במאת האחוזים.

כך שאני משוכנעת שהיקף התופעה נמוך משמעותית מהנסיון להציגו ...מטעמי שיווק גרידא ... ולבי לבי לאותם הורים תחרותים ושאפתניים שמכניסים את ילדיהם למסכת כזו ...
גם בכיתות רגילות אפשר להצטיין, לשאוף ולהגיע רחוק ... אפילו יותר מילדים שסיימו מסלול מחוננים ...

והדחף של ההורים לשייך את ילדם לתוכנית תחת הנימוק של מה הילדים המוכשרים שלנו מפסידים כביכול בשל אי קבלתם לתוכנית - זה תירוץ עלוב לדימוי שלהם עצמם ...
כי בעיני עוד לא נולד הילד שרצה ולא הצליח בכוחות עצמו או כיום בכוחות הוריו ויש מספיק דרכים אחרות להעשיר ולהעמיק את ידיעותיהם של ילדים סקרנים ...
וגם בכיתת מחוננים יש רגעים משעממים ... כי לא הכל מעניין את כולם ...

גם אני לא מכירה אף אחד שעבר הכנה

אל תיתנו למפרסמים להטעות אתכם

ונניח יש "אמא אחת דומיננטית בבית הספר" - אז היא תשגע לילד שלה את השכל. לא בהכרח תשפיע על כולם.

בכיתה של הבת שלי היתה אמא אחת כזאת,
אז רובנו חשבנו שהיא קצת דפוקה
מאד ריחמנו על הילדים שלה

אף אחד מהם, אגב, לא התקבל לשום מסגרת של מחוננים

mikilk

Active member
אני חושבת שקיבלת תשובות טובות ורבות

ורובינו מסכימים שניתן וראוי לעבור את המבחן ללא הכנה

מיקמיק! בוקר אור!

אכן קבלתי תשובות לכאן ולכאן.
אני עדיין חושבת, מתלבטת ומהרהרת.
אתמול התבשרתי שביתי השניה התקבלה לפרוייקט מיכאל בתיכון בו לומדת (אולפנא) הווי אומר 4 שעות שבועיות של העשרה אינטנסיבית בכל תחום אפשרי ללא עלות!
בית הספר שלה נבחר ונבחרו 40 תלמידות מתוך 125. אז אני ממש שמחה על כך ועוד יותר שמחה שהילדה לא ויתרה לעצמה (כפי שהיא בד"ע עושה= נוטה לא להתאמץ כי הכל בא לה בקלות) והלכה על הפרוייקט המושקע הזה, עד כדי כך שהיא חזרה ב9 בערב והכינה שעורים....

וזו היתה סתם השווצה על הבוקר עם הקפה...

ולעניינינו: מסתמן בראשי לא לרכוש שום תוכנה בתשלום, לא להתכונן תחת לחץ אלא באוירה רגועה.
אני אבדוק את הבדיקות שלי אם יש משהו שניתן כדוגמא, אדריך מעט את הילדה, אומר לה שבאמת לא נורא אם היא לא תעבור
ונקווה לטוב!
אני ממש מסכימה עם הטענה שבאזורים מבוססים מכינים את הילדים כי יש אפשרות לכך.
אין לי כל בעיה לעזור לה מבחינה כספית או לרכוש לה כל תוכנה אבל בעייני זה לא מצדיק את התוצאה. על כן החלטתי פחות או יותר להסתפק בהכנה מינימלית שאמצא או אקבל.

אני מודה לכולכם. הפורום הזה הוא כבית לי כבר שנים וכיף לפתוח כך את הבוקר.

יום קסום!

לחש

למעלה