בופה VS הגשה

בופה VS הגשה

מסמויה הפכתי לפעילה
לרגל התקרבות האירוע..
אתמול היינו בטעימות, שם אבא שלי שמע שאני מעוניינת בבופה, והתחילו הערות קשות בנוגע לזה (אבל זה כבר סיפור אחר..)
יצאתי מאוד מתוסכלת מכל הסיפור.
מצד אחד יש לי חוסר סימפטיה משמעותי להגשה, בעיקר כצמחונית. לפי דעתי המבחר מצטצמם, זה עוצר את הריקודים ומיושן מדי.
מצד שני, אחוז המבוגרים (כלומר "לא צעירים", לא בהכרח בני 70+) אצלנו גבוה מאחוז הצעירים ואני יודעת שהם יעדיפו הגשה.
אני יודעת שאם אחליט בופה, תהיה מלחמה קלה בנושא, וצריכה להיות משוכנעת שזה מה שמתאים לחתונה שלנו.
אז אשמח לשמוע דעתכם בנושא..
תודה!

Princess Lotta

New member
כמה אורחים יש לכם?

עקרונית, אני תמיד נוטה בכיוון בופה, וכך היה גם בחתונה שלי (250 איש).

למה? זה מרגיש לי יותר דינאמי, חי, צעיר, והעיקר - יש יותר מבחר וכל אחד יכול לקחת מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, לא מקבל שבלונה של עיקרית+תוספת מובנית. מעבר לזה, הייתי במספר חתונות בהן הייתה הגשה, והמנות לא הגיעו במקביל לכל היושבים לשולחן וגרוע מזה - הגיעו קרות, וזה בכלל זוועה. כשאת לוקחת את המנה מפלטה חמה בעמדת בופה - אין ממש סיכוי שדבר כזה יקרה.

מעבר לזה, גם בעלי צמחוני, הרבה מבני משפחתי צמחוניים, ואני כשלעצמי אוכלת מעט מאוד בשר, וכן, בופה בדרך כלל יותר יתאים לנו. אני מכירה את ה'אסכולות' של 'הגשה זה מכבד' 'בופה זה כמו חדר אוכל/בית תמחוי' אבל אני לא רואה את זה ככה בכלל. גם כאורחת, אני מעדיפה אוכל מגוון, מנות חמות ואפשרות לשלב כרצוני את מה שנמצא בצלחתי. בשלוש החתונות האחרונות בהן הייתי כאורחת היה בופה עשיר ומגוון ולא היו תורים, פשוט דואגים לפיזור נכון ומספיק עמדות - ואם יש אנשים מבוגרים/נכים שאינם יכולים להגיע לבופה, תמיד יהיו קרובים שיושבים איתם בשולחן ויוכלו לסייע להם ולהביא להם צלחת. הרי המבוגרים מגיעים מגזרת המשפחה ואינם מגיעים לבד, בניגוד לצעירים.

ההתלבטות היחידה היא כמותית לדעתי. בחתונה של 400/500 אורחים הייתי שוקלת הגשה כי יש גבול לכמה עמדות ניתן להציב ועלולים להיווצר תורים ארוכים ולא נעים. בחתונות של עד 350 איש - בופה מבחינתי לוקח בלי התלבטות.

תשובה

אני ממש מתחברת לכל מה שרשמת, וחושבת אותו דבר.
אין לי סבלנות להערות ביקורתיות וציניות לגבי הבופה, זה עושה לי ממש רע וזה השיקול היחידי שלי, אחרת לא הייתי חושבת על זה.
יהיו לנו בסביבות 230 אורחים להערכתי.
אנחנו בכל מקרה נבקש מהאולם להגיע לראות אירוע בופה לפני שנחליט, אבל ברור לי שזה לא בהכרח יהיה מייצג..

Princess Lotta

New member
תמיד יהיו הערות ביקורתיות וציניות ותמיד יהיה מי שיעקם את האף

לפעמים אלה אנשים קרובים יותר ואז זה באמת פוגע (אני אומרת את זה כאחת ששלושה ימים לפני החתונה, חמי איים לא להגיע בכלל בגלל סיבה מטומטמת בהרבה, תאמיני לי). צריך לשים דברים בצד ולקבל החלטות תוך התחשבות בבני המשפחה ובדעתם, אך מבלי לוותר על הדברים החשובים לך. אם את מתחברת למה שכתבתי - נסי להסביר את זה לאביך. זה לא בלתי הגיוני. אני מניחה שגם הוא יעדיף שהאורחים שלו יקבלו מבחר עשיר ומנות עיקריות חמות. אפשר גם להגדיל ולהביא אותו לאירוע הבופה שתלכי אליו, ובד בבד לדבר עם איש הקשר שלכם באולם, על מנת שיציג את יתרונות השיטה במקום. בנוסף, חתונה של 230 איש היא חתונה שנחשבת קטנה, וכדאי שהוא יידע שבחתונה כזו, בופה יכול לעבוד מצוין. ושוב, לדבר עם האולם/גן ולוודא שתקבלו מספיק עמדות בכדי שלא ייווצרו תורים.
&nbsp
ההחלטה היא שלך ושל בן זוגך, ונשמע שאתם יודעים מה אתם רוצים, אז לכו על זה. אתם יכולים להקשיב ולכבד את דעתו של האב, אבל גם לענות לו כי זה אירוע שלכם. היום, בופה זה דבר מאוד מקובל, זה מוזיל את העלויות שמאוד התנפחו בימינו, והגשה היא אופציה, לא הכרח, ואופציה די מיושנת ולא יעילה לטעמי, ודאי בחתונה קטנה.
&nbsp
בהצלחה ותעדכני!

תודה על התשובות המושקעות

המחיר זהה אצלנו להגשה ולבופה, הלוואי וזה היה שיקול שהייתי יכולה להביא איתי.
אבא שלי נוטה להתקבע בדעתו ושהשיקול של מבחר עשיר לא ינצח את השיקול של לא להדחף בתור כפי שהוא צופה.
כנראה שאני צריכה פשוט להסגר עם עצמי ולהחליט ולהיות שלמה עם זה ואז פשוט להתעלם מביקורת וציניות עד כמה שזה אפשרי..

Princess Lotta

New member
את יכולה לומר לו שאם הוא חושב שבופה זה לא נעים

שיחשוב איך האורחים ירגישו אם יחכו הרבה זמן לאוכל, אם חלק מהיושבים לשולחן מסוים יקבלו מהר והאחרים לא ויצטרכו לחכות, אם המנות יגיעו קרות - זה עוד יותר מבאס ולא נעים וגם מצריך התעסקות. ראיתי וחוויתי את זה בכמה חתונות שהייתה בהן הגשה אבל כן, בגדול זה מאוד תלוי בך ובזה שתהיי שלמה עם זה. מציעה גם לדבר עם אנשים שהתחתנו היכן שאתם סגרתם (לא ציינת, אולי יש כאן בנות כאלה) שיוכלו לשתף אותך מה היה ואיך זה הלך אצלם. יש מקומות מאוד חזקים בבופה (הנחלה, גני כנען) ויש מקומות שקצת פחות (אקו למשל).

elinoket

New member
רק חייבת להתייחס לעניין המנות הקרות

כי זה פעם שניה שאת רושמת את זה.
מנות קרות זה לא פונקציה של הגשה - זה פונקציה של אולם שלא יודע לעבוד נכון.
סתם היה לי חשוב לציין את זה

Princess Lotta

New member
רשמתי גם שיש אולמות שמתמחים באחת השיטות יותר מבשניה

פשוט מנסיוני, מנות קרות (פושרות, אם תרצי לדייק) זה דבר שנתקלתי בו פעמיים, בשתי חתונות ההגשה היחידות שהוזמנתי אליהן. זה מעולם לא קרה לי בבופה, והייתי ב4 חתונות עם בופה השנה...

elinoket

New member
אני שייכת לצד השני של הסקאלה

אני מצטערת אבל אני לא חושבת שזה מכובד לתת לאנשים לעמוד עם צלחות בתור לאוכל, במיוחד אם יש הרבה מבוגרים (ושאנשים אחרים מהשולחן יביאו להם אוכל זה לא תחליף ראוי מבחינתי).
לי אישית זה פחות קריטי כאורחת באירוע, אבל אני בהחלט יכולה להבין את הצקצוקים באירועי בופה.
היום יש מגוון גדול של מנות עיקריות הכוללות כמה סוגי בשר ומנות צמחוניות מגוונות גם כן.
אבל מכיוון שזה אירוע שלך את צריכה לעשות מה שמתאים לך.
אם יש משהו שלקחתי כלקח מהחתונה שלי זה מה שחשוב לי - לא לוותר עליו.
השאלה היא באמת עד כמה זה חשוב לך?
אם חשוב מספיק אז תצתרכי לעמוד על שלך באסרטיביות ובנועם. יהיה טוב העיקר שתיהי שלמה עם עצמך לא משנה מה תבחרי

תודה

חשוב לי לשמוע עוד דעות, גם אם סותרות את דעתי, למרות שאני מודה שקשה לי מאוד כל קונספט הכבוד.
חבל לי שאנשים מייחסים בופה לחוסר כבוד, ולא הייתי רוצה שמישהו ירגיש דבר כזה, למרות שברור לי שזו תפיסה רווחת.
בקיצור, אני אחכה לראות אירוע בופה ושאלו יהיו הצרות שלי בחיים

חפצי13

New member
כמה דברים שאת צריכה לשים לב אליהם

1. מי משלם על האירוע? אם אתם משלמים מכיסכם - ההורים של שני הצדדים יכולים לומר כל העולה על דעתם - אבל מי ששם את הכסף - מחליט! אין ויכוח בנושא. אם גם אתם וגם ההורים מממנים את החתונה - יש מקום להתחשב, אבל תלוי כמה כסף ההורים שמים.
2. תלוי מאוד איפה את מתחתנת - יש מקומות שלפי המבנה והסידור של האולם/גן - יותר מתאים לעשות הגשה. ויש מקומות שהרבה יותר מתאים בופה. אנחנו למשל התחתנו בבקתה ביער - זה מקום קלאסי לבופה. אומנם גם הגשה היא בהחלט אפשרית שם - אבל יש להם כל כך הרבה ניסיון עם בופה - שלדעתי אם היינו מתעקשים על הגשה (מה שלא היה קורה ככה או ככה) - הביצוע בפועל היה פחות טוב מבופה.
3. אל תחששי מעניין ה"מבוגרים" - את תמיד יכולה לתת לאולם רשימה של אנשים שממש מבוגרים או של אנשים שאת יודעת שלא יקומו לקחת אוכל - והם פשוט דואגים שמלצר יגיש להם את המנה לפי בחירתם. עוד דבר, לרב, אנשים לא מגיעים לבד, תמיד יהיה מישהו שידאג להביא לסבתא בת ה700 צלחת מהבופה.
חוץ מזה, לנו ממש היה חשוב שיהיה בופה, כי זה נותן הרגשה יותר קלילה, אוכלים יותר מוקדם, וכולם אוכלים ביחד (בהגשה תמיד קורה שחלק מהשולחן כבר סיים לאכול וחלק עדיין מחכים לסטייק, וכשהוא מגיע - הוא קר
) והכי חשוב - המסיבה היא רצופה. לעצור ריקודים בחתונה זה אחד הדברים המבאסים - כי עד שנכנסת ל'מוד' של לרקוד ולהשתחרר וליהנות - בא איזה דיג'יי ומחליט שעכשיו (ב11 בלילה) זה הזמן שלך לאכול סטייק, כי איזו שעה יותר הגיונית יש מ11 בלילה לסטייק?!

חשוב שתשימי לב, אם תבחרו בופה זה צריך להתאים לסגנון של המקום, וצרי לוודא שהם באמת יודעים לתפעל בופה, בלי תורים. לא הרבה מקומות יודעים לעשות זאת, ואם מצאת מקום שמתמקצע בבופה - לכי על זה!
אגב, גם אמא שלי (מהמרוקאיות של פעם) לא הצליחה לשמור את דעתה לעצמה בעניין הבופה. היא אמרה שכל המוזמנים שלהם (גם הם מרוקאים של פעם) לא יקומו לאכול, ואנשים יהיו רעבים. פחחחח
כולם אכלו כמו גדולים וכולם ללא יוצא מן הכלל קמו לקחת מנה נוספת לפחות עוד פעם אחת.
אז לסיכום, הגשה זה הכי של פעם. ועם כל הכבוד, אנחנו לא בארוחה ממלכתית אצל המלכה. חשוב שתהיה ארוחה טובה וסדירה, בלי 10 הפסקות באמצע, ושהמסיבה תעבור בכיף ובלי הפרעות. יאללה בהצלחה...

הצלחת להעלות חיוך

לגבי השתלום על האירוע- קיבלתי מתנה יפה מאבא שלי, והשאר יהיה ממתנות האורחים. יחד עם זאת, אני בכלל רציתי לעשות משהו קטן ומצומצמם בשישי בצהריים במסעדה, כך שכל האירוע הזה הוא פשרה גדולה מבחינתי שאני עושה בשביל אבא שלי (בלי קשר למתנה שנתן)
אני מתחתנת בטופ דוראן, לפי דעתי זה מקום די קלאסי של הגשה דווקא.
כשהיינו בטעימות ואבא שלי מאוד נהנה מאחד הקינוחים, הוא רצה לקחת קצת לסבתא שלי שתטעם. כשהבין שזה לא יתאפשר אמרתי לו שהיא תטעם כבר באירוע והוא אמר משהו כמו "היא תטעם אם היא תצליח להדחף בתור של האנשים.." אולי זה טיפשי, ואני צריכה לקחת בפרופורציה אבל לקחתי את זה קשה.
אולי באמת העניין של השעה המאוחרת שבה מוגשת המנה העיקרית בהגשה תצליח לחדור את האטימות.
בינתיים דעתי מתגבשת על בופה, בדיוק מכל הסיבות שצוינו..

iritki

New member
הייתי לפני פחות מחודש באירוע הגשה בטופ דוראן

וכמה שבדרך כלל אני לגמרי בעד הבופה, זו הפעם הראשונה בחיי שנתתי טיפ למלצר בחתונה.
היה מלצר שהיה צמוד לשולחן שלנו כל הזמן ודאג שלכולם יהיה אוכל ושתייה ושהכל יתנהל כשורה.

Ruby Gem

New member
האמת? זה לא כזה משנה

הייתי בכל מיני סוגי חתונות - גם בכאלו עם הגשה וגם בכאלו עם בופה.
אני לא חושבת שצורת הגשת האוכל משפיעה על האווירה.
אם אנשים בקטע של לרקוד ולהשתולל - זה יקרה גם אם יעצרו את הריקודים בשביל לאכול.
למרות שאני צעירה- לא תמיד יש לי כוח לעמוד עם צלחת ולחכות בתור לאוכל (וזה כבר קרה).
בכל המקומות שהייתי בהם והייתה הגשה- לא נתקלתי במקרה שהגיעה מנה קרה או שחיכו הרבה מאוד זמן. אני מניחה שזה מאוד תלוי באולם- עד כמה הצוות מנוסה ויעיל.

אם זה משהו שהוא מאוד קריטי וחשוב לך - אז תעשו בופה.
יש דעות לכאן ולכאן ולכל דבר יש יתרונות וחסרונות. אתם צריכים לעשות מה שנראה לכם לנכון.

mashkantalady

New member
בופה
!

אני תמיד אוהבת בופה, גם בחתונה שלנו היה בופה. אבל- הגענו לשני ארועים בסדר גודל שלנו ווידאנו שיש מספיק עמדות ושאין תורים.

עד כה בחתונות עם הגשה האוכל היה פחות מוצלח, ואיך לומר יותר עתיק.
אני למשל אוהבת לקחת את מה שאני אוהבת, לקחת מנה נוספת אם בא לי וכו'.

ronitvas

New member
אירוע משולב

אם ממש חשוב לך בופה ולאבא שלך ממש חשוב הגשה, יש אפשרות לעשות משולב. כלומר, להצמיד מלצרים לשולחנות מסויימים שאתם יודעים בוודאות שתהיה בעיה איתם ו/או לדאוג למנות שמגיעות מוכנות מהמטבח לאותם השולחנות.
רק הערה קטנה לגבי העלות. הרבה פעמים לא שמים לב לפקטור הזה, אבל אירוע הגשה מתייקר אם את משלמת שכר עבור המלצרים. כיוון שבאירוע הגשה כמות המלצרים גבוהה ביחס לכמות המלצרים שבאירוע בופה.
עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון - לא כל המקומות ערוכים לשתי השיטות. ויכולת לראות כאן לפי התגובות.
אם המקום לא ערוך לעבוד בשיטה מסויימת, אבל בכל זאת מתנהלים לפי רצון הלקוח, זה יוצר לא מעט בעיות - הגשה מאוחרת, הוצאת המנות לא נעשית בו זמנית, אוכל קר וכדומה.
רק לשם השוואה, בארצות הברית כל מנה שיוצאת בהגשה מגיעה עם כיסוי ששומר את החום על הצלחת. בארץ זה לא קורה.
ממליצה להגיע לאירוע הגשה ולראות קצת את ההתנהלות לפני שמחליטים

מעדיפה בופה

לא אוהבת את העמידה בתור ואת תחושת ההדחפות, אבל עוד יותר לא נהנית להמתין למלצר בזמן שאת רואה ששולחנות מסביב כבר קיבלו אוכל, לחשוש לעזוב לשירותים אחרת תפספסי את הסטייק וכו'. אני גם חזרזירת חתונות ומגיעה לחתונות מאד רעבה, לא תמיד יש לי כח לחכות להגשות (לפעמים מה שיש במנה ראשונה זה משהו שאני לא אוהבת ואז אני בסוף ממתינה המון זמן עד למנה העיקרית. או שסתם קובעים שעה מאוחרת מאד למנה עיקרית שזה מאד מעצבן אותי), לפעמים אם אהבתי מנה מסויימת אני רוצה תוספת וזה משהו שהוא הרבה יותר אפשרי בבופה מאשר בהגשה. אם אין לי כח לעמוד אני שולחת את בן-הזוג.
בכל מקרה, בתור מישהי שגם מפעילים עליה לחץ מתון עד גבוה לגבי כל מיני אספקטים של החתונה שתהיה (בין היתר איפה להתחתן, מתי להתחתן, מה ללבוש ושאר שטויות קטנות כאלו) ידוע לי כבר מראש שאם אני אכנע לכולם מה שיקרה בסוף זה שאני בוקר אחד אקח את בן זוג שלי לרבנות בלי להודיע לאף אחד (אולי חוץ מהמשפחה שלו שהם הרבה יותר רגועים בקשר לעניין :p) ונתחתן שם וזהו... אל תעשי מה שמבקשים - גם אם הם שמים כסף. הם ההורים שלך ורוצים לעזור לך אבל זה לא אומר שהם צריכים לקבוע מה יהיה ביום שהוא יחסית חשוב לך! וכשאת טפו טפו תחתני את הילדים העתידיים גם הם יגידו לך אותו דבר. את לא יכולה לעצור אנשים מלהגיב, להעיר, לבקר (או להחמיא) אבל את יכולה לנסות לעבוד עם עצמך לא להתרגש מזה יותר מדי, לזכור שהם עושים את זה מכוונה טובה ואהבה אבל גם מתוך מקום שלא רואה את נקודת המבט האישית שלך.

למעלה