בועז תקשיב לדני רופ!!!!!!!!!!!!!

refal

New member
בועז כולם טועים כך את זה בקלות.

איך אומרים לומדים מטעויות.

יריב71

New member
מה עושים כשטועים בתחזית- ממציאים..

מחדש הגדרות למזג האויר זו כבר הפעם השניה (האחרונה היתה לפני כשבועיים) שהשמ"ט מוציאים לאור תחזית לשרב רק על סמך שקע במצרים בלי לבדוק מה יהיו הטמפ´ ב-850 מ"ב ובלי להעריך אם תהיה עננות בינונית עבה, שתמתן את עליית הטמפ´. מה עושים "חזאים" כשהם טועים- ממציאים. שמעתם את דני רופ ("החזאי" המהולל) אז עכשיו שרב זה כשהטמפ´ קצת מעל הממוצע ויבש. O.K. דני רופ: "...היה היום שרב, רק לא הרגשתם אותו כי היה מעונן והיתה רוח ערה..." אני רק דימיינתי לעצמי אנשים עם סוודרים ומעילים רצים ברחובות ברוח החזקה שהיתה היום (40-60 קמ"ש). בועז, אנחנו טועים היה היום שרב, אנחנו רק דימיינו שהיה קריר וסגרירי

idansof

New member
אני חושב שבועז הבין שהוא טעה:)

והיה חם הרבה יותר ממה שהוא צפה. שרב או לא שרב, השמ"ט צדקו הפעם(קורה לפעמים) רק מה... הבוקר הוא ירד קשה על השמ"ט, ובסוף מסה של אוויר חם נכנסה בצהריים והפכה את התמונה על פיה, ואז כבר היה לו קשה לרדת מהעץ
.

בועז ד

New member
אני לא חושב שטעיתי !!!!!../images/Emo62.gif

לעידן ולחברים: שרב מוגדר כטמפ גבוהות ב-5 מ"צ מהממוצע + לחות נמוכה מ-40 אחוז זה לפי השמ"ט.. היום לא !! היה שרב כול שאר התופעות היו.. זו דעתי הייתה ונישארה ! בועז

אסף י

New member
לא הבנתי

השמ"ט מגדיר "שרב" כחום של 5 מעלות מעל הממוצע + יובש (מתחת ל 40%). עד כאן ברור. עכשיו - שתי התופעות האלו קרו או לא ? (לאט, יש זמן) האם השמ"ט הוא זה שקובע הגדרות כאלו ? האם הגדרות אלו נועדו לקבוע סטטוס מ"א מסוים, שלפיו (למשל) מכבי אש נכנסים לכוננות ? האם בזמן תנאים כאלו קורים עוד דברים, או שזה נועד סתם כך כדי לאמר לאנשים איך להתלבש בבוקר ? השמ"ט עד כמה שאני זוכר, כפוף למשרד התחבורה. ויתכן (רק יתכן) שהגדרת השרב אצלו שונה מהגדרת השרב אצלך. אולי אתה סתם משתלח. יתכן ?

היה אצלי חם

24.5 מ"צ אם זה היה נסיון להפיל אותי בפח, זה היה ממש לא במקום. אני מקווה שזה לא מה שניסית, אם זה באמת לא אז אני מצטער מראש. דניאל.....

יריב71

New member
אני איתך, בועז: אי אפשר לטמטם ציבור

שלם. זו תופעה מוכרת. לפני שנים עוד בתחילת דרכי בעסקי מזג האוויר. התווכחתי במשך שעות (כמה אופייני לי) עם חבר שטען שהיום היו 32 מע´, כי כך אמרו ברדיו בבוקר (תחזית השמ"ט). הוא לא ויתר, עד שלא הראיתי לא בטרמומטר שהטמפ´ המקס´ היתה 24 מע´. בערב, כמובן שלא היו שום התנצלויות והסברים. היה שרב- לא טעינו.

בועז ד

New member
זה לא !!! "ריב מפגר" זה דבר עקרוני.

לחברים שלום: אם כול הכבוד ולמרות שזה ניראה אולי בעיני מספר אנשים ילדותי.. העניין הוא אחר: שרב מוגדר בנוסף לכול הערכים שציינתי גם בטמפ של 25 מ"צ ומעלה.. לפי השמ"ט !! את הקישור הרלוונטי מהמועדון בוואלה אביא.. קצת זמן.. היום לא היה שרב-גם אם דני רופ אמר שהיה שרב.. השמ"ט לא אמר היכן יהיה שרב /לא ציין שרב קל/בנוני/כבד אלה אמר מחר צפוי שרב. קצת סבלנות..יבואו קישורים מתאימים בועז

benshap2

New member
בועז הריב הוא לא על שרב או לא

לפחות איך שזה נראה בעיניי זה שוב העקרון של שמ"טהאם השמ"ט צדק ואתה טעית או להיפך... קיצר אני לא יודע אפילו מי צודק אבל תריבו בצ´אט אתם סתם מציפים פה... ובאמת בועז זה ממש לא חשוב...

idansof

New member
הבה נבדוק

ממוצע למרץ לפי הנתונים אצלך. ת"א : 25 מעלות. ממוצע 19. 6 מעלות הפרש. י-ם : 21 מעלות. ממוצע 16. 5 מעלות הפרש. אם מישהו מוכן לנדב נתונים ממקומות נוספים... על כל מקרה, לפי זה השמ"ט צדקו כאשר אמרו שרב קל לפי _הגדרתם_. זה ההגדרה מגוכחת זה נושא אחר. בכלל... איך הגעת ל14 מעלות בי-ם? הרי ב850 היה צפוי 16-17, וב925 מעל 20. ועוד 14 זו טמפרטורה נמוכה מהממוצע(16). ולת"א? ברום 1000 25 מעלות. התקמצנת ונתת 20 מעלות. אז לא קראת את הנתונים היטב, קורה. לשמ"ט זה קורה הרבה יותר, והם בניגוד אליך מקבלים כסף כדי לתת תחזיות. אז אם השמ"ט מתרשל בקריאת הנתונים לפחות פעם בשבוע, אתה גם אם תטעה פעמיים בחודש עדיין תהיה הרבה יותר טוב מהם, מכיוון שאתה לא יכול להקדיש לחיזוי את מלוא זמנך. אבל דחילק, אם כבר טעית, לפחות אל תגיד "צדקתי", ותתנפל על השמ"ט לא עוול בכפם:)

בועז ד

New member
מספר הערות...

לעידן שלום: 1. בירושלים הטמפ הגיעה ל-21 מ"צ לתקופה קצרה-"היה שרבי לחצי שעה.." אצלי היה מקסימום 18.6 מ"צ..ואצל אור..17.5 מ"צ.. זה לא שרב !!! אתם מנסים בכוח- בצורה מגוחכת לדעתי..להצדיק את השמ"ט. כול טענותיך האחרות עוד מצדיקות אותי..דחילק.. כבר אמרת מוקדם יותר שאתה מצדיק את הערכתי ליום אביך ומעונן ולא שרבי..!! נו?? אז תחליט... ואין שום קשר לכך שאני צפיתי 14 מ"צ בלבד בירושלים.. בוא אסכם לך את הטמפ היום בירושלים: מינימום 12 מ"צ רוב שעות היום עד לצהריים(15:00) טמפ נעו בין 14-16 מ"צ שעות הערב-די הפכפך כאשר למשך שעתיים (16:00-18:00) נמדדו אצלי לפחות 17-19 מ"צ. מ-18:00 הטמפ שוב ירדה ועכשיו היא 14.6 מ"צ.. נו? אז לטעמך היה שרב גם בירושלים.. תהיה לי בריא.. בועז

למעלה