בועות כפור

נטס

New member
בועות כפור

שלום, אני מקווה שאוכל לקבל פה כמה עצות.. אמנם לא בעיה שנפוצה בארץ, אבל אני גרה בחו"ל ולצערי מהר מאוד גיליתי את בועות הכפור (chilblains). מאז ומתמיד היה לי מחזור דם בעייתי.. הזרתות ברגליים נרדמות לי כל חורף כבר שנים ולפעמים גם הבהונות שליד מאבדות תחושה.. כשהופיעו לי הבועות חשבתי שזה עקיצה, אבל כשהמצב החמיר הלכתי לרופא. האחות הראשונה שראתה אותי (כאן מקבלים טיפול ראשוני מאח/ות, ורק במקרים יותר חמורים מגיעים לרופא) לא ידעה מה זה ונתנה לי משחה שלא עזרה, אז חזרתי שוב והאחות השניה זרקה ניחוש וצדקה.. בכל זאת, זה לא משהו שרואים הרבה, במיוחד לא אצל בחורה צעירה.. היא המליצה לי למרוח קלמיין כדי למנוע את הגירוד, וזהו בעצם. מאז התחלתי לגרוב גרביים עבים יותר, וכשאני יוצאת ביום קר אני יוצאת עם שני זוגות גרבי סקי, ועדיין, הבועות חוזרות. כרגע המצב הוא שהבוהן השניה שלי נפוחה וכואבת, עם בועה אחת גדולה על המפרק וכמה נקודות קטנות על הצד ומתחת. אני לא יכולה לקפל אותה בגלל הנפיחות. רציתי לדעת אם אתם יודעים על פתרונות לבעיה, או אפילו משהו רק להקל על הכאב.. דרך למנוע אותן גם תעזור, אבל אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות חוץ מלשמור על הרגליים מכוסות.. תודה רבה!

yoelnd

New member
תראי.....

היי אפשר לחשוב לכמה כיוונים 1. בעבר היה אצלינו ביח' הצבאית נעלים עם מחמם על סוללות....... 2. ישנם גרביים עם אלמנטים נוספים (פסי נחןשת או כסף) למטרה כזאת. 3. על המקום הדואב הייתי שם הרבה שמן לבנדר ועושה אפילו אמבטיות קצרות ושם קצת גם מלח. 4. בודק באופן כללי את זרימת הדם וחושב על המרצה, אני מעריך שאת חייה כרגע במקום שהינו קר כל הזמן? ואז שתיה חמה, פעילות גופנית - תנועה וכד'. זה מה שעולה לי לראש כרגע....... בהצלחה ורק בריאות!

נטס

New member
תודה רבה!

האם יש תוספים או צמחי מרפא שידועים כממריצי מחזור דם? בגדול אני רוצה לנסות למנוע את הבועות מלכתחילה, כי ברגע שהן באות מובטחים לפחות שלושה ימים של סבל (במקרה הטוב).. רציתי לקפוץ לבית המרקחת היום, אבל אין תחבורה ציבורית בגלל השלג (יש! שלג!!!
).. למרות ששלג אין פה בד"כ, עדיין מספיק קר גם בלי כדי לגרום לי לבועות..

0 אור 0

New member
להתחמם

ככה מהשרוול - קודם כל הכל מבושל, להעדיף מאכלי קדירה (קטניות ודגנים מלאים), ירקות כתומים, ירקות שורש. לוודא שאת אוכלת מספיק חלבונים וויטמיני B. תבלינים חריפים מחממים - כמו למשל פלפל, פלפלת אדומה או ג'ינג'ר גם קינמון או קצח, שום ובצל אפשר לשים על הרגליים שמן שבו כמה טיפות שמן ציפורן = יחד עם הגרביים הטרמיות מהתשובה הקודמת זה אולי יספיק. מהנסיון שלי כילדה, מה שעשה את העבודה זה נעליים או מגפונים עם פרווה פנימית, כמו שבטוח יש בארץ הקרה שאת נמצאת בה.

נטס

New member
יש לי

ניסיון רע עם ציפורן.. היתי צריכה טיפול שורש באחת השיניים והמליצו לי למרוח שמן ציפורן וזה פשוט שרף לי את החניכיים.. אז אני לא יודעת אם אני אלך על הטיפ הזה.. היום יצאתי לשלג עם מגפיים עם פרווה ושלוש זוגות גרביים, שתיים מהם גרבי סקי.. זה יותר טוב משתי זוגות, אבל קצת לוחץ..
אני אנסה את התבלינים שהמלצת ונראה מה יהיה.. תודה!

חמום אקטיבי

נטס שלום! שיפור זרימת הדם יעזור לך לחמם את הרגליים. השיטה הטובה ביותר לדעתי לשיפור זרימת הדם היא פעילות גופנית. בהצלחה! ערן

0 אור 0

New member
אני מאד מקווה שלא שמת שמן ציפורן לא מהול

ישר עלהחניכיים - אם כן , אני לא מתפלאה שזה שרף לך. גם אני פעם עשיתי שטות דומה כששמתי שום ישר על החניכיים, והעור המאד רגיש של המקום פשוט נשרף. על כל פנים , ממש לא הכרחי שמן ציפורן ובודאי לא מתאים לכל אחד. פשוט אם את מכירה את כל המחממים השונים, את יכולה לבחור מתוכם מה שמתאים לך.

נטס

New member
לא יודעת

אם מהול או לא, אבל זה הגיע לרמה שהתפתחה לי ציסטה על החניכיים.. אבל כן, טוב לדעת מה האופציות..

למעלה