בוסתן

צפוני

New member
בוסתן

ברצוני להפוך שטח צמוד לקיר תומך מעבר למגרש שלנו לבוסתן. אשמח אם תוכלו לייעץ לי. שאלותי: 1. סוג העצים/שיחים שלא יצטרכו השקייה? חשבתי על תאנה, רמון, גפן, פטל. 2. האם כעת זו עונה מתאימה לטעת? האדמה גירית + סלעית ותודה רבה מראש.

צפוני

New member
וואלה ???? ואני לתומי חשבתי

ש..לא ממש.... ומה עם בוסתנים בטבע ללא השקייה? ואיזה צמחיה כן?

ruven46

New member
צפוני, חשבת נכון !

פחות מים יותר מתוק ! כמו בבוסתנים..........

אופירש

New member
אני חולק עליך חלקית

זה נכון שפחות מים יותר מתוק אבל: 1) בהתחלה הגפן דורשת לא מעט מים בכדי להתפתח. 2) תלוי בסוג הגפן. 3) תלוי היכן הוא גר (איזה סוג אדמה יש לו. אם האדמה חולית אזי היא מתייבשת מהר ואז כן צריך יותר מים ואם הוא גר בהר (כמוני) אזי האדמה כבדה ואז צריך זמני השקייה יותר ארוכים אך הפרשי זמן גדולים יותר בין השקייה אחת לשניה. 4) חוץ מזה שאני משקה את הגפן לא מעט ועדיין הענבים מתוקים מאוד. אופיר

ruven46

New member
ברור ! אין מחלוקת !

גפן מבוגרת אינה צריכה השקייה, שורשיה כבר "עשו את העבודה" ומוצאים לעצמם את מאגרי המים שלהם ! כמובן שזה תלוי בזנים השונים ובסוג האדמה...ובמיקום (בהר או מתחת להר.. ההקפדה על אי השקייה רלוונטית יותר לגפני היין ששם בודקים במדוייק את אחוזי החמיצות והסוכר. גפן בלאדי בבוסתנים לא מושקית וענביה מתוקים מסוכר.

אופירש

New member
יש לי מס' מכרים בנופית וטבעון

והאדמה שם די כבדה אז בכל מקרה כך זאת בחשבון בזמן תכנון ההשקיה וכמובן בסוג הצמחים שאתה מביא לגינה. אופיר

שקדי

New member
תאנים ותות שאמי.............

ראוי שיככבו בכל בוסתן עברי וכמובן סוכת גפנים.....רצוי מכמה זנים

alon666

New member
אני הייתי מחליף את השאמי בתות שחור

מנסיוני האישי ולאחר מבחני טעימה לקרובי משפחתי ולחברים הוחלט פה-אחד שהתות השחור טעים יותר מהשאמי. לתות השאמי ולתות הלבן יש פירות מתוקים מתוקים אך חסרי טעם ייחודי ואפייני. בניגוד, לתות השחור המוכר והנפוץ יש מתיקות המלווה בחמיצות עדינה שהופכת כל תות למסיבה בתוך הפה. אני אשתול תות שחור בגינתי. את השאמי שמשתרש אצלי אאלץ למסור לגינה חמה. בכל אופן אני רק מזכיר שעל טעם ועל ריח אין להתווכח וכל אחד וטעמו. מה שבטוח: מי שמתלבט- שיטעם לפני שישתול. לתות השחור שאשתול בקרוב אני ארכיב ענף של שאמי, כדי לרצות את חובבי השאמי. אז לכל אוהבי התות... מצ"ב תמונה של תות....שחור (אלא מה!?)

alon666

New member
ואפרופו: הנה תות לבן

וטעמו כמו השאמי: מתוק מתוק מתוק, אך ללא חמיצות... מה שהפיל גם אותו (יחד עם השאמי) במבחן הטעימה, ביחס לשחור

שקדי

New member
יש לי הרגשה אלון...........

שהעץ שאתה מדבר עליו אינו תות שאמי בעיקר כשאתה משווה אותו לתות הלבן התות הלבן הוא מתוק תפל ואיני אוכל אותו אפילו אם זה הדבר היחידי בשטח ואילו בשביל תות שאמי אני מוכן להרוג........טוב כמעט........... אתה יכול לצרף תמונה של פרי השאמי שלך להגדרה???? תודה מראש

דובב

New member
אלון,

לפי מה שאני זוכר אתה רוצה שיח נמוך אז למה שלא תיצור שיח משולש שעליו יגדלו שלושת הזנים גם יחד?

alon666

New member
הלוואי והייתי יכול לצלם..הסתיימה הע

העונה של הפרי.... אני אבדוק, אולי נשאר איזה מאחר או שניים.

kerengil

New member
אלון, אל תשכח את הלכלוך שעץ תות

שחור עושה... להורים שלי יש אחד כזה בחצר מעל מדרכה ובעונה הזו פשוט אי אפשר לעבור שם בגלל הלכלוך.

sheda0ktana

New member
יש לי גינה שמוכנה לאמץ

כל השנים, כל השנים, חולמת אני על עץ של תותים ובניגוד לקרובים שמהשחור מרוצים אינני אוהבת תותים חמוצים! קרן

למעלה