בוסטר- המלצות

ארנט

New member
בוסטר- המלצות ../images/Emo92.gif

בני בן 3 ושלושה חודשים ואנחנו מעוניינים לקנות בוסטר לאוטו כאופצייה נוספת לכסא הבטיחות (לפעמים בהן עליי לקחת "טרמפ" עם חברות שלהן אין כסא בטיחות לילדים). אשמח לשמוע מכם/ן המלצות לבוסטר טוב, נוח ובטיחותי.

apk

New member
תוספת לשאלה

לנו אין רשיון ולרוב נוסעים בתחבורה צבורית. אבל ...הבעל של אמי הציע, שלאחר שמלאו לשירילי 3 הוא יקח אותנו ברכבו מידי פעם. זה יקרה לעיתים נדירות ובשאר פעמים צריך יהיה לשים את הבוסטר בבאגז', להרכיב לפני כל נסיעה ולפרק אחרי. כלומר מחד יהיה מעט שימוש ולא שווה לקנות מהיקרים, מאידך צריך להיות נוח לפרוק והרכבה. בינתיים יצא לי רק לשאול בטויס-א-ראס טווח מחירים, אבל לא להסתכל. אמרו לי שהמחירים מ-80 ש"ח ומעלה. המלצתכם?

רות י

New member
אין צורך לרתום/להרכיב את הבוסטר,

אלא פשוט הוא מונח על מושב הנוסעים. הילד מתיישב עליו וחוגר עצמו באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. ישנם בוסטרים זולים יותר מ- 80 ש"ח.

יסמין@

New member
יש בוסטרים

זולים מ-80 ש"ח - אפשר לקנות בוסטר טוב גם בכ-50 ש"ח. בוסטר הוא פשוט כיסא מגביה עם 2 ידיות. מושיבים את הילד על הבוסטר בחלק האחורי של המכונית וחוגרים את חגורת הבטיחות כך שרצועה אחת עוברת מעל ל-2 הידיות ונקשרת למכונית ורצועה אחת עוברת משמאל לימין. כלומר, בעצם הכוונה היא להגביה את הילד כך שאפשר לחגור לו את חגורת הבטיחות שמותאמת לגופו של אדם בוגר. הבוסטר נייד ולא כבד במיוחד, והפואנטה היא שבאמצעות חגורת הבטיחות *של המכונית* (לבוסטר אין חגורת בטיחות) מחברים בעצם את הבוסטר למכונית ואת הילד לבוסטר.

רות י

New member
אין המלצות לפירמה מסויימת של בוסטר,

כיוון שבוסטר כעיקרון איננו מספק הגנה פאסיבית, אלא כל מטרתו להגביה את הילד, על מנת שחגורת הבטיחות של הרכב עצמו תגן אל הילד ו"תשב" במקום הנכון - שתעבור מעל הכתף של הילד, ולא תחלוף על פניו. עצתי - לגשת עם הילד לחנות שבה מוכרים בוסטרים, ולתת לו לבחור אחד עם דוגמא שמוצאת חן בעיניו ושנוח לו. אני רכשתי בוסטר בשילב של חברה שאינני זוכרת את שמה, ועלה לנו 59 ש"ח לפני כשנתיים.

ב נ ה

New member
אם הילד לא נרדם בנסיעות

אז באמת מספיקים הבוסטרים הפשוטים,הבעיה איתם היא שהחגורה היא החגורה של הרכב,והיא לא מעוגנת לכלום ואצלינו(גם בגיל חמש וחצי)עדיין החגורה"חתכה"לה את הצואר וזה לא נוח,הפתרון לכך היה מקטין חגורה שניתן לרכוש בשילב(מעין אבזור שמצמצם את הזוית בין חלק שעובר על המותן ובין החלק שעובר באלכסון),ויש את הבוסטרים בעליי משענת גב ,בהם יש גם עיגון לחגורת הרכב ותומך לראש אם נרדמים,אך הם יותר יקרים. שווה לנסות לפני שקונים.

1מוש

New member
בוסטר

לי יש בוסטר של חברת "ניאונוטו" (n'eonoto)קניתי אותו ב"רב-קט" - הוא לא היה זול כ 500 ש"ח מה שטוב בו הוא שהוא אחב ונוח, יש לא רצועוצ קשירה שלו עצמו עד שהיליד מספיק גבוה לרצועת הרכב כקשירה ועד אז רצועת הרכב משמשת להידוק הבוסטר למקומו בשלב מסויים כשהילד מספיק גדול הבוסטר מתפרק מגבו ונשר רק החלק שמגביה הילד משתמש בו מגיל 3 היום הוא בן 4ץ5 ואין יום אחד שאני לא שמחה על הקנייה

1מוש

New member
ורק

רציתי לעדכן שהיום ע"פ תקנות התעבורה - עדכון יש חובת הושבה על בוסטר עד גיל 8 ולא עד גיל 6 כפי שהיה אז כדי לקחת בחשבון בהשקעה בבוסטר שהוא ל5 שנים

לאה_מ

New member
ממליצה לך לשאול בפורום "להיות הורים

שם תנועת הגולשים ערה בהרבה.

א אוהל

New member
ילדים בני 3 זקוקים לבוסטר עם גב

על פי ה-NHTSA האמריקאי יש להעביר ילדים לבוסטר עם/בלי גב רק מעל 18 קילו, למרות שבארץ הבוסטרים עם הגב מתאימים כבר מ-15 קילו. הבוסטר עם גב הכי בטיחותי שיש בארץ לפי בדיקות שעשיתי לאחרונה הוא מקסי קוזי רודי XP שעולה בשילב בסביבות ה-700 ש"ח. יש בוסטר פופולרי של גרקו שעולה ב-toys R Us כ-250 ש"ח אבל הוא נכשל במבחני ריסוק בגרמניה. אני מצרפת קישורים לדירוגי בוסטרים: אמריקאי, בריטי וגרמני. בכל מקרה יש לזכור שילדים חייבים לקשור בחגורת הבטיחות המשולבת כתף+בטן ולא רק בחגורה לבטן (כמו שיש בהרבה מכוניות במושב האמצעי מאחורה) שכן במקרה של תאונה/עצירת פתאום חזקה חגורת הבטן עלולה לגרום להם לפגיעות פנימיות חמורות.

ב נ ה

New member
ואם כבר עוסקים בכסאות בטיחות

איזה כיסא/כסאות נחשב להכי בטיחותי?

א אוהל

New member
ברייטקס - רוב הדגמים אין בארץ

את יכולה להסתכל בקישורים שצירפתי - יש שם את כל מגוון הכסאות/סלקלים/בוסטרים.

irisgh

New member
ברח לך הקישור. (גם אני מתענינת בבוס

בבוסטר שלהם. שהוא מתאים גם לגילאים קטנים יותר, ועשוי להתאים ככיסא לכל הילדים שבמשפחה. (זה יכול לשמש את הסבים במקום שלושה כיסאות שונים, שבכל זאת לא עונים על הצרכים. אבל נורא יקר - איזה 800 ש"ח ). מישהו יודע אם איזה חנות מחזיקה את זה? ואת יכולה לקשר שוב בבקשה?

ארנט

New member
תודה ../images/Emo24.gif

תודה לכולכן על ההתייחסות ותודה מיוחדת לא אוהל על הקישורים והפרטנות!

למעלה